Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hyhy, no w innej niż żony m....

no cóż, słowo "nowoczesna", jest chyba ostatnim jakie by mi mogło przyjść do głowy po zobaczeniu kuchni żony m.

Zielona sciana, mugaty i srylion pierdół na blacie i półce (wszystko w jednym), przypominają raczej zapiecek u babci niz kuchnię nowoczesną,gdyż przy tym zestawieniu, nawet lakierowane białe fronty i srebrny, czy czarny sprzet takiej jej uczynić nie zdołają.

Stąd moje zdziwienie zwrotem "innej niż"....

piu , ale to kuchnia nataly a nie moja.:no: W kuchni nataly płytkami wykafelkowano wszystko do sufitu, w jakim celu? nie wiemy.

Myślę, że dlatego do sufitu, ponieważ z lewej strony nie ma górnej szafki i głupio by wyglądał sam pasek.

Kuchnia w sumie nie jest nataly, ale jak rozumiem klienta nataly i mam nadzieję, że właściciel upoważnił do pokazania jej w necie, bo ja osobiście bym się wściekła ;)

..aleee szczerze powiem, że według mnie lepiej wyglądają te mugaty w kuchni pokazanej przez nataly niż żony m (mimo podciągnięcia ich do samej góry) - nie wiem, może to przez wielkość kuchni, może przez inny kolor ściany a może przez ten fornir w szafkach dolnych (?) ;)

kuchnia nataly to jest właśnie dobry przykład jak można połączyć klasyczne płytki z nowoczesnym wnętrzem - ale tylko poprzez właściwy dobór kolorów i brak szaleństwa w doborze dodatków,uchwytów,sprzetu etc. Koncepcja jest przemyślana i dlatego sie podoba.

kuchnia nataly to jest właśnie dobry przykład jak można połączyć klasyczne płytki z nowoczesnym wnętrzem - ale tylko poprzez właściwy dobór kolorów i brak szaleństwa w doborze dodatków,uchwytów,sprzetu etc. Koncepcja jest przemyślana i dlatego sie podoba.

mnie nie zachwyca żadna z tych kuchni, choć uważam, że mugaty pasują i nie bardzo rozumiem, dlaczego uważacie je za klasyczne, skoro nawet sam producent ich tak nie kwalifikuje. Vives Mugat są w kolekcji BASIC a nie Classic czy RUSTIC.

Nikt za to nie czepia się kolorowych doniczek w tej kuchni;)

Obniżenie sufitu nad górnymi szafkami także jest okropne. Fronty piękne :)

http://www.nataly.pl/podstrony/img/1621.jpg

a moim zdaniem mugaty nie pasują ani u żony_m ani u nataly, nie w takich kuchniach

Dla Ciebie,dla mnie, dla innych zwolenniczek nowoczesnych wnetrz takie rozwiązanie pewnie nie wchodziłoby w rachube-nigdy nie mówię nigdy .Jednak dla zwolenników łaczenia "starego" z "nowym" bardziej przemawia koncepcja nataly niz inne nieudolne próby mieszania stylów. Jestem wzrokowcem patrze na zdjęcie i oceniam czy mi sie poodba czy nie-nie zagłebiam sie w szczegóły poniewaz nie posiadam nawet w najmniejszym stopniu tej wiedzy która ma spooro wypowiadających sie tutaj dziewczyn(świadomie nie wymieniam nikogo aby nie pominąc kogos istotnego ale to chyba nie trudno odgadnąc o kim mowa). Rzeczy oceniam w 3 kategoriach:1) nie akceptuje i nie podaba mi sie 2) nie akceptuje ale mi sie podoba 3) akceptuje i mi sie podoba. Kuchnie nataly zaliczam do dwójki.

mnie nie zachwyca żadna z tych kuchni, choć uważam, że mugaty pasują i nie bardzo rozumiem, dlaczego uważacie je za klasyczne, skoro nawet sam producent ich tak nie kwalifikuje. Vives Mugat są w kolekcji BASIC a nie Classic czy RUSTIC.

Nikt za to nie czepia się kolorowych doniczek w tej kuchni;)

Obniżenie sufitu nad górnymi szafkami także jest okropne. Fronty piękne :)

Wiesz piu ja nie zaliczam sie do żadnych znawców i autorytetów w dziedzinie dizajnu . Jak napisałam reni moja wiedza w tej dziedzinie jest bardzo oszczędna i nie zagłebiam sie w szczegóły- a moze właściwszym określeniem bedzie nie dostrzegam ich. Czy niebieska i żółta doniczka pasuje do tego wnetrza,a mugaty sa basic ,clasic czy rustic nie wiem - ale na pewno nie rażą. Odnosze wrażenie zę sa delikatniejsze dla oka a tym samym bardziej do zaakceptowania. W kwesti kuchni żony m powiem że moja ocena opierała sie przede wszystkim na wizualizacji tego pomieszczenia na stronie domów z wizją. Tamta kuchnia była lekka, swieża, delikatna,nowoczesna - to co zaproponował architekt było w 100% adekwatne do samego projektu praktycznego jak i do moich osobistych gustów(no z kilkoma poprawkami). I gdyby nie eksperymenty i chęć udowodnienia wszystkim na siłę posiadania niebanalnego gustu to zona m miałaby jedną z najpiekniejszych kuchni na tym forum.Błednie zakładasz ze chciałam czepiać sie w/w osoby -pozwoliłam sobie skomentowac jej kuchnie tylko dlatego że po jej wpisach pomysłam :o ta dziewczyna może nas zaskoczyć, to może być coś.NIestety rozczarowała mnie i to jest jedyny zarzut jaki mam wobec niej.

W kwesti kuchni żony m powiem że moja ocena opierała sie przede wszystkim na wizualizacji tego pomieszczenia na stronie domów z wizją. Tamta kuchnia była lekka, swieża, delikatna,nowoczesna - to co zaproponował architekt było w 100% adekwatne do samego projektu praktycznego

zgadzam się , na wizualizacji projektu kuchnia wydaję się całkiem duża, przestronna i jasna a u żony_m wyszło ciasno, ciemno i za dużo mebli, totalna klitka, z projektu wynika ze kuchnia ma 8,4 m2, i nie pokusiłabym się na taką dużą lodówkę jak żona ma, niestety za mała kuchnia. ja bym się trzymała projektu kuchni z wizualizacji w 100%

piu , ale to kuchnia nataly a nie moja.:no: W kuchni nataly płytkami wykafelkowano wszystko do sufitu, w jakim celu? nie wiemy.

tak samo jak nie wiemy dlaczego Twoja kuchnia Ci "nie wyszła" nataly kuchnia z tymi sammymi płytkami 100 razy ładniejsza, powiem Ci szczerze że jak patrzę na to zdjęcie z półeczkami to myślę hm..... kuchnia w klimacie "wiejskim" ( tu bez żadnych złośliwości chodzi mi o zachowanie tego klimatu) patrząc na kolejne zdjęcie widzę coś innego, rzeczy w twojej kuchni do siebie nie pasują, no i ten uchwyt który się rzuca w oczy buuuuuuuuuuuuuuuu.

...Błednie zakładasz ze chciałam czepiać sie w/w osoby

och, przepraszam Cię, jeśli tak to odczytałaś, mój błąd, że napisałam to pod Twoim cytatem, ale to nie było do Ciebie.

Ja nie widziałam projektu kuchni żona_m ani nie znam jej poprzednich komentarzy z tego wątku czy innych, nie pokazałam swojej kuchni, tak że patrzę na to neutralnie.

A ekspertów, znawców i autorytetów tutaj nie ma i ja także nim nie jestem - jeśli pominęłam kogoś z dyplomem architekta, to przepraszam :) Dlatego dziwią mnie niektóre kategoryczne opinie.

Reni 1980

zgadzam się , na wizualizacji projektu kuchnia wydaję się całkiem duża, przestronna i jasna a u żony_m wyszło ciasno, ciemno i za dużo mebli, totalna klitka, z projektu wynika ze kuchnia ma 8,4 m2, i nie pokusiłabym się na taką dużą lodówkę jak żona ma, niestety za mała kuchnia. ja bym się trzymała projektu kuchni z wizualizacji w 100%

też uważam, że za ciemno - jeśli już zieleń, to widziałabym raczej jasną limonkę/groszek

lodówa za duża - jak w wielu zaprezentowanych w tym wątku małych kuchniach

za dużo mebli - także grzech wielu pokazanych tutaj na wątku niewielkich kuchni - najbardziej to widać, gdy szafki są jednokolorowe, np. przy białych frontach tworzy się jakby igloo

Dlatego tak bardzo spodobała mi się Reni Twoja kuchnia - jest przeciwieństwem tego, co powyżej. I nawet ta czerń u Ciebie nie jest zimna, bo wnętrze ma mnóstwo światła, duże okna i otwarte przestrzenie. Niech tylko jeszcze zieleń za oknem się rozbuja :)

Kończąc ten wątek mam nadzieję, że dyskusja nie przestraszy kolejnych prezentujących, zwłaszcza tych, którzy nie boją się odważnych rozwiązań, bo takich ja osobiście jestem najbardziej ciekawa:yes:.

________________________________________________________________________________________

A propos magicznej gąbki, jest super, ale warto kupić od razu ze dwa opakowania, bo strasznie szybko się ściera.

Dyskusja wre więc może ja pokażę swoją kuchnię. Pokazywałam już w moim wątku ale teraz jest w końcu skończona więc pozwolę sobie wkleić ją i tutaj.

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/Oca1acFcZBwlZc2M1B.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/MuKBh6EH6YiCHD0YlB.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/uZgEr2YKekALOjTI4B.jpg

A za drzwiami mały schowek (sprawdza się świetnie - polecam :) ):

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/J6eVq3QbjaptEwYTxB.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/KffLyGgam1eAY8K3WB.jpg

Nie porównujcie rzeczywistych kuchni do reklamowych wizualizacji!

Mogę się założyć, że wizualizacja jest robiona w taki sposób, by pomieszczenia wydawały się przestronniejsze. Na wizualizacji jest tylko jeden słupek z lodówką w zabudowie, a nie słupek z piekarnikiem i lodówką sbs.

To byłoby paranoją - rezygnować z własnych potrzeb by dostosować się do wizualizacji komputerowej.

Zdaje się, ze w kuchni nataly to obniżenie zostało wymuszone w celu zabudowania kanału wentylacyjnego ;), więc jako takie uważam je za uzasadnione.

Abstrahując od mugatow, butelek, scierek, czyli wszystkiego co stało się tylko pretekstem do wzajemnych uszczypliwości, wymądrzania się na siłę i osobistych wycieczek, stwierdzam iż wątek ten stał się miejscem dość żałosnym:(

Nie byłam i nie jestem zagorzałą fanką formy komentów naszej współforumowiczki. Ja również jestem zdania, ze najgorsza prawda przekazana w sposób "ładny" i nieagresywny, jest dużo bardziej konstruktywna. Ale równocześnie jestem osobą dorosłą i wiem, że ludzie są różni. Różne są również sposoby komunikacji... A to forum nie jest dlaprzedszkolaków ...chyba nikt się nie popłacze z powodu niewybrednego komentarza?

Dajcie więc sobie spokój z tym grupowym linczem;) myślę,ze żona doskonale wie, o co Wam chodzi!!!! A ze mega uparta z Niej osóbka;), może weźmie to do siebie, a może nie!

Wrzućcie na luz!!!! To TYLKO forum!!!!!!

Monika świetna kuchnia :yes:

Pamiętam Twoje dylematy i rady forumowej Wioli ;) Jedynie nie podoba mi się blat kuchenny, ale nie że nie pasuje, mi się nie podoba i te grafitowe płytki na podłodze. Żółte płytki, grafit na ścianie, farba kredowa i litery za stołem są mega fajne :)

Ach te nieszczęsne płytki...Kiedyś powstał taki plan i tak zrobiliśmy, teraz trzeba z tym żyć :) Płytki na korytarzu i w kuchni tworzą pewną całość:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/vD3OfqkI60esbhVpJB.jpg

Co do blatu to akurat nam się bardzo, bardzo podoba, tu z bliska:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/tBUOS2Lb2NEBnB5TdB.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/BqVhEHjQvkpcTydQ2B.jpg

Edytowane przez monikaa13