Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja postawiłam na szuflady. Dlatego zamiast szafek dolnych (poza jedną pod zlewem) mam 9 szuflad - 6 głębokich i 3 płytkie.

Ja mam podobnie, 6 szuflad głębokich i dwie płytkie, są bardzo praktyczne.

Wszystko co najpotrzebniejsze w nich trzymam, do szafek dolnych chowam rzeczy rzadziej używane.

Planujemy zrobić kuchnię od nowa i marzą mi się szuflady. W większości kuchni są 3 szuflady (2 głębokie i 1 średnia), czy nie jest wygodniej mieć 4 (2 głębokie, 1 średnia i 1 płytka). Nasze szafki chyba będą na wysokości 92 cm.

Moje szafki są na wysokości 93 cm i... raczej mam po trzy szuflady w słupku - dwie głębokie i jedna płytka, mam jeszcze taki słupek gdzie mam jedną głęboką i trzy płytkie - zresztą popatrz na zdjęcie:

http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageorig&var1=domek%2Fbudowa107.JPG

Zgadzam się tu z joliską - na takiej wysokości nie zmieści Ci się taka konfiguracja szuflad - 2 głębokie, średnia i płytka..

Pozdrawiam,

ja również postawiłam na układ 2 głębokie i 1 płytka, jest to funkcjonalne rozwiązanie ja dla mnie. Trzymam tam na ten przykład garnki, wysokie miski, drobny sprzęt agd, spożywkę w pojemnikach. A w gruncie rzeczy i tak mogłyby być jeszcze głębsze, bo już np. butla z oliwą mi się nie zmieści, a nie mam cargo. I dla wszystkich zastanawiających się (liczących się z każdym groszem jak ja) nad okuciami z pełnym wysuwem szuflady i domykaniem, bardzo polecam, pomimo wyższych kosztów, jest bardzo wygodnie, można zrezygnować z "domykaczy" górnych szafek (jak ja :), ale szuflady koniecznie z dobrymi okuciami.

Kuzynka ma kuchnię z IKEA i skarży się, że te dwie głębokie szuflady są za głębokie i niepotrzebnie talerze stoją w tak wysokich stosach. Poleciła mi, bym zrobiła układ na 4 szufladach - jedna płytka i trzy średnie.

dlatego chciałam sprawdzić jak to wygląda cenowo w BRW, ale mają beznadziejną stronę - same inspiracje (z reszta fantastyczne), ale zero konkretów.

(...)

tuya - delikatna z bardzo fajnym akcetem! i super ze po 2 latach z biela znow bys ja wybrala!

czy dobrze widze ze masz tam lustro :) ? tak sie zastanawiam - czy jest przydatne?

lustro stanowi takie zakończenie, jest wspólnym elementem z lustrem, które jest umieszczone w narożniku między półkami, a czy przydatne? cóż dzieci obserwują się i wpadają w narcyz ;) pięknie odbija się w nim kosz z owocami, który to najczęściej stawiam na stole

dobre pytanie boja się zastawiałam czy nie lepiej jak są dwie głębokie

ja najchętniej zrobiłabym po dwie głębokie szuflady

http://j.luxlux.pl/l491/c271c74300251f7c46928479

Elfir a generalnie jakiej jakosci sa kuchnie BRW ( nowoczesne) ?

Kuzyn ma taką kuchnię kilka lat i się nie skarży. Ale oczywiście nie można porównywać tego z dobrej jakości stolarzem czy markowymi meblami. To nadal klasa ekonomiczna, jak IKEA. Jeśli chodzi o okucia, to i IKEA i BRW biorą Blumy, więc jakoś ta sama.

BTW - zdjęcie powyżej to układ mojej kuchni w budowanym domu :)

Ale nie moje kolory. Wiecie co mi w niej brakuje? Zamykanego kącika (np. szafka żaluzjowa) na trzymanie podręcznych rzeczy - toster, mikser, cukiernica, których nie chciałabym mieć na blacie.

Edytowane przez Elfir

BRW nie jest lepsze. To podobna jakość.

Czym sie rózni od studia?

Chociażby spasowaniem elementów. Tak by nigdzie krawędź nie wychodziła krzywo, by wszystkie otwory montażowe idealnie pasowały.

W meblach sieciówkowych dopasowanie jest takie +/-

Może kogoś zainspiruje moja kuchnia- brakuje okapu (czeka na montaż w garażu) i dodatków ale jestem ciekawa Waszych opinii. Dwa lata czyta to forum i w końcu mogę coś dać od siebie.

http://images50.fotosik.pl/1325/5048037b37da23e3m.jpg

http://images45.fotosik.pl/1318/78e0d043e018723bm.jpg

Budowniczy mi się podoba na pewno sterylność :yes: Biel + szary super, nawet 2 kolory na górnych frontach mi się podobają. Nie zgrywa mi się natomiast jakoś kolorem szyba z kolorem ściany i sufitu - może to takie zdjęcie nie wiem. Noga dziwna, ale nie mówię nie, pasuje do kuchni. Wyspa to fornir czy laminat? :)

P.S. Listwa przypodłogowa miód malina :D

Edytowane przez Venus_m

A ma ktoś z was (i mógłby np jeszcze raz pokazać) na ścianie identyczny kolor/materiał jak na blacie? Zastanawiamy się nad blatem eggera - beton ciemny i stolarz doradza nam, żeby nie wprowadzać koloru między szafki tylko dać to samo jako blat i jako wstawka na ścianie. Dodam, że na szkło nas nie stać, a płytek nie lubię.