żona m 07.01.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 wkwb gotowanie pójdzie ci jak z nut;), ale kryształowe lampki i zwisy, chyba nie najlepszy pomysł w tej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.01.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 wkwb Ooo to mój układ i rozmiar prawie też. Blat piękny, też o takim myślę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 07.01.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Fajny pomysł z nutkami. Jakis ulubiony utwór? Ślicznie wyglądają i będą pasowac do pianina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 07.01.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 a jak się sprawują te krysztalki wkoło okapu? nie ma problemu z parujacymi potrawami (tłuszczem itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.01.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 piękny blat, fajny układ kuchni, ale jakoś typ oświetlenia mi się z całością nie klei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 07.01.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 (edytowane) a jak się sprawują te krysztalki wkoło okapu? nie ma problemu z parujacymi potrawami (tłuszczem itp) Jeszcze nie wiemy Mieszkamy tu od 2 tygodni. Na razie wszystko działa Poza tym tłuszcz to chyba raczej się osadza w okolicach kuchni w przypadku palenia gazem, i nie jest to tłuszcz z potraw (który przecież jest nielotny, chyba że byś podgrzała potrawę do temperatury praktycznie palenia tłuszczu), tylko produkty spalania gazu. U nas indukcja, także może nie będzie problemu piękny blat, fajny układ kuchni, ale jakoś typ oświetlenia mi się z całością nie klei Z całością Ci się nie klei, bo to całość z Ikei [taki wieczorny żarcik przy szklaneczce sojo-Malibu] Fajny pomysł z nutkami. Jakis ulubiony utwór? Ślicznie wyglądają i będą pasowac do pianina Utwór nie wiadomo jaki, jakieś straszne bazgroły jak się z bliska przyjrzeć. Fototapeta z wally.pl. Na początku mieliśmy taki pomysł, żeby dać komuś do wykaligrafowania Etiudę Rewolucyjną Chopina, ale pomysł spalił na panewce - pewnie byśmy za wykonanie takiego rękodzieła zapłacili więcej, niż za samą szybę... Edytowane 7 Stycznia 2012 przez wkwb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hairdresser 07.01.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 a czy to jakiś konkretny kolor tego dębu? Przepraszam, może to głupie pytanie, ale mam właśnie ogromny dylemat co do blatu w kuchni, a Twój mi bardzo by odpowiadał! I jeszcze drzwi ... laptop mi przekłamuje .... czy one są kolorystycznie podobne do tego blatu? u mnie to wygląda jak zloty dąb? chyba że się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 07.01.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 (edytowane) a czy to jakiś konkretny kolor tego dębu? Przepraszam, może to głupie pytanie, ale mam właśnie ogromny dylemat co do blatu w kuchni, a Twój mi bardzo by odpowiadał! I jeszcze drzwi ... laptop mi przekłamuje .... czy one są kolorystycznie podobne do tego blatu? u mnie to wygląda jak zloty dąb? chyba że się mylę? Blat nie jest w żaden sposób barwiony. Surowe drewno jak stolarnia dała, na to cztery razy olej (normalny, bezbarwny, Bona). Olej oczywiście zmienia nasycenie koloru, z bladego, naturalnego dębu, robi się taki właśnie złotawy dąb. Drzwi natomiast to okleina - "dąb polski" (Polskone), zbliżone odcieniem do blatu, nieco mniej "soczyste", mniej nasycone (ale też nie tak blade jak naturalny dąb). Edytowane 7 Stycznia 2012 przez wkwb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 08.01.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Nie będę oryginalna, te kryształki tutaj nie pasują, wzór rolety tez mi się gryzie z nutkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 08.01.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Nie będę oryginalna, te kryształki tutaj nie pasują, wzór rolety tez mi się gryzie z nutkami. No właśnie jak już nutki nad kuchnią to może coś nawiązującego na oknie albo coś zupełnie neutralnego. Bo nutki są fajne, zasłona/roleta tez ale razem jakoś tak z innych bajek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 faktem jest, że roleta w nuty byłaby super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 08.01.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Nasza niedawno zbudowana kuchnia: http://i41.tinypic.com/zjcilu.jpg http://i39.tinypic.com/2116kja.jpg (Czajnik do wymiany...) Takie fajne coś: http://i41.tinypic.com/2s1sj10.jpg Samemu zamontowane, ha! podstawa to równe dziurki roletę dałabym czarno-białą pod kolor szyby za płytą masz jakis patent na czyszczenie kryształków ? tez mam ich sporo a ty dodatkowo w kuchni wiec u ciebie bedzie jazda z odtłuszczaniem ich ogólnie kuchnia bardzo na tak brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 08.01.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 masz jakis patent na czyszczenie kryształków ? Nie mamy. Mieszkamy tu dopiero 2 tygodnie, jeszcze się nie zabrudziło. tez mam ich sporo a ty dodatkowo w kuchni wiec u ciebie bedzie jazda z odtłuszczaniem ich Mamy nadzieję, że dzięki braku gazówki (jest płyta ind.) tłuszczu unoszącego się nad kuchnią będzie zdecydowanie mniej. No, to się okaże. Jak będzie kiepsko to zlikwidujemy kryształki ogólnie kuchnia bardzo na tak brawo Dziękujemy. Co do rolet - może i rzeczywiście nie są idealne, ale jakoś tak wyszło że wybór był mały a decyzję trzeba było podjąć dość szybko... (bo chcieliśmy zasłonić kiepski widok przez kuchenne okno - pustostan taki mamy na przeciwko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 09.01.2012 02:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 ale ten tłuszcz to od gotowania a nie na gazie fruwa na indukcji tak samo doprowadzasz do wrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 09.01.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 duś, z tym tłuszczem to prawda! coś mi ktoś kiedyś wykładał, że spalanie gazu tworzy dodatkową parę wodną, wywołuje ruch powietrza, co powoduje roznoszenie większej ilości cząsteczek tłuszczu, na których osiada kurz... ( czy jakoś tam ) mam porównanie i przy płycie elektrycznej jest z 10 razy mniej "ciężkiego" sprzątania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.01.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 gaz do tego "spala" ta pare wodna i ta warstwa tluszczu spalonego jest masakryczna do sprzatania!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 09.01.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 ale ten tłuszcz to od gotowania a nie na gazie fruwa na indukcji tak samo doprowadzasz do wrzenia niby tak, ale przy płycie gazowej jest o wiele więcej sprzątania z kurzu/tłuszczu niż przy indukcji - gotuję tak samo jak roku temu na gazie a w kuchni na szafkach jak sprzątam to mam kurz, suchy kurz.. a nie taką tłustą maź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 09.01.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 gaz do tego "spala" ta pare wodna A co to właściwie oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 09.01.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 (edytowane) Nie wiem, co to oznacza, ale wiem jedno, że odkąd przeszłam z gazu na prąd mam o wiele mniej sprzątania. Szafki u góry są tylko ukurzone, a kiedyś były oklejone kurzem. Edytowane 9 Stycznia 2012 przez Elfir skopiowałam tekst do drugiego wątku Spartanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 10.01.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Nasza niedawno zbudowana kuchnia: http://i41.tinypic.com/zjcilu.jpg Samemu zamontowane, ha! podstawa to równe dziurki Fajna kuchnia, ale jak juz ktos napisal - roleta nie ta... i swiatla tez srednio mi pasuja do tego typu kuchni. Ale same mebelki i kolorystyka fajne a nutki - przyjemna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts