aksamitka 14.02.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 monika kuchnia przyjemna, z chęcią bym w takiej gotowała, choć mnie sie nie podobają zółte płytki pod okapem( w swojej kuchni bym tam położyła szare), za to blat baaardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 14.02.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 monika kuchnia przyjemna, z chęcią bym w takiej gotowała, choć mnie sie nie podobają zółte płytki pod okapem( w swojej kuchni bym tam położyła szare), za to blat baaardzo ładny Dzięki. Szare moim zdaniem byłyby za nudne, wszystko wtedy byłoby szare, no ale to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 14.02.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 monikaa bardzo ładna kuchnia kolor żółty fajnie rozwesela kuchnie blat z bliska bardzo ładny ale szerze mówiąc z daleka myślałam że jest czymś pomazany, bardzo fajnie wyglądają te literki na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 14.02.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 monikaa bardzo ładna kuchnia kolor żółty fajnie rozwesela kuchnie blat z bliska bardzo ładny ale szerze mówiąc z daleka myślałam że jest czymś pomazany, bardzo fajnie wyglądają te literki na ścianie Dzięki, co do blatu to zapewniam, że na żywo tak nie wygląda, a przynajmniej jak się pomaże to nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 14.02.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 piu , ale to kuchnia nataly a nie moja. W kuchni nataly płytkami wykafelkowano wszystko do sufitu, w jakim celu? nie wiemy. Witam , kafelki zostały położone na około górnych szafek . Klient stwierdził że tak będzie estetycznie , oprócz tego stworzyło się wolne miejsce pomiędzy żaluzją a bokiem wiszącej szafki i byłaby widoczna goła ściana . http://www.nataly.pl/podstrony/img/1625.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.02.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 nataly- ja bym obniżyła sufit aż do szafek wiszących ina ich szerokość. Wówczas by mi się nie kurzyło u góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.02.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 po przeczytaniu ostatniej dyskusji - zastanawiam się czy wkleić moją nudną białą kuchnie - bo mam wrażenie, że poniekąd utworzyło się towarzystwo wzajemnej adoracji, dla którego nick jest ważny a nie to co się wkleja:) może zaryzykuję jak będzie już wszystko na cacy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.02.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 MagdaBartek - ale uprzątnij wcześniej z buteleczek i ściereczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystynajoanna 14.02.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Witam. monikaa13 pierwszy raz widzę aby ktoś w domku, gdzie można samemu zaplanować rodzaj okna i ich wysokość miał je niżej niż standardowy blat w kuchni zdziwiłam się że tak się też robi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.02.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 hmm jeszcze się nie dorobiłam ani jednej - ale ok wyniosę do piwnicy bo mam dużą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 14.02.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 ''na wizualizacji tego pomieszczenia na stronie domów z wizją. Tamta kuchnia była lekka, swieża, delikatna,nowoczesna - to co zaproponował architekt było w 100% adekwatne do samego projektu praktycznego jak i do moich osobistych gustów(no z kilkoma poprawkami).'' wizualizacje są wykonane tak, aby przekonać do zakupu projektu. Weź pod uwagę, ze na wizce mimo dwóch okien jest więcej miejsca niż w mojej ,gdzie okno jest jedno i praktycznie nie ma górnej zabudowy. Na początku też myślałam o tym, aby dolne szafki były fornirowane, ale wówczas byłaby jeszcze ciemniejsza.Osobiście uważam, ze stylu mojej kuchni , nie można zaliczyć do wiejskiego, mimo, iz na wsi prawie mieszkam.:lol2:Gdybym chciała kuchnie w wiejskim stylu miałabym piec chlebowy, cegły, sosnowy kredens etc. Wydaje mi się, ze uprzedziłyście się do 4 matrioszek i do sześciu filiżanek z łowickim wzorem. Jak mawiaja jedna jaskółka wiosny nie czyni. dodatkowo patrząc co niektóre forumowiczki trzymają na blatach, odnoszę wrażenie, ze moje blaty są prawie psute. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 14.02.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 To byłoby paranoją - rezygnować z własnych potrzeb by dostosować się do wizualizacji komputerowej. lepiej bym tego nie ujęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 14.02.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 mnie nie zachwyca żadna z tych kuchni, choć uważam, że mugaty pasują i nie bardzo rozumiem, dlaczego uważacie je za klasyczne, skoro nawet sam producent ich tak nie kwalifikuje. Vives Mugat są w kolekcji BASIC a nie Classic czy RUSTIC. Nikt za to nie czepia się kolorowych doniczek w tej kuchni;) Obniżenie sufitu nad górnymi szafkami także jest okropne. Fronty piękne Niestety gdzieś trzeba schować odprowadzenie od okapu do wentylacji i inaczej nie da się tego zamaskować ... Raz wykonaliśmy taki "myk" i schowaliśmy wentylację w górnych szafkach : http://www.nataly.pl/podstrony/img/1686.jpg http://www.nataly.pl/podstrony/img/1621.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 14.02.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 nataly- ja bym obniżyła sufit aż do szafek wiszących ina ich szerokość. Wówczas by mi się nie kurzyło u góry Witam , tylko sufit jest płytszy od szafek wiszących i mieści się tam tylko przewód kominowy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.02.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 dlatego ja bym obniżyła i poszerzyła do szerokości szafek. Przecież to tylko płyta k-g a nie stały element konstrukcyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.02.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Witam. monikaa13 pierwszy raz widzę aby ktoś w domku, gdzie można samemu zaplanować rodzaj okna i ich wysokość miał je niżej niż standardowy blat w kuchni zdziwiłam się że tak się też robi.... A ja poproszę (monikaa13) o zbliżenie parapetu - jeśli to nie problem chciałabym zabudowę podnieść powyżej parapetu, gdyż , nie każdy może sobie "zaplanować rodzaj okna i ich wysokość" , a Moni rozwiązanie wyglada bardzo estetycznie - z reszta jak cała kuchnia. Choć ja nadal nie znajduję uzasadnienia kafli na ścianach kuchennych (poza czysto dekoracyjną oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 14.02.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 dlatego ja bym obniżyła i poszerzyła do szerokości szafek. Przecież to tylko płyta k-g a nie stały element konstrukcyjny W sumie różne były pomysły na ten sufit ale Klienta zdecydował się w końcu na takie rozwiązanie .. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 14.02.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Witam. monikaa13 pierwszy raz widzę aby ktoś w domku, gdzie można samemu zaplanować rodzaj okna i ich wysokość miał je niżej niż standardowy blat w kuchni zdziwiłam się że tak się też robi.... Raczej nie widzisz bo to nie domek, a mieszkanie i okno już takie było jak kupowaliśmy, tzn. było całe, my zmieniliśmy na dzielone, by dało się je umyć. Mieszkamy na pierwszym piętrze i z dworu nie da rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 14.02.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 nataly- ja bym obniżyła sufit aż do szafek wiszących ina ich szerokość. Wówczas by mi się nie kurzyło u góry a ja bym zrobiła wyższe szafki kuchenne, by stykały się ze sufitem i by nie widać było nad nimi cegieł i nie dawałabym szafki wiszącej przy oknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 14.02.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 A ja poproszę (monikaa13) o zbliżenie parapetu - jeśli to nie problem chciałabym zabudowę podnieść powyżej parapetu, gdyż , nie każdy może sobie "zaplanować rodzaj okna i ich wysokość" , a Moni rozwiązanie wyglada bardzo estetycznie - z reszta jak cała kuchnia. Choć ja nadal nie znajduję uzasadnienia kafli na ścianach kuchennych (poza czysto dekoracyjną oczywiście) Akurat u nas nie było wyjścia, bo mieszkanie kupiliśmy gotowe ale przyznam, że jestem z tego rozwiązania bardzo zadowolona. Fajnie wygląda moim zdaniem. A co byś widziała na ścianie. Początkowo myśleliśmy o szybie ale stanęło na kaflach - coś musi być! To mój parapet: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/A1rxfTresp1eogBtuB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/ffxdZHz25a5HrHFcnB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts