Elena76 17.02.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Sharoon, przy zwykłej codziennej pielęgnacji wystarczy go przetrzeć, bez szorowania. Kompozyty nie są porowate, więc brud nie ma gdzie wchodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 18.02.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Hejka, oglądam Wasze piękne kuchnie i powoli myślę nad własną Napaliłam się na biały blat kerrock lub corian, ale boję się, że będzie mocno widać na nim brud (takie mam doświadczenia z białym blatem laminowanym - pomimo codziennego przecierania raz na tydzień muszę go szorować cifem). Czy z kompozytowymi blatami też tak jest, czy wystarczy je przetrzeć? Witam , może nie powinienem tego mówić bo to nie marketingowo ale widziałem taki blat po jakimś czasie i nie wyglądał już tak pięknie ... Oczywiście można go "odnowić" i będzie wyglądał jak nowy ale to też są jakieś dodatkowe koszty . Mamy w ofercie piękne białe laminaty i myślę że w użytkowaniu też się sprawdzi no i kosztuje znacznie mniej. Oto przykład blatu z laminatu : http://www.nataly.pl/podstrony/img/1694.jpg ten pierwszy blat jest z pogrubianego laminatu a ten drugi z pogrubianego konglomeratu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 18.02.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Witam , może nie powinienem tego mówić bo to nie marketingowo ale widziałem taki blat po jakimś czasie i nie wyglądał już tak pięknie ... Oczywiście można go "odnowić" i będzie wyglądał jak nowy ale to też są jakieś dodatkowe koszty . Mamy w ofercie piękne białe laminaty i myślę że w użytkowaniu też się sprawdzi no i kosztuje znacznie mniej. Oto przykład blatu z laminatu : ten pierwszy blat jest z pogrubianego laminatu a ten drugi z pogrubianego konglomeratu Po latach nawet kamień nie wygląda tak samo jak świeżo po położeniu no i ta możliwość odnowienia kompozytu to chyba jedna z jego głównych zalet, bo laminatu nie odnowisz, widać łączenia, uszkodzeń nie naprawisz... laminat można wprawdzie bez wielkiej straty wymienić ale wymiana całego blatu to chyba i tak drożej wyjdzie niż odnowienie kompozytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.02.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 zależy chyba jednak jaki laminat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 18.02.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Po latach nawet kamień nie wygląda tak samo jak świeżo po położeniu no i ta możliwość odnowienia kompozytu to chyba jedna z jego głównych zalet, bo laminatu nie odnowisz, widać łączenia, uszkodzeń nie naprawisz... laminat można wprawdzie bez wielkiej straty wymienić ale wymiana całego blatu to chyba i tak drożej wyjdzie niż odnowienie kompozytu? Fakt faktem że blat można naprawić , odnowić i nie widać łączeń .. Laminaty są bardzo różne i występują w różnej cenie ale przy zakupie są zdecydowanie tańsze .. i to czasami tak wychodzi że blat z konglomeratu kosztuje 6-7 tys w zależności od wymiarów a blat w laminacie 0k 2 tys .. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 18.02.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 zależy chyba jednak jaki laminat Elfir, rozumiem, że różnorodność cenową laminatów masz na myśli, a nie to, że da się naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.02.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 chodziło mi o to, że niektóre laminaty sa tak tanie, ze jednak naprawa kompozytu może okazać się droższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marboc 18.02.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.02.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Kuchnia jest ładna, konsekwentna, ale to nie jest styl prowansalski Własny projekt czy studia? Nie przeszkadza duża odległość płyty od zlewu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 18.02.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Kuchnia jest ładna, konsekwentna, ale to nie jest styl prowansalski Własny projekt czy studia? dokładnie, bardziej to syl wiejski w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 18.02.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 marboc piękna klasyka Tutaj by się jednak bardzo przydało pochowanie drobiazgów, bo sprawia to wrażenie zagracenia - zdjąć naczynia na szafach i szafkach wiszących , reklamowy kalendarz, dopasować ceramiczne pojemniki i kuchnia nabierze sznytu. Efekt wtedy będzie naprawdę wspaniały, bo masz porządne meble, blaty i fajną aranżację. Mam nadzieję, że to Cię nie urazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marboc 18.02.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Kuchnia z ekspozycji sklepowej przystosowana do lokalnych warunków zabudowy, wydawało mi się , że określenie prowansalski pasuje, zdjęcia są zrobione z żywej kuchni, drobiazgi raz są raz znikają i są inne, te które aktualnie potrzebne, Odległość od blatu nie przeszkadza, po kuchni często kręci się kilka (5) osób plus spory pies.Dom jest wiejski na wsi i taka też miała być kuchnia, miasta mamy już dosyćAranżacja nie jest skończona, wszystkie uwagi przyjmuje pozytywnie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 18.02.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Zgadzam się z piu, że zbyt dużo tam tzw. kurzołap , ale nie chciałam pierwsza tego pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 18.02.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 chodziło mi o to, że niektóre laminaty sa tak tanie, ze jednak naprawa kompozytu może okazać się droższa Jeśli blat z laminatu można mieć już za jakieś powiedzmy 500zł (wydaje mi się że przeszlifowanie kompozytu nie powinno więcej kosztować, ale pewności nie mam) to pewnie masz rację Marboc, mnie też się podoba Twoja kuchnia, ale podobnie jak dziewczynom nie skojarzyła się ze stylem prowansalskim Nawet odpaliłam sobie google grafika bo na to hasło mam całkiem inne skojarzenia, ale to nie zmienia faktu, że wyszło świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.02.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Kuchnia prowansalska jest bielona. W odróżnieniu od kuchni angielskiej, nie tworzy zabudowy dolnych i górnych szafek, raczej składa się z wysokich kredensów o ażurowych (bardzo charakterystycznych) drzwiczkach - we współczesnej wersji są to nadstawki na dolne szafki. Szafki rzadko są przeszklone (jak w angielsko-wiktoriańskich). Często zamiast szuflad są koszyki. Jest to typ kuchni wiejskiej. Angielska kuchnia jest hmm... wykwintniejsza, bardziej mieszczańska. Oczywiście obecnie często się te style miesza ze sobą. Ale jedno pozostaje wspólne - bielone drewno. Stąd kuchnie z drewna w naturalnym kolorze, barwionego i przyciemnianego bardziej kojarzą się z kuchnią mieszczańską XIX wieczną i kuchnią wiejską. Kuchnia Marboc na wiejską jest zbyt dopieszczona w wykończeniu detali, ale posiada murowane elementy zabudowy toteż mieszczańską też trudno nazwać Taki misz-masz wiejsko-mieszczański cechował nasze małe dworki na prowincji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 18.02.2012 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 no proszę- jakie fajne szkolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 18.02.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Niekoniecznie jest bielona, zapraszam do wątku... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?81704-inspiracje-w-stylu-%C5%9Br%C3%B3dziemnomorskim&highlight=%C5%9Br%C3%B3dziemnomorskie+inspiracje typowe kuchnie prowansalskie http://www.cuisines-pez.fr/30_1.cfm?f=62-cuisines-provencale-jc-pez-fabricant-en-provence-meuble-de-cuisine-de-fabrication-artisanale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.02.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 piu - tam była jakaś prowansalska kuchnia w ciemnym drewnie? Bo same bielone, przecierane i kremowe widziałam W tym drugim linku jedna jest czerwona - ale może to objaw ekstrawagancji a nie klasyczne rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 18.02.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Mnie się podoba, pochowałabym te laleczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.02.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 minimalistki jedne! Taka kuchnia musi być nieco zabałaganiona, z elementami wyglądającymi jakby były zbierane przez pokolenia a nie kupowane celowo. Jak się wszystko pochowa to będzie sprawiało wrażenie ekspozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts