Monoceros 11.01.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 (edytowane) A o to nasza kuchnia .. Jeszcze brakuje fartucha i nie wiemy jaki by pasował. Najbardziej chcielibyśmy kamienny ale przy zlewie strasznie pryska woda i boimy się ze nie zda to roli . Tak samo nie wiemy jaki zrobić parapet. Może coś poradzicie ?? http://img5115.imageshack.us/img515/706/dsc0019lf.th.jpg http://img1111.imageshack.us/img11/8838/dsc0011cs.th.jpg http://img1319.imageshack.us/img39/9071/dsc0002f.th.jpg http://img1267.imageshack.us/img267/4058/dsc0001gc.th.jpg Edytowane 19 Stycznia 2012 przez Monoceros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 11.01.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Madzia, salon można zobaczyć w dzienniku i powiem Wam,że jak sie na całość spojrzy, to juz niema dramatu (takiego;)), ja z niecierpliwościa czekam na pianino To w kuchni jest dramat? OMG, nie myślałam, że aż tak się nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 11.01.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Monoceros kuchnia jest ogromna, ma wielki potencjał ale jakoś mi się nie widzi, płytki wogóle nie pasują, wyspa ma dziwne kształty, chyba tylko dzieci mogą tam usiąść bo każdemu dorosłemu będzie nie wygodnie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.01.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Julianno ale kinkiety markslojda które wkwb ma przy okapie dają dosyć mocny strumień światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola_gda 11.01.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Madzia, salon można zobaczyć w dzienniku i powiem Wam,że jak sie na całość spojrzy, to juz niema dramatu (takiego;)), ja z niecierpliwościa czekam na pianino Surowa ocena... jeśli takie wnętrze to "dramat" to... ehh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.01.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 To w kuchni jest dramat? OMG, nie myślałam, że aż tak się nie podoba Jeżeli gracie na czarne rzeźbione pianino to ok, niech bedzie. Żyrandol w salonie jako nawiazanie - tez ok. I tyle. Pozostałe wybory można określić jako nowoczesne (kanapy, meble kuchenne, stolarka, szafka tv, stół, modne szarości). Świetnie poradziliscie sobie z lampami nad stołem. Czemu nie poszliście w tym kierunku dalej? Ja bym poszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.01.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 To w kuchni jest dramat? OMG, nie myślałam, że aż tak się nie podoba Nieeeeeeeeeee!!!!!!! nie bierz tak dosłownie słowa "dramat", wcześniej pisałam,że kuchnia mi się podoba, tylko za dużo tych kryształków, jak spojrzałam na całość (z salonem), to one (te lampki) już tak nie żrą się z resztą. I jeszcze słówko, wiem,że pokazując wnętrza trzeba się liczyć z krytyką, padają różne komentarze, ja nigdy , przenigdy nikogo nie chciałam urazić, jeśli coś naprawdę mi się nie podoba, to gębę w wiadro pakuję i tyle, jeśli jest jakiś drobiazg , który razi, to mówię o tym, małym kosztem,można to zmienić, ale ponad to wszystko stawiam na samopoczucie właściciela wnętrz, jeśli jemu sie podoba, to krótko mówiąc winien mieć w doopie całą resztę - i takiej postawy wszystkim wykańczanym przez wykończeniówkę życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.01.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Najbardziej chcielibyśmy kamienny ale przy zlewie strasznie pryska woda i boimy się ze nie zda to roli . Tak samo nie wiemy jaki zrobić parapet. Może coś poradzicie ?? Kamień nie zda roli? Jeśli kamień nie zda roli to już nic nie pomoże Z czego macie blaty? Może to wykorzystać na ściany? Kuchnia duża, ale jakoś nie widzę w tym efektywnego wykorzystania przestrzeni, rozmachu aranżacyjnego. Jakby z taką nieśmiałością kuchnią skuliła się w kącie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 11.01.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Monoceros - kuchnia świetna. Kolor, kształt, wszystko. Nie wiem czy takie było założenie, ale podstawka przy wyspie w moim przypadku idealna, żeby z niej moja Mała korzystała. Chce w kuchni pomagać, a w wieku 3,5 roku ciężko normalnie do blatu dosięgnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 11.01.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Nieeeeeeeeeee!!!!!!! nie bierz tak dosłownie słowa "dramat", wcześniej pisałam,że kuchnia mi się podoba, tylko za dużo tych kryształków, jak spojrzałam na całość (z salonem), to one (te lampki) już tak nie żrą się z resztą. I jeszcze słówko, wiem,że pokazując wnętrza trzeba się liczyć z krytyką, padają różne komentarze, ja nigdy , przenigdy nikogo nie chciałam urazić, jeśli coś naprawdę mi się nie podoba, to gębę w wiadro pakuję i tyle, jeśli jest jakiś drobiazg , który razi, to mówię o tym, małym kosztem,można to zmienić, ale ponad to wszystko stawiam na samopoczucie właściciela wnętrz, jeśli jemu sie podoba, to krótko mówiąc winien mieć w doopie całą resztę - i takiej postawy wszystkim wykańczanym przez wykończeniówkę życzę Tak,liczę się z krytyką, ale nie myślałam, że jest aż tak tragicznie. Na pewno wywalę kryształki z kuchni i holu. Zostanie tylko czarny żyrandol w salonie. Tylko za jakieś pół roku, bo teraz są dużo pilniejsze sprawy. Nie wiedziałam, że można tu pytać o pomoc dopiero jak się ma zamiar za pół h iść do sklepu... Jeśli jednak można prosić o dalsze propozycje oświetlenia do kuchni to byłabym wdzięczna, chociaż nie wiem czy w tym wątku to dozwolone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.01.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Tak,liczę się z krytyką, ale nie myślałam, że jest aż tak tragicznie. powiem to po raz kolejny :nie jest tragicznie! I ,że można to inaczej rozwiązać, wcale nie znaczy ,że Ty musisz to zrobić. Podoba Ci się, dobrze się czujesz w swoim domu - olej to co mówią inni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.01.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Tak,liczę się z krytyką, ale nie myślałam, że jest aż tak tragicznie. . Muszę cię pocieszyć - na pewno nie jest tragicznie. jak zobaczyłam twoją kuchnię, to pomyślałam - oj, zjedzą ją, posolą, popieprzą i zjedzą. A reakcje były ŁAGODNE. W takim razie musze powiedziec, na podstawie czytywania tego watku od jego założenia, że twoja kuchnia zyskała spory aplauz, podobała się bardzo, a wszelkie komentarze o oświetleniu są bardzo łagodne i właściwie możesz je pominąć bądź zastosować w dowolnie wybranym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 11.01.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 jak zobaczyłam twoją kuchnię, to pomyślałam - oj, zjedzą ją, posolą, popieprzą i zjedzą. A reakcje były ŁAGODNE. To jednak dobrze nie jest, skoro pomyślałaś, że mnie zjedzą. Przeczytałam chyba cały ten wątek i z większością opinii , tych, którzy najczęściej się udzielają, raczej się zgadzałam, mimo, że nie pisałam. Jakoś mi trudno przyjąć, że wyszła mi masakra z kuchni, bo były prezentowane tu podobne i bardzo się podobały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.01.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 wkwb ja bym nie powiedziała, że wyszła jakaś masakra Owszem dałabym jednokolorową roletę, blat również zrobiła jednolity a zamiast dosłownego nawiązania w postaci nut pokusiłabym się o coś wyglądającego bardziej szlachetnie. Dla mnie trochę gryzie się oświetlenie kuchenne ze "swojskim" blatem. W salonie chciałaś zbalansować dekoracyjność żyrandola surowością reszty...ale wyszło jakoś tak masowo Ogólnie oceniając mi się podoba, nie jest to wnętrze katalogowe (nie że bez życia, tylko brakuje konsekwencji) ale mogłabym u was zamieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 11.01.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 julianno16 o wielkim sercu:), daj sobie spokój z oświetleniem dla wkwb Z wypowiedzi wynika, że Jej się podoba, a w każdym razie nie zamierza zmieniać oświetlenia w najbliższym czasie. Zresztą cięzko wyczuć w jakim stylu jest salon i jadalnia, bo na zdjęciu tego nie widać Widzę, że zapisałaś sobie moją wizualkę kuchni. W ostateczności troszkę się zmieniła. Jak będę przy innym kompie to wrzucę i wizkę i realizację, bo już jest gotowa:-) Chciałam pomóc, bo tak czuję sens funkcjonowania na FM . Mam nadzieję, że niebawem mnie też ktoś zechce pomóc - i tu ukłon w Twoją stronę . Magdo - koniecznie wrzuć komplet, bo nawet nie wiem która z wizualizacji jest Twoja . Przepraszam, że nie podpisałam, ale nie wiedziałam czyja jest U kogoś w dzienniku widziałam zdjęcia podpisywane nickiem. Uważam, że to fantastyczny pomysł. Chroni autora, a osobom gromadzącym inspiracje pomaga odnaleźć ich źródło i autora. Niestety zapisując coś czasem od kolejnej osoby, która dzieli się dziełem trudno jest tego dociec. Jeszcze raz przepraszam. Venus_m - szukałam czegoś podobnego do lamp sufitowych, które zaproponowałam. Znalazłam akurat takie. Jestem przekonana, że jeśli wkwb założy wątek, w którym poprosi o pomoc (albo zapyta w swoim dzienniku), to pojawią się różne pomysły, które jej pomogą. Moja była zaledwie jedną i z pewnością nie jedyną możliwą . Przesyłam kuchenne serdeczności - szczególnie wkwb, która przejmuje się zupełnie niepotrzebnie. Uwagi dotyczą małych detali, które można bez bólu zmienić wtedy gdy będzie taka chęć i nieco gotówki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.01.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 To jednak dobrze nie jest, skoro pomyślałaś, że mnie zjedzą. . Oj tam oj tam to nie o źle chodziło Te żyrandole nie są konsekwentne i rzucają się w oczy. Dlatego pomyslałam Ale wiesz, warto być niebanalną. Tyle tu kuchni sztampowych (przepraszam, poprawnych stylistycznie hi hi). Żyrandole mają moją pełną aprobatę. Ja bym dała jeszcze jakąś niebanalną roletę ale nie wiem, jaką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 11.01.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Bardzo dziękuję za wszystkie opinie. Na pewno wezmę je sobie do serca. Jeśli ktoś miałby czas i ochotę to zapraszam do naszego wątku. Potrzebuję konkretnych porad w sprawie oświetlenia i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 11.01.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Witam. Wrzucam moją[ATTACH=CONFIG]72196[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]72197[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]72198[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]72199[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]72200[/ATTACH], a co mi tam, krytykę zniosę dzielnie;) Pozdrawiam serdecznie. dopóki nie zobaczyłam tej kuchni byłam pewna ze moja będzie cała w orzechu z czarnymi dodatkami. ale ta mi sie bardzo podoba jest to druga kuchnia na muratorze która mnie zachwyciła. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 11.01.2012 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Roleta jest szaro-ziemista, na stronie decorii, skąd pochodzi roleta było napisane że tkanina jest szara. Miała być w ogóle inna tkanina ale akurat im się skończyła, a że to było tuż przed świętami, na które zaprosiliśmy gości, chcieliśmy, żeby wszystko już było zrobione, a zwłaszcza ta roleta to wybraliśmy tą. Już trudno na razie zostanie ale z czasem ją zmienimy. A o co chodzi z oświetleniem w salonie? Żyrandol specjalnie kupiony pod klimat ponad 200-letniego, rzeźbionego, czarnego pianina, które dojedzie niedługo. Lampy w kuchni oczywiście nie muszą być takie same jak w salonie, ale chociaż oddawać trochę klimat reszty, nawiązywać jakoś. Kuchnia nie miała być bardzo surowa, chcieliśmy zrównoważyć tę surowość właśnie dębowym blatem, kryształkami, falistymi liniami nutek itp. ech, taki "urok" kupowania przez internet... Sama kuchnia jest bardzo fajna i w ogóle całe wnętrza. "Problem" moim zdaniem bierze się stąd, że do nowoczesnych mebli a la IKEA dobrałaś dodatki w stylu Glamour. Dotyczy to oświetlenia i wystroju okien. Ten styl wg mnie tutaj nie pasuje i generalnie jest już w odwrocie, choć u nas jeszcze się trzyma. Przykro mi to pisać, bo zdaję sobie sprawę, że Tobie się lampy bardzo spodobały i sporo kosztowały, ja z kolei mam na "new barocco" wyjątkową alergię ( czemu dałam upust we wątku o sypialniach) i pewno moje spojrzenie jest skrzywione Przemyśl, na ile negatywne opinie z forum popsują Ci Twój prywatny odbiór ogólnego efektu, bo tylko Twoja ocena się przecież tu liczy W cudze gusta nigdy nie trafisz na 100%. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 12.01.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Nie chciałam urządzić domu modnie, tylko tak, żeby nam się podobało. IKEA bo tania i najwyżej na ich meble nas stać i są dobrej jakości mimo masówki. Styl tych mebli nowoczesny czyli gładkie, białe ze względu na praktyczność a dodatki glamourowate, żeby było przytulniej i żeby trochę nawiązywały do pianina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts