BeataiMarcin 08.12.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Witajcie, Mam pytanie odnośnie praktyczności nabijanych uchwytów, dokładnie chodzi mi o coś takiego: http://www.e-sklep.cordiaplus.eu/image_func.php?img=gfx/9af3947478500e87387988c9cbbeb52b.jpg&maxwidth=150 Widzę, że wiele osób z Was ma takie uchwyty, ja też.. tzn. właśnie mi zamontowali fronty w kuchni i mój mąż stwierdził, że on nie jest w stanie nic otworzyć a szczególnie zmywarki Pytanie do Was - jest aż tak źle i niepraktycznie?? Jak się sprawdzają te uchwyty na codzień? Nawet nie chce myśleć o wymianie wszystkich frontów, ale skoro tyle osób z nich korzysta to chyba się da.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 08.12.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 ja mam (no może podobne i chyba jeszcze mniej"uchwytne") i wszystko jest w porządku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 08.12.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Witajcie, Pytanie do Was - jest aż tak źle i niepraktycznie?? Jak się sprawdzają te uchwyty na codzień? Trudno o jednoznaczną odpowiedź. Spotkałam się z co najmniej dwoma modelami tych listew. W użytkowaniu - skrajnie inne. Jedne - superwygodne i niebrudzace się. Drugie na odwrót. Oba, na pierwszy rzut oka wyglądają identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 08.12.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Pochwale się troszkę moja nieskończoną jeszcze. Ale zanim szklarz wstawi szybę miedzy szafkami to pewnie mnie wiosna zastanie.... http://www.qbot.pl/images/kuchnia05/1.jpg http://www.qbot.pl/images/kuchnia05/3.jpg http://www.qbot.pl/images/kuchnia05/10.jpg http://www.qbot.pl/images/kuchnia05/18.jpg Mam lekki problem z krzesłami. Niestety chciałam drewniane - w szarości blatu nie ma szans dostać, a w bieli chyba tylko ikea produkuje. Podpowiedzcie cos proszę. Edytowane 8 Grudnia 2011 przez Aylin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 08.12.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 No weźże pokaż coś więcej tej kuchni ... Bo ten kawałeczek całkiem przyjemny Tylko ten blat na moim kompku jakoś mało szary wygląda ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 08.12.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 (edytowane) A u mnie brakuje kątów prostych.. To złudzenie, czy faktycznie masz skos przy parapecie i na barku? Edytowane 8 Grudnia 2011 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.12.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Kątów prostych za dużo chyba tu nie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 08.12.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 (edytowane) NIe mam zdjęcia zrobionego z "lotu ptaka" - było by widać konkretniej. Anulek - jaki jest u ciebie? Blat jest szary - w zależności od oświetlenia wpada czasem w niebieski. Ale na razie dorobiłam się tylko oświetlenia pod szafkami. Górne będzie jak coś wygram Joliska, Agalind zgadza się tak pół na pół. Blat od strony salonu jest zrobiony pod skosem. Pomiedzy barkiem a blatem ze zlewem jest 90 stopni a pomiedzy zlewem a blatem pod ścianą - 77. Wygodnie się tam stoi. Trochę lepiej tu widać http://www.qbot.pl/images/kuchnia05/2.jpg Edytowane 8 Grudnia 2011 przez Aylin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 08.12.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Teraz już jest szary Bo ja tylko pierwsze zdjęcie widziałam - chyba, że później wrzuciłaś resztę Ogólnie baaardzo ładny mi wygląda ten blat Podoba mi się taka "pokrzywiona" zabudowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 09.12.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Dziękuję Anulek Założenie od początku było takie że chce mieć trochę inną kuchnię. Doprosiłam się Pana od szkła żeby przyszedł wymierzyć. Zabudowę prysznicową wyceniał 2 miesiące kolejne 2 zajął mu dojazd do mnie Problem mam z krzesłami - nie spotkał się ktos z szarymi lub białymi z elementami szarości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 09.12.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Krzesła białe i szare (lub mieszanki) ma IKEA :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 09.12.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Aylinjaki masz konkretnie blat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synthia 09.12.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Pochwale się troszkę moja nieskończoną jeszcze. Ale zanim szklarz wstawi szybę miedzy szafkami to pewnie mnie wiosna zastanie.... QUOTE] Aylin Kolory w kuchni bardzo fajne, jednak nie jestem zwolenniczką krzywizn i przyznam, że zżera mnie ciekawość jak wygląda kuchnia z salonu. Może masz fotkę z widokiem na całą kuchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 09.12.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Aylin, a co masz na podłodze w kuchni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 09.12.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Najbliższa Ikea a Krakowie - będę musiała się wybrać w końcu.Pepejeans - blat konkretnie to fornir lakierowany - cos w tym stylu http://www.4matic.pl/media/catalog/product/cache/1/image/265x265/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/f/i/file_2_5.jpghttp://www.biproplyt.com.pl/zawartosc/grafika/214/1346_w.jpg Synthia - zdjęcia z salonu jeszcze nie mam - obiecuje, że dodam (i zrobię) jak wstawimy lodówkę. Powinna przyjść w przyszłym tygodniu. Dardurdka - na podłodze calacatta by my way paradyża. Szukałam czegoś białego ale z "maziakami" aby sierści mojego kociego potwora nie było widać. Na ścianę planuję dać białe szkło - myslałam początkowo o turkusie - ale pozostanę w dodatkach przy tym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzanka 09.12.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 grzanka ja mam fronty bezuchwytowe i zabudowaną zmywarkę. Otwiera się bez problemu Tak wyglada u mnie: Zamknięta: Otwarta Zauważyłam także że moje frezowane uchwyty są głębsze niż u teściowej która ma hm..przykręcane (tak się mówi?) i może dlatego mi się tak wygodnie otwiera zmywarkę Korozja, dodałaś mi otuchy A kojarzysz, jakiej firmy masz fronty? Twoja teściowa też ma zabudowaną zmywarke? Jak się u niej otwiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 09.12.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Ale to nie są fronty stricte bezuchwytowe, bo jednak mają wyżłobienie, za które się ciągnie w celu otwarcia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 10.12.2011 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 (edytowane) grzanka nie wiem jakiej firmy są moje fronty. Są bezfirmowe Jak chcesz mogę dać Ci na priv namiary na pana który robił mi kuchnie i od niego się dowiesz co to za fronty. Wiem że robi je jakaś firma chyba z Wrocławia. Teściowa nie ma zabudowanej zmywarki. Ale u niej ciężko otwiera wszelkie szuflady załadowane. Podejrzewam że ze zmywarką byłoby podobnie gdyż jest to sprzęt do otwarcia którego trzeba użyć troszkę siły Edytowane 10 Grudnia 2011 przez Korozja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 10.12.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 w ubiegłe wakacje pomagałam znajomym "robić" kuchnię i też wybraliśmy takie fronty. to po prostu front z wyfrezowanym uchwytem, polakierowany. wszędzie, gdzie robią kuchnie coś takiego mogą zrobić. pokaż stolarzowi fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzanka 11.12.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 (edytowane) Ale to nie są fronty stricte bezuchwytowe, bo jednak mają wyżłobienie, za które się ciągnie w celu otwarcia.... ja je na własny użytek określam jako bezuchwytowe, mając na myśli takie, do których nie przykręca się uchwytów aricia, wiem, że możliwości są duże. Sama oglądałam 3 różne fronty z frezowanym uchwytem. Rzecz w tym, że na "luźnej" próbce nie jestem w stanie stwierdzić, który front będzie najwygodniejszy - czy lepszy z płytszym, ale szerszym frezem, czy lepiej wziąć z głębszym, ale węższym Edytowane 11 Grudnia 2011 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts