Nataly Design 14.02.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 3tak czy inaczej wygląda to nijak, jakby ktoś zapomniał dołożyć szafek i urwał pod koniec . Generalnie przy zabudowanej całej ścianie płytkami, aż sie prosi nie dawać szafek w ogóle , tylko zostawić okap, czy otwarte pólki. Chyba, ze ktoś nie lubi otwartych półek, to można sobie darować. Jedno co by mnie jeszcze drażniło to proporcje szafek. Dolne szeroki i płaskie, górne wąskie i wysokie. Jestem zwolennikiem tych samych proporcji , szerokości szafek góra/dół. O pierdołach na blatach nie wspominam, bo jest ich więcej niż u mnie. Fatalne doniczki, które kolorem nie pasuje do reszty, roślinki tez mizerne. No ale tego nikt nie widzi.Sam fornir bardzo ładny. wielkość kuchni pozwala na powieszenie większych lamp, bo te giną na tle całosci. Żona to jest zrobione celowo ponieważ jakbyśmy dali szafki górne do końca to nikt by nic nie wyjął z szafki żaluzyjnej .. NA górne szafki miałem określone miejsce więc podzieliłem to na równe proporcje żeby właśnie tej góry nie zakłócać .. Dzięki temu ta góra jest uporządkowana ... A cała wolna ściana wygląda np tak : http://www.nataly.pl/podstrony/img/1704.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 14.02.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 goga81 fajnie wyszło, naprawdę mi się podoba, na okno dałabym białą roletę albo żaluzję białą. Jakoś mi się żaluzje podobają. Firan w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.02.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 monika chyba miałyśmy to samo na myśli albo ja źle napisałam, takie jak ja mam w jadalni a ty w kuchni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 14.02.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 reni ja mam żaluzję Roleta to taka jedna powierzchnia materiałowa zazwyczaj, a żaluzja to wiele lamelek z różnego tworzywa - drewno, plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 14.02.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 3 Żona to jest zrobione celowo ponieważ jakbyśmy dali szafki górne do końca to nikt by nic nie wyjął z szafki żaluzyjnej .. NA górne szafki miałem określone miejsce więc podzieliłem to na równe proporcje żeby właśnie tej góry nie zakłócać .. Dzięki temu ta góra jest uporządkowana ... A cała wolna ściana wygląda np tak : http://www.nataly.pl/podstrony/img/1704.jpg Pozdrawiam A nie fajniej byłoby dać uchwyt poziomo w szafce nad piekarnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 14.02.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 A czy nie fajniej byłoby dać wszystkie uchwyty poziome? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 14.02.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Monikaa, fajne to rozwiązanie na ścierki. Na pewno lepsze niż ścierki wiszące na widoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.02.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 reni ja mam żaluzję Roleta to taka jedna powierzchnia materiałowa zazwyczaj, a żaluzja to wiele lamelek z różnego tworzywa - drewno, plastik. no właśnie , mnie się pomyliło z tą roletą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.02.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 A nie fajniej byłoby dać uchwyt poziomo w szafce nad piekarnikiem? no fakt, teraz dopiero tego kwiotka zobaczyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.02.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Mi też podoba się rozwiązanie na ścierki u Moni, ja mam na wierzchu i nie uważam, że szpeci http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/s_P1152178.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 14.02.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Venus :D Ja mam w luce suche ściereczki, mokre wiszą identycznie jak u ciebie, bo mam taki sam (powiedzmy) kran, tylko do zdjęcia zdejmuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 14.02.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 (edytowane) Przecież szafki można było zrobić niższe Jasne, ale to gdzieś z 25 cm, szkoda takiej powierzchni. nataly http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał piu http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png a ja bym zrobiła wyższe szafki kuchenne, by stykały się ze sufitem i by nie widać było nad nimi cegieł i nie dawałabym szafki wiszącej przy oknie. To gdzie w takim razie byłaby schowana wentylacja od okapu ? w szafkach. a same szafki górne zrobiłabym w takim prostokącie, coś jak na zdjęciu poniżej z wolną przestrzenią po obu stronach i wtedy płytki tylko pod szafkami: http://www.kitchens.com/uploadedImages/Photos/Contemporary/LocalAssets/CSS-Lake-Street-2-650.jpg Jeśli płytki są na całej ścianie, to lepiej by tam wyglądał sam okap bez szafek wiszących, ewentualnie jakieś regały. Znalazłam taką kuchnię z cegiełkami... dopiero dziwnie, bo szafka wchodzi na glazurę, a regały są na takiej wysokości, że trzeba by do nich sięgać chyba z drabiny Różne mają pomysły jak widać Edytowane 14 Lutego 2012 przez piu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 14.02.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Mąż, by mnie chyba zabił Sam je kładł i trochę się namęczył. hihi, no wiadomo, że nie za rok, czy dwa, ale jak się już zamortyzują, to kiedyś bym tam widziała coś od Bardelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 14.02.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 piu super są ale kiedyś tam to ja już nie chcę mieszkać w tym mieszkaniu Ja to bym już się mogła wyprowadzać ale...może za parę lat się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 14.02.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 No to nas monia oszukała Fajna ta bateryjka, Savona z Ferro? Jak się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 14.02.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 No to nas monia oszukała Hmmm ale w czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 14.02.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 No bo ja myślałam, że to jest schowek na ścierki w użyciu, i że żadne mokre nie wiszą na widoku Ale nie żebym od razu demnizowała ścierki na wierzchu - czasem nie ma wyjścia. tylko fajnie jak ktoś ma możliwość je zakamuflowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 14.02.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Mokrych tam nie wkładamy, nie wygodnie. Choć nigdy w sumie nie próbowaliśmy, jakoś mokra kojarzy mi się ze zlewem. Tam wiszą suche, też ciągle w użyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 14.02.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 piu super są ale kiedyś tam to ja już nie chcę mieszkać w tym mieszkaniu Ja to bym już się mogła wyprowadzać ale...może za parę lat się uda. fajnie masz, można wciąż się urządzać, a nigdy nie remontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.02.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 wydaje mi się, że żonie m nie chodziło o to, że szafki są płytsze, tylko właśnie węższe niż te na dole. Chodzi o szerokość frontów. możliwe - gorzej jak o jedno i drugie:) A czy nie fajniej byłoby dać wszystkie uchwyty poziome? miałam to samo napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts