reni1980 30.12.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 reni tylko ja absolutnie nie mówie o wyspie na która w mojej kuchni nie znajdę miejsca mi chodzi o ten mały brzuszek na fioletowych meblach aha, w każdym razie ja nie mówię "nie" na takie fronty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 30.12.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 duś zauważ że na tych meblach które pokazałaś w rogu też jest zaokrąglenie, jeśli chodzi co ja bym wsadziła do tej szafki to z tym nie ma problemu widziałam ja już z "zaprojektowanym wsadem" jak to się nazywało nie ma pojęcia bo się nie znam. dla mnie fajna sprawa na żywo wygląda bardzo ładnie, jest to coś innego niż większość kuchni tu pokazywanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 30.12.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 chyba te obłosci to "nowe idzie" mnie się fiolety podobają, również w wersji z "falbankami". Gorzej te biele na górze - takie bez wyrazu. A do fioletów trudno bedzie podłogę dobrać, tym bardziej, ze są to fiolety we wzorki drewnoudające. No i jeszcze jedno... robiłam swoją kuchnię 4 lata temu. Nie była zbyt modna, nowatorska, ot taka standardowa kuchnia "zebrano" i w tym roku, jak chciałam dorobić jedną szafkę - usłyszałam, że "może gdzieś w magazynach znajdą ten wzór, bo teraz już sie takich nie robi" D... Czyli co 4 lata do wymiany, bo już przestarzała O ile to moje biedne zebrano jeszcze nie razi, o tyle jakieś fikuśne ekstrawagancje mogą się szybko opatrzyć i a jak do tego staną się niemodne, to klops... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 30.12.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 ona nie jest w żadne wzorki drewnopodobne to jest taki połysk i podłoga się odbija, szczerze to ta kuchnie widziałam w anglii, i coś mi się wydaje że za jakiś czas będzie takich pełno w polsce, tak jak teraz jest szał na białe meble, co druga kuchnia jest w bieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 30.12.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 ależ ja nie mówię nie - zwracam jedynie uwagę, żebyś o tym pomyślała zawczasu.pamiętam ile nerwów kosztowało mnie znalezienie wsadu i jakie ceny one miewały (850 zł za sztuke!?). decydując się na taki kształt frontu pewnie nie będziesz miała wyboru albo będziesz miała wybór jedynie z oferty producenta (a jak się robi coś co pasuje do tylko 1 modelu, to można skasować za taki produkt więcej, bo przecież ktoś kto kupi meble, nie kupi niepasującego wsadu gdzieś indziej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 30.12.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 bo są mody i są klasyki ...wenge, zebrano ( miałam), niebieskie kuchnie ( kiedyś), wszędobylskie czerwone dodatki ( czerwona kratka przede wszystkim ), itp, to były szały sezonu!!!! a klasyka, chyba zawsze będzie na czasie...i to nie chodzi o dosłowne jej "zastosowanie", ale o trzymanie się w jej nurcie ( który ma zastosowanie w każdym stylu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 30.12.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 chyba te obłosci to "nowe idzie" mnie się fiolety podobają, również w wersji z "falbankami". Gorzej te biele na górze - takie bez wyrazu. A do fioletów trudno bedzie podłogę dobrać, tym bardziej, ze są to fiolety we wzorki drewnoudające. No i jeszcze jedno... robiłam swoją kuchnię 4 lata temu. Nie była zbyt modna, nowatorska, ot taka standardowa kuchnia "zebrano" i w tym roku, jak chciałam dorobić jedną szafkę - usłyszałam, że "może gdzieś w magazynach znajdą ten wzór, bo teraz już sie takich nie robi" D... Czyli co 4 lata do wymiany, bo już przestarzała O ile to moje biedne zebrano jeszcze nie razi, o tyle jakieś fikuśne ekstrawagancje mogą się szybko opatrzyć i a jak do tego staną się niemodne, to klops... nowe jak nowe raczej w nowej formie nawiązanie do lat 60-tych! właśnie owe zaoblenia czyli a la retro a kuchnia - ładna co prawda kolor z tych, które mogą rzeczywiście szybko się znudzić i tu rzeczywiście trzeba konsekwencji w urządzaniu całości. wiele rzeczy jest teraz z tych, co po 4 latach "juz nie ma" ale - nie dajmy się zwariować "tryndom" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 30.12.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Mi się te wszystkie zaoblenia nie podobają, wolę proste formy. Jednak kuchnia dobrze urządzona nawet z obłościami może fajnie wyglądać Swego czasu przy planowaniu kuchni myślałam o pomarańczowych płytkach na ścianie i dobrze że się nawróciłam, bo w moim przypadku chyba bym teraz płakała W kwestii trendów to trochę się spóźniłam ze swoim palisandrem. Palisander mam bo mi się niezmiennie podoba od lat tak jak i orzech amerykański zresztą. Jako, że szał na palisander minął do tej pory nie znalazłam fajnych dodatków...zastąpiłam je metalowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaa 30.12.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 No to ja rzucam się na pożarcie... Zamieszczałam wcześniej kilka fotek mojej kuchni, ale teraz jest skończona. Dodatki czerwone są okazjonalne, świąteczne. Na co dzień rządzi limonka:) http://img818.imageshack.us/img818/134/96788008.jpg By izuniak at 2011-12-30 http://img444.imageshack.us/img444/7804/60335522.jpg By izuniak at 2011-12-30 http://img213.imageshack.us/img213/9829/58770133.jpg By izuniak at 2011-12-30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 30.12.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 i ładna i spokojna i konsekwentna klasyczne drewienko i nowoczesna biel. Roletki jak najbardziej zgrane z całością. Ponadczasowa jak dla mnie i ładna!!!!!!! Z przyjemnością się patrzy żeby nie było za słodko kontakt nad zlewem jest pewnie mało wygodny. a półeczka nad płytą, mimo jej urody jak się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaa 30.12.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 i ładna i spokojna i konsekwentna klasyczne drewienko i nowoczesna biel. Roletki jak najbardziej zgrane z całością. Ponadczasowa jak dla mnie i ładna!!!!!!! Z przyjemnością się patrzy żeby nie było za słodko kontakt nad zlewem jest pewnie mało wygodny. a półeczka nad płytą, mimo jej urody jak się sprawdza? Dziękuję Kontakt nad zlewem jest niestety pozostałością po wcześniejszej wizualizacji kuchni, która ewoluowała:) Zlew miał być pod oknem, ale jest jak jest. Zresztą często używam blendera w zlewie a wtedy gniazdo jest jak znalazł. Nad płytą jest zabudowany okap stąd ta szafka. Jest wygodna w użytkowaniu, bo ja jestem z tych dużych... Trzymam tam gadżety typu baterie, latarką, zapałki itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.12.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 No to ja rzucam się na pożarcie... Cieszę się, że dyskusja jednak nie zniechęca, a może nawet prowokuje . Dla mnie kuchnia bardzo ładna, tylko nieco zaskoczył mnie ten stół, a w zasadzie maszyna do szycia - to tak docelowo czy tymczasowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.12.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Mnie się bardzo podoba kuchnia, ale stoliczek już mniej (pasowałby bardziej do stylizowanej kuchni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaa 30.12.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Julianna - chyba będzie tymczasowo, bo raczej nikt z niego nie korzysta. Obok mamy spora jadalnię. Ale wiszą tam lampki i chyba muszę go czymś zastąpić.Elfir - dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatridung 30.12.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 izaa brawo za odwagę . Hehe stoliczek mam identyczny z poprzedniego mieszkania i zastanawiam się co z nim zrobić . izaa powiedz mi proszę czy żaluzje masz na wymiar robione czy gdzieś gotowe kupiłaś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 30.12.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 izaa, bardzo ładna kuchnia. Podoba mi się, ale stoliczek też mi się nie widzi. A teraz takie małe OT, widzę czajnik Boscha. Jak się zsprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.12.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 A co do obłości - jestem za. Łuk kątowy tej obłości jest tak mały, że spokojnie można wsadzić zwykły wkład do szuflady prostokątnej. Zauważyłam, że w kuchniach zachodnich szafka z płytą grzejną jest głębsza od pozostałych w szeregu. Albo wystaje i po bokach ustawia się wąskie szafki ze ściętymi frontami albo właśnie takie zaokrąglenia się robi. Odsunięcie płyty grzejnej od ściany powoduje, że mniej pryska na ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaa 30.12.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Tatridung - to Ikea, wymiar idealny do moich okien:)A i kolor pasuje do blatu jak ulał.Ten stoliczek to trochę pokazuje moje rozdarcie miedzy nowoczesnością a klasyką czy nawet retro. No i ma wartość sentymentalną, jest po mojej babci i ma kilkadziesiąt lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.12.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Izaa - twoja kuchnia, choć nowoczesna, jest przytulna - drewno bardzo ociepla wnętrza. Poza tym stojące na wierzchu, ale jednak w porządku stylistycznym słoiki i doniczki też dają wrażenie swojskości, udomowienia, bo nie jest taka minimalistycznie sterylna. Na tej półeczce nad płytą warto postawić rzeczywiście coś limonkowego, by rozjaśnić ten kącik, chociażby paterę na owoce, albo stojak na butelki octu i oleju do gotowania. Można też rozważyć naklejenie na pokrywki od słoików z parapetu samoprzylepnej folii w kolorze limonkowym. Stoliczek można dostosować do kuchni przemalowując na biało żeliwny stojak i dając na wierzch płytę w kolorze blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 30.12.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Fajna kuchnia - duuuża A stoliczek bardzo by mi na tarasik pasował To znaczy nie, że na mój ale ogólnie na taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts