KRISMADZIK 16.03.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Ok, ale jak zamierzasz połączyć to merbał z ciepłym drewnem na frontach kuchni, żeby stworzyć jakąś całość? Zauważ, że merbał to czewone egzotyczne drewno....Czyli merbał będzie też na frontach? bo ja nie wyobrażam sobie połączenia merbał np. z dębem. Aleksandryto, Zgadza się - merbau ma czerwony odcień i właśnie te jego odcienie tak mi sie podobają. Nie myślałam o frontach z merbau, tylko o białych lakierowanych. Kuchnia jest częściowo otwarta na salon, więc wciąż się zastanawiam co zrobić aby kuchnia grała z salonem? Czy powinnam w kuchni dać jakieś elementy tego drewna, czy sobie darować? Czy możesz mi coś doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.03.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 KRISMADZIK - tutaj prezentujemy swoje kuchnie a nie dyskutujemy o kolorystyce i wyposażeniu. Proszę o pisanie w dziale o projektowaniu wnętrz:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?39366-KUCHNIA-pomoc-w-projektowaniu-uk%C5%82adu-szafek-w%C4%85tek-zbiorczy http://forum.muratordom.pl/showthread.php?142331-Projekt-kuchni-wizualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRISMADZIK 16.03.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 (edytowane) Elfir... nie gniewaj się Poprostu chciałabym aby ktoś mi doradził w tym temacie, wszystkie pomysły są cenne. Dzięki za linki... Edytowane 16 Marca 2012 przez KRISMADZIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 16.03.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Trajkotka, a mi Twoja kuchnia się podoba: właśnie że kafelki są dobrze dobrane i wcale nie przeszkadza, że kończą się gdzieś wcześniej niż szafki, czy też wcześniej się zaczynają (no, czy jakoś tak). Jedyne zastrzeżenie mam do tego nieszczęśnego "barku". Uratuj go szerszym blatem i krzesłami barowymi po zewnętrznej stronie. Albo oklej jakimiś kamieniopodobnymi płytkami. Ostatecznie postaw na nim doniczki z roślinami pnącymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofuks 17.03.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Kuchnia w bloku tuż po zamontowaniu: http://desmond.imageshack.us/Himg191/scaled.php?server=191&filename=dsc0240oj.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg684/scaled.php?server=684&filename=dsc0239xo.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg845/scaled.php?server=845&filename=dsc0237vd.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg803/scaled.php?server=803&filename=dsc0235u.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg820/scaled.php?server=820&filename=dsc0234bu.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg16/scaled.php?server=16&filename=dsc0233id.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg407/scaled.php?server=407&filename=dsc0232b.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg855/scaled.php?server=855&filename=dsc0231hd.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg600/scaled.php?server=600&filename=dsc0230uu.jpg&res=medium :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oczkazielone 17.03.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 krzysztofuks widze ze nie bardzo u ciebie z kolorystyka jaki kolor ma podłoga? i płytki na scianie? Widze ze gorne szafki dosc wysoko. Napisz pozniej czy wygodnie sie uzytkuje. Tez z wielkoscia kuchni szalu nie ma, jak u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 17.03.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Oj - zupełnie mi sie nie podoba. Taka trochę starodawna w złym tego słowa znaczeniu. Sory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oczkazielone 17.03.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Taka jakby "wiejska". Gustu troche brak... kolorystyka kompletnie nie dobrana, zielony,niebieski, zółty, biały, brązowy... i co jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofuks 17.03.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 (edytowane) krzysztofuks widze ze nie bardzo u ciebie z kolorystyka jaki kolor ma podłoga? i płytki na scianie? Widze ze gorne szafki dosc wysoko. Napisz pozniej czy wygodnie sie uzytkuje. Tez z wielkoscia kuchni szalu nie ma, jak u mnie Szafki górne wiszą na wys 55 cm od blatu. Nie ma problemu z użytkowaniem. Oj - zupełnie mi sie nie podoba. Taka trochę starodawna w złym tego słowa znaczeniu. Sory. W jakim sensie starodawna? Taka jakby "wiejska". Gustu troche brak... kolorystyka kompletnie nie dobrana, zielony,niebieski, zółty, biały, brązowy... i co jeszcze? Co to znaczy "wiejska"? Niebieski, gdzie? Edytowane 17 Marca 2012 przez krzysztofuks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 17.03.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 piu, święte słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 17.03.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 piu, święte słowa to jeszcze nic,przeczytaj jak dziewczyny jechały po mojej kuchni,a po moim barku do samego sufitu obłożonym płytkami kamieniopodobnymi najbardziej,a teraz te same dziewczyny doradzają forumowiczce,że barek be i żeby go zrobiła do sufitu i obłożyła płytkami kamieniopodobnymi he he no masakra,to wreszcie dziewczyny zastanówcie się nie raz co piszecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.03.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 I tego się trzymajmy, jeżeli ktoś chce subiektywnej oceny to niech napiszę. Nazwa ja co prawda Twoją kuchnię ze słonecznikiem przegapiłam (a raczej falę krytyki), ale szczerze to efekt końcowy nie jest zbyt szczęśliwy. Dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 17.03.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 (edytowane) . Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez Matilde1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 17.03.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 ponownie proponuje zrobić wątek "tylko pochlebne opinie" i jak ktoś ma potrzebę, żeby go połechtać, to winien tylko tam zamieszczać swoje zdjęcia. a propos ostatniej kuchni - wg mnie jest nieladna, smutna. nie podobają mi się tez płytki, kolor ścian... (mam nadzieje ze dostc czytelnym jest fakt, iz nie jest to opinia ad personam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 17.03.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 he he te nie szczęsne słoneczniki,wiem że cała moja kuchnia była nie dopracowana ,ale to można napisać normalnie,doradzić a nie wszystko be.I wreszcie przyszedł czas że dziewczyny zaprzeczają sobie to,co kiedyś napisały A najśmieszniejsze jest to że jak miałam te słoneczniki w kuchni,to wszyscy moi znajomi się nimi zachwycali,ja mogę tylko napisać że każda kuchnia jest ładna i ma w sobie coś,jedynie co mnie drażni to to,jak cała lodówka jest obklejona karteczkami,literkami itp,ale wiele forumowiczek tak ma i nic mi do tego:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 17.03.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 nazwa jak sie ma dzieci to chcesz czy nie - lodowka oklejona bedzie!!! w koncu nie ma wazniejszego miejsca w domu i nie ma wiekszego wyroznienia niz rysunek przyklejony do lodowki !!! a co do watku i ocen ... znam wiele forow - na zadnym nie ma takiego zachowania jak tu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabillis 17.03.2012 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 W całej tej dyskysji o krytykowaniu,czepianiu sie drobiazgów etc. zapominacie dziewczyny że są wśród forumowiczów osoby reprezentujace różny status społeczny i majątkowy,mieszkańcy mniejszych i wiekszych miast i miasteczek. Nie kazdy ma równe szanse w podąrzaniu za trendami i nowościami. Są osoby różniace sie i gustem i stylem ale i zasobnoscią portfela. Nie zapominajcie ze nie kazdego stać na kuchnie za 50 czy 80 tyś. Nie kazdy też moze zatrudnić projektanta wnętrz który pomoze mu stworzyć przytulne gniazdko. Trzeba patrzec na innych nie tyklko ze swojej uprzywilejowanej pozycji ale należy wykazać sie odrobiną zrozumienia dla prób tworzenia własnymi siłami takich wnetrz na jakie pozwala portfel czy wyobraźnia. Mniej zarozumialstwa , wiecej tolerancji i zrozumienia a jest szansa ze ten wątek nie stanie sie kolejnym polskim szambem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 18.03.2012 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 nieeleganckie czy tym bardziej obraźliwe wypowiedzi są pacyfikowane przez moderatorow - kazdy z nas może im podpowiedzieć która wypowiedz przekracza granice dobrego smaku lub np. gdy zawiera nieparlamentarne epitety. bez bicia się przyznaje, ze korzystam z tej możliwości regularnie. co do tej uwagi o statusie majątkowym, to akurat dziewczyny z forum są mistrzyniami w podpowiadaniu tanich opcji czy okazji. ale abstrahujac od tego - nie pamietam by kiedykolwiek padł tu niestosowny komentarz a propos zasobności portfela czy tym podobnych. nikt tu nikogo nie rozlicza, nikt nie nakłania do remontu do 2 lata i nikt nikomu nie każe burzyć ścian (wypowiedzi sugerujace nie są przeciez w trybie rozkazujacym). na miejscu każdej osoby, która wrzuca na publiczne fora zdjęcia, odpowiedzialabym sobie najpierw na pytania:1. po co to robię?2. czy zdaje sobie sprawę z tego jak można te zdjęcia wykorzystać, ze ktoś może je ukraść lub naruszyć moje prawa autorskie i prywatność w inny sposób?3. czy liczę się z tym ze innym mogą się one nie spodobać, mogą je skrytykować a w skrajnych wypadkach nawet mnie obrazić?4. czy dalej chce wrzucić te zdjęcia? skoro publicznie moge powiedzieć, ze ktoś kto siada koło mnie w tramwaju brzydko pachnie, to robiąc ze swoich 4 ścian "dom publiczny" musi się liczyć, ze ktoś mu powie, że fotel traci myszka, a lampa nie pasuje do niczego. i wcale nie jest to rzecz zarozumialstwa, a kwestia realizowania celu forum tj. wymiany myśli i poglądów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 18.03.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 duś niestety nie masz kompletnie racji. Zgadzam się natomiast w pełni zpiu i Mirabillis. Bardzo często nikt nie liczy się tu z zasobnością portfela i również bardzo często od razu są komentarze typu " wyrzuć ten blat i wymień na taki i taki, zmień front szafek itp...itd... Może niektórych na to stać... cóż, zapewne nie każdego. I niejednokrotnie były tu komentarze na bardzo niskim poziomie, czasem wręcz obrażające innych uczestników forum. Może więc rzeczywiście niektórzy zaczną sensownie doradzać jeśli ktoś sobie tego życzy, bo w przeciwnym wypadku ten wątek naprawdę pozostanie wątkiem "wzajemnej adoracji" jak niedawno przy dyskusji kuchni dorovanek ktoś napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 18.03.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 przypominam nieśmiało, że temat wątku brzmi: "POCHWALCIE SIĘ SWOIMI KUCHNIAMI" a nie "OCEŃCIE MOJĄ KUCHNIĘ". Jeśli ktoś szuka porad i oceny, to zaznaczy to w poście albo założy osobny temat - "Moja kuchnia, szukam porady" itp. Pozwólcie się ludziom cieszyć z tego co zrobili!!!! Jeśli się niezbyt to udało, można przemilczeć. Gdy coś nas zaciekawi - zapytać. A generalnie podpatrzeć, porównać, dowiedzieć się jak, za ile, skąd, z jakich elementów. To już jest naprawdę przykre w tym wątku. I pisze to osoba, która jest w tej dziedzinie bardziej krytyczna od największych krytykantek razem wziętych, ale za każdym razem trzymam rękę z dala od klawiatury. Oczywiście pochwalę, gdy coś mnie zachwyci. Przecież nikt nie skuje ze ścian i podłóg świeżo położonych kafelek ani nie będzie malował, a tym bardziej wymieniał frontów czy sprzętów. Naprawdę, pozwólcie się innym pochwalić, tak jak w temacie wątku. pozdrawiam słonecznie i ciepło piu I ja się pod tym podpisuję. Zresztą o tytule wątku też pisałam kilka stron temu. Może czas coś z tym zrobić? Albo zmienić ton po prostu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts