Sampi 14.03.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Witajcie, chciałam się jeszcze doradzić co do okapu.W instrukcji podana jest minimalna wysokość od płyty 65 cm, aktualnie powieszony jest na wysokości 69 cm, ale wydaje mi się za nisko.Od podłogi wychodzi to na 155 cm a ja mam 170 cm wzrostu.Czy powinnam sugerować się wygodą czy raczej lepszym działaniem wyciągu? Płyta indukcyjna ma 60 cm szerokości, okap 67 cm szerokości, moc max 780m3/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.03.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Hej, Ja mam 168 na płasko dolne szafki z blatem na wysokości 88 cm od podłogi, 70 cm od blatu do dolnej krawędzi okapu. Jest wygodnie, chociaż przymiarki na sucho mocno nas martwiły, ciągle miałam wrażenie że będę walić głową w okap a tak nie jest. Mąż 180 i też nie narzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 14.03.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Jakie elementy podlegają gwarancji? Cytat z gwarancji: 'Ta gwarancja obejmuje wszystkie niżej wymienione elementy systemu mebli kuchennych: • Obudowy szafek FAKTUM • Fronty • Zawiasy INTEGRAL • W pełni wysuwane szuflady RATIONELL • Półki RATIONELL ze szkła hartowanego i melaminy • Kosze druciane RATIONELL • Cokoły • Nogi • Panele maskujące • Listwy/profile dekoracyjne • Blaty o grubości większej niż 3.8cm • Zlewy • Półka i półka na wino PERFEKT • Szuflady przypodłogowe RATIONELL • Szuflady pod piekarnik RATIONELL • Suszarki na naczynia do szafek ściennych RATIONELL Gwarancja dotyczy wyłącznie użytku domowego.' Przedmiotowe fronty są wymienione i z tego co wiem problemów z reklamacją nie ma. Pomyliłem sie tylko co do okresu gwarancj jest na 25 lat a nie dozywotnia jak napisałem. Witam , w meblach na zamówienie które wykonujemy stosujemy okucia firmy blum która daje dożywotnią gwarancję na swoje wyroby . Natomiast jestem pewny że większość frontów fabrycznych będzie wyglądało zdecydowanie lepiej od frontów ikei po kilku latach swojego użytkowania . Jak się może uszkodzić front ? W zasadzie tylko mechanicznie np uderzając jakimś ostrym narzędziem i na to nie będzie obowiązywała żadna gwarancja . I teraz pytanie zasadnicze .. kto znajdzie paragon po 10 latach ... który już dawno wyblakł i nic na nim nie widać .. Pzodrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trajkotka 14.03.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 (edytowane) Kolejna próba ;> Jeszcze raz się witam Czytam Was od paru tygodni, i w końcu odwazę się wkleić moją kuchnie ... jeszcze nie dokończona, ale nie mam pomysłu co dalej :/ Wiem, że nie wszystko do siebie pasuje, ale wszystko wybierałam na szybko bo byłam w ciaży a potem z małym szkrabem było ciężko Proszę o każdą uwagę i sugestię ... zastanawiam się nad okapem .... ? - jak wykończyć ściankę "barek", deska na nim nie jest jeszcze przymocowana... - jaka lampa ... - i okno???? roleta, firanki, sama nie wiem :/ Pomożecie? http://wizaz.pl/forum/picture.php?albumid=16888&pictureid=121056 brakuje też piekarnika, lodówki i zmywarki .... http://wizaz.pl/forum/picture.php?albumid=16888&pictureid=121055 http://wizaz.pl/forum/picture.php?albumid=16888&pictureid=121057 Edytowane 14 Marca 2012 przez Trajkotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sampi 14.03.2012 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Hej, Ja mam 168 na płasko dolne szafki z blatem na wysokości 88 cm od podłogi, 70 cm od blatu do dolnej krawędzi okapu. Jest wygodnie, chociaż przymiarki na sucho mocno nas martwiły, ciągle miałam wrażenie że będę walić głową w okap a tak nie jest. Mąż 180 i też nie narzeka Dzięki za podpowiedź. Czyli wychodzi, że przy moim wzroście powinnam podwyższyć o 5 cm, aby było tak samo jak u Ciebie. Jeśli okap będzie na 74 cm to spełni swoją funkcję prawidłowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 15.03.2012 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Nataly, mimo wszystko dzięki! Wiem, że kwarc jest bardzo twardy, raczej boję się o właściwości fizyczne spoiwa w kwarcogranicie. Wyczytałam, ze na takim blacie nie powinno się stawiać naczyń zdjętych z ognia. Może w wątku o blatach znajdę więcej info, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.03.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Sampi czy podwyższyć powinnaś nie wiem, być może tak te kilka cm, to chyba nie powinno wpłynąć negatywnie, chociaż pewna nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 15.03.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Dzięki za podpowiedź. Czyli wychodzi, że przy moim wzroście powinnam podwyższyć o 5 cm, aby było tak samo jak u Ciebie. Jeśli okap będzie na 74 cm to spełni swoją funkcję prawidłowo? Sampi napisałaś W instrukcji podana jest minimalna wysokość od płyty 65 cm, Jeśli minimalna wysokość (odległość) od płyty to 65cm to 74 cm od płyty nadal jest powyżej wysokości minimalnej. Czy jest granica maksymalnej odległości od płyty, którą wtedy przekraczasz? Nie rozumiem chyba gdzie jest problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sampi 15.03.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witajcie, zrobiłam kilka przykładowych zdjęć z białym cokołem i ciemnym. Z białym jest tak bardziej sterylnie a z ciemnym taka zamknięta całość. W sumie podoba mi się i tak i tak. Nie przypuszczałam, że będę mieć taki problem z tak małą rzeczą... Panowie od kuchni nadal uważają, że dla nich pasuje biały, ale z płyty bo lakierowany będzie bardzo się rysował. Co powinnam zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 15.03.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 sampi bardzo fajna kuchnia!!!!!!!!!!!! Tez bede miała białe lakierowane meble i tez myślałam nad płytą laminowana na ścianie. Zastanawiam sie tylko jak ona zachowuje się przy indukcji.... widze,ze nie masz tą płytą obrobionych okien- szpalet. Nie dało się technicznie? A co do cokołu to stawiam na biały.Tez taki robie u siebie tylko w lakierze.Nikt mi nie powiedział, ze to nie najlepsze rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 15.03.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Zupełnie nie pasuja mi te drewniane cokoły. Rób białe. Drewniane ew. przy zabudowie tej dużej, wysokiej, bo tam dookoła jest drewno więc cokół też taki pasuje. Do niskich szafek nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.03.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 moim zdaniem cokoły, tylko białe i to wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRISMADZIK 15.03.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Sampi, bardzo ładna kuchnia. Jestem za białym cokołem! Bardzo podoba mi sie takie zestawienie białego z elementów drewna. Powiedz, jak ten laminat będzie sprawował się na kuchennej ścianie? Jakią masz w kuchni i w salonie do tego zestawienia podłogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yummyyummy 15.03.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 białe, sampi, tylko białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 15.03.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 białe, albo tak jak pisze monia : "drewniane" tylko przy ściance agd. stworzą taki jakby obramowanie dla całości. ...a może czarny lakier i czarne dodatki????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sampi 15.03.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Sampi napisałaś Jeśli minimalna wysokość (odległość) od płyty to 65cm to 74 cm od płyty nadal jest powyżej wysokości minimalnej. Czy jest granica maksymalnej odległości od płyty, którą wtedy przekraczasz? Nie rozumiem chyba gdzie jest problem... Bo widzisz mi nie chodzi o minimum bo to mam napisane a o właśnie to maximum, które nie jest napisane a zalezy mi na dobrym wyciąganiu zapachów bo kuchnia jest otwarta na cały dom a ja nie znoszę zapachów jedzenia w domu. Wiem, że i tak będą, ale chciałm to zminimalizować więc zastanawiam się czy przy wysokości 74-75 cm nad płytą okap będzie dobrze wyciągał te zapachy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sampi 15.03.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 O kurcze...wszyscy piszecie, że białe.... to chyba faktycznie muszę moje uparciostwo wyrzucić na bok i chociaż raz posłuchać innych i zrobić białe:)Tylko muszę poczekać na cokoły w lakierze bo te z płyty mi się nie podobają i mąż mnie ukatrupi bo bardzo liczy się ze zdaniem Panów od kuchni a oni mówią, że lakier będzie bardzo się rysował. Co do płyty laminowanej przy indukcji to będzie ona zasłonięta cała konglomeratem, który jest na blacie tylko właśnie jest w trakcie docinania. Jak będzie zamontowany pokaże na zdjęciach.Będą też z konglomeratu małe cokoły przy ramach okiennych tzn. z boku. A płyty przy ramach okiennych nie ma bo by się nie zmieściła, musielibyśmy skuwać tynk a mieliśmy już dość różnych poprawek, ale może to i lepiej bo gdyby jeszcze tam poszła płyta to okna by się wizualnie zmniejszyły i byłoby jeszcze ciemniej. W w ogóle to bardzo dziękuję za pozytywne opinie, obawiałam się białej kuchni a raczej mój mąż bardzo mi ją odradzał (ale ja się uparłam i już), ale z tą płytą drewnopodobną jest całkiem przytulna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.03.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Kolejna próba ;> Twoje linki nie kończą się rozszerzeniem .jpg dlatego sa niewidoczne na forum. Linki z forum wizaz.pl zakończone sa skrótem php i nie sa aktywne. Polecam przeczytanie instrukcji wklejania zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 15.03.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witam , ja stawiam na białe cokoły.. tak jak pisałem wcześniej .. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sampi 15.03.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Sampi, bardzo ładna kuchnia. Jestem za białym cokołem! Bardzo podoba mi sie takie zestawienie białego z elementów drewna. Powiedz, jak ten laminat będzie sprawował się na kuchennej ścianie? Jakią masz w kuchni i w salonie do tego zestawienia podłogę? Jeszcze nie wiem jak będzie sprawował się laminat... przy indukcji tak jak pisałam wcześniej będzie konglomerat na tym podwyższeniu barku, jedyne obawy to przy zlewie, ale łączenie blatu a płyty będzie zabezpieczone przeźroczystym silikonem i mam nadzieję, że to wystarczy:) Ja w większości korzystam ze zmywarki a w innych sytuacjach trzeba uważać i tyle. Co do podłogi i reszty.... w salonie też mam kilka delikatnych mebelków z białego lakieru i jedna szafkę ze śliwy łąckiej więc to jest takie nawiązanie do kuchni i jadalni a podłoga jeszcze w salonie nie jest zamontowana, aby zobaczyć czy faktycznie pasuje bo była dobierana tak na moje oko, ale nazywa się FinishDeska jesion termobursztyn czy jakoś tak;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts