Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No tak mi się wydawało, że lakobel to nie do kuchenki gazowej. Płytki są jasno szare, a kuchnia jest zamknięta tzn są tylko szerokie drzwi :). Płytki z cegły bardzo bym chciał, ale obawiam się że tłuszcz sobie poradzi z inpregnatem i dopiero sobie bigosu narobię :).

możesz dać kamień a w miejscach newralgicznych dodatkowo szybę...ale moim zdaniem to i tak niepraktyczne jesli dużo sie gotuje, lepiej coś łatwo zmywalnego

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mea hehe pijesz do tego co było na dwóch ostatnich stronach ?? Obawiam się. że moja kuchnia będzie wyglądała podobnie, kwiatków w niej nie będzie ale ściery napewno :) za dużo w niej siedzę, ale teraz nauczona doświadczeniem, posprzątam okna umyję pochowam płyny do mycia nauczyć i może mi się mniej oberwie :) Trzeba nie lada odwagi aby wystawić tu swoje wnętrza serio :). Jak patrzę na niektóre to mi ślina cieknie przed monitorem, ale polotu mi brak.

Co do kamienia, to na początku blat miał być z corianu i miał wchodzić na ścianę, ale to był kosmiczny koszt i zmieniliśmy na tańszą opcję. Więc kamień odpada, chyba że myślisz o płytkach z kamienia??

tatridung

A może nad samą kuchenką panel stalowy lub szare szkło hartowane, a po obu stronach pod szafkami poziomymi cegła?

Można sobie zrobić taką roboczą wizualizację w paint ze zdjęcia i zobaczyć jak to będzie "mniej więcej" wyglądało.

tez myślałam żeby tak zrobić....ale chyba za bardzo pociachana bedzie ta powierzchnia i za pstrokato sie zrobi

poza tym stalowe panele miałam w poprzednim mieszkaniu.....i nie polecam takiego rozwiązania ;)

ja dałabym maksymalnie proste szare płytki z minimalną fugą (najlepiej szarą epoksydową) - nie do zniszczenia i zero problemów z czystością, ewentualnie jakieś drewnopodobne pod kolor szafek...wiem ze płytki są teraz w większości passe.....ale sa najprostsze w użytkowaniu ;)

mea nic nie skrytykowałaś tylko przypomniałaś że powiewa u ciebie kiczem wytkniętym przeze mnie

wiesz wole ludzi uprzedzic bo w koncu podsunelam SWÓJ pomysl a przez ciebie zostal tak wlasnie skomentowany !! /taraz to juz wlasciwie mozna powiedziec ze sie klocimy wiec nie obraze sie jesli te posty docelowo znikna z forum/

mea hehe pijesz do tego co było na dwóch ostatnich stronach ?? Obawiam się. że moja kuchnia będzie wyglądała podobnie, kwiatków w niej nie będzie ale ściery napewno :) za dużo w niej siedzę, ale teraz nauczona doświadczeniem, posprzątam okna umyję pochowam płyny do mycia nauczyć i może mi się mniej oberwie :) Trzeba nie lada odwagi aby wystawić tu swoje wnętrza serio :). Jak patrzę na niektóre to mi ślina cieknie przed monitorem, ale polotu mi brak.

Co do kamienia, to na początku blat miał być z corianu i miał wchodzić na ścianę, ale to był kosmiczny koszt i zmieniliśmy na tańszą opcję. Więc kamień odpada, chyba że myślisz o płytkach z kamienia??

tak tak pije do ostatnich rozmow ...

wiesz bo sa ludzie ktorzy kuchni uzywaja do odgrzewania chinszczyzny w mikrofalowce i gotowania wody na herbate - wtedy minimalistyczne wnetrza sie sprawdzaja :)

a z czego jest blat ??

wiesz wole ludzi uprzedzic bo w koncu podsunelam SWÓJ pomysl a przez ciebie zostal tak wlasnie skomentowany !! /taraz to juz wlasciwie mozna powiedziec ze sie klocimy wiec nie obraze sie jesli te posty docelowo znikna z forum/

ech bez przesady, mea najwazniejsze ze masz swój dom i dobrze się w nim czujesz

queene a powiedz mi proszę czemu te stalowe płyty są kiepskie?? Też już myślałam o płytkach :) tylko jak ja siebie znam to je wybierać będę miesiącami :)

wyczyscić to tak zeby nie było smug to była mordęga, nawet specjalistycznym płynem było ciężko.....każda kropla wody ze zlewu to był mocno widoczny ślad....a za piecem to już była masakra

a ja z premedytacja niczego nie zmienie /oprocz wspomnianych doniczek/ kurde akurat wrzucilam do prania czerwony recznik ...

ale zapewne masz drugi:D

wtedy minimalistyczne wnetrza sie sprawdzaja

ale jak szybko myje się blat kiedy na nim stoi tylko czajnik, bo ja dużo gotuję i szybko sprzątam

Kurcze kuchnia poska i te cegiełki by były idealne dzięki kochana czemu ja wcześniej na ten pomysł nie wpadłam :), ale jak mam już blat to mogę jeszcze płytki kleić??

mea blat mam z płyty wiórowej olejonej imitacją betonu - do wymiany jak tylko uzbieram kasę :)

to moze walnij cos "imitujacego beton"

ale te cegielki tez nie sa zle :D pasowaly by ... ale uwazaj z biala fuga - ja dalam bialy epoksyd i szukam wlasnie tego kto mi go pod niebiosa zachwalal :) przyszedlby to szorowac!!