Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Notorycznie zostawiam czerwone kreseczki na szufladzie "śmieciowej" - biorę szmatkę z mikrofibry, namydlam ją i cierpliwie zmywam. 3 lata to działa :D

joliska teraz już wiem od czego mam takie ryski na zmywarce. Zastanawiałam sie od lata, kto zrobił takie kuku , mojej ''przyjaciółeczce'', a to ja sama , machnęłam polakierowanymi paznokciami. Ze stali nierdzewnej też zejdzie ściereczką ?

jaksie to Wd 40 to płyn czy co? Jakoś kojarzę, ze mój małżonek naoliwia tym zawiasy w drzwiach i łańcuchy w rowerach.

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dziewczynki mam pytanie sama mam kuchnie biale fronty czarny blat i mysle nad bialym lacobelem. Ostatnio pokazano mi chyba jakas nowosc matowy bialy lacobel czy ma moze ktoras z was takie cacko :)

Mnie sie podoba ale sie zastanawiam na czym bedzie bardziej widac zacieki i plamy. Trzymajac w reku to szkielko co dziwne nie zauwazylam zadnych odciskow palcy. Prosze o info jeski tkos wiec cos na temat uzytkowania takiego lacobelu/a jakkolwiek sie odmienia

Miło słyszeć, ze moja kuchnia wywołuje pozytywne emocje :)

Mimona, to polskie radyjko eltra: http://www.ceneo.pl/2194619

O wielkie dzięki za informację. Twoja kuchnia jest ładna, aczkolwiek dla mnie trochę mało przytulna. Widząc Twoje naprawdę efektowne, jasne schody, miałam wyobrażenie że dom masz utrzymany w trochę innym stylu - mniej nowoczesnym. Ale i tak ładnie. Natomiast radyjko mi się wyjątkowo podoba:)!

Edytowane przez mimona

Blat zrobiłabym szary/grafitowy. Z tańszych opcji to są teraz całkiem ładne blaty laminowane, przypominające kamień, nawet z taką lekką kamienną fakturą. Ja np. mam w łazience do białych lakierowanych frontów blat z Kroonopolu- Dolores. Jest grafitowoszary.

http://mdm.kronopol.pl/Blaty-kuchenne/Nowosci

Grafit jest też ładny na tej stronie. Albo consuela.

Pfleiderer i Lupus też mają dużo ciekawych blatów. Laminowane blaty są coraz ładniejsze, nie są już takie plastikowe, jak były kilka lat temu i ciągle pojawiają się jakieś nowości. Moim zdaniem powinnaś poprosić stolarza o próbniki, albo pojeździć i pooglądać.

Blat a laaluminium będzie moim zdaniem za jasny. I na żywo nie jest on zbyt ciekawy. Też taki chciałam, ale zrezygnowałam, jak zobaczyłam.

A co to szare płytki na ścianie? Powiesz? Bardzo ładne :)

hm...ja bym szarego blatu nie robila. Wszystko będziesz wtedy miała biało szaro nudne. A brązowe okno będzie ni w pięć ni w dziesięć. asizo jednak bardzo dobrze cię namawia żeby nie bać się sztucznych blatów. Ja również mam blat z kronopolu, akurat klepka ciemny orzech. Wygląda bardzo ładnie. Cena jest przystępna i tak jak asizo mowi, poproś wykonawcę o wzornik. Wybór jest duży:)

Aniula bardzo ładna jadalnia i zazdroszczę tej wigilii bo u nas też miało być ale się nie udało (może wielkanoc :)) Możesz powiedzieć co to za stół i czy się rozkłada. Ja szukam stołu w takim właśnie ciemnym kolorze ale musi być nie za duży na co dzień ale maksymalnie się rozkładać bo mam duża rodzinę często odwiedzającą :) i nie mogę znaleźć bo z reguły te co się rozkładają na 12os to już są dużo większe niż te co po rozłożeniu są na 6os.

hej

zrobiłam sobie wstępną wycenę kuchni oczywiście każda kuchnia innej wielkości z innymi szafkami i bla bla bla ja to wszystko wiem ale powiedzcie mi czy za małą kuchnie bez wyspy 1700 tyś to dużo czy mało , to cena oczywiście bez blatu i bez sprzętu. kuchnia lakier połysk tak została opisana przez firmę

Aniula bardzo ładna jadalnia i zazdroszczę tej wigilii bo u nas też miało być ale się nie udało (może wielkanoc :)) Możesz powiedzieć co to za stół i czy się rozkłada. Ja szukam stołu w takim właśnie ciemnym kolorze ale musi być nie za duży na co dzień ale maksymalnie się rozkładać bo mam duża rodzinę często odwiedzającą :) i nie mogę znaleźć bo z reguły te co się rozkładają na 12os to już są dużo większe niż te co po rozłożeniu są na 6os.

producent - paged meble, nazywa się postos

ja jestem bardzo zadowolona, miał być ciemny, elegancki i lekko nowoczesny

zależało mi też na zaokrąglonych narożnikach, żeby się dzieciaki nie obijały:P

no i w stanie spoczynku jest nieduży i niepozorny, ale jak się rozłoży to... ho ho !!!

no w każdym razie u mnie dwanaście osób siedziało na lajcie :D

http://www.pagedmeble.pl/produkt.php?id=142&r=2&g=6&s=4&mi=14