aksamitka 10.01.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 roleta w nutki by sie przydala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 10.01.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 roleta w nutki by sie przydala Nawet jeśli kiedyś zmienimy roletę to na pewno nie będzie w nutki. Nam chodziło o delikatne nawiązanie do pianina (tylko fototapeta na szybie) a nie takie narzucające się zewsząd nutki. Poza tym przy takiej dość jednorodnej kolorystyce raczej można poszaleć ze wzorami, fakturami, materiałami. Nie przepadamy za komplecikami. Co byście zaproponowali na oświetlenie, w takim razie, ale takie, żeby pasowało też do charakteru reszty domu, a zwłaszcza salonu, który jest połączony z kuchnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 10.01.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 skoro nie w nutki to powinna być gładka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 10.01.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 skoro nie w nutki to powinna być gładka Ja tu widzę roletę w kolorze grafitowym, gładką, bez żadnych wzorków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirekMes 10.01.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Witam, oto kuchnia mojego kolegi Ta sama firma robi Mi kuchnie. Po wykonaniu widzę że jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.01.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Co byście zaproponowali na oświetlenie, w takim razie, ale takie, żeby pasowało też do charakteru reszty domu, a zwłaszcza salonu, który jest połączony z kuchnią? Oświetlenie wcale nie musi być identyczne jak w salonie . Myślę sobie, że w Twojej kuchni postawiłabym na coś zupełnie prostego - to zazwyczaj się sprawdza i nie "gryzie" z resztą. Tu przykład http://img859.imageshack.us/img859/803/2dbb40c4eba4b15cfcbcf19.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 10.01.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 mmm, prześliczna kuchnia, taka prosta, a mimo to niebanalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.01.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Mnie też się podoba . Wracając do oświetlenia, do tego takie kinkiety, tylko białe: http://cdn20.urzadzamy.smcloud.net/t/photos/thumbnails/20983/oswietlenie_kuchni_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg o np takie http://www.ledowe.info/photo/product_big/6/d/e/1_6de75b141fa0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 10.01.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 wkwb Posłuchałabym rad forumowiczów i wymieniłabym oświetlenie w kuchni, a szczególnie w salonie. Zupełnie nie pasują i psują całkiem fajne wnętrza. Roletka także, aż się prosi o grafitową. Przepiękne blaty, marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 10.01.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 wkwb Posłuchałabym rad forumowiczów i wymieniłabym oświetlenie w kuchni, a szczególnie w salonie. Zupełnie nie pasują i psują całkiem fajne wnętrza. Roletka także, aż się prosi o grafitową. Przepiękne blaty, marzenie. Roleta jest szaro-ziemista, na stronie decorii, skąd pochodzi roleta było napisane że tkanina jest szara. Miała być w ogóle inna tkanina ale akurat im się skończyła, a że to było tuż przed świętami, na które zaprosiliśmy gości, chcieliśmy, żeby wszystko już było zrobione, a zwłaszcza ta roleta to wybraliśmy tą. Już trudno na razie zostanie ale z czasem ją zmienimy. A o co chodzi z oświetleniem w salonie? Żyrandol specjalnie kupiony pod klimat ponad 200-letniego, rzeźbionego, czarnego pianina, które dojedzie niedługo. Lampy w kuchni oczywiście nie muszą być takie same jak w salonie, ale chociaż oddawać trochę klimat reszty, nawiązywać jakoś. Kuchnia nie miała być bardzo surowa, chcieliśmy zrównoważyć tę surowość właśnie dębowym blatem, kryształkami, falistymi liniami nutek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 10.01.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Czegoś tu nie rozumiem, dostosowujesz wystrój kuchni do pianina??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 10.01.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Czegoś tu nie rozumiem, dostosowujesz wystrój kuchni do pianina??? To coś złego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 10.01.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 a ja nie mówiłam , że to źle;), ale jeżeli pianino odgrywa tak ważną rolę w waszym wnętrzu to bardziej skupiła bym się na salonie aby do niego pasował. Patrząc na zdjęcie "widzę" nieobecne pianino i od razu nie leżą mi np. krzesła ( przy czym nie chodzi o kształt bo medaliony są ok ale o kolor i przecierki), fajne za to jest to czarne i takie bym widziała przy stole jadalnym. W kuchni tak jak radzą dziewczyny, zmień zasłonę i lampki i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.01.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 A o co chodzi z oświetleniem w salonie? Żyrandol specjalnie kupiony pod klimat ponad 200-letniego, rzeźbionego, czarnego pianina, które dojedzie niedługo. Lampy w kuchni oczywiście nie muszą być takie same jak w salonie, ale chociaż oddawać trochę klimat reszty, nawiązywać jakoś. Kuchnia nie miała być bardzo surowa, chcieliśmy zrównoważyć tę surowość właśnie dębowym blatem, kryształkami, falistymi liniami nutek itp. Nie widziałam salonu, więc nie odnosiłam się do jego oświetlenia . Zapytałaś o propozycje oświetlenia w kuchni - tego dotyczył mój post . Zrozumiałam, że prosisz o pomoc - jeśli się pomyliłam, to przepraszam. Najważniejsze, że Ty jesteś zadowolona . Dla mnie blat jest przepiękny, a resztę można zmienić pod warunkiem, że sama będziesz tego chciała, a nie dlatego, że nam "zgrzyta" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 10.01.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Nie widziałam salonu, więc nie odnosiłam się do jego oświetlenia . Zapytałaś o propozycje oświetlenia w kuchni - tego dotyczył mój post . Zrozumiałam, że prosisz o pomoc - jeśli się pomyliłam, to przepraszam. Najważniejsze, że Ty jesteś zadowolona . Dla mnie blat jest przepiękny, a resztę można zmienić pod warunkiem, że sama będziesz tego chciała, a nie dlatego, że nam "zgrzyta" . Tak, prosiłam o pomoc i bardzo dziękuję za propozycje. Z czasem na pewno zmienię, bo lubię zmiany i jak tyle osób mi to podpowiada,to tym bardziej. a ja nie mówiłam , że to źle;), ale jeżeli pianino odgrywa tak ważną rolę w waszym wnętrzu to bardziej skupiła bym się na salonie aby do niego pasował. Patrząc na zdjęcie "widzę" nieobecne pianino i od razu nie leżą mi np. krzesła ( przy czym nie chodzi o kształt bo medaliony są ok ale o kolor i przecierki), fajne za to jest to czarne i takie bym widziała przy stole jadalnym. W kuchni tak jak radzą dziewczyny, zmień zasłonę i lampki i będzie ok. Nie za bardzo chciałam aż tyle czarnego w salonie. I tak uważam, że już w tej chwili jest tego za dużo a miało być jak najmniej, żeby czarne było tylko to co chcę podkreślić. A reszta miała stanowić tło. Krzesła dlatego są białe chociaż z czarnymi siedzeniami. Edytowane 10 Stycznia 2012 przez wkwb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.01.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Julianna ale te które Ty pokazujesz kinkiety pełnią rolę oświetlenia dekoracyjnego (nie oświetlają blatu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 11.01.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 (edytowane) Julianna ale te które Ty pokazujesz kinkiety pełnią rolę oświetlenia dekoracyjnego (nie oświetlają blatu). tak samo jak (jeśli się nie mylę), te które są teraz w kuchni wkwb Pomóżcie proszę i zaproponujcie własne pomysły. Łatwiej wskazywać innym błędy, trudniej je poprawiać, a wkwb o to nas poprosiła . Edytowane 11 Stycznia 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 11.01.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 (edytowane) tak samo jak (jeśli się nie mylę), te które są teraz w kuchni wkwb Pomóżcie proszę i zaproponujcie własne pomysły. Łatwiej wskazywać innym błędy, trudniej je poprawiać, a wkwb o to nas poprosiła . julianno16 o wielkim sercu:), daj sobie spokój z oświetleniem dla wkwb Z wypowiedzi wynika, że Jej się podoba, a w każdym razie nie zamierza zmieniać oświetlenia w najbliższym czasie. Zresztą cięzko wyczuć w jakim stylu jest salon i jadalnia, bo na zdjęciu tego nie widać Widzę, że zapisałaś sobie moją wizualkę kuchni. W ostateczności troszkę się zmieniła. Jak będę przy innym kompie to wrzucę i wizkę i realizację, bo już jest gotowa:-) Edytowane 11 Stycznia 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.01.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Madzia, salon można zobaczyć w dzienniku i powiem Wam,że jak sie na całość spojrzy, to juz niema dramatu (takiego;)), ja z niecierpliwościa czekam na pianino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 11.01.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 (edytowane) Madzia, salon można zobaczyć w dzienniku i powiem Wam,że jak sie na całość spojrzy, to juz niema dramatu (takiego;)), ja z niecierpliwościa czekam na pianino Malcia, poszłam sobie pooglądać i rzeczywiście całość źle sie nie prezentuje, tylko nie pasuje do siebie to oświetlenie. Duży, ozdobny i wyrazisty żyrandol i do tego te transparentne koraliki, jeszcze bardziej ozdobne. Nie wiadomo na czym oko zawiesic. Myslę, że julianna ma rację z tymi białymi kinkietami. Podobne zastosowałabym na sufit. Troszeczkę by się pomieszczenie "wyciszyło" a lampki zlały z sufitem. Edytowane 11 Stycznia 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts