piu 14.01.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 oj przez kilka osób to chyba zazdrość przemawia... (krytykować wielkość pomieszczenia) Duża kuchnia jest super! Moi rodzice taką mają i jest to super wygodne, a z tym sprzątaniem to już nie przesadzajmy bo łatwiej sprzątać duże otwarte pomieszczenia niż zakamarki a mopem to ile minut dłużej będzie się podłogę myło??? No i jescze jak kogoś stać na taki wielki dom to podejrzewam, że i na sprzątaczkę więc zazdrośnice(żart) nie martwcie się na zapas co do wystroju to nie w moim stylu choć przyznam, że konsekwentny i gustowny, wyspa z poduchami -pomysł bardzo mi się podoba Jest to wygodne, pod warunkiem, że zachowuje się ergonomiczne odległości w tzw. ciągu roboczym, tj. masz w miarę pod ręką - lodówkę, zlew, kuchenkę ( najlepiej w takiej właśnie dokładnie kolejności i oczywiście także nie zbyt blisko siebie, by blat roboczy miał w jednym ciągu min. 120 cm). Jeśli lodówka, zlewozmywak i płyta grzewcza ułożone są w trójkącie, to układ kuchni powinien zapewnić minimalną odległość pomiędzy wierzchołkami tego trójkąta, a optymalna suma długości wszystkich boków trójkąta powinna mieścić się w przedziale ok. 5 m. Należy również pamiętać o odpowiedniej odległości pomiędzy szafkami kuchennymi a innymi sprzętami, ewentualnie pomiędzy rzędami szafek (w przypadku kuchni dwurzędowej, w kształcie litery U bądź wyspy). Nie powinna ona być mniejsza niż 120cm. To tyle kuchennej ergonomii, czegoś, co nie jest jakimś widzimisię, ale zostało sprawdzone w praktyce. Inaczej jest po prostu niewygodnie. Jeśli kuchnia ma większą powierzchnię i ma się wiele sprzętów ( potrzeba dużo szafek), powinny one być na końcu ciągu roboczego. Spójrz np. na kuchnię Nigelli. Nie jest mała, taka w sam raz i wszystko jest w zasięgu ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 14.01.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Dobra, koniec już. Następną kuchnię poproszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 14.01.2012 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Dobra, koniec już. Następną kuchnię poproszę! Wiesz, tak by chyba było lepiej, gdyby były same fotki Każdy ma inny gust, a właściciel już i tak ma przecież pozamiatane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.01.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 same fotki to można pooglądać wpisując "kuchnia" do google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuya 15.01.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 witam, ja również jestem posiadaczką białej kuchni... użytkuję ją drugi rok i nadal jestem zadowolona, choć kuchnia nie jest najwyższych lotów i montaż jej kosztował mnie wiele nerów (taki niestety fachowiec)w perspektywie roku dwóch planuję zmianę mieszkania i już rozglądam się pod kątem przyszłej kuchni - jednak ciężko zrezygnować mi z lakierowanej bieli, bo pokochałam ją za łagodność i łatwość utrzymania czystości... dlatego pewnie bedzie biała, ale fronty raczej bez uchwytów i mądrzej zagospodarowane wnętrza szafek, więcej szuflad i zabudowa po sam sufit:) tu zdjęcia, chwilę po montażu .... dziś między szafkami jest biała szyba http://msmeble.eu/foty/k13.jpg http://msmeble.eu/foty/k14.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 15.01.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 całkiem przyjemna dla oka, fajna roleta Teraz już wiesz, czego chcesz i jakich blędów uniknąć, więc kolejna ma szansę być idealną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 15.01.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 tuya, bardzo ładna kuchnia. Roleta świetnie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 15.01.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 :yes:Jestem zachwycona Twoją kuchnią,fajna roleta i ogólnie panuje tu ład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.01.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Tuya twoja kuchnia przekonała mnie, że decyzja o białych lakierowanych frontach to dobra decyzja. Zdradzisz gdzie kupiłaś roletę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 15.01.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 roleta ratuje kuchnię- byłoby mdło bez niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.01.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 A gdyby jeszcze blaty były szare lub czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuya 15.01.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 dzięki za opinie jak postanowiłam, że zrobię białą kuchnię, to znajomi pytali się czy mam zamiar żaby kroić, że laboratorium i takie tam Tuya twoja kuchnia przekonała mnie, że decyzja o białych lakierowanych frontach to dobra decyzja. Zdradzisz gdzie kupiłaś roletę? roleta zamawiana w 'euro firany' - decyzji o białej w lakierze raczej nie będziesz żałować A gdyby jeszcze blaty były szare lub czarne beżowe blaty, to celowy zabieg... koniecznie zależało mi na beżowych kaflach na podłodze (poler - nigdy więcej!), dlatego zdecydowałam się by owy blat nawiązywał do podłogi, a jednocześnie ocieplał 'sterylne' wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.01.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Tuya Bardzo przyjemna, łagodna kuchnia . Roleta niesamowicie dodaje jej charakteru. Jest świetnym przykładem jak można w prosty sposób animować wnętrze . Już jestem ciekawa Twojej kolejnej kuchni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.01.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Tuya mi też się bardzo Twoja kuchnia podoba oczywiście jest kilka rzeczy do poprawy, ale to tylko indywidualne upodobania, więc nie będę burzy rozpoczynać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuya 15.01.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Tuya Bardzo przyjemna, łagodna kuchnia . Roleta niesamowicie dodaje jej charakteru. Jest świetnym przykładem jak można w prosty sposób animować wnętrze . Już jestem ciekawa Twojej kolejnej kuchni . tylko kiedy ja się jej doczekam mamy mieszkanie 70m, robi się ciasno i teraz rebus czy kupić większe 100110(koszt 600-800 tyś) czy jak już wydawać taką kasę to pomysleć o budowie domu... (max 140m) tylko, że właśnie wybudowałam na działeczce rekreacyjnej domek 5/5m i po perypetiach z budowlańcami mam budowy serdecznie dosyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_dara 15.01.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 To i my dajemy kilka fotek z naszej nowej kuchni.http://hosting-zdjec.pl/images/969kuchnia.jpghttp://hosting-zdjec.pl/images/489kuchnia2.jpghttp://hosting-zdjec.pl/images/603kuchnia3.jpghttp://hosting-zdjec.pl/images/755kuchnia4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 15.01.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 @tuya i ja dołączam do zachwyconych roleta. fajny konkretny akcent @max-dara jaka macie odległość miedzy rownoleglymi szafkami? wyszło fajnie, ale na moje oko - ciasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 15.01.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 A jak się sprawują lakierowane fronty po dwóch latach użytkowania? Nie sa porysowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.01.2012 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Moje lakierowane fronty w maju skończą 3 lata - nie ma ani jednej rys, bo i skąd miałaby być? Nie drapię mebli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.01.2012 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Maxdara zdradzisz jaki masz piekarnik? wygląda na taki z szybą ukrywającą wnętrzności Joliska a nie ma efektu żółknięcia? Znajoma ma szafkę lakierowaną w pokoju dziecka i niestety po jakiś hmm 6 czy 7latach pożółkła nieładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts