Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

hehe... dobre z ta kratka. ja mam 2 skojarzenia - masarnia badz rzeznia albo stajnia augiasza :D

i w zadnej bym nie chciala mieszkac.

co do tego zeby brod nie wpelzywal pod szafki i zeby mial pod gorke. mysle ze kurz i tak wejdzie, a awaria i woda - pewnei wyplynie - moze o pare minut pozniej, ale wyplynie.

ale pomysl jaki klopot mozesz miec z meblami i ich stabilnoscia ... chyba ze bedziesz dol szafek pod katem przycinac i ten kat bedzie rowny katowi nachylenia podlogi

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Normalnie padlam :lol2:

Dwa razy przeczytalam o odplywie w kuchni i o spadku i jak mniemam o dwa razy za duzo :lol2: Nie mniej ubaw po pachy, gdy wyobraze sobie ten odplywik na przyklad liniowy zmontowany na srodeczku kuchni :rotfl:

Maryna, w kierunku pokoju powiadasz??? Hmmm to moze maly odplywik, tak miedzy kanapa a stolikiem kawowym? :cool:

Nosz w mordę .... Nowe trendy czy cóś ..... Ja wiedziałam, że warto na forum bywać - nowości się człek dowie .... Muszę się dopytać, czy u mnie da się odpływik na środku salonu zrobić .... Jak sę będę TV oglądać i na podłogę splunę, to do odpływniku będę celować ... Nie muszę mopa "zakupować" tylko "z węża po podłodze pociągnę" i już .... No normalnie wizja typu "cud, miód orzeszki" :wave: ...

Sorki za :offtopic: ale naprawdę jedziemy po bandzie z tym odpływem w kuchni ... No nie?

Awaria wody, kanalizacji.

Normalnie to wyciągasz cokół i sprawdzasz czy się leje, cieknie, moknie - zawsze możesz coś wytrzeć.

W twoim przypadku wszystko co będzie ciekło pójdzie na bloczki a tym samym na płytę i wiadomo co wtedy.

Jak pocieknie to przede wszystkim wycieknie z szafki, bo podłączenie wody jest w szafce zlewozmywakowej a nie pod nią. Przynajmniej tak mam teraz.

Czy woda dostanie się pod płytę nieszczelnościami w fudze czy po bloczku, jakie to ma znaczenie? Płyta ma zawsze dodatnią temperaturę, więc sobie woda z czasem odparuje.

Ja nie wymyśliłam nic nowatorskiego anie nie przetestowanego. Szafki murowane w kuchniach rustykalnych są podobnie rozwiązane.

sorry ze się wtrącam - nie widziałam ani 1 kuchni z odplywem w podłodze i póki nie zobaczę, nie uwierzę, ze ktoś tak jeszcze robi

Zajrzyj do mojego dziennika.

Na płycie wyloty kanalizy wychodzą z płyty a nie ze ścian - ponieważ planowałam wyspę, mam dodatkowy odpływ na środku kuchni - mogę sobie zrobić kratkę :)

p.s. Czy odpływ to coś strasznego? To tylko kwestia gustu....lub przyzwyczajenia.

Pod prysznicem np. nikogo nie dziwi.

Tak odpływ to coś strasznego. Stale trzeba pilnować by w syfonie była woda (w prysznicu syfon sam się napełnia kilka razy dziennie). Jak zapomnisz to po powrociew z pracy albo co gorzej z urlopu możesz mieć "aromatyczną" niespodziankę w domu. I po co to komu?

jak po bandzie to jeszcze mozna by od razu sikac do odplywu ... po co lazienki robic :) panowie przy odrobinie celnosci wogole by z kanapy nie wstawali tylko trzeba by zainstalowac tasmociag z dostawa piwa :)

Padłam.

''wg mojej wiedzy musiałby mieć syfon, w którym musi stać woda ... Jakoś mnie to nie przekonuje .... No chyba, że bez syfonu, ale wtedy może śmierdzieć .... Kurcze - nie chwytam idei.''

syfon ze stojącą wodą to ''korek'' który zatrzymuje zapachy. Oczywiscie brzydkie zapachy.

Kochana ja wiem, że wczoraj po winku byłam, ale właśnie o to mi chodziło - jak sobie zamontujesz odpływ w kuchni to albo musi w nim stać woda (masz wilgotno z tej "dziury") albo ci z tej dziury śmierdzi. Więc nie kumam idei odpływu w kuchni ....

Ale jak Elfir machnie kratkę na środku kuchni (zamiast wyspy) to pewnie się z nami podzieli doświadczeniami ;) ;) ;) i wszystkie będziemy tak chciały :) :) :)

aricia - ty nam od anse nie "wymyślaj" - bo my bardzo konstruktywne pomysły mamy a nie tylko krytykujemy .... yyyy, chyba .... przynajmniej tak mi się wydaje ....

No dobra - ja już o odpływie w kuchni nie będę - obiecuję!8)

No ożywiło się....ożywiło....

Za to kultura wypowiedzi miejscami sięga bruku.

Koleżanka "anse" nie pamięta? Daleko tej dyskusji do bruku, daleko ....

BTW - podano sporo powodów "przeciw" a nikt nie podał powodów "za". Może spróbujesz?

Edytowane przez Anulek2005