nicol21 24.11.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 hehe... dobre z ta kratka. ja mam 2 skojarzenia - masarnia badz rzeznia albo stajnia augiasza i w zadnej bym nie chciala mieszkac. co do tego zeby brod nie wpelzywal pod szafki i zeby mial pod gorke. mysle ze kurz i tak wejdzie, a awaria i woda - pewnei wyplynie - moze o pare minut pozniej, ale wyplynie. ale pomysl jaki klopot mozesz miec z meblami i ich stabilnoscia ... chyba ze bedziesz dol szafek pod katem przycinac i ten kat bedzie rowny katowi nachylenia podlogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 24.11.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 mnie jeszcze do głowy prosektorium wpadło...chyba za dużo csi kiedyś oglądałam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 24.11.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Normalnie padlam Dwa razy przeczytalam o odplywie w kuchni i o spadku i jak mniemam o dwa razy za duzo Nie mniej ubaw po pachy, gdy wyobraze sobie ten odplywik na przyklad liniowy zmontowany na srodeczku kuchni Maryna, w kierunku pokoju powiadasz??? Hmmm to moze maly odplywik, tak miedzy kanapa a stolikiem kawowym? Nosz w mordę .... Nowe trendy czy cóś ..... Ja wiedziałam, że warto na forum bywać - nowości się człek dowie .... Muszę się dopytać, czy u mnie da się odpływik na środku salonu zrobić .... Jak sę będę TV oglądać i na podłogę splunę, to do odpływniku będę celować ... Nie muszę mopa "zakupować" tylko "z węża po podłodze pociągnę" i już .... No normalnie wizja typu "cud, miód orzeszki" ... Sorki za ale naprawdę jedziemy po bandzie z tym odpływem w kuchni ... No nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 24.11.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 jak po bandzie to jeszcze mozna by od razu sikac do odplywu ... po co lazienki robic panowie przy odrobinie celnosci wogole by z kanapy nie wstawali tylko trzeba by zainstalowac tasmociag z dostawa piwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 24.11.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 mea, ale hadrcorowiec z Ciebiehttp://emoty.blox.pl/resource/lol.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 24.11.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 ''wg mojej wiedzy musiałby mieć syfon, w którym musi stać woda ... Jakoś mnie to nie przekonuje .... No chyba, że bez syfonu, ale wtedy może śmierdzieć .... Kurcze - nie chwytam idei.''syfon ze stojącą wodą to ''korek'' który zatrzymuje zapachy. Oczywiscie brzydkie zapachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.11.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Gratka z tym odpływem w kuchni nie widziałam tak, ale moje jedynie skojarzenie to właśnie tyły masarni. Może Maryna wrzuciłabyś zdjęcia? Bo nie chcę atakować nie widząc przeciwnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.11.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Awaria wody, kanalizacji. Normalnie to wyciągasz cokół i sprawdzasz czy się leje, cieknie, moknie - zawsze możesz coś wytrzeć. W twoim przypadku wszystko co będzie ciekło pójdzie na bloczki a tym samym na płytę i wiadomo co wtedy. Jak pocieknie to przede wszystkim wycieknie z szafki, bo podłączenie wody jest w szafce zlewozmywakowej a nie pod nią. Przynajmniej tak mam teraz. Czy woda dostanie się pod płytę nieszczelnościami w fudze czy po bloczku, jakie to ma znaczenie? Płyta ma zawsze dodatnią temperaturę, więc sobie woda z czasem odparuje. Ja nie wymyśliłam nic nowatorskiego anie nie przetestowanego. Szafki murowane w kuchniach rustykalnych są podobnie rozwiązane. sorry ze się wtrącam - nie widziałam ani 1 kuchni z odplywem w podłodze i póki nie zobaczę, nie uwierzę, ze ktoś tak jeszcze robi Zajrzyj do mojego dziennika. Na płycie wyloty kanalizy wychodzą z płyty a nie ze ścian - ponieważ planowałam wyspę, mam dodatkowy odpływ na środku kuchni - mogę sobie zrobić kratkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.11.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 już lecę oblookać Nie muszę mopa "zakupować" tylko "z węża po podłodze pociągnę" i już .... są odkurzacze centralne, to i mopy centralne będą muszę szybko nazwę zastrzec to jeszcze zarobię na patencie hyhy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.11.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 p.s. Czy odpływ to coś strasznego? To tylko kwestia gustu....lub przyzwyczajenia. Pod prysznicem np. nikogo nie dziwi. Tak odpływ to coś strasznego. Stale trzeba pilnować by w syfonie była woda (w prysznicu syfon sam się napełnia kilka razy dziennie). Jak zapomnisz to po powrociew z pracy albo co gorzej z urlopu możesz mieć "aromatyczną" niespodziankę w domu. I po co to komu? jak po bandzie to jeszcze mozna by od razu sikac do odplywu ... po co lazienki robic panowie przy odrobinie celnosci wogole by z kanapy nie wstawali tylko trzeba by zainstalowac tasmociag z dostawa piwa Padłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 24.11.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 A ja myślałam, ze tylko mój M. ma durne pomysły. Kiedyś coś mi napomykał o odpływie na środku łazienki, zeby można było prysznicem całą podłogę spłukiwać. A tu proszę, odpływ w kuchni. Czego to ludzie nie wymyślą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 24.11.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 ....oj już nudno było na wątku....tylko "bardzo fajna kuchnia", "całkiem przyjemne pomieszczenie", "fajna kolorystyka"....aż mi się teraz forum za czasów anse przypomniało...http://emoty.blox.pl/resource/tease2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.11.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 hyhyhyhy nie wywołuj wilka z lasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 25.11.2011 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 ''wg mojej wiedzy musiałby mieć syfon, w którym musi stać woda ... Jakoś mnie to nie przekonuje .... No chyba, że bez syfonu, ale wtedy może śmierdzieć .... Kurcze - nie chwytam idei.'' syfon ze stojącą wodą to ''korek'' który zatrzymuje zapachy. Oczywiscie brzydkie zapachy. Kochana ja wiem, że wczoraj po winku byłam, ale właśnie o to mi chodziło - jak sobie zamontujesz odpływ w kuchni to albo musi w nim stać woda (masz wilgotno z tej "dziury") albo ci z tej dziury śmierdzi. Więc nie kumam idei odpływu w kuchni .... Ale jak Elfir machnie kratkę na środku kuchni (zamiast wyspy) to pewnie się z nami podzieli doświadczeniami ;) i wszystkie będziemy tak chciały :) aricia - ty nam od anse nie "wymyślaj" - bo my bardzo konstruktywne pomysły mamy a nie tylko krytykujemy .... yyyy, chyba .... przynajmniej tak mi się wydaje .... No dobra - ja już o odpływie w kuchni nie będę - obiecuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 25.11.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 ależ anulku, ja nikogo od anse nie wyzywam...http://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif...tak minie tylko na wspomnienia wzięło...bo ja taka sentymentalna jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 25.11.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 ozywiło sie na wątku to fakt ale lepiej anse nie wywoływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 28.11.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 ozywiło sie na wątku to fakt No ożywiło się....ożywiło.... Za to kultura wypowiedzi miejscami sięga bruku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 28.11.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 (edytowane) No ożywiło się....ożywiło.... Za to kultura wypowiedzi miejscami sięga bruku. Koleżanka "anse" nie pamięta? Daleko tej dyskusji do bruku, daleko .... BTW - podano sporo powodów "przeciw" a nikt nie podał powodów "za". Może spróbujesz? Edytowane 28 Listopada 2011 przez Anulek2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.11.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 w sumie to ja chętnie czyściłabym podłogę po prostu zmywając ją myjką ciśnieniową zamiast szorować mopem. I tu mam nad wami przewagę, to mogę tak zrobić dzięki zapasowemu odpływowi pośrodku kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 28.11.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 w sumie to ja chętnie czyściłabym podłogę po prostu zmywając ją myjką ciśnieniową zamiast szorować mopem. I tu mam nad wami przewagę, to mogę tak zrobić dzięki zapasowemu odpływowi pośrodku kuchni a masz takowy odplyw ? dowody prosze w postaci foci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts