Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chlebak nie, nie ma miejsca na niego. Chleb mamy w schowku ale kiedyś chcieliśmy coś takiego:

http://www.alejahandlowa.pl/obr/34596139/2742d1980adce77c_8fde99f9133da56c4e389a44c41615d3_d.jpg

ale nie spotkał się z entuzjazmem forumowiczów więc sobie odpuściłam, bo sama nie jestem przekonana.

hmm...a dlaczego sie nie spodobal? ;) zdecydowanie jeszcze cos zoltego by sie kuchni przydalo :) a moze cala sciana w zoltych kaflach? :D ;) :) albo pociagnac je do gory? :)

monika, ja bym nie dokładała już więcej "drobnicy" w żółtym. masz przecież doniczki i literki. faktycznie, fajne wyglądałoby coś*dużego w tym kolorze. najlepiej krzesło. może kiedyś zapragniesz zmienić te, które masz i zmontujesz jakiś*mix z żółtym ;)

ten kolor jest boski. ja też mam tę fotkę inspiracyjną we własnych inspiracjach, ale ja nie należę do tych kolorystycznie odważnych :D

i podobnie jak Ty , nie mogę uwierzyć w ścianę niczym niezabezpieczoną ( w sensie szkło, kafle, itp.). szczególnie, jeżeli chodzi właśnie o tłuszcz, lub bulgoczący sos pomidorowy....:rolleyes:

ale, jeżeli uwierzę, to moja następna kuchnia na pewno dostanie taką ścianę....bo szkło trzeba po kaaaaaażdym gotowaniu czyścić!!!!!!!!! :mad:...bynajmniej u mnie :(

Edytowane przez aricia

ja bym się bała samą farbę i imoregnat koło płyty - tym bardziej, że często blenduję zupy/sosy i pryska obawiam się, że nawet tikkurila sobie nie da rady - albo po kilkukrotnym umyciu ściany będzie jaśniejsza.

Ja dałam płytki szare i które się zlewają ze ścianą i nie rzucają się aż tak w oczy,ściana i blat też szara

czyszczenie sciany pomalowanej 'super-ekstra' farba to pol biedy...gorzej jak sie obije. a mi sie to ciagle zdarza. zawsze sie tluke garami po calej kuchni ;)

zawsze mozna zrobic 'lamperie' olejna - kolor nie zejdzie nawet po uzyciu druciaka ;)

Edytowane przez annNS2

O ile ja zrozumiałam, to malka właśnie chciała mieć blat wyżej niż parapet, by uzyskać taki efekt jak u mnie.

dokładnie tak :)

Choć może, nie to,że chciałam, po prostu mam nisko osadzone okna , albo grubą wylewkę - jak kto woli ;), dotychczas nie umiałam sobie wyobrazić parapetu nizej - Ty mi pokazałaś jak to będzie wyglądać :), a że obecnie mam wysoko blaty, chciałam by tak tez było w domu :)

ja bym się bała samą farbę i imoregnat koło płyty - tym bardziej, że często blenduję zupy/sosy i pryska obawiam się, że nawet tikkurila sobie nie da rady - albo po kilkukrotnym umyciu ściany będzie jaśniejsza.

daje radę :) , nic nie jaśnieje, choc przyznam, że druciakiem nie szoruję , a kolor jest ,ze tak to ujmę "zasadniczy" -4503 , wiec raczej nie z tych delikatnych.

I tak jak mówiłam wcześniej,sufit mam pomalowany "zwykłą" farbą i gdy frytki mi eksplodowały, ściany wyczyściłam bez problemu, natomiast na suficie zostały plamy.... i dobrze ;) czas na remont :)

malka opisz dokładniej jak wyglądało to eksplodowanie frytek, bo jestem ciekawa :)

Ja raczej nie kupuję gotowych mrożonych frytek, lecz robię sama, i na dodatek smażę w garnku z olejem jak w średniowieczu ;) i jak juz pokroję te ziemniaczki, to zalewam je zimną wodą, by wypłukac troche skrobi i by nie ściemniały. A że mam wielce pomocnego małżonka, i wciął mi się w robotę, bezmyslnie wrzucił takie mokre na gorący olej. Pierdyknęło, zaskwierczało i zionęło ogniem...olej był wszedzie tylko nie w garnku, frytki tez - z sufitem włącznie :oops:

wystarczajaco obrazowo ? ;)