Nataly Design 13.03.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Żona ale Nataly jako wykonawca chyba nie ma wpływu na fieranki zawsze mnie dziwi jak inwestor robi sobie nowoczesną kuchnię i daje taką dekorację okienną z innej bajki Nataly czy masz jakieś zbliżenia forniru? nazwa ciekawa. Witam , zrobiłem zbliżenie tego forniru bo mam go na ekspozycji tylko że w połączeniu z blatem kwarcogranitem Heban . Usłojenie bardzo fajne z niespotykaną kolorystyką . http://www.nataly.pl/podstrony/img/1806.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 13.03.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Nataly, co to za granit? bardzo ładnie pasuje do forniru, myślałam o połączeniu ciemnego forniru z czarnym granitem, ale z tym jasnym wygląda o niebo lepiej Witam , dla przykładu "piętro" wyżej pokazałem właśnie połączenie z czarnym materiałem i możesz ocenić co lepiej wygląda . Postaram się dowiedzieć o nazwę tego granitu i dam znać . Miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.03.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Nataly bardzo dziękuję, faktycznie fajnie wygląda ten falujący fornir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sampi 13.03.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witajcie, moja kuchnia jest w trakcie montażu co widać na zdjęciu:) Mam dylemat co do cokołów, jakie byłyby ok? Ja planowałam dać z tej samej płyty, która jest na ścianach a mój mąż chce srebrne. Proszę o Wasze opinie. Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 13.03.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Wydaje mi się, że jeśli dasz fornir, cokoły będą się bardziej rzucały w oczy i efekt podziału będzie mocniejszy. Jasna podłoga-drewno ciemniejsze-białe fronty. Jeśli o to Ci chodzi- fajowo. Osobiście dałbym jednak cokoły białe albo srebrne. Srebrne zmuszą Cię do dodatków w tym kolorze. BTW fajna kuchnia się kroi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.03.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 ja również,co z tego że na wsi ??? ja tez wybudowałam na wsi ale firanek nie zamierzam mieć zle się wyraziłam,ot skrót myslowy, nie domek na wsi, tylko kuchnia w stylu wiejskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 13.03.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Ja też bym dała srebrne, aluminiowe najlepiej. Nie widzę drewnianych. W ogóle trochę dużo tego drewna się zrobiła ale chętnie zobaczę końcowy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabillis 13.03.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Sampi bardzo podoba mi sie kolorystyka twojej kuchni zwłaszcza szafki i sciany na której ona wisi. Czy możesz zdradzić co to jest i jak sie nazywa. Jesli chodzi o cokół to trudna sprawa bo wydaje mi sie ze obie wersje są do zaakceptowania. Ja osobiście dałabym srebrny,ale wiadomo że wasze preferencje nie musza sie równac np.z moimi. Tak czy siak kuchnia zapowiada sie bardzo fajnie czekamy na zdjecia po zakończeniu prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sampi 13.03.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Ta płyta to nic specjalnego... fajny jest fornir, ale płytę mamy w wielu miejscach w naszym domu więc ze względów finansowych wybraliśmy zwykły MDF w kolorze Śliwa Łącka i faktycznie mimo mojego zamartwiania się wygląda fajnie szczególnie na żywo:). Płyty w kuchni jest dużo, ale cała ściana lewa kuchni od góry do dołu jest zabudowana szfkami z lakierowanego na biało MDF, tylko nad meblami i z boku jest dodatek płyty więc białego jest też dużo, ale niestety nie zrobiłam zdjęcia z tamtej strony, dlatego wklejam wizualizację tamtego miejsca i wszytkie zdjęcia kuchni jakie mam. Myślałam nad cokołem z płyty drewnopodobnej, aby właśnie była to taka całość bo po lewej stronie tak jak pisałam są białe szafi, ale dookoło nich ta ciemna płyta. Lodówka sbs jest srebrna również będzie w tej wysokiej zabudowie, piekarnik i mikrofalówka też tam srebrne i uchwyty delikatne też srebrne. Zależy mi na miłym i ciepłym efekcie, dlatego mam wątpliwości co do tych aluminiowych cokołów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 13.03.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Dla mnie stanowczo za dużo tej plyty, więc nie dawałabym absolnie ani grama więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 13.03.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Naprawdę dużo drewna - zrób aluminiowe, mówię ci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 13.03.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Dla mnie stanowczo za dużo tej plyty, więc nie dawałabym absolnie ani grama więcej. DLA MNIE ZDECYDOWANIE ZA DUŻO tej płyty.ZDECYDOWANIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sampi 13.03.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Kurcze tak nastawiałam się na tę płytę w cokołach, ale po Waszych opiniach to chyba muszę zmienić zdanie. To może z białej płyty MDF? Ilość płyty była dobrana przez projektantkę, mieliśmy wątpliwości, ale zdecydowaliśmy się na to rozwiązanie i mam nadzieję, że wyjdzie ok. Będą jeszcze w kuchni białe rolety rzymskie a w jadalni białe lub kremowe zasłony więc to też trochę rozjaśni pomieszczenie. Generalnie u nas w domu jest bardzo dużo światła z zewnątrz, ale przy robieniu zdjęć była marna pogoda, późna pora no i jedna budowlana żarówka;) W projekcie mamy również biały wzorek na płycie barku, ale jest to dość kosztowna sprawa i zastanawiamy się czy to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 13.03.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witajcie, moja kuchnia jest w trakcie montażu co widać na zdjęciu:) Mam dylemat co do cokołów, jakie byłyby ok? Ja planowałam dać z tej samej płyty, która jest na ścianach a mój mąż chce srebrne. Proszę o Wasze opinie. Agata Witam , a ja bym dał białe cokoły w połysku i nie dodawałbym stali lub aluminium, Miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabillis 13.03.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Sampi nie bez powodu pytałam o te płyte, bowiem w moim projekcie tez na ścianach jest fornir i to sporo a cena jego rózna a czesem nawet zawałowa. Zastanawiałam sie nad zmianami w projekcie ale widac ze MDF wcale nie wygląda gorzej wręcz przeciwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 13.03.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam,Nataly, robiliście może jakies blaty z białego kwarcogranitu? (jesli wcześniej były i przeoczyłam, to przepraszam). Czy kwarcogranit użytkuje sie tak samo jak granit? Mozna kroic bezpośrednio na blacie, kłaść gorące garnki itp.? Jeśli możesz, napisz proszę, co mylisz o kwarcogranicie, bo mam doświadczenie tylko z granitem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sampi 13.03.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Białe w połysku byłby ok, ale o takich firmie od kuchni nie wspominałam i gdybym teraz zmieniła zdanie to pewnie doszłyby dodatkowe koszty, ale też czas oczekiwania 1,5 miesiąca na wszelkie lakierowane elementy... Natomiast boję się, że jeśli dam zwykłą białą płytę MDF to będzie rzucała się w oczy i kolorystycznie różniła od frontów lakierowanych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.03.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 sampi ja bym zrobiła cokół z płyty lakierowanej takiej jak dól mebli, wtedy pięknie zaznaczy się granica, dół jasny-góra ciemna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.03.2012 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Sampi nie musi to być lakier. Może być biała folia. Laik nie zauważy różnicy Jedyne co by mnie powstrzymywało to fakt, ze cokół narażony jest na działanie wody i lakier go odpowiednio zabezpieczy. Co do projektu to mi się wstawki z białych ozdobnych paneli podobają. Ilość płyty dla mnie też jest ok. Inna sprawa, ze w projekcie mieliście mniej wyrazisty rysunek forniru a śliwa jest jednak mocno usłojona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sampi 13.03.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 (edytowane) dziękuję za Wasze rady:) Muszę zatem pogadać z firmą od kuchni na temat tych lakierowanych cokołów bo pamiętam, że coś wspominali, że lakierowane cokoły to nie... ale nie wiem czemu, nastawiałam się na płytę drewnopodobną więc nie drążyłam tematu. Mam nadzieję, że to na co się zdecyduję będzie fajnie wyglądało. Jak kuchnia będzie skończona pochwalę się Wam:) To prawda, że śliwa ma wyrazisty rysunek.Projektantka zaproponowała coś typu wenge (mimo, że na wizualizacji wcale tego nie widać), ale dla mnie była to przesada, zbyt ciemne. Później brałam od uwagę orzecha ecco, ale wydał się zbyt sztuczny jak zobaczyłam płytę w pełnym wymiarze. Śliwa jak na płytę MDF faktycznie przypomina drewno i dlatego na nią ostatecznie się zdecydowałam. Wnętrze raczej będzie nowoczesne bez jakiś innych wzorów, materiały gładkie itd, dlatego mimo tak dużej ilości tej płyty mam nadzieję, że jak dojdą zasłony, rolety no i oświetlenie, będzie ładnie:) A co do frontów z naklejaną folią faktycznie widziałam takie w IKEi, muszę pogadać z firmą od kuchni, może coś takiego są w stanie załatwić. Edytowane 13 Marca 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts