Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nataly czy robiliście komuś kuchnię gdzie płyty były w kolorze aluminium? Będziemy mieli białe lakierowane fronty, a białej płyty bocznej bym nie chciała, ponieważ drewnopodobna odpada to pojawił się pomysł wybrania tegoż koloru. Jeśli masz gdzieś foto takiej kuchni będę wdzięczna za okazanie zdjęcia realizacji, do poniedziałku musimy podjąć decyzję.

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nataly czy robiliście komuś kuchnię gdzie płyty były w kolorze aluminium? Będziemy mieli białe lakierowane fronty, a białej płyty bocznej bym nie chciała, ponieważ drewnopodobna odpada to pojawił się pomysł wybrania tegoż koloru. Jeśli masz gdzieś foto takiej kuchni będę wdzięczna za okazanie zdjęcia realizacji, do poniedziałku musimy podjąć decyzję.

Witam , nie wiem czy dobrze rozumiem ... Chodzi o płytę korpusową do szafek ? Jeżeli tak to oczywiście często stosujemy do białych frontów płytę która ma kolor szary lub metalizowany. Na zdjęciu ciężko to zobaczyć ponieważ widoczne boki również lakierujemy . Pozdrawiam

Witam wszystkich

http://images39.fotosik.pl/1342/2d805689d8c2c7c6med.jpg

Asiadob Ładna kuchnia. Bardzo podobają mi się "ramki" dookoła szafek i takie również planuję w swojej kuchni, tylko z jaśniejszego brązu.

Dziewczyny zauważyłam, że w nowoczesnych kuchniach nie robi sie juz listew przy blacie i ścianie. Jak powinno się wykończyć meble w tych miejscach? Silikonem? Do takiego rozwiązania musi być idealnie równa ściana. Podpowiedzcie coś :)

My mamy taką listwę cieniuteńką;

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/OfTHEx94yJI7WlVnbB.jpg

Też nie chciałam listwy ale ta jest naprawdę cienka. Wykonczenia robią silikonem ale my się na to nie zdecydowaliśmy ze względu na to, że silikon łatwo łapie brud. Listwa sprawdza się bardzo dobrze. Gruba absolutnie nie wchodziła w grę.

pytanie :D :

co można dać na ścianę, zamiast kafli lub szkła??? chodzi o to. by nie było widać brudu, jak na kaflach i żeby wyglądało piknie, jak szkło ;)

...bo dla mnie szkło wygląda cudnie...ale szlag mnie trafia, że po każdym gotowaniu trzeba je myć i to nie tak sobie przemyć, ale gąbka z płynem ( bo plamy tłuste), a później płyn do szyb i jechane....:mad:..a nie ukrywam, że parę razy dziennie gotuję....

Edytowane przez aricia

pytanie :D :

co można dać na ścianę, zamiast kafli lub szkła??? chodzi o to. by nie było widać brudu, jak na kaflach i żeby wyglądało piknie, jak szkło ;)

...bo dla mnie szkło wygląda cudnie...ale szlag mnie trafia, że po każdym gotowaniu trzeba je myć i to nie tak sobie przemyć, ale gąbka z płynem ( bo plamy tłuste), a później płyn do szyb i jechane....:mad:..a nie ukrywam, że parę razy dziennie gotuję....

Kamień, jakieś corianowe, beton lub pseudobeton, Matelac, drewienko, np dąb przemyslowka:rolleyes: olejowany

Dzięki za szybkie odpowiedzi! :) Wiedziałam, że mogę na Was liczyć.

A w jaki sprytny sposób połączyć 2 kawałki blatu jeżeli nie będzie można zrobić z jednego kawałka?

a z czego blat?

(bo dwie tafle mojego granitu spoiwem lub silikonem (albo spoiwem co wyglada jak silikon))

Dwie tafle mojego blatu (laminowany Kronopol) połączone są silikonem (absolutnie listwy nie wchodziły w grę w tym miejscu), a łączeń mam sporo.

właśnie, to zależy z czego masz blat?

mój granitowy na silikon jest łączony w jednym tylko miejscu

Blatu jeszcze nie mam, najprawdopodobniej będzie laminowany. Dzięki za odpowiedzi!! Pozdrawiam

z innej beczki, acz kuchennej. Potrzebuję porady bo widzę, że jest tu parę kuchni podobnych do mojej przyszłej.

Nie mam sufitu podwieszanego ani szafek wiszących a chcę czymś doświetlić blat w kuchni. Oczywiście mogę do tego wykorzystać jakiś system szynowy na suficie albo kinkiety na ścianie, ale do nowoczesnej kuchni szukam czegoś jeszcze dyskretniejszego co np. można zamocować do ściany tuż nad blatem lub nad płytą meblową, która będzie chronić ścianę.

Znalazłem w necie takie rozwiązanie, ale nigdzie nie mogę doszukać się producenta/modelu. Może kojarzycie? A może mielibyście inne pomysły w ten deseń?

http://www.ilampa.pl/images/categories_img/310/3a669b440439c91a23d4b2632647d411.jpg

z innej beczki, acz kuchennej. Potrzebuję porady bo widzę, że jest tu parę kuchni podobnych do mojej przyszłej.

Nie mam sufitu podwieszanego ani szafek wiszących a chcę czymś doświetlić blat w kuchni. Oczywiście mogę do tego wykorzystać jakiś system szynowy na suficie albo kinkiety na ścianie, ale do nowoczesnej kuchni szukam czegoś jeszcze dyskretniejszego co np. można zamocować do ściany tuż nad blatem lub nad płytą meblową, która będzie chronić ścianę.

Znalazłem w necie takie rozwiązanie, ale nigdzie nie mogę doszukać się producenta/modelu. Może kojarzycie? A może mielibyście inne pomysły w ten deseń?

http://www.ilampa.pl/images/categories_img/310/3a669b440439c91a23d4b2632647d411.jpg

My też nie mamy szafek i mamy takie lampki na suficie - bardzo dobrze doświetlają, nie tylko blat ale i całą kuchnię.

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/YzIy95YO6d1sBawGqB.jpg

narazie nie ma nic jest tylko pomalowana sciana nio i sie bardzo brudzi - moze byc cos innego niz grafika tlyko co byscie polecali?od miesiecy nie moge sie zdecydowac, bo boje sie ze bardzo ją schrzanię

wygląda dobrze, nie jest mdło, a grafika (jak dla mnie musiałby być w tonacji frontów) mogłaby to zepsuć, jak się brudzi połóż szybę bezbarwną - zachowasz kolor a łatwiej umyć