Aleksandryta 07.02.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 rusek26 co to za blat na tym pierwszym zdjęciu? Zostaw ten blat i daj go na wyspie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek26 07.02.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 jest to blat LUPUSA 351S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 07.02.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Pracuję w firmie, ktora zajmuje się pomiarami PEM i do tego są bardzo drogie i czułe urzadzenia. Sama w domu mam mikrofalówkę, ale włączam i wychodzę z kuchni. Piekarnika, który do pieczenia używa mikrofal nigdy nie kupię, bo na caly czas pieczenia nie wszłabym do kuchni coś więcej informacji na temat mikrofalówek można prosić? co szkodzi, jak, dlaczego?... kupiłam piekarnik kompaktowy z funkcja mikrofali; to jak obchodzić sie z ty urządzeniem, by nie narażać zdrowia własnego i dzieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 07.02.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Nic nowego nie napiszę poza tym, że wytwarzają pole elektromagnetyczne i to nie jest mit.Wszystko zależy tak naprawdę od modelu, mocy i jakości wykonania.To pole przy mikrofali jest niewielkie, czyli np. 2m od mikrofali jest 100% bezpiecznie.Aby zaczęło stwarzać zagrożenie (przynajmniej wg norm i przepisów) dla zdrowia trzebaby w polu o takiej mocy przebywać powyzej 8h dziennie.Ja od lat stosuję zasadę, że najbezpieczenij ograniczyć przebywanie do minimum, stąd moje wychodzenei do innego pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 07.02.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Mam jeszcze jedno pytanie:gdzie przechowujecie pieczywo?obczaiłam piękny chlebak, ale musiałby stać na blacie, a chcę ograniczyć takie blatowe wystawki; jak nie w chlebaku chleb i bułki, to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 07.02.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 rusek kuchnia niby fajna, ale płytki podłogowe i podłoga w pomieszczeniu obok to całkiem inna bajka, niż fronty, to celowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 07.02.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Mam jeszcze jedno pytanie: gdzie przechowujecie pieczywo? obczaiłam piękny chlebak, ale musiałby stać na blacie, a chcę ograniczyć takie blatowe wystawki; jak nie w chlebaku chleb i bułki, to gdzie? ja w chlebaku, który stoi sobie w szafce na wysokości blatu - w słupku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 07.02.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 W koszyku w szufladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMarek- 07.02.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 (edytowane) U mnie pieczywo w koszyku w szafce...nie lubie zbyt wielu rzeczy na blacie:) Rusek26, moim zdaniem blat w kolorze "dymku z papierosa" bylby idealny....chociaz ten braz na podlodze troche psuje harmonie kolorystyczna:( Edytowane 8 Lutego 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 07.02.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 (edytowane) rusek26 nie wiem czy to juz projekt zrealizowany u was czy nie. ale ie podoba mi sie polaczenie kolorow. ruda podloga, bezowy blat, szafe szafki i plytki na scianie i do tego fiolet na gornych szafkach. pewnei sciany sa tez w jakim kolorze. za duzo tego. plus 2 brazy i szarosc juz sie gryza a jeszcze ten fiolet. trzeba to utrzymac w tych samych tonach jesli decydujesz sie na tak zdecydowany kolor jak fiolet. blat bym utrzymala w szarosciach a nie bezach. dojrzalam na poprzedniej stronie -w takim wypadku jasny szary zeby rozjasnic kuchnie. ciemnawo tam sie zrobilo. Edytowane 7 Lutego 2012 przez nicol21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 08.02.2012 01:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 (edytowane) Masz rację , najlepiej umieścić sprzęt na jednej wysokości ale na to potrzeba sporo miejsca i kilku słupków po 60 cm , różnie to może jednak wyglądać ponieważ sprzęty mają różne gabaryty .. A jeśli chodzi o obniżenia to robi się je celowo żeby schować rurę wentylacyjną która byłaby widoczna ponieważ kratki wentylacyjne są zazwyczaj z boku . Myślę też że większość kuchni pokazywanych przez włoskich designerów nie pochodzi z realiazacji tylko z ekspozycji ... Pozdrawiam http://www.nataly.pl/podstrony/img/1475.jpg trzy sprzęty : piekarnik , kawiarka i mikrofala chodziło mi o takie podświetlane obniżenie: http://www.nataly.pl/podstrony/img/1521.jpg Bardzo tego nie lubię, brrr sheenaz podobnie jak i Ty staram się wychodzić z kuchni, a najlepiej wcale nie używać, dlatego kiedy córcia nauczy się sprawnie obsługiwać zwykłą kuchenkę ( już prawie, prawie), mikrofala wyleci. rusek26 blat jasnoszary, nie wprowadzałabym dodatkowego koloru Pieczywo trzymam w szafce. Ostatnio jednak najczęściej piekę sama i chleb czy bułki długo studzą się na blacie. Przydała by się szafka z wentylacją Edytowane 8 Lutego 2012 przez piu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 08.02.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Witam , przedstawiam nową kuchnię którą zamówił u nas Klient . Zamiast mdu lakierowanego w połysku zastosowaliśmy mdf foliowany w połysku . Generalnie chodziło o obniżenie ceny za meble a efekt tak jak widać całkiem przyzwoity . Do tego zastosowaliśmy laminat imitujący kamień który jest też jest zdecydowanie tańszym materiałem od kamienia lub konglomeratu . Ważne jest też to że dzięki temu możemy zrobić każdą grubość na życzenie Klienta Pozdrawiam http://www.nataly.pl/podstrony/img/1704.jpghttp://www.nataly.pl/podstrony/img/1705.jpghttp://www.nataly.pl/podstrony/img/1706.jpghttp://www.nataly.pl/podstrony/img/1707.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 08.02.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 (edytowane) Mam jeszcze jedno pytanie: gdzie przechowujecie pieczywo? obczaiłam piękny chlebak, ale musiałby stać na blacie, a chcę ograniczyć takie blatowe wystawki; jak nie w chlebaku chleb i bułki, to gdzie? W małej szafce cargo. Idealne miejsce. Najpierw miałam koszyk na blacie, później myślałam o jakimś designerskim chlebaku z inoxu lub czarnym, ale że kuchnia otwarta, a ja nie lubię wystawek na blacie to sobie wymyśliłam ten schowek. I tak już 2 lata pieczywo tu trzymam. Super wygodnie i zawsze pod ręką. I nic nie widać http://img638.imageshack.us/img638/3803/dscn0408q.jpg Uploaded with ImageShack.us Edytowane 8 Lutego 2012 przez asizo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiuniam31 08.02.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Witam, a oto wizualizacja i rzut mojej kuchni jeszcze w sferze planowania wiec bede wdzieczna za kazda sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.02.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 misuniam - znowu robisz wpisy w niewłaściwym miejscu - już raz przeniosłam twoje wizualizacje do wątku z wizualizacjami. Tutaj prezentujemy gotowe kuchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiuniam31 08.02.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 ok, sorki wielkie , własnie sie zastanawiałm czy cos zle nie zrobiłam bo mi wpisy znikneły . No nic pochwale sie w tym miejscu juz zrobiona w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 08.02.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 asizo mamy identyczne fronty,dopiero teraz zauważyłam jak wstawiłaś je z bliska.Ale moja kuchnia wymaga gruntownych zmian.Nie powiem jest duża i praktyczna,ale nic po za tym Na wiosnę poproszę Elfir o to żeby mi doradziła jak ją upiększyć he he.Ja jedynie mogę powiedzieć,że jestem zadowolona z tych frontów pod względem czystości,mi się wydaje że one w ogóle się nie brudzą a myję je parę minut:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.02.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 ale ja nie jestem projektantem wnętrz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 08.02.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 ale ja nie jestem projektantem wnętrz! ale dobrze doradzasz i w przeciwieństwie do innych forumowiczek nie krytykujesz wszystkiego i nie wyśmiewasz czyichś gustów,a delikatnie podpowiadasz co można zmienić czy to jest kuchnia,czy łazienka.A chyba tak tu na forum powinno być,przecież każdy ma inne gusta jak komuś podobają sie różowe kuchnie,to co nam do tego:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 08.02.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 nataly, powiedz proszę, co to za rodzaj pochłaniacza? będę ogromnie wdzięczna http://www.nataly.pl/podstrony/img/1521.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.