Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To może pokażę jak się mają zamiary do ich realizacji

kuchnia%2525201%252520%2525C5%25259Bw%252520dzienne.jpg

P1090325.JPG

kuchnia%2525201%252520%2525C5%25259Bw%252520sztuczne.jpg

P1090326.JPG

kuchnia%2525203%252520%2525C5%25259Bw%252520sztuczne.jpg

P1090315.JPG

kuchnia%2525202%252520%2525C5%25259Bw%252520sztuczne.jpg

P1090329.JPG

Mam tylko takie rozterki. Jak zobaczyłam 2 lata temu wizualizacje mojego domu to byłam zachwycona. Dziś jak patrzę na te wnętrza to myślę nie jest najgorzej;) Ale ten zachwyt już minął. Czyli dążenia do realizacji marzeń są piękniejsze niż ich urzeczywistnienie ;) No cóż taka natura człowieka.

Pozdrawiam Anka

Edytowane przez Anndzia

Dziewczyny w tym wątku chwalicie sie swoimi kuchniami więc chyba nie popełnię błędu jak o coś zapytam.Będe zamawiała kuchnię i po ostatniej wizycie w salonie meblowym pan zaskoczył mnie stwierdzeniem, ze lepsze sa fronty foliowane niż lakierowane.Mnie osobiście interesuja czarne fronty szafek górnych.Proszę wypowiedzcie sie na ten temat ,zarówno uzytkowniczki białych jak i ciemnych kuchni, bo nie chce mi się wierzyć, że tańsza folia jest lepsza, wytrzymalsza niż lakier....

Andzia bardzo podoba mi sie Twoja kuchnia! Ty masz lakier? Napisz proszę, które fronty praktyczniejsze? Ciemne czy białe?

Edytowane przez joliska

P1090315.JPG

Kuchnia bardzo ładna. Efekt lepszy niż na wizualizacji. :)

Wygodnie korzysta Ci sie z tych szafek wiszących w rogu (na lewo od płyty)? Siegasz swobodnie nie wchodząc na jakiś stółek/drabinkę? U mnie ma być podobnie i zastanawiam się tylko na ile to praktyczne. Pytam, bo z tych nie-wysokich raczej jestem:)

Wygodnie korzysta Ci sie z tych szafek wiszących w rogu (na lewo od płyty)? Siegasz swobodnie nie wchodząc na jakiś stółek/drabinkę? U mnie ma być podobnie i zastanawiam się tylko na ile to praktyczne. Pytam, bo z tych nie-wysokich raczej jestem:)

Dokładnie nad tym samym się zastanawiałam na etapie planowania kuchni. Teraz okazało się, że jest to w rzeczywistości bardzo dostępna szafka. Trzymam tam kawę i herbatę.

Dzisiaj nawet córka chciała tę szafkę "na własność" na swoje herbaty owocowe, które kupuje przy każdej wizycie w sklepie.

Zaznaczam tylko, ze my raczej wysocy jesteśmy, ale i wysokość szafek była do nas dopasowywana. Blat ma na 90 cm, a wisząca szafka na 160cm. Jednocześnie ta szafka jest płytsza niż pozostałe, bo inaczej trudniej jedynie śięgałoby się na tył górnej półki w tej szafce.

Mam nadzieję że zrozumiale napisałam;)

To może pokażę jak się mają zamiary do ich realizacji

Jak dla mnie realizacja lepsza od zamiarów :). Podoba mnie się ;). A tego typu rozterki... rzecz ludzka i charakterystyczna dla osób rozwijających się :). Zatem wszystko w porządku :D

Dokładnie nad tym samym się zastanawiałam na etapie planowania kuchni. Teraz okazało się, że jest to w rzeczywistości bardzo dostępna szafka. Trzymam tam kawę i herbatę.

Dzisiaj nawet córka chciała tę szafkę "na własność" na swoje herbaty owocowe, które kupuje przy każdej wizycie w sklepie.

Zaznaczam tylko, ze my raczej wysocy jesteśmy, ale i wysokość szafek była do nas dopasowywana. Blat ma na 90 cm, a wisząca szafka na 160cm. Jednocześnie ta szafka jest płytsza niż pozostałe, bo inaczej trudniej jedynie śięgałoby się na tył górnej półki w tej szafce.

Mam nadzieję że zrozumiale napisałam;)

Bardzo zrozumiale:). Rozwiałaś moje wątpliwości. Dziękuję.

Anndzia mi też dużo bardziej podoba się realizacja niż projekt i również przychylam się do zabudowy lodówki w tym wypadku (ja mam w szeregu meblowym wolnostojącą akurat). Razi mnie natomiast czarny dół i biały a blat a dokładnie w miejscu łączenia się zabudowy ze ścianą na której jest lodówka ;/

Anndzia bardzo fajna realizacja! super ze czerwien wypadla z obiegu, super ze zamknelas ta szafke nad blatem, szkoda ze lodowka jest wolnostojaca. czy caly blat jest taki kwiaciasty jak barek czy tylko sam barek? ozywi sie jak pojawia sie takie duperelki codziennego uzytku/chyba ze tak czysciutko w kuchni masz :D

a realizacja marzen .... trzeba miec marzenia, trzeba sie czyms zachwycac..... tak jak w milosci - nie zawsze ma sie motyle w brzuchu ;)

Anndzia fajna kuchnia, zdecydowanie bardziej mi sie podoba rzeczywistość niż wizualizacje.

Mam do Ciebie pytanie o okap - jaki masz model i firma, czy jesteś zadowolona i jaką musi mieć szerokość szafka?

Oraz drugie pytanko - co prawda już ktoś zadał, podobne - na jakiej wysokości kończą Ci się szafki, też chcę do sufitu i zastanawiam się czy zdają egzamin z użytkowania?

Kuchnia bardzo ładna. Efekt lepszy niż na wizualizacji. :)

ja mam podobne szafki i powiem ze do tej bezposrednio nad blatem siega sie super /tez mam tam kawy itp/ ale juz poziom wyzej wymaga krzesla a po drugiej stronie gdzie mam glebokie szafki to nie dosc krzesla - drabinki !! ale ja po pierwsze mala jestem a po drugie mam tam graty uzywane raz na swiety czas - na takie tez musi byc miejsce w kuchni !!

ktos pytal o lakier - moim zdaniem jest switny !! ale BIAŁY :)