dodazdrowia 23.11.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 u nas cokół - 15 cm, szafki w standardzie chyba -87 cm, blat 5 cm - razem jest wysoko, wygodnie.. (mam 172 cm wzrostu i górne szafki:) Jeśli chodzi o szczeliny po bokach zmywarki - nie będzie ich Była ekipa monterów i uspokoiła mnie - meble są jeszcze nie dokończone i żadną z szafek nie jest wyregulowana. Dokończenie montażu w przyszłym tygodniu. Podcięcie niestety musi byc, ale jest praktycznie niewidoczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 23.11.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 szafki wiszące będą niestety dosyć wysoko wyjedzie około 167 cm od podłogi najwyżej będę tam trzymać rzadziej używane rzeczy zawsze też mogę męża wykorzystać żeby coś podał z szafki czy tez odłożył bo jest bardziej wysokopienny niż ja a jak już nie będę dawać rady to kupię taborecik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 23.11.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 ja tysz mam taborecik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masterny 23.11.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 ja w ogóle nie planuję cokołów. Szafki ustawię na bloczkach betonu komórkowego a bloczki wykończę płytkami. Dzięki temu nic pod szafki nie będzie wpadać szczelinami. To świetnie, ale w razie awarii to co ? żadnego dostępu nie masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 23.11.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 u nas blat wchodzi w okno więc będzie na wysokości 91 cm ja mam 165 cm ciekawe czy nie będzie dla mnie za wysoko?? mąż się śmieje że będę gotować w butach na obcasie ja mam 163 cm i blat na wysokości 90 cm. Jest ok. Gdybym gotowała na obcasach, to chyba wolałabym jeszcze wyższy blat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.11.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 To świetnie, ale w razie awarii to co ? żadnego dostępu nie masz. Awaria szafek? O jaki dostęp chodzi? Albo o jaka awarię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 23.11.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 elfir, a szafki nie będą miały nóżek do regulacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.11.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Jakimi szczelinami? Cokoly zazwyczaj maja uszczelki i mozliwosc bezkolizyjnego demontazu na potrzeby jakichkolwiek przerobek czy nadgorliwosci sprzatajacego Mam uszczelki i jak mi się kawa rozlała, to niestety, wpłynęła fugą między płytkami pod szafkę Po co robić pod szafkami pustą przestrzeń na kurz? aricia - ja chce kupić szafki bez nóżek. W IKEA nóżki kupuje się osobno. http://img20.imageshack.us/img20/1816/mierzenie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 23.11.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 musisz tylko na stówkę być pewna poziomu bloczków i górnej krawędzi szafek, żeby nie było problemu z poziomem blatu, lub szczelinami pod nim. te nóżki w szafkach służą do niwelowania różnic w tych poziomach, właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masterny 24.11.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Awaria szafek? O jaki dostęp chodzi? Albo o jaka awarię? Awaria wody, kanalizacji. Normalnie to wyciągasz cokół i sprawdzasz czy się leje, cieknie, moknie - zawsze możesz coś wytrzeć. W twoim przypadku wszystko co będzie ciekło pójdzie na bloczki a tym samym na płytę i wiadomo co wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 24.11.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Awaria wody, kanalizacji. Dlatego porządni fachowcy robili spadek podłogi pod szafkami. Wtedy wylane płyny nie wciekają pod meble, a ewentualne awarie prędko można dostrzec . No i odpływ w podłodze - dobry wynalazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.11.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 sorry ze się wtrącam - nie widziałam ani 1 kuchni z odplywem w podłodze i póki nie zobaczę, nie uwierzę, ze ktoś tak jeszcze robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 24.11.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 A ze spadkiem podłogi pod szafkami widziałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.11.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 nie zauważyłam nigdy żadnego spadku, ale jakoś mi to sobie łatwiej wyobrazić niż najładniejszy w świecie odpływ. ale jak się dowiem, ze mi kafelkarz "krzywą podłogę" zrobił, to mu nogi z d powyrywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 24.11.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 (edytowane) nie zauważyłam nigdy żadnego spadku.... Wierzę....bo on jest minimalny ...a poza tym kto w cudzym domu pod szafki zagląda? U mnie przy łączeniu z parkietem Panu wyszło krzywo . Przy myciu podłogi woda spływa mi w kierunku pokoju . Edytowane 24 Listopada 2011 przez MarynaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 24.11.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Ja też wtrącę swoje 3 grosze - odpływ w kuchni ... wg mojej wiedzy musiałby mieć syfon, w którym musi stać woda ... Jakoś mnie to nie przekonuje .... No chyba, że bez syfonu, ale wtedy może śmierdzieć .... Kurcze - nie chwytam idei. Przecież nikt chyba nie zlewa raz dziennie podłogi w kuchni wodą z węża ... Spadek jak najbardziej tak, ale odpływ .... Przecież spadek robi się, żeby ewentualnie rozlana woda wypływała spod szafki - czyli co - odpływ na środku kuchni??? No normalnie nie kumam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 24.11.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 (edytowane) Może inaczej wyjaśnię. Spadek robi się aby:- woda i inne paskudztwa nie wpływały pod szafki (aby miały ciut pod górę)- wykryć szybko zaczątki awarii (np. drobne przecieki) p.s. Czy odpływ to coś strasznego? To tylko kwestia gustu....lub przyzwyczajenia.Pod prysznicem np. nikogo nie dziwi. Edytowane 24 Listopada 2011 przez MarynaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.11.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 zapytam wrednie - a pośrodku kuchni urzadzasz sobie regularnie umywalnie?prysznic to prysznic - pośrodku łazienki odpływu nie mam i znów, poza publicznymi szaletami (bo w mojej pracy - dużej instytucji publ obsługującego ok 2.000 interesantów dziennie tez ich nie widuje.i całkiem serio - poproszę o zdjęcie jakiejś współczesnej kuchni z odplywem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 24.11.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 zapytam wrednie - a pośrodku kuchni urzadzasz sobie regularnie umywalnie? prysznic to prysznic - pośrodku łazienki odpływu nie mam i znów, poza publicznymi szaletami (bo w mojej pracy - dużej instytucji publ obsługującego ok 2.000 interesantów dziennie tez ich nie widuje. i całkiem serio - poproszę o zdjęcie jakiejś współczesnej kuchni z odplywem Normalnie padlam Dwa razy przeczytalam o odplywie w kuchni i o spadku i jak mniemam o dwa razy za duzo Nie mniej ubaw po pachy, gdy wyobraze sobie ten odplywik na przyklad liniowy zmontowany na srodeczku kuchni Maryna, w kierunku pokoju powiadasz??? Hmmm to moze maly odplywik, tak miedzy kanapa a stolikiem kawowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 24.11.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Może inaczej wyjaśnię. Spadek robi się aby: - woda i inne paskudztwa nie wpływały pod szafki (aby miały ciut pod górę) - wykryć szybko zaczątki awarii (np. drobne przecieki) p.s. Czy odpływ to coś strasznego? To tylko kwestia gustu....lub przyzwyczajenia. Pod prysznicem np. nikogo nie dziwi. ale kobieto pod prysznicem wali regularny i konkretny strumien wody !!! o czym ty tu rozmawiasz !! jaki spadek !! ja rozumiem w garazu ... kotlowni ... bierzesz karchera i walisz temat ale kto kuchnie zmywa pod cisnieniem ?? czyzbys miala az taki syf ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts