Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szkoda, że nowoczesność tej kuchni została popsuta tymi otwartymi półeczkami. Uchwyty w wysokiej zabudowie dałabym w jednej linii.

Możesz pokazać te dokory na scianach?

obie te polki byly mi po prostu potrzebne !! ta na dole ma byc na ksiazki kucharskie i inne tego typu gazety ... sporo eksperymentuje w kuchni wiec lubie miec pod reka lektury :)

a uchwyty ... niestety tu gore wziela praktycznosc nad estetyka ... jestem dosc niska osoba a podniesienie uchwytow do gornej linii byloby katastrofa ... ale to tez drazni moje oko ..

Szkoda, że nowoczesność tej kuchni została popsuta tymi otwartymi półeczkami. Uchwyty w wysokiej zabudowie dałabym w jednej linii.

Możesz pokazać te dokory na scianach?

obie te polki byly mi po prostu potrzebne !! ta na dole ma byc na ksiazki kucharskie i inne tego typu gazety ... sporo eksperymentuje w kuchni wiec lubie miec pod reka lektury :)

a uchwyty ... niestety tu gore wziela praktycznosc nad estetyka ... jestem dosc niska osoba a podniesienie uchwytow do gornej linii byloby katastrofa ... ale to tez drazni moje oko ..

Dekory wyglądają na przyklejone przypadkowo, gdzie się majstrowi przykleiło tam zostawił. Osobiście drażnią mnie różne wysokości szafek, gdyż bardzo lubię symetrię, więc górną zabudowę szafek musiałabym zrównać do jednej linii, razem z narożną półeczką, to samo z uchwytami. ale ogólnie pomysł na kuchnie fajny.

A ja chciałam pokazać trochę inną kuchnię, taką bez bajerów i fajerwerków:

IMGP8108.JPG

IMGP8112.JPG

Podczas projektowania domu bałam się, że nie będzie bardzo funkcjonalna, bo dużo okien i ścian z otworami, że mała, piekarnik i lodówka poza ciągiem kuchennym, mało miejsca na blacie, wszystko trochę niezgodne z zasadami:), stwierdziłam, że trudno, jeśli chcę mieć wyjście na taras, spiżarnię i wejście z korytarza i z salonu, ale po przeprowadzce ze zdziwieniem stwierdziłam, że jest bardzo wygodna, wszystko blisko, wyjmowanie naczyń ze zmywarki i rozkładanie ich w szafkach i szufladach to przyjemność. Stół bardzo się przydaje i mieści się przy nim więcej osób niż zakładałam. No i spiżarnia, której nie widać też oczywiście super. To tak ku pokrzepieniu serc :)

mazo podoba mi się prostota i styl

co do rozmieszczenia np. zlewu (jak dla mnie trochę zbyt blisko końca blatu) nie będę się wypowiadać (choć i tak się wypowiedziałam:) )

ale skoro piszesz, że jest wygodnie, to super:)

wrzuć więcej zdjęć, zwłaszcza to z widokiem na salon...macie bardzo oryginalne wnętrza:)

cudowne okna, schody...i szarości:)

Aniu i Bartku - dzięki! a zlew w takim miejscu to konieczność, szkoda mi było blatu roboczego, poza tym musiał się zmieścić w szafce, no i takie umiejscowienie w niczym nie przeszkadza. Przekonałam się, że czasami nie warto przejmować się zasadami:)

A to zdjęcie z widokiem na salon:

IMGP8099.JPG

Przy piekarniku brakuje jeszcze paru zaślepek, niestety nie mieliśmy piekarnika podczas montażu kuchni i teraz się to mści...

Malko - dzięęęki! :) A płytki to oczywiście popularny na forum Affron, nie żałuję wyboru.

Venus - dziękuję, bardzo mi miło.

Mazo!! kuchnia prześliczna!!! - idealna , w moim stylu!! gratuluję!! przyznam, że chciałam osiągnąc taki efekt, a jaki będzie pokaże 16 listopada - po montażu naszej kuchni. Chciałam miec kuchnię, prostą, elegancką, funkcjonalną i przytulną - u Was taka wyszła, a u nas - zobaczymy (chociaż kolor mebelków inny i tego właśnie się obawiam). Gratuluję! ślicznie!!!

Mazo, moim zdaniem te żółte dodatki to strzał w dziesiątkę :), od pół roku chodzi mi kolor "musztardy" jako gadżetów domowych po głowie i widzę że słusznie BOMBA!

Możesz zdradzić co to za krzesła i gdzie je można dostać?

Edytowane przez tofee