Karollinka 23.12.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Blat zrobiłabym szary/grafitowy. Z tańszych opcji to są teraz całkiem ładne blaty laminowane, przypominające kamień, nawet z taką lekką kamienną fakturą. Ja np. mam w łazience do białych lakierowanych frontów blat z Kroonopolu- Dolores. Jest grafitowoszary. http://mdm.kronopol.pl/Blaty-kuchenne/Nowosci Grafit jest też ładny na tej stronie. Albo consuela. Pfleiderer i Lupus też mają dużo ciekawych blatów. Laminowane blaty są coraz ładniejsze, nie są już takie plastikowe, jak były kilka lat temu i ciągle pojawiają się jakieś nowości. Moim zdaniem powinnaś poprosić stolarza o próbniki, albo pojeździć i pooglądać. Blat a laaluminium będzie moim zdaniem za jasny. I na żywo nie jest on zbyt ciekawy. Też taki chciałam, ale zrezygnowałam, jak zobaczyłam. A co to szare płytki na ścianie? Powiesz? Bardzo ładne Ja mam blat dolores a meble są jasne, wydaje mi się , że pasuje. Ten blat moim zdaniem na próbniku wygląda gorzej niż w większym formacie w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 23.12.2011 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 (edytowane) Pamietacie moja kuchnie ?? tak wyglada juz wykonczona!! co do bialych lakierowanych frontow - KOCHAM JE!! po bardzo konkretnym miesiecznym uzytkowaniu kuchni stwierdzam ze fronty wygladaja swietnie!! palcow nie widac /chyba ze ktos bardzo chce je zobaczyc/ myje sie je swietnie, naprawde warto zainwestowac troche wiecej http://foto0.m.onet.pl/_m/abc5b3aea0645bdd7105104365c16e78,10,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/4ae0855e68c6445552863298e76fba42,10,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/b78ad092eaafdf5c1cfda61108bcfece,10,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/820e43547a78ea96b7724b2df9219fae,10,19,0.jpg stol ... nie ma przy nim jeszcze krzesel ale mamy plan kupic jedne fajne w jysku ... po swietach beda w promocji garnki darujcie ... juz mi sie nie chcialo ich upychac w salonie http://foto3.m.onet.pl/_m/7fa5ba24d87be5104036848f3b0b103f,10,19,0.jpg no i szafa ... kocham moj prezent swiateczny ... umycie wszystkich luster w domu sztuk 5 - 12 min umycie szafy - 3 min ilosc wykorzystanych szmat - 0 http://foto1.m.onet.pl/_m/d8cf866de34d35d0c9125fd5c1d1ae39,10,19,0.jpg Edytowane 23 Grudnia 2011 przez mea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 24.12.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 (edytowane) mea razi mnie ten kwiotek nad lodówką(i ten drugi też) i te szmatki na uchwycie, ale to szczególy. Kuchnia powinna być moim zdaniem zabudowana do końca dlugosci okna, teraz wygląda na urwaną, no i nie robiłabym tych otwartych szafek na dole i u gory ale to moja subiektywna opinia dotycząca otwartych szafek. Firany też bym zamienila na rolety, wprowadzają jakiś chaos do całości, to tyle. Dużo się w kuchni dzieje i troszke bym to uspokoiła. Edytowane 24 Grudnia 2011 przez reni1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 24.12.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 mea razi mnie ten kwiotek nad lodówką(i ten drugi też) i te szmatki na uchwycie, ale to szczególy. Kuchnia powinna być moim zdaniem zabudowana do końca dlugosci okna, teraz wygląda na urwaną, no i nie robiłabym tych otwartych szafek na dole i u gory ale to moja subiektywna opinia dotycząca otwartych szafek. Firany też bym zamienila na rolety, wprowadzają jakiś chaos do całości, to tyle. Dużo się w kuchni dzieje i troszke bym to uspokoiła. to ja odpowiem na twoje uwagi : kwaitki wprowadzaja normalnosc ogolnie lubie rosliny w domu a bluszcze wrecz kocham !! szmatki - musza byc !! kuchnia w ktorej sie gotuje wymaga tego wbrew wszelkiej estetyce ... no chyba ze ktos ma kuchnie tylko do patrzenia zabudowa do konca okna uniemozliwialaby wstawienie stolu ... dojechanie meble przed okno to zdecydowanie za malo blatu - to kompromis!! otwarte szafki mnie sie podobaja ... co prawda sa za ciemne ale juz jakos je przezyje rolety zaczynaja byc nudne - wszyscy maja rolety !! no i sama sobie takie "ala roletki" uszylam. .. mnie sie podobaja nawet bardzo duzo sie dziele bo to kuchnia w ktorej DUZO SIE ROBI !!! u mnie zasadniczo zycie toczy sie w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anilina81 24.12.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Witam, przejrzałam pobieżne wątek i widziałam gdzieś w kuchni takie duże litery z napisem EAT, niestety nie mogę teraz odnależć tego zdjęcia. Nie wiecie może gdzie można kupić takie litery?Wiem że na allegro ale nie mogę znależć.Proszę o pomoc.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 25.12.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 my nie robimy grzejnika, tylko samą podłogówke U nas w kuchni też tylko podłogówka:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.12.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 to ja odpowiem na twoje uwagi : kwaitki wprowadzaja normalnosc ogolnie lubie rosliny w domu a bluszcze wrecz kocham !! szmatki - musza byc !! kuchnia w ktorej sie gotuje wymaga tego wbrew wszelkiej estetyce ... no chyba ze ktos ma kuchnie tylko do patrzenia zabudowa do konca okna uniemozliwialaby wstawienie stolu ... dojechanie meble przed okno to zdecydowanie za malo blatu - to kompromis!! otwarte szafki mnie sie podobaja ... co prawda sa za ciemne ale juz jakos je przezyje rolety zaczynaja byc nudne - wszyscy maja rolety !! no i sama sobie takie "ala roletki" uszylam. .. mnie sie podobaja nawet bardzo duzo sie dziele bo to kuchnia w ktorej DUZO SIE ROBI !!! u mnie zasadniczo zycie toczy sie w kuchni ja też nie mam nic przeciwko kwiatom ale twoje wyglądają jak u babci Tereski, do szmatki w kuchni nic nie mam jeśli jest elegancko schowana a nie wyeksponowana, i tez ich używam aczkolwiek nie wisi na pierwszym planie, o firanie tez mozna powiedzieć, że każdy ją ma, zdecydowanie jest bardziej popularna od rolet, jesli chodzi o twój kompromis , ok jeśli musiał być ale wybrałaś wizualnie najgorszą wersję, i nie rozumiem ostatniej wypowiedzi bo co ma piernik do wiatraka, że dużo się dzieje bo się dużo robi? czyli w kuchni minimalistyczej nic się nie gotuje?ilość wyeksponowanych rzeczy ma wplyw na ilość pichcenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebula 25.12.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Moja świeżo postawiona kuchnia - jeszcze bez dodatków i troszkę zakurzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 25.12.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Jeśli możesz to napisz co masz na ścianach w kuchni. Chodzi mi o kafelki. Podoba mi się ich kolor. Kuchnia fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 25.12.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Witam, przejrzałam pobieżne wątek i widziałam gdzieś w kuchni takie duże litery z napisem EAT, niestety nie mogę teraz odnależć tego zdjęcia. Nie wiecie może gdzie można kupić takie litery? Wiem że na allegro ale nie mogę znależć. Proszę o pomoc. pozdrawiam Chyba chodziło Ci o kuchnię Moniki - monikaa13. Zdjęcia znajdziesz TUTAJ. Najlepiej zapytaj jej bezpośrednio o szczegóły i namiary . Tego szukałaś? W domku Rokoko też znajdziesz literki eat . Zajrzyj TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebula 25.12.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 elizakop płytki to pocięte "resztki" płyt trawertynowych jakie dostałam od kuzyna. Tu lepiej widać efekt: i jeszcze jedno zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 25.12.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Witam , chciałem przedstawić naszą kolejną realizację , fronty i elementy widoczne wykonane z mdfu fornirowanego oczywiście w poziomie z przechodzącym usłojeniem . Nowy rodzaj frontu "bezuchwytowego" .. Blat kuchenny wykonany z pogrubianego konglomeratu razem z komorąi ociekaczem . Blat "stołowy" wykonany z pogrubianego laminatu ze schodzącą nogą do podłogi . Na ścianie szkło hartowane z ciekawymi naklejkami z motywami kuchennymi . Pomiędzy kuchnią a salonem ściana telewizyjna . Pozdrawiam http://www.nataly.pl/podstrony/img/1694.jpgściana z forniru razem z nastawianą konstrukcjąhttp://www.nataly.pl/podstrony/img/1681.jpgszyba z motywami na "betonowej" ścianie http://www.nataly.pl/podstrony/img/1653.jpg"wcięte" uchwyty w płaszczyźnie frontuhttp://www.nataly.pl/podstrony/img/1655.jpgzabudowany sprzęt oraz carga http://www.nataly.pl/podstrony/img/1656.jpggórne szafki oraz pogrubiane półki lakierowane na połysk , oświetlenie ledowePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 25.12.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Nataly Po obejrzeniu pierwszych trzech zdjęć byłam pewna, że to tylko projekt, a nie faktyczna i prawdziwa już dokonana generalnie kuchnia sympatyczna dopiero jak się w niej jakieś "graty" pojawiły tylko te motywy na betonowej ścianie przypomniały mi czasy stołówki w szkole he he ale żeby nie było... betonowa ściana bez motywów byłaby dla mnie bardziej ok odkryte półeczki są pewnie szybkie w obsłudze, ale ze względu na wszechobecny kurz bym się na nie nie pokusiła no i drewniane krzesełka bardziej by mi pasowały na taras... z kawką i papieroskiem (co kto lubi oczywiście!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 26.12.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 nataly Dobra robota . Inwestorzy z pewnością zadowoleni . Kuchnia ładna, nowoczesna i oryginalna. O drobiazgach nie piszę, bo to wybór i decyzje właścicieli . Zwróciłam uwagę na płytę gorenje, którą też planuję u siebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkop 26.12.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Witam, Jaki okap no nowej kuchni. Zastanwiam się nad Teka, Ciarko ( tuba ) czy lepiej kwadratowe , a moze kwadrat i szyba. Szukam coś do 1600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 26.12.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 arkop wg mnie najbardziej bedzie pasowac tuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 26.12.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 nataly, piękna kuchnia. świetnie wykonana. blat+ zlew bomba!!!! ściana lepiej wyglądała bez szkła na pewno nie chciałabym otwartych półek ( może dla tego, że sama sprzątam ). dawno żadna kuchnia na forum nie sprawiła mi tak miłej niespodzianki ! super!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 26.12.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 kwaitki wprowadzaja normalnosc ogolnie lubie rosliny w domu a bluszcze wrecz kocham !! nie wiem, może to przez te plastikowe doniczki? mnie też się jakoś ten kwiat w TEJ kuchni nie podoba :/ szmatki - musza byc !! kuchnia w ktorej sie gotuje wymaga tego wbrew wszelkiej estetyce ... no chyba ze ktos ma kuchnie tylko do patrzenia u mnie niestety też szmatki są na wierzchu, bo mi są wiecznie potrzebne, ale żeby nie było ich aż tak widać po prostu kupiłam w brązowym kolorze (do brązowych mebli) i się tak nie.. rzucają w oczy.. zabudowa do konca okna uniemozliwialaby wstawienie stolu ... dojechanie meble przed okno to zdecydowanie za malo blatu - to kompromis!!pewnie do uciętego blatu można się przyzwyczaić otwarte szafki mnie sie podobaja ... co prawda sa za ciemne ale juz jakos je przezyje a mnie nie, więc to zdecydowany MINUS.. rolety zaczynaja byc nudne - wszyscy maja rolety !! no i sama sobie takie "ala roletki" uszylam. .. mnie sie podobaja nawet bardzo to nie chodzi o to co jest nudne a co nie.., do TEJ kuchni takie "ala roletki" zwyczajnie nie pasują - w oknach powinno wisieć coś PROSTEGO... duzo sie dziele bo to kuchnia w ktorej DUZO SIE ROBI !!! u mnie zasadniczo zycie toczy sie w kuchni u mnie też życie toczy się w kuchni.., tyyyyyyyylko, że Reni raczej chodziło o to, że masz: proste meble + jakiś szlaczek na podłodze + półki i duperelki na nich + płytki z jakimiś dodatkowymi dekorami + czerwone ściany + firanki ala roletki OZDOBNE czyli generalny misz masz.. - "za dużo się dzieje"... Mnie się jeszcze nie podobają kąty u Ciebie w kuchni - dlaczego nie zostało to pod kątem prostym wykończone? tam przy tych roletach co najmniej dziwnie to wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 26.12.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Moja świeżo postawiona kuchnia - jeszcze bez dodatków i troszkę zakurzona , moje klimaty.., pokaż więcej z czego są fronty? drewno? jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 26.12.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 nataly, piękna kuchnia. świetnie wykonana. blat+ zlew bomba!!!! ściana lepiej wyglądała bez szkła na pewno nie chciałabym otwartych półek ( może dla tego, że sama sprzątam ). dawno żadna kuchnia na forum nie sprawiła mi tak miłej niespodzianki ! super!!!! Witam , jest nam bardzo miło słyszeć takie pochwały bo jest to bardzo przyjemne "uczucie" ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts