Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mój domek jest w parterze, bez strychów i piwnic

na całej powierzchni domciu mamy podłogówkę, nawet w garażu

i tak jak mówisz...jedyną drabinkę będę miała w dużej łazience i pralni, po to, by na niej coś na szybko wysuszyć

opowiem wam anegdotę...

jak wiadomo, dobrze rozwiązane ogrzewanie tak na prawdę nie oddaje odczuwalnego ciepła, tylko konwekcyjnie unosi ciepłe powietrze, a przy podłodze jest koło 19 stopni

przyjechała do nas babcia w odwiedziny... domek obejrzeć...

dowiedziała się wieczorem, że nie mamy grzejników, tylko podłoga grzeje...

wstała rano i powiedziała, że może to i fajne, ale jakoś dziwnie grzeje, bo ona sobie na wieczór majteczki przeprała przed snem i na "ciepłej" podłodze przez całą noc wcale nie wyschły, a w domu przecież 22 stopnie !!!:lol2:

opowiem wam anegdotę...

jak wiadomo, dobrze rozwiązane ogrzewanie tak na prawdę nie oddaje odczuwalnego ciepła, tylko konwekcyjnie unosi ciepłe powietrze, a przy podłodze jest koło 19 stopni

przyjechała do nas babcia w odwiedziny... domek obejrzeć...

dowiedziała się wieczorem, że nie mamy grzejników, tylko podłoga grzeje...

wstała rano i powiedziała, że może to i fajne, ale jakoś dziwnie grzeje, bo ona sobie na wieczór majteczki przeprała przed snem i na "ciepłej" podłodze przez całą noc wcale nie wyschły, a w domu przecież 22 stopnie !!!:lol2:

ty to opowiadasz jako anegdote a moja tesciowa caly czas usiluje nam w ten sposob udowodnic ze podlogowka nie grzeje!!! mimo ze u niej w pokoju jest bite 25st a w reszcie domu 23 /o zgrozo bo jak dla mnie 21 - 22 jest ok/

ona scierki po kapieli zostawia na podlodze i mowi ze jak by to grzalo to by jej te scierki wyschly !! dodam ze grzejnik drabinkowy wisi 40 cm powyzej !!!

a ja ma pytanko z choinki - czy te kontakty w blacie są jakoś zabezpieczone przed wilgocią? pomysł fajny, estetyczny, ale mam momentalnie przed oczami spięcie :)

Witam,

Jest guma, która przy zamkniętym gniazdku ( a można podłączyć i zamknąć ) zabezpiecza przed dostawaniem się czegokolwiek do środka. Oczywiście mokrymi dłońmi bym tam wtyczki nie wkładał ale to tak samo jak do gniazda w ścianie.

Witam,

Biała kuchnia. Fronty lakierowane na połysk z delikatnym aluminiowym uchwytem. Blat laminowany ( ciekawy wzór pixeli ). Na ścianie szkło lacobel.

Pozdrawiam.

http://www.artenova.pl/galeria/meblekuchenne/meblekuchenne_biala_12.JPG

Czy ten panel od zmywarki jest podyktowany względami praktycznymi? Chcę zrobić u siebie fronty bezuchwytowe (z uchwytem frezowanym) i zastanawiam się, czy jak dam całą zabudowaną zmywarkę, to będę w stanie ją otworzyć? Zmywarki otwierają sie dość trudno :( Nie ma z tym problemu przy zwykłych uchwytach, ale czy przy frezowanych to dobry pomysł czy lepiej zdecydować się na zmywarkę z panelem na wierzchu?

grzanka ja mam fronty bezuchwytowe i zabudowaną zmywarkę. Otwiera się bez problemu :)

Tak wyglada u mnie:

Zamknięta:

P1020977.JPG

Otwarta ;)

P1020976.JPG

Zauważyłam także że moje frezowane uchwyty są głębsze niż u teściowej która ma hm..przykręcane (tak się mówi?) i może dlatego mi się tak wygodnie otwiera zmywarkę :)

Edytowane przez Korozja

A mi ten panel od zmywarki psuje efekt !!!

Mnie jeszcze rażą: srebrne ramki przy czarnych frontach (lodówka wygląda pięknie, bo krawędzi brak) i niesymetryczny względem góry dół :( Moje studio tez mi chciało takie coś zafundować, ale się uparłam i mam schodzące się linie :) Chcieć, to móc.

Możesz mi powidziec jaki wymiar ma kuchnia?

Wymiar samej zabudowy w układzie L to 3600 x 1600 ( mm )

Czy ten panel od zmywarki jest podyktowany względami praktycznymi? Chcę zrobić u siebie fronty bezuchwytowe (z uchwytem frezowanym) i zastanawiam się, czy jak dam całą zabudowaną zmywarkę, to będę w stanie ją otworzyć? Zmywarki otwierają sie dość trudno Nie ma z tym problemu przy zwykłych uchwytach, ale czy przy frezowanych to dobry pomysł czy lepiej zdecydować się na zmywarkę z panelem na wierzchu?

Otwarty panel od zmywarki był podyktowany przyzwyczajeniami Klientów. Robiliśmy już nie raz z zakrytym panelem i przy tego typu uchwycie nie ma żadnego problemu z użytkowaniem.

czy może pamiętacie jaką macie wysokość szafek ewentualnie jaka wysokość jest pod oknem? U nas po wylewkach wyszło tylko 86cm, boję się że to może być za mało a dopiero teraz o tym pomyślałam :(

U nas wysokość szafek 82,5cm, a górna krawędź blatu = parapetu to niemal 85,5cm. To są wymiary już po położeniu płytek, więc w Twoim przypadku musisz odjąć grubość płytek i kleju.

czy może pamiętacie jaką macie wysokość szafek ewentualnie jaka wysokość jest pod oknem? U nas po wylewkach wyszło tylko 86cm, boję się że to może być za mało a dopiero teraz o tym pomyślałam :(

A to jest do dolnej krawędzi otworu okiennego, czy już licząc parapet/blat?