pumpaluna 03.03.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Nataly czy robiliście komuś kuchnię gdzie płyty były w kolorze aluminium? Będziemy mieli białe lakierowane fronty, a białej płyty bocznej bym nie chciała, ponieważ drewnopodobna odpada to pojawił się pomysł wybrania tegoż koloru. Jeśli masz gdzieś foto takiej kuchni będę wdzięczna za okazanie zdjęcia realizacji, do poniedziałku musimy podjąć decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 04.03.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Nataly czy robiliście komuś kuchnię gdzie płyty były w kolorze aluminium? Będziemy mieli białe lakierowane fronty, a białej płyty bocznej bym nie chciała, ponieważ drewnopodobna odpada to pojawił się pomysł wybrania tegoż koloru. Jeśli masz gdzieś foto takiej kuchni będę wdzięczna za okazanie zdjęcia realizacji, do poniedziałku musimy podjąć decyzję. Witam , nie wiem czy dobrze rozumiem ... Chodzi o płytę korpusową do szafek ? Jeżeli tak to oczywiście często stosujemy do białych frontów płytę która ma kolor szary lub metalizowany. Na zdjęciu ciężko to zobaczyć ponieważ widoczne boki również lakierujemy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viikii 04.03.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Witam wszystkich http://images39.fotosik.pl/1342/2d805689d8c2c7c6med.jpg Asiadob Ładna kuchnia. Bardzo podobają mi się "ramki" dookoła szafek i takie również planuję w swojej kuchni, tylko z jaśniejszego brązu. Dziewczyny zauważyłam, że w nowoczesnych kuchniach nie robi sie juz listew przy blacie i ścianie. Jak powinno się wykończyć meble w tych miejscach? Silikonem? Do takiego rozwiązania musi być idealnie równa ściana. Podpowiedzcie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 04.03.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 My mamy taką listwę cieniuteńką; http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/OfTHEx94yJI7WlVnbB.jpg Też nie chciałam listwy ale ta jest naprawdę cienka. Wykonczenia robią silikonem ale my się na to nie zdecydowaliśmy ze względu na to, że silikon łatwo łapie brud. Listwa sprawdza się bardzo dobrze. Gruba absolutnie nie wchodziła w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 04.03.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 u mnie silikon. a ściana jest obłożona szkłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 04.03.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 u mnie czarny silikon, bo blat granitowy czarny i płytki grafitowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viikii 04.03.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Dzięki za szybkie odpowiedzi! Wiedziałam, że mogę na Was liczyć. A w jaki sprytny sposób połączyć 2 kawałki blatu jeżeli nie będzie można zrobić z jednego kawałka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 04.03.2012 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 a z czego blat? (bo dwie tafle mojego granitu spoiwem lub silikonem (albo spoiwem co wyglada jak silikon)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 05.03.2012 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Dwie tafle mojego blatu (laminowany Kronopol) połączone są silikonem (absolutnie listwy nie wchodziły w grę w tym miejscu), a łączeń mam sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 05.03.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 właśnie, to zależy z czego masz blat?mój granitowy na silikon jest łączony w jednym tylko miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 05.03.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 (edytowane) pytanie : co można dać na ścianę, zamiast kafli lub szkła??? chodzi o to. by nie było widać brudu, jak na kaflach i żeby wyglądało piknie, jak szkło ...bo dla mnie szkło wygląda cudnie...ale szlag mnie trafia, że po każdym gotowaniu trzeba je myć i to nie tak sobie przemyć, ale gąbka z płynem ( bo plamy tłuste), a później płyn do szyb i jechane......a nie ukrywam, że parę razy dziennie gotuję.... Edytowane 5 Marca 2012 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 05.03.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 pytanie : co można dać na ścianę, zamiast kafli lub szkła??? chodzi o to. by nie było widać brudu, jak na kaflach i żeby wyglądało piknie, jak szkło ...bo dla mnie szkło wygląda cudnie...ale szlag mnie trafia, że po każdym gotowaniu trzeba je myć i to nie tak sobie przemyć, ale gąbka z płynem ( bo plamy tłuste), a później płyn do szyb i jechane......a nie ukrywam, że parę razy dziennie gotuję.... Kamień, jakieś corianowe, beton lub pseudobeton, Matelac, drewienko, np dąb przemyslowka:rolleyes: olejowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 05.03.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 (edytowane) ale z Ciebie wszechwiedząca wiedźma ple ple !!!!!!! aż se to wszystko zapiszę , a co!!!!!! a taki dąb olejowany, to pomidorówce da radę? a smażonemu stekowi? Edytowane 5 Marca 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viikii 05.03.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Dzięki za szybkie odpowiedzi! Wiedziałam, że mogę na Was liczyć. A w jaki sprytny sposób połączyć 2 kawałki blatu jeżeli nie będzie można zrobić z jednego kawałka? a z czego blat? (bo dwie tafle mojego granitu spoiwem lub silikonem (albo spoiwem co wyglada jak silikon)) Dwie tafle mojego blatu (laminowany Kronopol) połączone są silikonem (absolutnie listwy nie wchodziły w grę w tym miejscu), a łączeń mam sporo. właśnie, to zależy z czego masz blat? mój granitowy na silikon jest łączony w jednym tylko miejscu Blatu jeszcze nie mam, najprawdopodobniej będzie laminowany. Dzięki za odpowiedzi!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 05.03.2012 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 z innej beczki, acz kuchennej. Potrzebuję porady bo widzę, że jest tu parę kuchni podobnych do mojej przyszłej. Nie mam sufitu podwieszanego ani szafek wiszących a chcę czymś doświetlić blat w kuchni. Oczywiście mogę do tego wykorzystać jakiś system szynowy na suficie albo kinkiety na ścianie, ale do nowoczesnej kuchni szukam czegoś jeszcze dyskretniejszego co np. można zamocować do ściany tuż nad blatem lub nad płytą meblową, która będzie chronić ścianę. Znalazłem w necie takie rozwiązanie, ale nigdzie nie mogę doszukać się producenta/modelu. Może kojarzycie? A może mielibyście inne pomysły w ten deseń?http://www.ilampa.pl/images/categories_img/310/3a669b440439c91a23d4b2632647d411.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAGDA_B 06.03.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Witam,mam do was prośbę - doradźcie mi jaką grafikę wstawić miedyz blatem a szafkami górnymi, że nie było takie mdłe jak teraz?http://zdjecie.net.pl/zdjecie.php?zdjecie=147085a303667da4364b287d227732af.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 06.03.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 z moze zamiast grafiki to fajne dodatki wystarcza? i nie jest wcale tak mdlo bardziej schludnie i przejrzyscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAGDA_B 06.03.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 narazie nie ma nic jest tylko pomalowana sciana nio i sie bardzo brudzi - moze byc cos innego niz grafika tlyko co byscie polecali?od miesiecy nie moge sie zdecydowac, bo boje sie ze bardzo ją schrzanię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 06.03.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 z innej beczki, acz kuchennej. Potrzebuję porady bo widzę, że jest tu parę kuchni podobnych do mojej przyszłej. Nie mam sufitu podwieszanego ani szafek wiszących a chcę czymś doświetlić blat w kuchni. Oczywiście mogę do tego wykorzystać jakiś system szynowy na suficie albo kinkiety na ścianie, ale do nowoczesnej kuchni szukam czegoś jeszcze dyskretniejszego co np. można zamocować do ściany tuż nad blatem lub nad płytą meblową, która będzie chronić ścianę. Znalazłem w necie takie rozwiązanie, ale nigdzie nie mogę doszukać się producenta/modelu. Może kojarzycie? A może mielibyście inne pomysły w ten deseń? http://www.ilampa.pl/images/categories_img/310/3a669b440439c91a23d4b2632647d411.jpg My też nie mamy szafek i mamy takie lampki na suficie - bardzo dobrze doświetlają, nie tylko blat ale i całą kuchnię. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/YzIy95YO6d1sBawGqB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 06.03.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 narazie nie ma nic jest tylko pomalowana sciana nio i sie bardzo brudzi - moze byc cos innego niz grafika tlyko co byscie polecali?od miesiecy nie moge sie zdecydowac, bo boje sie ze bardzo ją schrzanię wygląda dobrze, nie jest mdło, a grafika (jak dla mnie musiałby być w tonacji frontów) mogłaby to zepsuć, jak się brudzi połóż szybę bezbarwną - zachowasz kolor a łatwiej umyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts