jaksie 17.01.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Ja postawiłam na szuflady. Dlatego zamiast szafek dolnych (poza jedną pod zlewem) mam 9 szuflad - 6 głębokich i 3 płytkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.01.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Ja postawiłam na szuflady. Dlatego zamiast szafek dolnych (poza jedną pod zlewem) mam 9 szuflad - 6 głębokich i 3 płytkie. Ja mam podobnie, 6 szuflad głębokich i dwie płytkie, są bardzo praktyczne. Wszystko co najpotrzebniejsze w nich trzymam, do szafek dolnych chowam rzeczy rzadziej używane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 17.01.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Planujemy zrobić kuchnię od nowa i marzą mi się szuflady. W większości kuchni są 3 szuflady (2 głębokie i 1 średnia), czy nie jest wygodniej mieć 4 (2 głębokie, 1 średnia i 1 płytka). Nasze szafki chyba będą na wysokości 92 cm. Moje szafki są na wysokości 93 cm i... raczej mam po trzy szuflady w słupku - dwie głębokie i jedna płytka, mam jeszcze taki słupek gdzie mam jedną głęboką i trzy płytkie - zresztą popatrz na zdjęcie: http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageorig&var1=domek%2Fbudowa107.JPG Zgadzam się tu z joliską - na takiej wysokości nie zmieści Ci się taka konfiguracja szuflad - 2 głębokie, średnia i płytka.. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.01.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Ja też mam 2x głębokie i płytka w jednym rzędzie z blatem wysokość 88 cm. Wszystko zależy od tego co chcesz w nich trzymać, ja płytkie wykorzystuję na przybory kuchenne/sztućce a głębokie na talerze, miski, durszlaki tak aby przy gotowaniu wszystko było pod ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izuuś 17.01.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 ja również postawiłam na układ 2 głębokie i 1 płytka, jest to funkcjonalne rozwiązanie ja dla mnie. Trzymam tam na ten przykład garnki, wysokie miski, drobny sprzęt agd, spożywkę w pojemnikach. A w gruncie rzeczy i tak mogłyby być jeszcze głębsze, bo już np. butla z oliwą mi się nie zmieści, a nie mam cargo. I dla wszystkich zastanawiających się (liczących się z każdym groszem jak ja) nad okuciami z pełnym wysuwem szuflady i domykaniem, bardzo polecam, pomimo wyższych kosztów, jest bardzo wygodnie, można zrezygnować z "domykaczy" górnych szafek (jak ja , ale szuflady koniecznie z dobrymi okuciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.01.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 szkoda, że ikea nie ma układu szafki z 4 szufladami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 17.01.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Elfir dokladnie to samo wczoraj pomyslalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.01.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Kuzynka ma kuchnię z IKEA i skarży się, że te dwie głębokie szuflady są za głębokie i niepotrzebnie talerze stoją w tak wysokich stosach. Poleciła mi, bym zrobiła układ na 4 szufladach - jedna płytka i trzy średnie. dlatego chciałam sprawdzić jak to wygląda cenowo w BRW, ale mają beznadziejną stronę - same inspiracje (z reszta fantastyczne), ale zero konkretów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 17.01.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Elfir a generalnie jakiej jakosci sa kuchnie BRW ( nowoczesne) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuya 17.01.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 (...) tuya - delikatna z bardzo fajnym akcetem! i super ze po 2 latach z biela znow bys ja wybrala! czy dobrze widze ze masz tam lustro ? tak sie zastanawiam - czy jest przydatne? lustro stanowi takie zakończenie, jest wspólnym elementem z lustrem, które jest umieszczone w narożniku między półkami, a czy przydatne? cóż dzieci obserwują się i wpadają w narcyz pięknie odbija się w nim kosz z owocami, który to najczęściej stawiam na stole dobre pytanie boja się zastawiałam czy nie lepiej jak są dwie głębokie ja najchętniej zrobiłabym po dwie głębokie szuflady http://j.luxlux.pl/l491/c271c74300251f7c46928479 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.01.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Elfir a generalnie jakiej jakosci sa kuchnie BRW ( nowoczesne) ? Kuzyn ma taką kuchnię kilka lat i się nie skarży. Ale oczywiście nie można porównywać tego z dobrej jakości stolarzem czy markowymi meblami. To nadal klasa ekonomiczna, jak IKEA. Jeśli chodzi o okucia, to i IKEA i BRW biorą Blumy, więc jakoś ta sama. BTW - zdjęcie powyżej to układ mojej kuchni w budowanym domu Ale nie moje kolory. Wiecie co mi w niej brakuje? Zamykanego kącika (np. szafka żaluzjowa) na trzymanie podręcznych rzeczy - toster, mikser, cukiernica, których nie chciałabym mieć na blacie. Edytowane 17 Stycznia 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 17.01.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 zastanawiam się czy BR lepsze od Ikea, czy nie i w czym tak naprawde meble od studia kuchennego sa lepsze......bo cena w moim przypadku to x2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.01.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 BRW nie jest lepsze. To podobna jakość. Czym sie rózni od studia?Chociażby spasowaniem elementów. Tak by nigdzie krawędź nie wychodziła krzywo, by wszystkie otwory montażowe idealnie pasowały.W meblach sieciówkowych dopasowanie jest takie +/- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowniczy30 17.01.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Może kogoś zainspiruje moja kuchnia- brakuje okapu (czeka na montaż w garażu) i dodatków ale jestem ciekawa Waszych opinii. Dwa lata czyta to forum i w końcu mogę coś dać od siebie. http://images50.fotosik.pl/1325/5048037b37da23e3m.jpg http://images45.fotosik.pl/1318/78e0d043e018723bm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 17.01.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 front na wiszącej szafce zrobiłabym biały (jednolicie), ale w ogóle efekt jest fajny. piekny kolor ma ta wyspa. nie przepadam za białymi kuchniami, ale realizację zaliczam do bardzo udanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.01.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 a mnie sie podoba przełamanie bieli wiszaca szafką fornirowaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.01.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Budowniczy mi się podoba na pewno sterylność Biel + szary super, nawet 2 kolory na górnych frontach mi się podobają. Nie zgrywa mi się natomiast jakoś kolorem szyba z kolorem ściany i sufitu - może to takie zdjęcie nie wiem. Noga dziwna, ale nie mówię nie, pasuje do kuchni. Wyspa to fornir czy laminat? P.S. Listwa przypodłogowa miód malina Edytowane 17 Stycznia 2012 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowniczy30 17.01.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Dokładnie taki efekt przełamania chciałam uzyskać, dziękuję za opinie, każda jest bardzo cenna. Myślę że kuchnia będzie wyglądała inaczej gdy dopracuję szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.01.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 A ma ktoś z was (i mógłby np jeszcze raz pokazać) na ścianie identyczny kolor/materiał jak na blacie? Zastanawiamy się nad blatem eggera - beton ciemny i stolarz doradza nam, żeby nie wprowadzać koloru między szafki tylko dać to samo jako blat i jako wstawka na ścianie. Dodam, że na szkło nas nie stać, a płytek nie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowniczy30 17.01.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Venus m faktyczne mi też ten kolor szkła nie pasuje, niestety na razie tak zostanie, każda biel jest inna i po zamontowaniu okazało się że lepsza byłaby szara ale oczywiście za późno:) Listwy również mi się bardzo podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts