Venus_m 22.02.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Ja w kuchni relaksuję się, nie ma nic lepszego na stres, niż dobrze rozbite schabowe;) ja mam talerze na 12 osób (przejściowe), w niedługim czasie chce kupić docelową zastawę na 18 osób. Jeden komplet garnków(4), 3 patelnie (30,26,20). 3 miski sałatkowe, 1 wielki półmisek, wielki zestaw blendera (dla mnie wielki), suszarka do sałaty, elektryczna wyciskarka do cytrusów, mikser ręczny. Kilka misek do przygotowywania posiłków. Spokojnie wystarcza mi na gotowanie większych obiadów (8-10 osób). Również nie cierpię brudu, który powstaję albo które je tornado robię w kuchni, ale uwielbiam gotować i mieć tzw prawo kucharki w spróbowaniu potrawy Iza30 ja mogę polecić szafki do samego sufitu, można bez nich żyć, ale przydają się. Ja np trzymam alkohol w najwyższych, bo my z tych niepijących. Każdy znajdzie coś czego nie potrzebuje na co dzień a co warto jednak mieć na miejscu nawet jeżeli trzeba użyć stołka żeby to wyjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 22.02.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Nataly,mam jeszcze pytanie czy ogólnie polecasz robić szafki do samego sufitu? Bo właśnie mam taki dylemat... Witam , wszystko zależy od projektu i od wysokości pomieszczenia . W większości projektów wykonujemy szafki ale do obniżonego sufitu żeby nie zbierał się kurz na szafkach .. Miłego http://www.nataly.pl/podstrony/img/1682.jpg http://www.nataly.pl/podstrony/img/1524.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miamaja 22.02.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Witam, jestem na etapie planowania rozmieszczenia swoich mebli kuchennych. Kuchnia w kształcie litery U. Mam problem z szerokością szafek. Szafki na równoległych ścianach planuję o szerokości 60 cm + 30 cm w rogach, gdzie będą szafki narożne. Mam problem ze środkową ścianą bo tam zostaje 195 cm a musi się zmieścić zlew i zmywarka. Czy będzie źle wyglądało jak dam 2 szafki po 50 cm i po jednej 55 cm i i 40 cm (zmywarka)? Czy lepiej 2x60 cm + zmywarka 40 cm + 35 cm w rogu? Nie śmiejcie się ze mnie, jeśli to banalny problem ale to moja pierwsza kuchnia i nie wiem czy będzie duża różnica w szerokościach tych szafek czy sobie nie zaprzątać tym głowy bo nie będzie to tak widoczne. Dodam jeszcze, że rozrysowałam to sobie w excelu ale nie potrafię wkleić załącznika Podpowiedzcie proszę świeżynce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 22.02.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Proponuje wybrać się z tym pytaniem do działu projektów Odzew będzie większy, tu pokazujemy gotowe kuchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 22.02.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 ja mam talerze na 12 osób (przejściowe), w niedługim czasie chce kupić docelową zastawę na 18 osób. Jeden komplet garnków(4), 3 patelnie (30,26,20). 3 miski sałatkowe, 1 wielki półmisek, wielki zestaw blendera (dla mnie wielki), suszarka do sałaty, elektryczna wyciskarka do cytrusów, mikser ręczny. Kilka misek do przygotowywania posiłków. Spokojnie wystarcza mi na gotowanie większych obiadów (8-10 osób). Również nie cierpię brudu, który powstaję albo które je tornado robię w kuchni, ale uwielbiam gotować i mieć tzw prawo kucharki w spróbowaniu potrawy Iza30 ja mogę polecić szafki do samego sufitu, można bez nich żyć, ale przydają się. Ja np trzymam alkohol w najwyższych, bo my z tych niepijących. Każdy znajdzie coś czego nie potrzebuje na co dzień a co warto jednak mieć na miejscu nawet jeżeli trzeba użyć stołka żeby to wyjąć Witam , wszystko zależy od projektu i od wysokości pomieszczenia . W większości projektów wykonujemy szafki ale do obniżonego sufitu żeby nie zbierał się kurz na szafkach .. Miłego http://www.nataly.pl/podstrony/img/1682.jpg http://www.nataly.pl/podstrony/img/1524.jpg Dzięki za opinie. Mnie jest zwyczajnie szkoda tego zmarnowanego miejsca ,tym bardziej ,że u mnie nie będzie spiżarki,to szkoda każdego kąta;) Nataly, pamiętasz może co jest pomiędzy szafkami na drugim załączonym przez Ciebie zdjęciu?Czy to są białe płytki,bo w ogóle ich nie widać? I czy dolne szafki to też jest polisander santos Cudne te twoje kuchnie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda85 22.02.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 witam, wiem że nie tu powinnam pytać, ale szukam od dwóch godzin i nie mogę znaleźć. Więc proszę o pomoc. Szukam wątku w którym umieszczacie zdjęcia swoich sypialni i witrołapów czy klatek schodowych. Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miamaja 22.02.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Proponuje wybrać się z tym pytaniem do działu projektów Odzew będzie większy, tu pokazujemy gotowe kuchnie. Może i tak ale ja bardziej pytam już o efekt końcowy. Może ktoś tak ma i chciałby podzielić się zdjęciem jak to wygląda, czy bardzo widać różnicę w szerokości szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miamaja 22.02.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 witam, wiem że nie tu powinnam pytać, ale szukam od dwóch godzin i nie mogę znaleźć. Więc proszę o pomoc. Szukam wątku w którym umieszczacie zdjęcia swoich sypialni i witrołapów czy klatek schodowych. Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam. sypialnie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?17192-SYPIALNIA-kolory-farby-dob%C3%B3r-kolor%C3%B3w-i-farb schody http://forum.muratordom.pl/showthread.php?90059-Schody-pochwalcie-si%C4%99-zapytajcie-... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 22.02.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Dzięki za opinie. Mnie jest zwyczajnie szkoda tego zmarnowanego miejsca ,tym bardziej ,że u mnie nie będzie spiżarki,to szkoda każdego kąta;) Nataly, pamiętasz może co jest pomiędzy szafkami na drugim załączonym przez Ciebie zdjęciu?Czy to są białe płytki,bo w ogóle ich nie widać? I czy dolne szafki to też jest polisander santos Cudne te twoje kuchnie:D Witam , akurat w tym projekcie na ścianę położyliśmy ten sam laminat z którego jest zrobiony blat . A dolne szafki są właśnie z palisandra santosa . Piękny ten fornir a tym bardziej niepowtarzalny . Specjalnie zabieram Klienta żeby sobie wybrał kolor tego forniru na miejscu u importera ponieważ występuje on w różnej kolorystyce i oczywiście usłojeniu . Pozdrawiam i dziękuję za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 22.02.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 przesadzacie, wszyscy macie jakąś manie minimalizmu, pobawiłam sie paintem i dodatkowe szafki u góry wcale nie wyglądają źle, wręcz przeciwnie, gdyby było tak od początku, pewnie nikt by sie nie czepiał że za dużo, czy przytłaczająco... aniula specjalnie dla Ciebie powiesiłam dodatkowe szafki w kuchni, troche krzywo wiszą, ale co tam:lol: jeśli masz potrzebę posiadania więcej szafek w kuchni to po prostu je dołóż... [ATTACH=CONFIG]102055[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]102056[/ATTACH] to rozwiązanie wydaje się być najprawdopodobniej do wykonania:D tylko się zastanawiam, czy wtedy pełnych drzwiczek nie wrzucić na górę, a te niższe szafki jakoś przeszklić na przykład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.02.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Ja bym z przeszkleniem nie kombinowała bo po co zbytnio mieszać. Zresztą przeszklenia nie są wystarczająco maskujące i nawet te mleczne za dużo pokazują wnętrzności (przynajmniej w tych kuchniach w których takie rozwiązanie widziałam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 22.02.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 (edytowane) Ja bym z przeszkleniem nie kombinowała bo po co zbytnio mieszać. Zresztą przeszklenia nie są wystarczająco maskujące i nawet te mleczne za dużo pokazują wnętrzności (przynajmniej w tych kuchniach w których takie rozwiązanie widziałam) Ja miałam mleczne zupełnie nieprzezroczyste. Kubki prawie dotykały do szkła i nie było nic widać. Zawsze mozna dać szkło lacobel, wtedy masz zero przezroczystości. Ale w przypadku kuchni Aniuli ja też chyba już bym nie mieszała i dała jednolite fronty. Edytowane 22 Lutego 2012 przez asizo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 22.02.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 to rozwiązanie wydaje się być najprawdopodobniej do wykonania:D tylko się zastanawiam, czy wtedy pełnych drzwiczek nie wrzucić na górę, a te niższe szafki jakoś przeszklić na przykład? jeśli mogę....nie rób szkła, to chyba nie jest fajne...ja też kiedyś miałam i jakoś nigdy tego nie powtórzyłam ..powiedzmy delikatnie: zbyt urodziwe toto nie jest ... możesz zrobić fronty w lakierze, pasującym np. do boków dolnej zabudowy, albo po prostu zostawić takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 22.02.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 aniula nie mieszaj...w kuchni jest tyle sprzętów ze im prostsze meble tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 22.02.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Witam , wszystko zależy od projektu i od wysokości pomieszczenia . W większości projektów wykonujemy szafki ale do obniżonego sufitu żeby nie zbierał się kurz na szafkach .. U mnie sufit został obnizony do...278 i zabudowa bedzie do sufitu...a jako ze ja z tych niewysokich, sprawie sobie jakas mini-drabinke;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 23.02.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 U mnie sufit został obnizony do...278 i zabudowa bedzie do sufitu...a jako ze ja z tych niewysokich, sprawie sobie jakas mini-drabinke;) Witam , nie wiem jak wygląda pomieszczenie ale można zrobić podwójne obniżenie np do szafek bo 278 ... to wysoko , a takie drugie obniżenie tak by wyglądało : http://www.nataly.pl/podstrony/img/1500.jpg Najlepiej zrobić projekt i wtedy wiadomo jak to będzie wyglądało . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 23.02.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 nataly jako do eksperta od wykonania kuchni chciałam się poradzić, być może forumowicze też trochę pomogą, sprawa wygląda tak: w mojej kuchni niestety przez moje niedopatrzenie zamontowano nieszczęsne listwy przyblatowe. Między blatem a ścianą pozostała szpara. Mąż planuje je czymś w niedługim czasie zastąpić. Może podpowiesz czego można użyć w ich miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 23.02.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 nataly jako do eksperta od wykonania kuchni chciałam się poradzić, być może forumowicze też trochę pomogą, sprawa wygląda tak: w mojej kuchni niestety przez moje niedopatrzenie zamontowano nieszczęsne listwy przyblatowe. Między blatem a ścianą pozostała szpara. Mąż planuje je czymś w niedługim czasie zastąpić. Może podpowiesz czego można użyć w ich miejsce? Witam , nie wiem jak zostały zamontowane listwy ale domyślam się że nic nie można z tym zrobić ponieważ listwy zazwyczaj są przykręcone do blatu więc zostaną otwory po wkrętach . Do tego nie wiadomo jak został wpasowany blat i czy nie ma szpar pomiędzy blatem a ścianą .. My wykonujemy szablon do blatu i wtedy pozostaje szczelina którą wypełniamy akrylem . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 23.02.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Dziewczyny wiem , że mogę dostać burę za zaśmiecanie wątku,ale proszę help... Moja kuchnia ma być na wymiar ale przypominać ma Stat z IKEA. patrzę jednak na te wiszące witrynki i wydaje mi się ,że są po prostu za duże bo mają szerokość 110. Co myślicie o takiej dużej wiszącej witrynce? Są też wyższe bo mają 90 cm a to dlatego , że nie ma stropu nad kuchnia...PROSZĘ O OPINIE;0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 23.02.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 kiedyś już coś wklejałam ale doczekałam się profesjonalnych zdjeć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts