Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ceny mebli kuchennych można szeroko komentować i tak się dzieje w wątku ile kosztowały wasze kuchnie, polecam poczytać lekturę.

My płaciliśmy 24 tysiące za meble, ze sprzętem wyszło 35. Mi ciężko ocenić czy to dużo czy mało, to była oferta najtańsza ze studia kuchennego, kuchnia była poprawiana 6 razy.

P.S. Aby pokazać jadalnię jest wątek stół i krzesła w jadalni

87anam87 koniecznie zrób wycenę w kilku miejscach! Ja mam kuchnię białą na wysoki połysk. Uchwyty frezowane, wszystko na blumie, górne szafki aventosy, blat gruby lupus, oświetlenie ledowe wbudowane w szafki. Pamiętam że pierwsza wycena była na jakieś 25 tyś! (meble + blat) :o Zrezygnowałam z paru dupereli ale dalej poniżej 16 tyś nie schodziło. Miałam lekką załamke bo kuchnia nieduża a jeszcze sprzęty trzeba kupić. Tłumaczono mi że aventosy to takie drogie, że frezowanie uchwytów to też kosztowna sprawa no i sam fakt że chciałam niestandardowe wymiary szafek górnych (72cm) podnosił znacznie cenę. O lakierowaniu frontów nie wspomnę.

Ale szukałam dalej i końcu udało się wszystko fajnie załatwić. Ostatecznie zapłaciłam 10600 zł i mam taką kuchnię jak chciałam :)

(no prawie ale nie czepiajmy się już szczegółów ;))

Edytowane przez Korozja

Dziękuję za miłe słowa. Faktycznie z perspektywy czasu widzę, że okap mógłby mieć 90 cm. Może rozwiązaniem byłaby półka po

prawej stronie okapu? Taka na podręczne miski czy kubki (może właśnie kolorowe dla ożywienia kuchennego laboratorium :) Reling z doniczkami i ziołami to też fajny pomysł, ale w tym kącie jest trochę ciemno i hodowla ziół nie wypaliła (latem już próbowałam).

skarla ,

świetna kuchnia!!!

świetne kolory, świetne rozplanowanie.

brakuje mi jedynie jakiegoś akcentu kolorystycznego np. kolorowych półek po prawej stronie okapu.( np 3 sztuki , każda w innym żywym kolorze) mocno ozywiłaby się ta piękna kuchnia:)

p.s. Co to za krzesła jesli można spytać???

no i oczywiście czy cena powalająca czy do przełknięcia

pzdr

pohlanka

Skarla super!!!!!!!!!!!!!!! Myślę, że dziewczyny maja rację z półkami kolorowymi.... A mnie ciekawi baaaaaardzo Twoja szara (grafitowa) płytka w kuchni.Co to???????

Szara podłoga to Nowa Gala - Signum 30x60.

Z kolorowymi półkami to święta racja, zacznę się rozglądać. Dzięki :)