Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

skarla dzięki za info o płytkach. Napisz tylko jeszcze czy sg jest w macie czy w polerze?

Płytki Signum są matowe, ale mają takie błyszczące mikrodrobinki. Szczerze mówiąc zobaczyliśmy je dopiero w dziennym świetle, już w domu, w sklepie wydawały się zupełnie matowe :) Ale wygląda to nieźle, nie rzuca się w oczy :)

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zupełnie nie rozumiem tych ochów i achów nad kuchnią skarly. Przepraszam skarla, ale muszę to powiedzieć mnie się zupełnie nic nie podoba się w Twojej kuchni. Blat, uchwyty, okap i piekarnik bez wyrazu + ten dywanik, który jeszcze bardziej pogrąża całość. Jestem na nie. Ja zawsze szczera do bólu jestem i jak mi się coś podoba to pochwalę a jak nie to sama widzisz.

mnie w kuchni skarli najbardziej nie podoba się sufit, dywan(!!!!!) i podkładki na stole. dużo lepiej meble wyglądały by, gdyby te płytsze szafki miały fronty np w kolorze szkła, bądź blatu. poza tym taki układ szafek nie jest zbyt szczęśliwie dobrany, biorąc pod uwagę wcześniej wspomniany sufit...powstał efekt jakby odwróconych schodków :rolleyes:

ciekawa jestem okna i połączonego z nią pomieszczenia...

myślę, że przy dobrze dobranych dodatkach ta kuchnia może na prawdę fajnie wyglądać :D

Mimona domyślam się, że skoro nie lubisz bieli i szarości we wnętrzach to jesteś miłośniczką wszechobecnego beżu i brązu. Obstawiam, że masz przynajmniej jedno pomieszczenie w swoim domu w tych kolorach? Zgadłam?:) Starsze polokolenie mówię tu o moich rodzicach, teściach też nie podzielają mojej miłości do szarości i bieli. Zamieszczając swoja kuchnie na forum liczyłam się z negatywnymi opiniami, dlatego przyjmę wszystko.

Mimona domyślam się, że skoro nie lubisz bieli i szarości we wnętrzach to jesteś miłośniczką wszechobecnego beżu i brązu. Obstawiam, że masz przynajmniej jedno pomieszczenie w swoim domu w tych kolorach? Zgadłam?:) Starsze polokolenie mówię tu o moich rodzicach, teściach też nie podzielają mojej miłości do szarości i bieli. Zamieszczając swoja kuchnie na forum liczyłam się z negatywnymi opiniami, dlatego przyjmę wszystko.

Nie zgadłaś:) też mam białą kuchnię i nie mam pomieszczeń w brązach i beżach, póki co ani jednego;) przecież to tylko gust dziewczyny:) fajnie że się nie dąsacie o to:) wasze kuchnie są ładne dla was i to najważniejsze:)

skarla mi się twoja kuchnia podoba ale ten dywan bym wywaliła,

nie rozumiem komentów typu, zimna , nie do zamieszkania i takie tam, jezu przecież nie tylko sielska kuchnia jest ciepła i miła, przecież to ludzie tworzą dom i dają w nim ciepło, kazdy lubi inny styl i jeśli kuchnia jest sielska to ja nie piszę , jezu jaki bałagan , za dużo rzeczy i pierdół więc dlaczego gdy jest nowoczesna kuchnia to piszecie ze zimna, mdła i wogóle blee, oceniając wnetrze patrzy się na konsekwencję, kolorystykę i brak fuszery a nie to co nam się podoba

Jeśli to forum ma zawierać tylko ochy i achy to powstrzymam się jeśli coś mi się nie spodoba. Wydaje mi się jednak że niepochlebne opinie napisane w sposób normalny nikogo nie uraziły, a przynajmniej same właścicielki się nie pogniewały. Moje pomysły też niejednokrotnie były krytykowane i wcale się na nikogo nie obruszyłam. To forum publiczne i każdy ma prawo do opini. Wystawiając wnętrza przecież musimy sobie zdawać sprawę z tego że ktos może pokręcić nosem i powiedzieć: o jezu! nie moja bajka! I co z tego? Przecież każdy robi tak jak jemu się podoba. Każdy jest panem swojego domu:) Edytowane przez mimona

dobrze gadasz, reni!!!!!

powinno się oceniać nie styl, ale efekt, w zależności od stylu kuchni. ja też nie lubię kuchni, gdzie stoi na blacie więcej niż czajnik i expres do kawy...znaczy, nie lubię u siebie. ale jeżeli ktoś ma taką, dobrze zrobioną, fajnie zaaranżowaną kuchenkę to super!potrafię ją docenić... przecież to nie ja tam sprzątam ;) :lol2:

ok, usunęłam niepochlebne posty. Jeśli to forum ma zawierać tylko ochy i achy to powstrzymam się jeśli coś mi się nie spodoba. Wydaje mi się jednak że niepochlebne opinie napisane w sposób normalny nikogo nie uraziły, a przynajmniej same właścicielki się nie pogniewały. Moje pomysły też niejednokrotnie były krytykowane i wcale się na nikogo nie obruszyłam. To forum publiczne i każdy ma prawo do opini.

mimonachyba źle mnie zrozumiałaś, ja też krytykuję, chodziło mi o to że jeśli wypowiadamy się np o kuchni nowoczesnej to nie powinniśmy mówić że jest pusta i sterylna bo to przymiotniki cechujące ten styl i nie mozna mieć nowoczesnej kuchni a w niej kolorowo i naciapkane na blacie, tak samo jesli oceniamy kuchnię sielską to nikt nie powinien pisać, że tam za dużo wszystkiego , natomiast jesli piszesz ,że w nowoczesnej kuchni źle się czujesz a szary ci się nie podoba to wszystko jest ok, tak jak pisałam oceniamy wnętrze pod względem konsekwencji, mnie się np kuchnia betib bardzo się podoba a to kompletnie nie mój styl i nie moge napisać że jest brzydka skoro ma wszystko co powinna w wybranym przez nią klimacie

Edytowane przez reni1980

mimonachyba źle mnie zrozumiałaś, ja też krytykuję, chodziło mi o to że jeśli wypowiadamy się np o kuchni nowoczesnej to nie powinniśmy mówić że jest pusta i sterylna bo to przymiotniki cechujące ten styl i nie mozna mieć nowoczesnej kuchni a w niej kolorowo i naciapkane na blacie, tak samo jesli oceniamy kuchnię sielską to nikt nie powinien pisać, że tam za dużo wszystkiego , natomiast jesli piszesz ,że w nowoczesnej kuchni źle się czujesz a szary ci się nie podoba to wszystko jest ok, tak jak pisałam oceniamy wnętrze pod względem konsekwencji, mnie się np kuchnia betib bardzo się podoba a to kompletnie nie mój styl i nie moge napisać że jest brzydka skoro ma wszystko co powinna w wybranym przez nią klimacie

dziewczyny, tak jak i wy piszę ze swojego punktu widzenia. Napisałam że dla mnie te kuchnie są zbyt sterylne i zimne. Co do urody-uważam że są naprawdę ładne, ale nie moja bajka. Skonczmy już ten temat, bo się inni wkurzą że kuchnie chcą pokazac a tu przekomarzanie się jest na tapecie :)

. Napisałam że dla mnie te kuchnie są zbyt sterylne i zimne. Co do urody-uważam że są naprawdę ładne, ale nie moja bajka.

dlatego ocenianie kuchni jest bez sensu, skoro "dla mnie" jest zbyt sterylna, zagracona, kolorowa, szara, biała , itp to takiej nie robię, a jesli ktos zrobil to znaczy ze taką lubi i się w niej czuje dobrze

tak jak dziewczyny pisaly wczesniej chyba chodzi tu bardziej o konsekwencje w urządzaniu pomieszczenia

dodatki w kolorze malinowym;)

benia26

Zniknął Twój post w ferworze omawiania kuchni skarli.

Szybko poradziłaś sobie z realizacją. Widzę, że swój plan wdrożyłaś w 100% :).

A skoro już wspomniałam o kuchni skarli, to przyznam, że zaintrygowała mnie ta wysunięta górna szafka. Nie spotkałam jeszcze takiego rozwiązania :).