dodazdrowia 22.11.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 masterny - bardzo ładna kuchnia. Z podciętym cokołem przeżyję, ale tymi bocznymi szczelinami - nie. Jutro zgłaszam usterkę (dlaczego zawsze musi coś byc "nie tak")Dziękuję Wam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.11.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Hmn może mamy różne rodzaje zmywarek, to że firma się zgadza nie znaczy że u każdego będzie tak samo. Sprawdzałam i u nas to podcięcie jest potrzebne do otworzenia zmywarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 23.11.2011 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 to chyba zależy od wysokości blatu, i długości, na jaką wykręcone są nóżki zmywarki. cokół osadza się wtedy głębiej względem frontów i podcięcie nie jest potrzebne do otwierania.większość sprzętów do zabudowy ma standardowe parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 23.11.2011 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Nie powinno być ani z boku ani z dołu. masterny, u mnie zmywarka by się do końca nie otworzyła, gdyby podcięcia nie było. Po prostu wchodzi w nie front zabudowy przy pełnym otwarciu. Poza tym teraz mam cokół bardziej cofnięty i tego podcięcia nie widać, ale jest. Nawet jak stolarz montował mi niedawno kuchnię (coś zmienialiśmy, m.in. cokół), to pytałam, czy musi być wycięty. Stolarz wiec włozył ten cokół mi pokazał, jak zmywarka się będzie otwierać bez tego podcięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.11.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Hmn...Aricia może masz racje, faktycznie u nas cokół ma 12 cm i szafki wysokość 88 W każdym razie tak samo jak u Asizo muszę mieć podcięty cokół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 23.11.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Venus, dolne szafki (bez wgrubosci blatu) macie 88 cm wysokosci? Dodajac cokol 12 cm wychodzi, ze mniej wiecej na wysokosci metra macie blat. Myslalam, ze u nas jest wysoko (bo oboje do malych nie nalezymy ) al Wy bijecie nas o kilka centymetrow BTW u nas podciecia nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 23.11.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 U mnie też nie ma podcięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 23.11.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 u mnie szafki kończą się na wysokości 82cm ( na tym jest 6-cio cm. blat). cokół ma wysokość 10cm. i jest cofnięty względem przednich frontów jakieś 4,5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masterny 23.11.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Skoro robi się meble "na wymiar" to wymiary powinny być dopracowane.Można przewidzieć i przeliczyć wysokość cokołu i jego cofnięcie w stosunku do zmywarki (oczywiście konkretnego modelu).To tak jak by ktoś poszedł do krawca zakupić garnitur szyty na miarę a później krawiec podwijał by mu nogawki bo za długie mu wyszły.Płacicie grube pieniądze za kuchnie to i wymagajcie (oczywiści z rozsądkiem).Niektórym to nie przeszkadza i pewnie dlatego stolarze wycinają cokoły, bo tak łatwiej i szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.11.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Amber u nas 88 to wysokość całkowita z blatem, standardowe (86 chyba) męczyły nas przy krojeniu warzyw. 12 cm cokół, 3,8 blat i reszta szafki Masterny może to i błąd w sztuce, mi on nie przeszkadza, bo u wielu osób tak widziałam więc jest to dla mnie naturalne. Nie zamierzam się spierać, bo zwyczajnie się nie znam. My jesteśmy zadowoleni i tylko dlatego że tak uporczywie drążysz temat mebli na wymiar nie oznacza to że swoje zdanie zmienię. P.S. U nas kuchnia była poprawiana 6 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 23.11.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 u nas tez blat jest wyzej bo na 87,5 od podlogi !! ... mimo zem kurdupel to nie lubie sie giac przy przygotowywaniu czegokolwiek ... a cokol mam tez cofniety ... tak wyglada lepiej!! i dodatkowo zazyczylam sobie pod szafkami naroznymi - scietymi zeby cokoly schodzily sie nie rownolegle do frontow tylko w katy proste - latwiej sie stoi przy naroznych szafkach bo ma gdzie sie stopa zmiescic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masterny 23.11.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 A ja zrobiłem sobie całkowitą wysokość 90 (z uwagi na to że lubię gotować i jest wygodniej) 15 cm - cokoły 72cm - szafki 2,8 - cm blat 0,2 - cm luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.11.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 ja w ogóle nie planuję cokołów. Szafki ustawię na bloczkach betonu komórkowego a bloczki wykończę płytkami. Dzięki temu nic pod szafki nie będzie wpadać szczelinami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 23.11.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 u mnie nic nie wpada, po mam uszczelkę pod cokołem. ale i tak raz na jakiś czas cokół wysuwam i tam odkurzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 23.11.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Venus, wszystko jasne To my jednak wielkoludy Blat mamy na wysokosci 92 cm albo 93 cm (pamiec zawodzi Mysle jednak, ze podciecie cokolu na potrzeby zmywarki zalezy nie od wysokosci szafka-cokol, a od tego jak cofniety jest cokol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 23.11.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 ja w ogóle nie planuję cokołów. Szafki ustawię na bloczkach betonu komórkowego a bloczki wykończę płytkami. Dzięki temu nic pod szafki nie będzie wpadać szczelinami. Jakimi szczelinami? Cokoly zazwyczaj maja uszczelki i mozliwosc bezkolizyjnego demontazu na potrzeby jakichkolwiek przerobek czy nadgorliwosci sprzatajacego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 23.11.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 o matko im więcej czytam i przeglądam forum tym mam więcej wątpliwości odnośnie kuchni, jadalni i całej resztyczy tylko mnie dopada taki stres związany z wykańczaniem i urządzaniem domu?? u nas blat wchodzi w okno więc będzie na wysokości 91 cm ja mam 165 cm ciekawe czy nie będzie dla mnie za wysoko??mąż się śmieje że będę gotować w butach na obcasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 23.11.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 nie będzie tak strasznie! problemem może być odległość od blatu do górnych szafek, jeżeli planujesz górną zabudowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 23.11.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 mąż się śmieje że będę gotować w butach na obcasie Śmieje się? Niejednemu mężowi bardzo by się to podobało Szpilki i fartuszek ;) A stres związany z wykończeniówką potrafi być wykańczający ... Szczególnie, kiedy się ciągnie (wiem coś o tym) ... Ja mam 163 cm i planuję blat na wysokości 90 cm ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 23.11.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Ja mam 91 cm blat i 164 cm krępej zabudowy nie jest niewygodnie, ale fakt, że nie mam gornych szafek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts