słońce 2 24.03.2012 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 bezele wklej spowrotem swoja kuchnię, chętnie zobaczę, szybko dałaś się sprowokować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.03.2012 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 O jakim markecie mówisz ? pokazuje moją kuchnię ale jak Ci się nie podoba to usuwam ,market to Ci sie udało bezele - wkleiłaś obrazek reklamowy Media Markt, edytowałam twojego posta i go usunęłam. Nie wiedziałam, że to twoja kuchnia, bo wklejałaś tam różna zabudowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 25.03.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Haha, widze, ze barek wzbudzil najwiecej kontrowersji:) No to uwaga, zszokuje jeszcze bardziej, zdjecie zrobione z szerszej perspektywy: http://img23.imageshack.us/img23/5223/p1030285v3.jpg Tak ma wygladac mniej wiecej barek, jak widac czarna rama trzyma ochre w ryzach i gra na kontrastach: zywy kolor-czern-biel. Male wyjasnienie: barku wczesniej nie bylo, sciana pomaranczowa po lewej byla osamotniona. Teraz, po wpisaniu drugiego prostokatu z ochry, PRAWDOPODOBNIE sciana zostanie zamalowana w podobny sposob jak sasiednia (szary+oliwka). Poczekam jednak na koncowy efekt. Pozdrawiam Jarek Bardzo mi się twoja kuchnia podoba, wyszła taka klasyczna z nutką szaleństwa ( chociaż może zamieniła bym tylko pomarańcz na brąz żeby ładnie się zgrał z podłogą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 26.03.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Doradźcie mi w ilu studiach zrobić wycenę kuchni? Na razie mam z jednej,ale cena wydaje mi się spora (choć projekt naprawdę fajny :/ )W ilu miejscach Wy wycenialiście? W 2 , 3 wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 26.03.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Nie wyceniałam w żadnym studio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 26.03.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Doradźcie mi w ilu studiach zrobić wycenę kuchni? Na razie mam z jednej,ale cena wydaje mi się spora (choć projekt naprawdę fajny :/ )W ilu miejscach Wy wycenialiście? W 2 , 3 wystarczy ? Robiłam wycenę w dwóch, a potem jeszcze u stolarza i tam wyszło najtaniej. Kuchnię zrobił stolarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 26.03.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 (edytowane) Doradźcie mi w ilu studiach zrobić wycenę kuchni? Na razie mam z jednej,ale cena wydaje mi się spora (choć projekt naprawdę fajny :/ )W ilu miejscach Wy wycenialiście? W 2 , 3 wystarczy ? Iza30 Ja wyceniałam w 5 miejscach - wersję marzeń w sprawdzonym przez znajomych salonie oraz w innym jako klient z ulicy (wyszło podobnie) oraz u stolarza z polecenia. A także w BRW i IKEA żeby mieć porównanie ile może kosztować wersja akceptowalna jakościowo ale mniej bolesna cenowo. (Ostatecznie u mnie koszty remontu przekroczyły budżet kuchenny, wiec dostosowałam się do środków finansowych projekt i zamiast na wymiar, zakupiłam piękną kuchnię IKEA ) Moim zdaniem, jeśli szukasz oferty odrobinę tańszej niż masz, ale przedziałcenowy jest ok, to trzeba zrobić zapytanie w minimum 3 studiach kuchennych wyceniając to samo (mechanizmy tej samej firmy albo bez mechanizmów) i ten sam układ. To daje możliwosć sprawdzenia, na ile Twoje studio kuchenne jest porównywalne z innymi. Jeśli okaże się że oferta studia kuchennego jest jednak za wysoka, warto sprawdzić w segmencie popularnym i/lub szukać oferty stolarza. Zobaczysz czy różnica w cenie jest znaczna i, jesli musiałaś pójść na jakieś ustępstwa w stosunku do pierwotnego projektu kuchni, czy są one warte różnicy w cenie. Edytowane 26 Marca 2012 przez Aantenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 26.03.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Doradźcie mi w ilu studiach zrobić wycenę kuchni? Na razie mam z jednej,ale cena wydaje mi się spora (choć projekt naprawdę fajny :/ )W ilu miejscach Wy wycenialiście? W 2 , 3 wystarczy ? Kupowałam dzisiaj lampy ( 4 sztuki ) i po długich poszukiwaniach w necie znalazłam ten sam model aż 3x taniej!!! Ale to są lampy, prosty produkt - można porównać cenę, gdy producent i nr artykułu są te same. A czy można porównać cenę kuchni? Gdyby się bardzo postarać, to pewno tak. My poszliśmy na łatwiznę. Zamówiliśmy markową kuchnię w wybranym studio bez kombinowania. Zależało nam jednak na sprawdzonej jakości bez straty czasu i nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 26.03.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Wyceniałam u dwóch fachowców, działających na lokalnym rynku i nie tylko. Niby cenowo są konkurencyjni, robią montaże w Warszawie, Łodzi. Jednak cena jaką mi zaproponowali była dla mnie nie do przyjęcia. Kuchnię ostatecznie kupiłam więc w , nawet zamawiając do niej blaty z granitu wyniosła mnie taniej niż te z oferty majstrów, gdzie były tzw. gołe szafki. Każdy duperel typu karuzela, cargo były płatne dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.03.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Ja robiłam wycenę w 3 studiach kuchennych w Warszawie (dla nas masakra), 2 prywatnych stolarzy i jedno studio kuchenne (a niech ich diabli) w Łomży. Wzieliśmy tam gdzie było najtaniej, miało dobre opinie i obsługa wydawała się super. Jak widać można się taaaaak pomylić Cena była dla nas ważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 26.03.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Ja robiłam wycenę w 8 miejscach jakoś i opłaciło się. Zaczęłam od 25 tyś skończyła na cenie ponad 2x niższej Moim zdaniem warto trochę pochodzić i sie popytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 27.03.2012 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 My sprawdzaliśmy w jakimś studio niemarkowym, w BRW, a potem u poleconego stolarza. W końcu zdecydowaliśmy się właśnie na tego stolarza, ale po oglądnięciu i podotykaniu dwóch kompletnych kuchni, które wyszły spod jego ręki (a raczej jego mini studia). Cena nie była najniższa, stolarz mieszka daleko, ale opłaciło się, głównie dzięki tym "referencjom". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabillis 27.03.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Czy takie wyceny sa płatne? Czy takie studio może zażadać dodtkowej kasy za przygotowanie wyceny? Pytam bo w usłayszałam w jednej z firm że taka wycena to koszt 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.03.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Ja się nie spotkałam, ale czasami tak jest. Ostatecznie zazwyczaj taka kwota jest odejmowana od kosztu mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 27.03.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 wycena nie jest płatna pod warunkiem ze masz swój projekt, jesli chcesz zeby zaprojektowali i wycenili to zazwyczaj biora zaliczkę, ktora jest wliczana w zamowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 27.03.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 wycena nie jest płatna pod warunkiem ze masz swój projekt, jesli chcesz zeby zaprojektowali i wycenili to zazwyczaj biora zaliczkę, ktora jest wliczana w zamowienie dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaciej 27.03.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 a oto nasza kuchnia z WFM, brakuje jeszcze oświetlenia podszafkowego i kilku drobiazgów http://images41.fotosik.pl/1407/8f5fea3f9a1bc335med.jpghttp://images37.fotosik.pl/1424/322120268859fea2med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 27.03.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Bardzo fajna ale... coś przydałoby się na oknoo dodatkach pisałaś - pokaż jak będąrazi trochę uchwyt w cargo, mógł być poziomyściany fajne, szkło super, czerwony ok. ale nie wiem czy się nie znudzi za szybko Ogólnie fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.03.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Aga&Maciej kosz na śmieci masz/macie z pedałem? Wygląda to na szufelkę od odkurzacza centralnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaciej 27.03.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Kosz na śmieci jest z systemem servo-drive - elektryczne otwieranie, w cokole jest szufelka od OC, a piekarnika nie można przesunąć w prawo ponieważ jest tam ściana-akwarium. Co do dodatków to po przeprowadzce pewnie ich przybędzie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts