Venus_m 14.02.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Nie wiem czy do mnie było pytanie o baterie, ale napiszę to bateria firmy Tres, nazwy dokładnej nie pamiętam, bo wybierana na miejscu w sklepie przy kupnie zlewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 14.02.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 ja mam sufit obniżony na całej powierzchni o 10 cm, aby doprowadzić do okapu całe ustrojstwo. M&B czym niby miałam sobie humor poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 14.02.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 A nie fajniej byłoby dać uchwyt poziomo w szafce nad piekarnikiem? Otwory w szafkach robimy na miejscu i to Klient decydował w którym miejscu chce uchwyty . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.02.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Akurat u nas nie było wyjścia, bo mieszkanie kupiliśmy gotowe ale przyznam, że jestem z tego rozwiązania bardzo zadowolona. Fajnie wygląda moim zdaniem. A co byś widziała na ścianie. Początkowo myśleliśmy o szybie ale stanęło na kaflach - coś musi być! To mój parapet: świetnie Specjalnie pojechałam zmierzyc ile u mnie wyjdzie "różnicy poziomów" : parapet - blat i niestety nie będzie to wyglądać tak dobrze jak u Ciebie. Wychodzi jakieś 5-7 cm, to za mało dla osiągnięcia takiego efektu, chyba,że zrobię szafki na metr (wysokie). co do kafli, ja naprawę nie rozumiem dlaczego musi coś być,ze się chlapie?? Dobrej jakosci farba , ewentualnie na to impregnat i po sprawie. Tak jak mówiłam,kafle,szkło, drewno i tp - ok, ale wyłącznie ze względów estetycznych, bo praktycznych nie widzę. Twoje kafle, są fajne, daja to coś, ale kurcze, są jakby "oderwane od rzeczywistości" brakuje mi ciągu dalszego, żółta plama,fajna, ale coś mi brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 14.02.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Zaczełam czytać parę stron w stecz i mi się odechciało.... Wracając do meritum: Monika, bardzo podoba mi się Twoja kuchnia, zresztą podlglądnięta już w Twoim wątku. Bardzo mi się podoba ta żółć nad kuchenką. Przypomina mi jedną z moich inspiracji . Literki też na plus goga81, kuchnia bardzo przyjemna w odbiorze. Bliska memu sercu Żona M, ja się czepiać oliw i ściereczek nie będę, indywidualna sprawa. Ja się tylko uczepię wysokiej zabudowy (bo jeśli dobrze widzę, to lodówka z jednej strony a słupki na przeciwko), dałabym to po jedej stronie. Jęśli chciałaś sbs, to piekarnik dałabym pod płytę. W tak małej kuchni nie zdecydowałabym się na ten kolor ścian-ciemno. Może inaczej jest w rzeczywistości. Zabudowałabym też zmywarkę, ale rozumiem, że zwyciężyła ekonomia. Ps. Macie fajny projekt z fajnej pracowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deyah 15.02.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Również mogę polecić blat który ma Monika i goga81 http://img337.imageshack.us/img337/5645/pa090173.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 15.02.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Otwory w szafkach robimy na miejscu i to Klient decydował w którym miejscu chce uchwyty . Pozdrawiam Jest to dobry argument ale można było choć zasugerować.Moim zdaniem byłoby ładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 15.02.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 (edytowane) świetnie Specjalnie pojechałam zmierzyc ile u mnie wyjdzie "różnicy poziomów" : parapet - blat i niestety nie będzie to wyglądać tak dobrze jak u Ciebie. Wychodzi jakieś 5-7 cm, to za mało dla osiągnięcia takiego efektu, chyba,że zrobię szafki na metr (wysokie). co do kafli, ja naprawę nie rozumiem dlaczego musi coś być,ze się chlapie?? Dobrej jakosci farba , ewentualnie na to impregnat i po sprawie. Tak jak mówiłam,kafle,szkło, drewno i tp - ok, ale wyłącznie ze względów estetycznych, bo praktycznych nie widzę. Twoje kafle, są fajne, daja to coś, ale kurcze, są jakby "oderwane od rzeczywistości" brakuje mi ciągu dalszego, żółta plama,fajna, ale coś mi brakuje... No u mnie jest od parapetu do górnej krawędzi blatu 10 cm. Szafki na 90 cm. Co do kafli nie wiem jaka to miałaby być farba ale z oleju smażonego naprawdę ciężko jest zmyć ścianę, wiem, bo czasem coś chlapnie poza kafle. Plama żółtego jest wzięta z tego zdjęcia, które było inspiracją dla naszej kuchni: http://babeczkaa.blox.pl/resource/sarahkaye_com_KITCHEN_020.jpg No i są literki żółte jako nawiązanie. Edytowane 15 Lutego 2012 przez monikaa13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 15.02.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Również mogę polecić blat który ma Monika i goga81 http://img337.imageshack.us/img337/5645/pa090173.jpg Widzę, że blat bardzo popularny Prawda, że fajny i sprawdza się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 15.02.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 co to za blat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 15.02.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Kronopol - Consuela (4 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabillis 15.02.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 http://babeczkaa.blox.pl/resource/sarahkaye_com_KITCHEN_020.jpg Ten żółty kolor to jak przysłowiowa wiśnienka na torcie,bardzo fajnie to wygląda mnie sie osobiście podoba.Półki nad zlewem w kolorze ściany,dodatki w kolorach kuchni,ilośc żółci w rozsądnych dawkach - widać że wszystko przemyślane. I jest nawet jakiś rozdrabniak albo ubijak z żółta rączką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 15.02.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Żona M, ja się czepiać oliw i ściereczek nie będę, indywidualna sprawa. Ja się tylko uczepię wysokiej zabudowy (bo jeśli dobrze widzę, to lodówka z jednej strony a słupki na przeciwko), dałabym to po jedej stronie. Jęśli chciałaś sbs, to piekarnik dałabym pod płytę. W tak małej kuchni nie zdecydowałabym się na ten kolor ścian-ciemno. Może inaczej jest w rzeczywistości. Zabudowałabym też zmywarkę, ale rozumiem, że zwyciężyła ekonomia. Ps. Macie fajny projekt z fajnej pracowni Zgadza się projekt bardzo się nam podoba, żałujemy tylko, ze w chwili kupowania go była tylko jedna wersja praktycznego, teraz jest cztery. Kuchnia jest mała, zrezygnowałam z górnej zabudowy po prawej stronie, więc 3 słupki wysokie po drugiej były zrobione po to, aby zyskać dodatkowe miejsce na przechowywanie. Lodówka w planach była inna, ale w ostatniej chwili miejski zdecydował się na taką. Też wygrała ekonomia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 15.02.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 http://babeczkaa.blox.pl/resource/sarahkaye_com_KITCHEN_020.jpg Ten żółty kolor to jak przysłowiowa wiśnienka na torcie,bardzo fajnie to wygląda mnie sie osobiście podoba.Półki nad zlewem w kolorze ściany,dodatki w kolorach kuchni,ilośc żółci w rozsądnych dawkach - widać że wszystko przemyślane. I jest nawet jakiś rozdrabniak albo ubijak z żółta rączką. to jest tylko inspiracja do kuchni monikaa13...a u moniki brakuje mi jeszcze jednej wiekszej ''plamy'' zolci...moze by tak duzy metalowy zolty chlebak (WESCO)? lub patera/misa/dzbanek...jak ktos znajdzie to sama jestem zainteresowana dodatkami w takim odcieniu zolci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.02.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 No u mnie jest od parapetu do górnej krawędzi blatu 10 cm. Szafki na 90 cm. Co do kafli nie wiem jaka to miałaby być farba ale z oleju smażonego naprawdę ciężko jest zmyć ścianę, wiem, bo czasem coś chlapnie poza kafle. Plama żółtego jest wzięta z tego zdjęcia, które było inspiracją dla naszej kuchni: No i są literki żółte jako nawiązanie. e tam, gąbeczka, Ludwik i ściany mam czyste (gorzej z sufitem - tam zwykła emulsja ) Monia,to nie tak,ze mnie się nie podoba - fajnie jest, może ja po prostu mam jakieś uprzedzenia Ja chciałam zrobić szafki na 95, ale wtedy bedę miała górną krawędź blatu jakieś 5 cm od parapetu (chyba,ze dam grubaśny blat ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 15.02.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 malka zależy jaki macie wzrost, za wysoko też nie dobrze, chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 15.02.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 to jest tylko inspiracja do kuchni monikaa13...a u moniki brakuje mi jeszcze jednej wiekszej ''plamy'' zolci...moze by tak duzy metalowy zolty chlebak (WESCO)? lub patera/misa/dzbanek...jak ktos znajdzie to sama jestem zainteresowana dodatkami w takim odcieniu zolci! Chlebak nie, nie ma miejsca na niego. Chleb mamy w schowku ale kiedyś chcieliśmy coś takiego: http://www.alejahandlowa.pl/obr/34596139/2742d1980adce77c_8fde99f9133da56c4e389a44c41615d3_d.jpg ale nie spotkał się z entuzjazmem forumowiczów więc sobie odpuściłam, bo sama nie jestem przekonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.02.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 no do najniższych nie należę teraz mam blat roboczy na 92 i brakuje mi kilu centymetrów do wygodnej pracy, tym bardziej,że pod oknem planuję zlew (dość głeboki) więc tym bardziej "wysokość" by sie przydała. No cóż, zobaczymy co to wyjdzie w tym praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 15.02.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 To spoko róbcie wysoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.02.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 zrobimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts