Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Rozumiem konstruktywną krytykę, bądź krótko podoba mi się bądź nie, ale wycieczki, że ktoś zrobił coś tylko dla tego że "modne" lub "drogo a to najważniejsze w niektórych kręgach... http://forum.muratordom.images/smilies/wink-2.gif" są obraźliwe, niegrzeczne a wręcz chamskie (zwłaszcza jak się nie zna właścicielki).

Lidszu wie co sądzę nt. jej rarytasów ;) dodam tylko że fornir jest przepiękny, cudownie schodzą się słoje, białe elementy rozjaśniają górną przestrzeń kuchni nadając jej lekkości, a całość sprawia wrażenie bardzo funkcjonalnej z zachowaniem elegancji przez połysk frontów.

Lacobel nad okapem - nie nazwałabym czymś co jest "kolejny raz [...] tą samą kuchnią... " a dodaje całości smaczku i stawia kropkę nad "i".

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Lidszu - nie rozpętałaś burzy swoją kuchnią bo nie o nią pytałam. Po pierwsze - pytanie było ogólne o taki a nie inny w formie okap, ktoś zarzucił, że to bezczelne pytać o to w tym wątku, przepraszam ale nie pytałam "w tym wątku" o rurę do odkurzacza, ani czy Lidszu na ten okap stać.

Poddajemy się tutaj pewnej krytyce (i nie tylko) zamieszczając swoje wnętrza, wiec jeśli mam się ustosunkować do kuchni Lidszu to powiem, że kuchnia kolorystycznie bardzo mi się podoba, fajnie wygląda półokrągła ściana, nie podoba mi się okap- jak dla mnie pasował by do kuchni w stylu marynarskim ( takie mam skojarzenie) - okap jako peryskop.

http://img710.imageshack.us/img710/1565/20111006120340.jpg

Mi się kuchnia baardzo podoba. Zwłaszcza na tym ujęciu. Pięknie wygląda fornir przy bieli mebli.

co do wyspy - rzecz gustu - jedni lubią inni nie. Ważne by się podobała właścicielce.

Dla mnie kuchnia super i mogłabym ją przenieść do swojego domku ;)

Witajcie, my też chcieliśmy się pochwalić naszą kuchnią. Po 2 miesiącach użytkowania musze przyznać, że jest bardzo dobra w utrzymaniu :-)

Jak byś mogła napisać jak Ci się użytkuje czarny okap? Czy drugi raz zdecydowałabyś się na taki zakup? Sama stoję przed wyborem okapu i chętnie poznam Twoja opinię.

zupełnie nie w moim guście :/

mam natomiast jedno pytanko - co masz nad blatem? czy to jest fornir? drewno? zastanawiam się, czy masz to jakoś zabezpieczone w okolicy kuchenki czy tłuszcz strzela i chlapie na to bezpośrednio? nie odbarwia się? nie plami?

Wiadomo, nie wszyscy mamy taki sam gust. Najważniejsze, że nam się podoba i jest łatwa w utrzymaniu :-)

Tak nad blatem to fornir, nie mam problemu z utrzymaniem. Kuchnie mam indukcyjną, wiadomo, że jak się gotuje to zawsze coś może chlapać, ale jak narazie wszystko jest ok, nic się nie odbarwia, plam też żadnych nie ma.

Jak byś mogła napisać jak Ci się użytkuje czarny okap? Czy drugi raz zdecydowałabyś się na taki zakup? Sama stoję przed wyborem okapu i chętnie poznam Twoja opinię.

Okap sprawuje się ok, zostają na nim ślady palców jak gotuję gdy zwiększam poziom, ale mi to nie przeszkadza, wystarczy przetrzeć i jest ok. Jak bym miała drugi raz wybierać zdecydowałabym się na ten sam.

Pozdrawiam

Za żaluzją będą: czajnik, chlebak, krajalnica, kubki, herbata i nie wiem co jeszcze, wyjdzie w praniu.

Moim zdaniem jak cos wzbudza emocje to tylko na twoja korzysc :) znaczy ze masz nietypowy gust i jestes indywidualistka ... w tlumie nie zginiesz :)

a co do tego co za roleta ... ja tez chcialam tam dac czajnik i ekspres do kawy ale pan stolarz mi odradzil ... mowil ze zdecydowanie maja byc na zewnatrz bo z nich za bardzo paruje a to nie najlepsze dla mebli ... wiec przenioslam je na blat a tam pojda wszelkie inne "podpradowe" graty ... mam tam schowane 6 gniazdek i wszelkie tostery, miksery czy blendery beda tam na stale podlaczone :) juz sie nei moge doczekac na ta moja kuchnie ... ale ponoc jeszcze ze 2 tyg ...

Lidszu- jakiej firmy masz okap i zlew? Czy bateria jest z wylewką? Jeśli tak, to też proszę podaj firmę..

okap to Amica (koszt ok. 2400) - zdecydowałam się na niego, bo ma 4 światełka - z innych firm takie okapy mają tylko 2 światełka. Zresztą moja koleżanka ma identyczny i mówiła, że jest z niego bardzo zadowolona.

Zlew to Schock Horizont D-150 - jest bardzo fajny, gładziutki (dużo bardziej gładki niż zlewy Teki) i łatwo się go czyści. Tylko jest on tylko w takim ustawieniu jak na zdjęciu. Z tego co nam mówił sprzedawca, jest możliwość zamówienia odbicia lustrzanego, ale czeka się na niego kilka tygodni

http://img.bazarek.pl/121132/9900/1625617/8837963144c6d2974a27f2.jpg

Bateria jest z wyciąganą wylewką i jest to Grohe Concetto (tak to się chyba pisze)

Edytowane przez lidszu

Moim zdaniem jak cos wzbudza emocje to tylko na twoja korzysc :) znaczy ze masz nietypowy gust i jestes indywidualistka ... w tlumie nie zginiesz :)

a co do tego co za roleta ... ja tez chcialam tam dac czajnik i ekspres do kawy ale pan stolarz mi odradzil ... mowil ze zdecydowanie maja byc na zewnatrz bo z nich za bardzo paruje a to nie najlepsze dla mebli ... wiec przenioslam je na blat a tam pojda wszelkie inne "podpradowe" graty ... mam tam schowane 6 gniazdek i wszelkie tostery, miksery czy blendery beda tam na stale podlaczone :) juz sie nei moge doczekac na ta moja kuchnie ... ale ponoc jeszcze ze 2 tyg ...

dzięki.

Co do czajnika, to rzeczywiście się zastanowię, czy go nie przenieść na blat. Kawy nie pijam w ogóle, więc nie wiem, czy będziemy mieć ekspres

Lidszu Kuchnia bardzo ładna. Co masz za tą żaluzją we wnęce, zrobiłaś tam półki? Mogłabyś cyknąć zdjęcie z podniesioną? U nas żaluzja też będzie i zastanawiam się jak zagospodarować wnękę, na razie wymyśliłam w niej 2 zwykłe półki i jedną na wino.

mam tam jedną półkę. Teraz nie mam za bardzo czasu na szukanie foty z podniesioną żaluzją, bo jadę po dzieci do przedszkola, ale wieczorem postaram się wrzucić. Dodam tylko, że szafka z żaluzją jest w środku podświetlana

Edit: a jednak jeszcze zdążyłam ;) większa półka jest podświetlana ledami, tak jak białe półki wiszące

http://img24.imageshack.us/img24/7442/20110915111036.jpg

tutaj dobrze to widać

http://img513.imageshack.us/img513/7031/20110927183913.jpg

Edytowane przez lidszu

jesli ktos ma problem z wyobrazeniem sobie kuchni ze szkla w czerwieni i czerni to wrzucam moja :)

jest tam jeszcze mase pracy zeby wszystko doprowadzic do konca ale juz jakis rys jest :)

a przy okazji - nie moge znalezc niczego odpowiedniego na sciane nad blatem - moze kros ma jakies fajne pomysly !!!

pozdrawiam

:)

kuchnia 1.jpg

kuchnia 2.jpg

kuchnia 3.jpg