Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam , to ja dla inspiracji wstawię kuchnię angielską którą wykonaliśmy dla naszego Klienta, dopiero teraz zaczynamy się do tych kuchni przekonywać ponieważ dotąd wykonywaliśmy tylko meble do wnętrz nowoczesncyh . Pozdrawiam

http://www.nataly.pl/podstrony/img/1743.jpg

http://www.nataly.pl/podstrony/img/1744.jpg

http://www.nataly.pl/podstrony/img/1750.jpg

http://www.nataly.pl/podstrony/img/1748.jpg[/img

]http://www.nataly.pl/podstrony/img/1780.jpg

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Byłoby fajnie, ale z lodówką w zabudowie i bez nadproża nad szafkami. Płytki powinny być zlicowane, wystają z boku, chyba że tam coś stanie i zakryje.

Ale meble piękne :)

Edytowane przez piu

Wychodzi na to, że mi goście takiej szczotki nie używają. W sumie nie przyszło mi do głowy, że gość będzie potrzebował.

ja jako gość czasami używam i u siebie mam je nieschowane ;)

odnośnie dyskusji to.. nie czytałam kilka dni muratora i uśmiałam się - co post to większe uszczypliwości, że też Wam się chce ;)

Żona jak pisałam wcześniej butelki mam w zaciemnionym miejscu, a nie na słońcu. Gotuję często i nie wyczułam jeszcze żeby coś mi się zestarzało. Jak zrobisz, tak zrobisz, to tylko moja sugestia. Ja poznaję po kolorze, a w łazience np zawsze z prawej mam szampon i dopiero mydełko w płynie. Jak się chce to można, jak się nie chce to nie musi ;)

Nataly fajna kuchnia :yes:

"a jeszcze mialam dopytac jak sprawuje sie zlew w narozniku ?? dlugo sie zastanawialam nad takim rozwiazaniem ale w koncu wybralam na prostym ... "

mea ja jestem bardzo zadowolona, wręcz zachwycona moim zlewem.

Z powodu małej kuchni i długości blatu, rur i lodówki, zmywarki i kaloryfera....:) musiałam zlew umieścić w narożniku.

Starałam się wybrać pasujący kolorem do blatu i kafli ( moim zdaniem fronty które wybrałam w okleinie naturalnej są już ozdobą "samą w sobie" i wystarczą jako ten element główny ozdoby kuchni ) a jednocześnie praktyczny w użytkowaniu czyli musiał być z małą komorą ( w której min. "moczę" rzodkiewki, przekładam tam umyte mięso czy warzywa do "odcieknięcia", a także odkładam tam umyte deski czy noże itp. ...:) )i ociekaczem z lewej strony( który służy mi najczęściej min. do odkładania garnków w trakcie "odcedzania" ziemniaków, brokułów, fasoli, itp..... :)i jest to bardzo ważne wbrew pozorom... nie jestem już "młódką" :) i rączki już szwankują czasami...:))

Użytkuje się bardzo wygodnie :)

http://i39.tinypic.com/2lm7a76.jpg

zona_m fajna kuchnia, jedynie wg mnie szkoda ze zmywarka nie jest zabudowana -tzn ze nie sa drzwi pokryte frontem kuchennym.

podoba mi sie zielen na scianie :) a pokazesz co masz po drugiej stronie kuchni? tam gdzie masz szafki wiszace?

w pierwszej wersji mieliśmy zamówić jakąś nalepkę magnetyczną na drzwi zmywarki, ale ostatecznie doszliśmy do wniosku, ze zostawiamy jak jest.

nataly ja nie widzę fotki, buuuu

nigdzie nie napisałam, że jestem mistrzem kuchni, to sobie dopowiedziałaś. Dużo gotuję, to fakt, ale nie dlatego, ze prowadzę punkt dokarmiania, tylko dlatego, ze lubię gotować. Więc nie musisz mi współczuć, robię to co lubię, nikt mnie do tego nie zmusza.;)No chyba, ze gotowanie też jest nie na miejscu? wobec tego po co kuchnia jak gotowanie jest passe? Trzeba b y się zastanowić, czy warto urządzać kuchnie w domu ?

Zupelnie nie zrozumialas mojej wypowiedzi....albo nie chcialas zrozumiec....kazdy ma kuchnie do gotowania ale jak widzisz po komentarzach nie kazdy jest zwolennikiem przechowywania produktow spozywczych na blatach jak w sklepie....a rozpatrywanie gotowania w karegorii passe nie zasluguje na dalszy komentarz.....:)

Edytowane przez Marta&Marek-

Babeczki, ale gorąco!!! :) Kuchnia zony m nie powala na kolana, ale buteleczki Venus_m też są dalekie od doskonałości :) Tak szczerze tak szeroko rozwodziłaś się nt. tych swoich super buteleczek, że myślałam, że jakiś bajer masz.... Poza tym w życiu nie zostawiłabym na blacie otwartej butelki z oliwą. Jestem ciekawa, czy wodę typu Mazowszanka też przelewasz do karafki?

Poza tym ja używam kilka rodzajów oliwy i dla mnie przelewanie z często ładnych producenkich butelek np. oliwy do innych butelek to już przegięcie :)

Elifir ja też chowałam szczotkę do kibelka dopóki parę lat temu jeden z moich gości zaczerwieniony nie zawołał mnie do łazienki prosząc o szczotkę. Od tej pory szczotka grzecznie stoi na wierzchu....

w pierwszej wersji mieliśmy zamówić jakąś nalepkę magnetyczną na drzwi zmywarki, ale ostatecznie doszliśmy do wniosku, ze zostawiamy jak jest.

nataly ja nie widzę fotki, buuuu

A jak to możliwe że nie widzisz fotek .. ? Ja widzę ;-)

Dziękuję za pochwały , czasami te meble "podciąga" się pod sufit ale tą sprawę ustala się indywidualnie z Klientem .

Pozdrawiam

Aleksandryta nie wiem po czym wnioskujesz że rozpływam się nad doskonałością moich buteleczek. Pochwaliłam wyłącznie jakość w stosunku do ceny, a nóż może się komuś spodobają i sobie takie kupi. Ja swoich długo szukałam i jestem zadowolona, a to czy powiesz że są ładne czy brzydkie przyjmę, ale nic z tym nie zrobię bo mi się podobają i tak jest dobrze. Uważam, że butelki od producentów szlachetności oliwie nie dodają. Amen

Wodę w karafkę przelewam ale jak mam gości, mam też pierścienie na serwety do stołu i kieliszki do wody. Możesz sobie pisać co chcesz, to mój dom i moje zasady i będzie tak a nie inaczej czy się to podoba komuś czy nie.

Co do laminatów HPL to napisałem do paru firm, które takie laminaty oferują.

Z firmy Abet Laminati -> http://www.abetlaminati.pl/ odpisali mi tak:

Panie Romanie laminat Hpl niestety niekwalifikuje się do bezpośredniego klejenia na ścianę .Proponuje podklejić go na MDF , lub sklejkę oczywiście klejami kontaktowymi.

Więc te laminaty nie nadają się do naklejania bezpośrednio na ścianę.

skat lampa w środku jest mosiężna , chyba. W każdym razie jest złota . Daje fajne nastrojowe światło, szczególnie wieczorem, gdy potrzebuję większego/mocniejszego światła używam 3 halogenów massive nero. Po drugiej stronie kuchni jest dalszy ciąg blatów, które są ułożone w U. Mam tam miejsce na ekspres i chlebak.