Venus_m 24.02.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 nie ma problemu myślę, że w zupełności wystarczyłyby szpary 2,5 cm, ale trochę spanikowałam przed ostatecznym zatwierdzeniem zamówienia. Wszystko zależy jednak od modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 24.02.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Alautka to dziw, że nie zebrałaś gromów za nagromadzenie tylu kurzołap na parapetach.:)i mineralnej na wierzchu.Kuchnia bardzo pozytywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.02.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 u mnie zlicowane ale moja ma głębokość 60cm pamiętasz model-mogę prosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katel2 24.02.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 U nas lodówka wystaje 6 cm, zależało mi bardziej na tym żeby luk po bokach nie było no i są w nich blendy wstawione. Głębokość wnęki u nas to 66cm.http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=94663&d=1326317073 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuza74 25.02.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Dzięki dziewczyny za zdjęcia, jak człowiek poogląda różne rozwiązania to może jakoś rozjaśni mu się w głowie:) na projektach takich rzeczy za bardzo nie widać a potem rozczarownie.Katel wcale nie rzuca się w oczy to że lodówka wystaje, a przy okazji pytanie czy pomimo tego jest konieczne odsunięcie od bocznych szafek? Czy chodzi o swobodną cyrkulację powietrza, bo myslałam, że tylko o otwarcie drzwiczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamara1 25.02.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 A mnie się bardziej podoba u Katel...chyba też bym wolała, żeby wystawała, aniżeli te szpary, no ale to tylko moje zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katel2 25.02.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Otwieranie drzwiczek to jedno a zalecenia producenta w przypadku naszej (Beko) to 5cm po bokach i chyba po 2,5 od góry i z tyłu dla cyrkulacji właśnie. Zastanawialiśmy się jeszcze nad Samsungiem i Lg i jeśli dobrze pamiętam to wszędzie po bokach było po 5 cm, poza modelami do zabudowy w ciągu mebli. Cieszę się że mogę podpowiedzieć w tym temacie bo ja przez to spać nie mogłam, tak się przejęłam że to będzie źle wyglądało - ale jest ok, to że wystaje kompletnie mi nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 25.02.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Tamara całe szczęście że są dwie możliwości i można sobie wybrać. Ja osobiście u nas nie przeżyłabym wystawania, ponieważ lodówka jest druga a nie pierwsza z boku + boki lodówki są takie...ciemne i chropowate, nie takie jak front. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 25.02.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Dzięki dziewczyny za zdjęcia, jak człowiek poogląda różne rozwiązania to może jakoś rozjaśni mu się w głowie:) na projektach takich rzeczy za bardzo nie widać a potem rozczarownie. Katel wcale nie rzuca się w oczy to że lodówka wystaje, a przy okazji pytanie czy pomimo tego jest konieczne odsunięcie od bocznych szafek? Czy chodzi o swobodną cyrkulację powietrza, bo myslałam, że tylko o otwarcie drzwiczek. Witam , wszystko zależy od modelu lodówki . Aktualnie często "obudowujemy" tego typu sprzęt i zawsze patrzę na wytyczne techniczne . Niektóre lodówki wymagają większego otwierania niż na 90 stopni i wtedy trzeba ją wysunąć do przodu o grubość drzwi lub zrobić większe szpary pomiędzy lodówką a meblami . Dodatkowo każdy producent określa sposób montażu takiej lodówki bo określa to w warunkach gwarancji . Miałem taki przypadek że Klient "uparł" się żeby lodówka nie miała żadnego odstępu i w niedługim czasie się popsuła . Producent nie uznał gwarancji i koszty naprawy ponosił Klient. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 27.02.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Mogę w końcu pokazać moją kuchnię, mało oryginalna na tym forum, ale taką od wieeeelu lat chciałam. Taką, czyli dużą i jasną. Kuchnia w połysku, kolor stara biel, blat dębowy. http://img855.imageshack.us/img855/7291/dsc0646s.jpg http://img46.imageshack.us/img46/123/dsc0648vz.jpg http://img19.imageshack.us/img19/6924/dsc0647ud.jpg http://img543.imageshack.us/img543/2043/dsc0645gw.jpg I mój barek, z jednej strony miejsce do siedzenia, a z drugiej szafka na alkohol i kieliszki. Krzesła z Tchibo. http://img19.imageshack.us/img19/880/dsc0650u.jpg http://img840.imageshack.us/img840/786/dsc0651tk.jpg http://img46.imageshack.us/img46/9499/dsc0652u.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.02.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Bardzo fajna kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 27.02.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Mnie też się podoba:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 27.02.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 madzioochna, bardzo podoba mi się Twoja kuchnia. Ciekawy patent z tym blatem/biureczkiem Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 27.02.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Mnie również jasna i przestronna Piękne blaty moje marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.02.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Madzioochna a jak się sprawdza mikrofala na takiej wysokości? Zastanawiam się nad obniżeniem piekarnika, żeby do mikro łatwo było sięgać nie tylko nam ale i dzieciom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 27.02.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Piękna kuchnia, bardzo w moim stylu jasna, przestronna. Jakbym miała się do czego przyczepić to nie bardzo wizualnie podoba mi się górna zabudowa we "wnęce" (chodzi o różnice w głębokości szafek - jakoś burzy mi to proporcje) i osobiście dałabym biały zlew, ale i tak bardzo pięknie. Blat bardzo ociepla tą wszechobecną biel a kuchnia jest przez to bardzo "ludzka". BRAWO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 27.02.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Bardzo dziękuję za miłe słowa. Asizo ogromny problem miałam jakie zrobić miejsce do siedzenia w kuchni, wiele było pomysłów, wydaje mi sie że ten jest najbardziej wygodny, mam gdzie zjeść, gdzie schowac jakieś pierdółki, które zwykle stały na oknie, jest miejsce na alkohol i kieliszki. pumpaluna jak na razie sprawdza się ta wysokość, sama mam 171 i czasami na paluszki muszę stanąć. Ale mi to nie przeszkadza. Ważniejsza jest chyba wysokość piekarnika, bo tam musi być dobry dostęp. tofee to jest zrobione specjalnie. Nie chciałam mieć tej szafki z żaluzją - nie podoba mi się to. A szafka musiała być płytsza żeby było wygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela i Krzyś 27.02.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 madzioochnaPrzeczytałam Twój dziennik, bardzo mi się podoba cały dom. Mam pytanie ile kosztowała kuchnia? Chodzi mi o same meble bez blatów i sprzętów, bo to już inna historia. Kuchnia w moim guście, wielkościowo i kształtem tak jak moja będzie. Region prawie ten sam, więc miałabym już rozeznanie cenowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 27.02.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Madziochna stolik super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 27.02.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 fajna wyeksmitowałabym jednak tego storczyka i dała jakis ciekawszy zegar, ale to detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts