Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O jakim markecie mówisz ? pokazuje moją kuchnię ale jak Ci się nie podoba to usuwam ,market to Ci sie udało :)

bezele - wkleiłaś obrazek reklamowy Media Markt, edytowałam twojego posta i go usunęłam.

Nie wiedziałam, że to twoja kuchnia, bo wklejałaś tam różna zabudowę.

Haha, widze, ze barek wzbudzil najwiecej kontrowersji:)

No to uwaga, zszokuje jeszcze bardziej, zdjecie zrobione z szerszej perspektywy:

http://img23.imageshack.us/img23/5223/p1030285v3.jpg

Tak ma wygladac mniej wiecej barek, jak widac czarna rama trzyma ochre w ryzach i gra na kontrastach: zywy kolor-czern-biel.

Male wyjasnienie: barku wczesniej nie bylo, sciana pomaranczowa po lewej byla osamotniona. Teraz, po wpisaniu drugiego prostokatu z ochry, PRAWDOPODOBNIE sciana zostanie zamalowana w podobny sposob jak sasiednia (szary+oliwka). Poczekam jednak na koncowy efekt.

Pozdrawiam

Jarek

Bardzo mi się twoja kuchnia podoba, wyszła taka klasyczna z nutką szaleństwa ( chociaż może zamieniła bym tylko pomarańcz na brąz żeby ładnie się zgrał z podłogą).

Doradźcie mi w ilu studiach zrobić wycenę kuchni? Na razie mam z jednej,ale cena wydaje mi się spora (choć projekt naprawdę fajny :/ )W ilu miejscach Wy wycenialiście? W 2 , 3 wystarczy ?

Robiłam wycenę w dwóch, a potem jeszcze u stolarza i tam wyszło najtaniej. Kuchnię zrobił stolarz.

Doradźcie mi w ilu studiach zrobić wycenę kuchni? Na razie mam z jednej,ale cena wydaje mi się spora (choć projekt naprawdę fajny :/ )W ilu miejscach Wy wycenialiście? W 2 , 3 wystarczy ?

Iza30

Ja wyceniałam w 5 miejscach - wersję marzeń w sprawdzonym przez znajomych salonie oraz w innym jako klient z ulicy (wyszło podobnie) oraz u stolarza z polecenia. A także w BRW i IKEA żeby mieć porównanie ile może kosztować wersja akceptowalna jakościowo ale mniej bolesna cenowo. (Ostatecznie u mnie koszty remontu przekroczyły budżet kuchenny, wiec dostosowałam się do środków finansowych projekt i zamiast na wymiar, zakupiłam piękną kuchnię IKEA :D)

Moim zdaniem, jeśli szukasz oferty odrobinę tańszej niż masz, ale przedziałcenowy jest ok, to trzeba zrobić zapytanie w minimum 3 studiach kuchennych wyceniając to samo (mechanizmy tej samej firmy albo bez mechanizmów) i ten sam układ. To daje możliwosć sprawdzenia, na ile Twoje studio kuchenne jest porównywalne z innymi.

Jeśli okaże się że oferta studia kuchennego jest jednak za wysoka, warto sprawdzić w segmencie popularnym i/lub szukać oferty stolarza. Zobaczysz czy różnica w cenie jest znaczna i, jesli musiałaś pójść na jakieś ustępstwa w stosunku do pierwotnego projektu kuchni, czy są one warte różnicy w cenie.

Edytowane przez Aantenka

Kupowałam dzisiaj lampy ( 4 sztuki ) i po długich poszukiwaniach w necie znalazłam ten sam model aż 3x taniej!!!

Ale to są lampy, prosty produkt - można porównać cenę, gdy producent i nr artykułu są te same.

A czy można porównać cenę kuchni? Gdyby się bardzo postarać, to pewno tak. My poszliśmy na łatwiznę. Zamówiliśmy markową kuchnię w wybranym studio bez kombinowania. Zależało nam jednak na sprawdzonej jakości bez straty czasu i nerwów.

Wyceniałam u dwóch fachowców, działających na lokalnym rynku i nie tylko. Niby cenowo są konkurencyjni, robią montaże w Warszawie, Łodzi. Jednak cena jaką mi zaproponowali była dla mnie nie do przyjęcia. Kuchnię ostatecznie kupiłam więc w , nawet zamawiając do niej blaty z granitu wyniosła mnie taniej niż te z oferty majstrów, gdzie były tzw. gołe szafki. Każdy duperel typu karuzela, cargo były płatne dodatkowo.

Ja robiłam wycenę w 3 studiach kuchennych w Warszawie (dla nas masakra), 2 prywatnych stolarzy i jedno studio kuchenne (a niech ich diabli) w Łomży. Wzieliśmy tam gdzie było najtaniej, miało dobre opinie i obsługa wydawała się super. Jak widać można się taaaaak pomylić ;) Cena była dla nas ważna.

My sprawdzaliśmy w jakimś studio niemarkowym, w BRW, a potem u poleconego stolarza. W końcu zdecydowaliśmy się właśnie na tego stolarza, ale po oglądnięciu i podotykaniu dwóch kompletnych kuchni, które wyszły spod jego ręki (a raczej jego mini studia). Cena nie była najniższa, stolarz mieszka daleko, ale opłaciło się, głównie dzięki tym "referencjom".