Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

u nas cokół - 15 cm, szafki w standardzie chyba -87 cm, blat 5 cm - razem jest wysoko, wygodnie.. (mam 172 cm wzrostu i górne szafki:)

Jeśli chodzi o szczeliny po bokach zmywarki - nie będzie ich :) Była ekipa monterów i uspokoiła mnie - meble są jeszcze nie dokończone i żadną z szafek nie jest wyregulowana. Dokończenie montażu w przyszłym tygodniu. Podcięcie niestety musi byc, ale jest praktycznie niewidoczne...

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

szafki wiszące będą niestety dosyć wysoko wyjedzie około 167 cm od podłogi

najwyżej będę tam trzymać rzadziej używane rzeczy

zawsze też mogę męża wykorzystać żeby coś podał z szafki czy tez odłożył bo jest bardziej wysokopienny niż ja :)

a jak już nie będę dawać rady to kupię taborecik :)

u nas blat wchodzi w okno więc będzie na wysokości 91 cm ja mam 165 cm ciekawe czy nie będzie dla mnie za wysoko??

mąż się śmieje że będę gotować w butach na obcasie

ja mam 163 cm i blat na wysokości 90 cm. Jest ok. Gdybym gotowała na obcasach, to chyba wolałabym jeszcze wyższy blat ;)

Jakimi szczelinami? Cokoly zazwyczaj maja uszczelki i mozliwosc bezkolizyjnego demontazu na potrzeby jakichkolwiek przerobek czy nadgorliwosci sprzatajacego :-)

Mam uszczelki i jak mi się kawa rozlała, to niestety, wpłynęła fugą między płytkami pod szafkę :(

Po co robić pod szafkami pustą przestrzeń na kurz?

aricia - ja chce kupić szafki bez nóżek. W IKEA nóżki kupuje się osobno.

http://img20.imageshack.us/img20/1816/mierzenie.jpg

Awaria szafek?

O jaki dostęp chodzi? Albo o jaka awarię?

Awaria wody, kanalizacji.

Normalnie to wyciągasz cokół i sprawdzasz czy się leje, cieknie, moknie - zawsze możesz coś wytrzeć.

W twoim przypadku wszystko co będzie ciekło pójdzie na bloczki a tym samym na płytę i wiadomo co wtedy.

Ja też wtrącę swoje 3 grosze - odpływ w kuchni ... wg mojej wiedzy musiałby mieć syfon, w którym musi stać woda ... Jakoś mnie to nie przekonuje .... No chyba, że bez syfonu, ale wtedy może śmierdzieć .... Kurcze - nie chwytam idei. Przecież nikt chyba nie zlewa raz dziennie podłogi w kuchni wodą z węża ... Spadek jak najbardziej tak, ale odpływ .... Przecież spadek robi się, żeby ewentualnie rozlana woda wypływała spod szafki - czyli co - odpływ na środku kuchni??? No normalnie nie kumam ....

Może inaczej wyjaśnię.

Spadek robi się aby:

- woda i inne paskudztwa nie wpływały pod szafki (aby miały ciut pod górę)

- wykryć szybko zaczątki awarii (np. drobne przecieki)

p.s. Czy odpływ to coś strasznego? To tylko kwestia gustu....lub przyzwyczajenia.

Pod prysznicem np. nikogo nie dziwi.

Edytowane przez MarynaM

zapytam wrednie - a pośrodku kuchni urzadzasz sobie regularnie umywalnie?

prysznic to prysznic - pośrodku łazienki odpływu nie mam i znów, poza publicznymi szaletami (bo w mojej pracy - dużej instytucji publ obsługującego ok 2.000 interesantów dziennie tez ich nie widuje.

i całkiem serio - poproszę o zdjęcie jakiejś współczesnej kuchni z odplywem

zapytam wrednie - a pośrodku kuchni urzadzasz sobie regularnie umywalnie?

prysznic to prysznic - pośrodku łazienki odpływu nie mam i znów, poza publicznymi szaletami (bo w mojej pracy - dużej instytucji publ obsługującego ok 2.000 interesantów dziennie tez ich nie widuje.

i całkiem serio - poproszę o zdjęcie jakiejś współczesnej kuchni z odplywem

Normalnie padlam :lol2:

Dwa razy przeczytalam o odplywie w kuchni i o spadku i jak mniemam o dwa razy za duzo :lol2: Nie mniej ubaw po pachy, gdy wyobraze sobie ten odplywik na przyklad liniowy zmontowany na srodeczku kuchni :rotfl:

Maryna, w kierunku pokoju powiadasz??? Hmmm to moze maly odplywik, tak miedzy kanapa a stolikiem kawowym? :cool:

Może inaczej wyjaśnię.

Spadek robi się aby:

- woda i inne paskudztwa nie wpływały pod szafki (aby miały ciut pod górę)

- wykryć szybko zaczątki awarii (np. drobne przecieki)

p.s. Czy odpływ to coś strasznego? To tylko kwestia gustu....lub przyzwyczajenia.

Pod prysznicem np. nikogo nie dziwi.

ale kobieto pod prysznicem wali regularny i konkretny strumien wody !!! o czym ty tu rozmawiasz !! jaki spadek !! ja rozumiem w garazu ... kotlowni ... bierzesz karchera i walisz temat ale kto kuchnie zmywa pod cisnieniem ?? czyzbys miala az taki syf ??