pan_slonik 12.11.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Panieważ nas zabiliscie iloscia uwag to wyjasnie kilka rzeczy: tak pomieszczenie jest niskie 2,3m i nie bylo obnizane lecz podnoszone - skos jest tego wynikiem uklad zlew i plyta jest bardzo wygodny dla mojej filigramowej żony (wszystko pod reka) z uwagi na wzrost zony odpadla wysoka zabudowa okap jest na wysokosci 1,77 dzieki czemu nie koliduje z moja glowa - jezeli chodzi o wyciag bardzo dobrze sobie radzi z szafka nad oknem byl najwiekszy problem magduska nie rozumiem o co chodzi z co ma byc w oknie? co proponujesz? jezeli o chodzi czy bedzie roleta, zaluzje czy zaslony to odp brzmi - nic - czytaj piekny widok za oknem załozenie bylo ze ma byc duza ilosc blatu roboczego. z lodówki przez blat do plyty lub zlewu i z powrotem prawda jest ze posadzka i sciany rzucaja sie w oczy - ale takie byly zamierzenia, tak aby poszerzyc optycznie pomieszczenie, które pomiedzy blatami ma 120cm. I tutaj moje pytanie czy to sie udało cale pomieszczenie ma wymiar 240x400x230 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 12.11.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 slonik, na jakiej wysokosci od blatu sa szafki wiszace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nataliik 12.11.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 (edytowane) Witam, świeżak się kłania stałym bywalcom forum i prezentuje swój aneks kuchenny. Moja mała kuchnia jest prawie skończona (brakuje prądu w całym domku, dlatego nie mamy jeszcze oświetlenia i kontaktów). Ciągle jednak nie wiem co powiesić w moim wielkim oknie kuchennym. Myślałam albo o zwykłych roletach albo roletach rzymskich (najprostszych, bez udziwnień, z lnianego materiału). Podpowiedzcie proszę. Edytowane 27 Listopada 2011 przez nataliik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan_slonik 12.11.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 slonik, na jakiej wysokosci od blatu sa szafki wiszace? 49cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 12.11.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 (edytowane) moim zdaniem się nie udało. pomieszczenie wyszło ciasne i wydaje się małe, moim zdaniem - przez ogromną liczbę konkurujących ze sobą elementów (podłoga, kafle na ścianie, naklejka i do tego kolorowe (i to w dodatku niekonsekwentnie) szafki. do tego zgadzam się z uwagami dot. ustawienia sprzętów, przede wszystkim zamieniłabym kolejność lodówki i piekarnika (ergonomia - lodówkę otwieram kilka razy dziennie, piekarnik najwyżej 2x). nie podoba mi się również rzucający się w oczy parapet i widoczne łączenia blatu (zbyt widoczne). Myślałam albo o zwykłych roletach albo roletach rzymskich (najprostszych, bez udziwnień, z lnianego materiału). Podpowiedzcie proszę. zwykłe rolety mi się nie podobają, ale proste rzymskie czy np. plisy albo jakaś skromna żaluzja to dobry pomysł Edytowane 12 Listopada 2011 przez duś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 12.11.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 panie_słonik nie jestem w stanie nic napisać, bo widzę tylko fugi, fugi i uchwyty od szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzanka 12.11.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Witam, świeżak się kłania stałym bywalcom forum i prezentuje swój aneks kuchenny. Moja mała kuchnia jest prawie skończona (brakuje prądu w całym domku, dlatego nie mamy jeszcze oświetlenia i kontaktów). Ciągle jednak nie wiem co powiesić w moim wielkim oknie kuchennym. Myślałam albo o zwykłych roletach albo roletach rzymskich (najprostszych, bez udziwnień, z lnianego materiału). Podpowiedzcie proszę. http://images45.fotosik.pl/1206/58cfe0d3658eff25gen.jpg Mi się bardzo podoba. Prosta, nieprzekombinowana. W oknie dałabym roletę rzymską. A na ścianie miedzy szafkami dolnymi i górnymi jest mozaika czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 12.11.2011 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 uklad zlew i plyta jest bardzo wygodny dla mojej filigramowej żony (wszystko pod reka) ja też jestem filigranowa, ale u Was ta odległość jest mała.. okap jest na wysokosci 1,77 dzieki czemu nie koliduje z moja glowa - jezeli chodzi o wyciag bardzo dobrze sobie radzi gdybym patrzyła na wzrost mojego męża musiałabym powiesić okap na wysokości dwóch metrów z szafka nad oknem byl najwiekszy problem a musieliście ją robić? czy to kuchnia w domku czy w mieszkaniu? pytam, bo jeśli w domku to można było powiększyć okno - mnie to okno kojarzy się z oknem w piwnicy.. magduska nie rozumiem o co chodzi z co ma byc w oknie? co proponujesz? jezeli o chodzi czy bedzie roleta, zaluzje czy zaslony to odp brzmi - nic - czytaj piekny widok za oknem nie wiem co proponuję.. (?) nie wiem, może pomysł żeby tam nic nie było - oprócz widoczku - jest trafiony - dodatkowe elementy w tym miejscu jeszcze bardziej przytłoczą.. prawda jest ze posadzka i sciany rzucaja sie w oczy - ale takie byly zamierzenia, tak aby poszerzyc optycznie pomieszczenie, które pomiedzy blatami ma 120cm. I tutaj moje pytanie czy to sie udało kreski w różne strony raczej nie poszerzą optycznie pomieszczenia.. ..no, ale może ja się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 12.11.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Ciągle jednak nie wiem co powiesić w moim wielkim oknie kuchennym. Myślałam albo o zwykłych roletach albo roletach rzymskich (najprostszych, bez udziwnień, z lnianego materiału). Podpowiedzcie proszę. rolety rzymskie to świetny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 12.11.2011 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 (edytowane) panie_sloniku, niestety dołączę do przedmówczyń. Kuchnia, moim zdaniem, jest przekombinowana, może nie same meble (choć położenie zlewu nieco dziwne), ale przede wszystkim płytki na ścianie oraz na podłodze. Płytki ścienne ułożone w cegiełkę zupełnie nie pasują do podłogi w karo, która jeszcze przez te ciemne i grube kratkowanie bardzo rzuca się w oczy. Płytki na ścianie - nie wiem, może same w sobie i ładne, ale w tym ułożeniu i ogólnym zestawieniu z kolorystyką kuchni wyglądają bardzo mdło i nijako. Powiem nawet, ze najbardziej mnie w tej kuchni rażą. Moje pierwsze skojarzenie to szpital, laboratorium lub toaleta - przepraszam, ale tak właśnie pomyślałam. No i jeszcze ten malunek na ścianie... Edytowane 13 Listopada 2011 przez asizo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nataliik 13.11.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 A na ścianie miedzy szafkami dolnymi i górnymi jest mozaika czy coś innego? Tak, między szafkami położyłam mozaikę Costa Bianco. Dziękuje za sugestie odnośnie rolet (będę miała dobry argument do przekonania, do nich moją drugą połówkę ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMarek- 13.11.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Ja u pana slonika zamurowalabym te malenkie okno przez ktore i tak trafia bardzo malo swiatla...poza tym jest jeszcze duze tuz obok wiec tym bardziej nie rozumiem zamyslu architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 13.11.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 alleksandroprojekty kuchni w celu ich skonsultowania wrzucamy gdzie indziej, tu jest miejsce na gotowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alleksandra 13.11.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 alleksandro projekty kuchni w celu ich skonsultowania wrzucamy gdzie indziej, tu jest miejsce na gotowce To wypadałoby jeszcze uświadomić mnie gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.11.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?142331-Projekt-kuchni-wizualizacje/page211 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alleksandra 13.11.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 szkoda że nie zdążyłam skopiować posta Dziękuje za ich usunięcie i za adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.11.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Nie usunęłam - przeniosłam całą wymianę myśli dot. Twojej kuchni... I nawet w nowym miejscu swój komentarz dopisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.11.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 a mnie u Pana słonika jedynie nie pasują płytki na ścianie, bez nich było by znacznie lepiej ale skoro już są to trzeba je przeżyć, przynajmniej do najbliższego remontu:) Mega wygodne usytuowanie zlew-piec,choć dla mnie zamiana miejscami była by miodzio, może to z przyzwyczajenie, bo teraz tak mam Generalnie zupełnie normalna, przyjemna kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan_slonik 13.11.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Dziekujemy za wszystkie opinie. Naszym zdaniem kuchnia wyszła prawie idealnie. Głowne cele zostaly wykonane. Sa nimi: łatwy dostep do lodówki nie tylko z kuchni ale równiez z pokoju duza ilosc blatu roboczego duza funkcjonalnosc kuchni bezpieczenstwo uzytkowania chcialbym zwrocic uwage ze kuchnia choc mala nie sprawia takiego wrazenia - poprzez tak krytykowane fugi i dwa kolory mebli. Mało kto zwrócił na to uwage kuchnia ma mniej niz 12m^2 i 2,3 wysokosci. Nie zdazylo sie zeby ktos ze znajomych powiedzial ze mamy mała kuchnie lecz przeciwnie dla informacji okno zostalo rowniez powiekszone do maksymalnego dopuszczalnego rozmiaru - poczatkowo mialo byc na calej szerokosci blatu pomiedzy piekarnikiem a sciana obok zlewu. Jeszcze raz dziekujemy za uwagi i prosimy o sugestie nt dodatkow do tej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.11.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Panie słoniku - kuchnia 12mkw. to spora kuchnia. U mnie jest 8 z kawałkiem, a wrażenia zupełnie inne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts