Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

jasne - sezonowość pewnych rozwiązań i ich estetyka to jedno, ale żarówka led nie oznacza tylko i wyłącznie listwy czy podświetlenia wnęk, półek czy podstopnika przy wannie, no względnie jeszcze lampek na choinkę. i właśnie w kontekście tych bardziej "żarówkopodobnych" ledów - w dobie dbania o ekologię (z własnego wyboru bądź z prawodawstwa unii eur.) - obok energooszczędnych będą coraz częstsze i bardziej popularne.

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W moim mniemaniu listwa led jest dobra do oświetlenia dekoracyjnego oraz podświetlenia np blatu roboczego, części dziennej nie odważyłabym się podświetlić wyłącznie listwą led.

Dla mnie łazienka to łazienka i pewne rzeczy muszą się w niej znaleźć - owszem papier toaletowy może wisieć na specjalnie przygotowanym na to stojaku, a nawet jak się właścicielowi tak podoba na półce nad zabudową geberitu. Zdecydowanie nie sprzątam celowo na potrzeby zdjęć i nie mam problemu z pokazaniem oznak życia w domu.

Śmieszy mnie żona m kiedy nieustannie coś komentujesz typu "to było modne w ubiegłym roku, albo jest już u każdego przeciętnego Kowalskiego".Myślę, że nie ja jedna czekam na zdjęcia Twoich wnętrz na forum gdzie zobaczę coś co wnioskuję z Twoich wypowiedzi nieprzeciętnego ;)

Venus chociaż ci ''śmieszno''.....bo ja jak czasami widzę co tu ludzie montują u siebie w domach, to mi straszno.Mogę ci powiedzieć czego u nas na 100 % nie będzie. Szprosików, ledzików, halogeników, niszek z k-g, wnęk podświetlanych halogenami, podświetlanych stopnic, łupka na ścianie imitującego kamień, podłogi układanej na łączeniu w łuk, szablonów i naklejek na ścianach, żółtego tynku i czerwonej dachówki. Czyli tego wszystkiego co obecni inwestorzy lubią najbardziej. Będzie normalnie bez zadęcia i spinania pośladków......dom jest do mieszkania a nie eksponowania najnowszych trendów w modzie. Pól biedy jak ktoś to robi z umiarem. Gorzej jest jak jakiś inwestor,nagle chce mieć wszystko co w ''Czterech Kątach '' czy inszej gazecie pokazują, bez zastanowienia się czy pasuje, czy potrzebne, czy ładne?

Każdy robi jak mu się podoba i nic Ci do tego, masz prawo do krytyki ale konstruktywnej. Na koniec żeby już admini forum na nasze posty nie mieli ciśnienia 300 na 600 (zostało mi to dziś po czytaniu dziennika niebudowy :lol:) powiem Ci żona m, że prowincja to nie miejscowość a sposób ... myślenia ;)

Edit: Z mojej strony to koniec tematu, edytuję bo nie ma sensu zarzucać forum swoimi racjami które można ciągnąć w nieskończoność, zresztą temat nie o tym ;)

Edytowane przez Venus_m

Venus chociaż ci ''śmieszno''.....bo ja jak czasami widzę co tu ludzie montują u siebie w domach, to mi straszno.Mogę ci powiedzieć czego u nas na 100 % nie będzie. Szprosików, ledzików, halogeników, niszek z k-g, wnęk podświetlanych halogenami, podświetlanych stopnic, łupka na ścianie imitującego kamień, podłogi układanej na łączeniu w łuk, szablonów i naklejek na ścianach, żółtego tynku i czerwonej dachówki.

hehe a ja mam kupe ledow, wneki z g-k, podswietlen, i co z tego KIEDY MNIE SIE TO PO PROSTU PODOBA :) :wave:

Każdy robi jak mu się podoba i nic Ci do tego, masz prawo do krytyki ale konstruktywnej..... że prowincja to nie miejscowość a sposób ... myślenia ;)

Dokladnie, skrytykowałam mam do tego prawo. Ale niektórych krytyka boli i zachowują się tak jak w porzekadle ''uderz w stół a nożyce się odezwa''.

...hmm jakby ci tu powiedzieć i nie urazić , prowincja to jednostka podziału administracyjnego a nie miejscowość.

Edytowane przez żona m

ja też w kuchni mam i ledy i mozaikę

ledy swietnie podswietlaja blat roboczy ....i wspomnianą mozaikę :)

co by było gdyby wszystkie domy były takie same :)

aha...podswietlane schody tez mam ale nad wc nie :D

aha i jeszcze kocham moja prowincje :D

a na serio - jedni narzekaja ze wszystkie kuchnie takie same a inni krytykują odważne pomysły...no ale to chyba specyfika forum, ważne zeby było kulturalnie

Edytowane przez queene

Kazdy ma prawo do wyrażania swoich racji i opini ale mozna to zrobic w sposób taktowny ,kulturalny i przede wszystkim szanując tego do kogo te słowa kierujemy.Nie trzeba walic z grubej rury żeby sie lepiej poczuć i udowodnic całemu światu jakimi to jesteśmy znawcami i autorytetami w dziedzinie designu.