Malcolm 13.01.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Kuchnia jest wyższa niż standardowa wiec i siedzisko jest większe. Spokojnie usiądą tam 2 osoby dorosłe . Zamiarem siedziska jest siedzenie a nie obiadowanie . Może to głupie pytanie ale jak na tym siedzisku się siedzi? Plecami do wyspy czy na kolanach przodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 13.01.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Na kolanach, po to są poduszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 13.01.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Przy takich odległościach można się zmęczyć, więc miejsce do odpoczynku po drodze jest jak najbardziej na miejscu Podtrzymuję, mi się kuchnia podoba, a że wenge jak mówicie już nie trendy... trudno, mi się podoba tak czy inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malcolm 13.01.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Na kolanach, po to są poduszki A wygodnie to tak? Mnie się to kojarzy z konfesjonałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.01.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Mnie się kuchnia Monoceros absolutnie nie podoba I nie chodzi tu o wenge - ono też może być piękne, o ile mu się pozwoli, tzn. wybierze naturalny fornir i obuduje dodatkami. U Was tego brak, niestety... Dlaczego poza tym jestem na nie: - chaos srebrnych linii - sprzętu AGD i ramek szafek z prawej - konkurencyjne brązy mebli i okna - brzydki beżowy kolor ściany - po co, skoro ona i tak jest zastawiona meblami i lodówką? - dziwne konstrukcje na suficie - na dodatek podkreślone kolorem - fronty szklane z fakturą - szafki wiszące poniżej linii okna, co wprowadza dodatkową dysproporcję - okno wydaje się monstrualne, a szafki maciupeńkie - lodówka na wino - klęcznik Ogólne wrażenie: zimna, zabałaganiona kuchnia. A szkoda, bo potencjał w tej powierzchni był ogromny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 13.01.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Monoceros ależ Ty masz ogromniastą tą kuchnię! normalnie można rowerem jeździć. Zazdraszczam bardzo takich powierzchni. Ależ bym w takiej kuchni poszalała.... I jeszcze te okna wielkie...super! Ach i jeszcze chłodziarka do wina mi się podoba. Chciałam taką u siebie ale u mnie metraż 7x mniejszy i nie było już gdzie jej wsadzić Patent z wyspą bardzo interesujący. Co do samego wyglądu kuchni się nie wypowiem bo bym obiektywna nie była. Nie lubię wenge, płytek w kuchni, mlecznych szyb itp ale najważniejsze żeby Tobie się podobało czekam na zdjęcia reszty domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 13.01.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Monoceros ależ Ty masz ogromniastą tą kuchnię! normalnie można rowerem jeździć. Zazdraszczam bardzo takich powierzchni. Ależ bym w takiej kuchni poszalała.... z mopem chyba sorry...nie mogłam sie powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 13.01.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Mnie się kuchnia Monoceros absolutnie nie podoba I nie chodzi tu o wenge - ono też może być piękne, o ile mu się pozwoli, tzn. wybierze naturalny fornir i obuduje dodatkami. U Was tego brak, niestety... Dlaczego poza tym jestem na nie: - chaos srebrnych linii - sprzętu AGD i ramek szafek z prawej - konkurencyjne brązy mebli i okna - brzydki beżowy kolor ściany - po co, skoro ona i tak jest zastawiona meblami i lodówką? - dziwne konstrukcje na suficie - na dodatek podkreślone kolorem - fronty szklane z fakturą - szafki wiszące poniżej linii okna, co wprowadza dodatkową dysproporcję - okno wydaje się monstrualne, a szafki maciupeńkie - lodówka na wino - klęcznik Ogólne wrażenie: zimna, zabałaganiona kuchnia. A szkoda, bo potencjał w tej powierzchni był ogromny No właśnie dlatego zdjęcia nie oddają całości chyba ze robi je profesjonalista fronty szklane nie maja faktury okno jest ogromne bo takie było założenie , przy nim każda szafka będzie mała Klęcznik jak to nazywasz to super sprawa .. Jak kolor jest brzydki to chyba dobrze , że jest zastawiony lodówka i szafką Winiarka to też fajna sprawa Dobrze że mamy różne upodobania bo wtedy byłoby wszystko takie same i nie byłoby co krytykować .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 13.01.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Podoba mi się, jak znosisz krytyczne uwagi, ale naprawdę chciałabym wiedzieć, jak wykorzystujecie "klęcznik". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 13.01.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Kiedyś we wątku "czego nie zrobilibyście ponownie w swoim domu" napisałam - "dużej kuchni". W tym pomieszczeniu liczy się niesamowicie ergonomia. Tutaj jej zupełnie brak. Less is more, naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 13.01.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 e tam !! mysle ze porownywalnie do mojej ... mop rzadzi !! teraz jeszcze mam mopa do centralnego odkurzacza i zalatwiam kafle za jednym podejsciem !! luuuuuziiik tym mnie zainteresowałaś. Mogłabyś objaśnić mi co to mop do centralnego odkurzacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variola 14.01.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 oj przez kilka osób to chyba zazdrość przemawia... (krytykować wielkość pomieszczenia) Duża kuchnia jest super! Moi rodzice taką mają i jest to super wygodne, a z tym sprzątaniem to już nie przesadzajmy bo łatwiej sprzątać duże otwarte pomieszczenia niż zakamarki a mopem to ile minut dłużej będzie się podłogę myło??? No i jescze jak kogoś stać na taki wielki dom to podejrzewam, że i na sprzątaczkę więc zazdrośnice(żart) nie martwcie się na zapas co do wystroju to nie w moim stylu choć przyznam, że konsekwentny i gustowny, wyspa z poduchami -pomysł bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 14.01.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 dla mnie ta kuchnia jest okropna sorry ale tak myślę fajnie że duża, ale jakoś to wszystko nieciekawie zrobione, zimna i niemiła, podłoga mi się nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 14.01.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 oj przez kilka osób to chyba zazdrość przemawia... (krytykować wielkość pomieszczenia) Duża kuchnia jest super! ..jednak ja osobiście nie myślałam o myciu podłogi mopem, w ogóle nie myślałam o podłodze pisząc o sprzątaniu a o KUCHNI, SZAFKACH - w tej kuchni jest ponad dwa razy więcej szafek niż np. w mojej, a ja patrzę przez swój pryzmat - oczywiście, że super mieć dużą kuchnię i fajnie jak właściciele kuchni posiadają "pomoc domową" - jak kogoś stać to dlaczego nie? - ja musiałabym sprzątać sama, stąd mój komentarz o wenge, rozplanowaniu kuchni, kg się nie chce wypowiadać - każdy ma swój gust - najważniejsze, że właściciele są zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 14.01.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 niczego nie zazdroszczę...no może widoku za oknem bo akurat taki mam tylko w sypialni...ani powierzchni ani sprzątaczki - wypowiadam sie na temat kuchni i tyle, od tego jest ten tematosobiście nie zniosłabym gdyby ktoś obcy na stałe szwendał mi sie po domu więc wykluczam panią od sprzątania - wybudowałam to co sama dam rade posprzątać, raz zamówiłam kogoś do umycia okien i czułam sie ogromnie niekomfortowo....więc nie -dziękujęi nie o samo sprzątanie mi chodzi ale o - powtarzam - wrażenie z obejrzenia tej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 14.01.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Zbijanie krytyki tekstem "bo wy zazdrościcie", jest poza wszelkim komentarzem - proszę, nie wchodźmy na tę ścieżkę dyskusji, bo szkoda wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 14.01.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 (edytowane) Monoceros, mnie się podłoga u Was bardzo podoba - jest taka inna. Nie wygląda jak podłoga w polskim domu, bardziej kojarzy mi sie np. z Hiszpanią. Oryginalna Co do przestrzeni, to super, ze macie taką powierzchnię, ale jak dla mnie wygląda ona na niewykorzystaną i nie do końca przemyślaną. Kuchnia sprawia wrażenie ekspozycji w studio kuchennym, jest jakoś tak pusto, jakby kuchnia była przypadkowo wstawiona (mimo, że widać w niej życie). Też uwielbiam duże przestrzenie i zazdroszczę takiego metrażu. Tylko właśnie ta kuchnia, mimo wielkosci zabudowy, jakoś w moim odczuciu ginie w tym pomieszczeniu. Nie wiem, czegoś mi w niej brakuje. Może inny układ, moze coś innego... Nie podobają mi się też przezroczyste szybki w szafkach, bo kuchnia wygląda jeszcze bardziej przemysłowo przez to i robi się rozgardiasz niepotrzebnie. Acha, także przez tą zabudowę niską (tam gdzie są piekarniki w słupku) kuchnia sprawia wrażenie przypadkowo wstawionej, jakby nie była robiona do tego konkretnego wnętrza. Ona naprawdę wygląda jak wstawiony tu gotowiec. Trochę szkoda, bo potencjał tej przestrzeni jest ogromny. Mam też wrażenie, ze brakuje czegoś, co stylistycznie nawiązywałoby do podłogi, bo teraz podłoga i zabudowa to trochę jak dwa światy, a mozna by to fajnie połączyć np. dodając jakieś 2 duże wiszące lampy nad wyspą. A planujecie jakiś okap/wyciąg? Acha i jeszcze wydaje mi się, że w takiej przestrzeni aż prosi się o jakis wyższy barek i hokery. Kurczę no, taka powierzchnia, a zabudowa nieprzemyślana. Ja bym wywaliła te szafki-siedziska i w ich miejscu zrobiła dłuższy barek, wyższy od blatu, nieco odcinający tę kuchnię od jadalni. I pewnie byłby bardziej funkcjonalny niż te ławki. Weźcie jeszcze coś spróbujecie z tej kuchni wycisnąć. Bo może być fajna kuchnia, a tak jest przestrzeń z potencjałem, ale jakoś tak chaotycznie zagospodarowana. Edytowane 14 Stycznia 2012 przez asizo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 14.01.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Monoceros, mnie się podłoga u Was bardzo podoba - jest taka inna. Nie wygląda jak podłoga w polskim domu, bardziej kojarzy mi sie np. z Hiszpanią. Oryginalna coś w tym jest...chociaż mnie sie skojarzyła z takim starymi zamczyskami myślę ze kuchnia sporo zyska latem, otwarta na ogród, nasłoneczniona, zrobi sie jasna i bardziej przytulna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 14.01.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 70m kw ??? o matko, jaka ogromniasta To chyba największa na tym forum,a z tym sprzątaniem dużych powierzchni to nie jest tak zle.Po obiedzie wszystko do zmywarki,przetrzeć blaty i podłogę i już.Ja w bloku miałam bardzo małą kuchnię i wiecznie tam miałam bajzel,czym większa powierzchnia,tym wizualnie mniej bałaganu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 14.01.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 To chyba największa na tym forum,a z tym sprzątaniem dużych powierzchni to nie jest tak zle.Po obiedzie wszystko do zmywarki,przetrzeć blaty i podłogę i już.Ja w bloku miałam bardzo małą kuchnię i wiecznie tam miałam bajzel,czym większa powierzchnia,tym wizualnie mniej bałaganu IMHO foty tej wielkiej kuchni zupełnie twojego poglądu nie potwierdzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts