Venus_m 24.02.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 ooo Alutka Ty żyjesz Mi się bardzo podoba, chociaż tych osobistych gratów dla mnie za dużo. Czy mogłabyś pokazać mocowanie rolety na ścianie przeciwnej do lodówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pohlanka 24.02.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Alutka ,przyłączam sie do zdania dziewczyn: absolutnie pełne fronypzdrpohlanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 24.02.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Venus żyję żyję ale co to za życie pokaże jak pokażesz obiecaną lampe nad lustro w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuza74 24.02.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Witam:) od dłuższego czasu podglądam wątek a teraz sie ujawniam:) wykańczam domek i zaczynam myśleć o kuchni, mam pytanie do Alutki, czy słupek z piekarnikiem jest mocno odsunięty od ściany? masz to ładnie zabudowane, słupek tworzy z lodówką ładną płaszczyznę a w niektórych kuchniach takie lodówki dość mocno wystają i nie wygląda to zbyt ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 24.02.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 zuza74 u mnie takowoż wystaje, może mniej widać bo a) lodówka graniczy tylko jednym bokiem b) ujecie zdjecia tego nie uwidaczniaale ładnie zlicowane ma chyba efilo i Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuza74 24.02.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Dziekuję Alutka:) to może masz stosunkowo węższą lodówkę w kazym razie ładnie to wygląda, a efilo z tego co pamiętam ma specjalną lodówke do takiej ścisłej zabudowy. Ja próbuję to jakoś sensownie rozplanować, mam kuchnię w kształcie litey u z lewej strony tez planuje sbs i słupek z piekarnikiem i jeszcze zmieści mi się cargo 40 cm ale widziałam rozwiązania, że sbs tak mocno odstawał, że taka zabudowa traciała urok.A poza tym bardzo mi się twoja kuchnia podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 24.02.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Taki urok tych lodówek, dlatego mnie się one nie podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.02.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 u mnie zlicowane ale moja ma głębokość 60cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 24.02.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Alutka fajna ta kuchnia ale juz niczym nie zaskakuje ... kurde patrze i patrze i wszystkie te kuchnie sa takie same ... powiedz mi jak sprawuja sie czarne fronty ?? no i jedna odwazna ktora ma kwiatki w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 24.02.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 (edytowane) MEA kwiatki i owszem to storczyki, które zostały wystawione na parapet celem wypuszczenia pędów i zakwitnięcia, a że to jedyne parapety w domu.... niedługo po zakwitnięciu przeniosą się do salonu a na parapety kuchenne zapewne powrócą zioła (a nie zaskakuje brak okapu?! ) a czarne fronty sprawują się ok raz w tygodniu przecieram szmatką z wodą i jest git Edytowane 24 Lutego 2012 przez ALUTKA W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuza74 24.02.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 No własnie Efilo chodziło mi o głębokość lodówki:) czyli nie pomyliłam się ładniej wyglądają te płytsze. Ja do niedawna mialam uczulenie na lodówki w zabudowie, a teraz ogladając wasze kuchnie zaczynam mieć wątpliwości. Sbs najczęściej ładniej wygląda gdy jest osobno, ale co z tego skoro wymarzyłam sobie taką zabudowę po sufit z lewej strony razem z taką lodówką wykańcza mnie to wykańczanie, a miała to być przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 24.02.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 MEA kwiatki i owszem to storczyki, które zostały wystawione na parapet celem wypuszczenia pędów i zakwitnięcia, a że to jedyne parapety w domu.... niedługo po zakwitnięciu przeniosą się do salonu a na parapety kuchenne zapewne powrócą zioła (a nie zaskakuje brak okapu?! ) a czarne fronty sprawują się ok raz w tygodniu przecieram szmatką z wodą i jest git ja także mam zastawione w kuchni, bo tam najwięcej słońca i póki co tam jest przechowalnia A okap mam, ale mogłabym go w zasadzie nie mieć, bo i tak nigdy go nie włączam, nie cierpię tego okapowego szumu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 24.02.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 (a nie zaskakuje brak okapu?! ) Mnie zaskakuje i chciałam właśnie o to zapytać Nie będzie okapu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.02.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Zuza nam stolarz proponował labo wykucie w ścianie kilkunastu centymetrów żeby zlicować sbs z szafkami (nasze beko ma 92cm) albo że wysuniemy słupek z piekarnikiem na równię z lodówką i dopiero szafki 60cm pójdą, tak żeby 2 uskoków nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 24.02.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 No, ale problem z sbsami polega na tym, że one muszą wystawać poza zabudowę na szerokość drzwi, inaczej te drzwi otworzą się tylko do max 90stp, a nie 130 jak powinny. To zawęża i tak już wąski dostęp do wnętrza lodówki. I z tego co się dowiadywałam to muszą mieć jeszcze jakąś szczelinę od góry i po bokach, ale to się chyba jakoś da zamaskować... Mnie się bardzo nie podobają takie wystające poza zabudowę drzwiczki i dlatego, też jestem zmuszona lodówkę do zabudowy kupić...chyba, ze się czegoś ciekawego tu dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 24.02.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 sbs potrzebuje właśnie po bokach tą przerwę zeby drzwi otworzyły się szerzej, jeśli chodzi o górę to musi być pozostawiona przestrzeń albo z tyłu nad lodówką szczelina(czyli szafka wisząca nad lodowką z dystansem od ściany)albo bezpośrednio nad lodówką na całą jej głębokość (tu od około 3-5cm) i raczej ciężko to zamaskować bo wentylacja musi być. Ciekawym rozwiązaniem jest kupno dużej chłodziarki do zabudowy + zamrażarki do zabudowy osobno. stawiamy je koło siebie jedno otwierane w lewo drugie w prawo i mamy coś ala sbs w zabudowie, bez kombinowania. wady - koszt zamrażarki do zabudowy wysokiej jest dość sporo i mało ich jest na rynku, nie ma wtedy automatycznej kostkarki. zalety - zazwyczaj chłodziarka i zamrażarka jest wtedy większa niż w sbs, można wyłączyć jedno z urządzeń.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 24.02.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 PIU I ASIZO nie ma i nie będzie mam mechaniczną wentylację i dwa wyciągniki nad tym blatem gdzie płyta. Jak co śmierdliwego gotuję to po prostu podkręcam wentylację. Cerpnia od ogrzewania też sporo wyciąga. A w ogóle to tak spasowało, że jak się siedzi w salonie i patrzy w stronę kuchni to jakby jej nie było a jest.. a tak byłby widok na wyciąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuza74 24.02.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 pumpaluna, co do wykucia w ścianie to mój brat zasugerował, że moglismy to zrobić ale teraz nie bedę demolowała kuchni, dlatego pomyślałam żeby przesunąć słupek z piekarnikiem do przodu:) olgusieniunieczka na to, że te nieszczęsne drzwi muszą tochę wystawać to też mi zwrócił uwagę braciszek:) bo ma sbs i juz to przerabiał ale on ma prawie wolnostojącą, bo tylko z jednej strony niskie szafki. Ale zastanawiam się, że można troszkę pokombinować i to jakos wypośrodkować, przesunąś słupek trochę do przodu ale nie na tyle żeby blokować otwierania drzwiczek i żeby to jakos sensownie wyglądało - tyle w teori a co mi wyjdzie to zobaczę najlepiej jakbym wybrała konkretny model lodówki żeby sprawdzic głębokość igor dzieki ale to juz za bardzo skomplikowane, raczej bym zdecydowała sie na zwykła do zabudowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.02.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Hmn...ja mam sbs i zabudowę po sufit i też strasznie od początku raziło mnie wystawanie tej lodówki, dlatego głębokość mam przewidzianą dosyć dużą, na wypadek jakby tą piorun strzelił. Zostawiliśmy szpary 4 cm po bokach, Efilo zdecydowanie ma ładniej, ale niestety jej model był całkowicie poza naszym budżetem. Tak jest u nas: http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P4159871.jpg coś kosztem czegoś, ja wolałam szpary niż wystawanie P.S. Alutka a u mnie ta lampa jeszcze nie zawisła jeszcze miesiąc-2 i się doczeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuza74 24.02.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Dzięki Venus za zdjęcie, jakoś nie pamietam Twojej kuchni ale takie rozwiązanie chyba najbrdziej by mi pasowało:) nie widać tych nieszczęnych drzwiczek i masz racje nawet te szpary nie przeszkadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts