Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

nie wiem czy o tej samej uszczelce myślimy, ale ja mam taką transparentną uszczelkę w kształcie L pod jedną szafką. Po 8 latach zżółkła, jest brudna i nieestetyczna, do tego nie umiem jej odkleić, żeby ją umyć :(. Daj sobie spokój:yes:

może na ciemnych cokołach nie byłaby taka widoczna?

Edytowane przez Magda 34

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Magda coś takiego mi stolarz pokazywał, musisz cokół zdjąć lub odkręcić i zdjąć od dołu tą uszczelkę.

http://img690.imageshack.us/img690/4404/image1ibq.jpg

Tak, ja mam chyba coś takiego.:yes:

adriado, już nie będę nic ściągać, bo planuję nową kuchnię i tam sobie nie dam czegoś takiego zrobić:) no chyba , że to będzie jakieś estetyczne, jak u Moniki?

Edytowane przez Magda 34

Aga&Maciej - napisz proszę czy jesteś zadowolona z jakości wykonania - chodzi mi o drobne detale - wykończenie, to czego na zdjęciu nie widac.

My dopiero będziemy zamawiac kuchnie i znajomi włąśnie polecają WFM. Jeśli możesz powiedz jaki był koszt kuchni (bez agd, może byc bez blatów)

Kurcze, myslałam(miałam nadzieję), że facet w maliny mnie wpuszcza. Dzięki za odpowiedź.

Witam , proszę sobie poczytać warunki gwarancji i stolarz może zajrzeć do instrukcji montażu lodówki ponieważ tam jest dokładnie określone ile ma być przerw i ewentualnych kratek wentylacyjnych . Górną kratkę stosuje się często w obniżeniu sufitu lub można zrobić fajną blendę na górze , tej samej wysokości co cokół i tam zrobić kratkę wentylacyjną . Pozdrawiam

Tak, ja mam chyba coś takiego.:yes:

adriado, już nie będę nic ściągać, bo planuję nową kuchnię i tam sobie nie dam czegoś takiego zrobić:) no chyba , że to będzie jakieś estetyczne, jak u Moniki?

Witam , do cokołów z forniru lub z lakieru warto założyć taką uszczelkę , kosztuje grosze i można ją za jakiś czas wymienić . Natomiast właśnie ta dolna krawędzi jest najczęściej narażona na wilgoć i jak się uszkodzi powłoka to cokół może zwyczajnie "spuchnąć" > Uszczelkę tą łatwo wymienić , nabija się delikatnie gwoździkami i później w ten sam sposób można ją zdemontować. Są tez na rynku gotowe cokoły aluminiowe i one mają w komplecie uszczelkę . Miłego

Edytowane przez joliska

Aga&Maciej fajna kuchnia , odważna powiem kolorystycznie:) Mam pytanie jaki to okap tzn firma jesli to nie tajemnica ?

Cały sprzęt to TEKA

Aga&Maciej - napisz proszę czy jesteś zadowolona z jakości wykonania - chodzi mi o drobne detale - wykończenie, to czego na zdjęciu nie widac.

My dopiero będziemy zamawiac kuchnie i znajomi włąśnie polecają WFM. Jeśli możesz powiedz jaki był koszt kuchni (bez agd, może byc bez blatów)

Kuchnia jest naprawdę solidna i dobrze wykonana, info o kosztach na priv

A tu chyba gotowe kuchnie podziwiamy? To może niech door w przyszłym tygodniu wstawi fotki z montażu .. ;) Chętnie obejrzymy.

m-333, kuchnia nie jest jeszcze zmontowana, jak napisałem dopiero zmontowana, a zdjęcie zostało wykonane w Domarze na ul. Braniborskiej we Wrocławiu , na zdjęciu jest sklepowa ekspozycja kuchni którą kupiłem. zdjecia z montazu chętnie wstawię, ale dopiero gdy meble przyjadą.

agalind, nie ma za co:-) Ja też planuję zabudowę do sufitu i kombinuję gdzie tę kratkę u góry umieścić, tak, żeby była niewidoczna:)

Witam , czasami nie trzeba montować kratki wentylacyjnej na górze ponieważ zazwyczaj szafki pod agd są płytsze od wnęki i jest tam sporo miejsca

na chłodzenie sprzętu . Najlepiej poczytać w warunkach gwarancji jakie są wytyczne techniczne ..

Pozdrawiam

a oto nasza kuchnia z WFM, brakuje jeszcze oświetlenia podszafkowego i kilku drobiazgów

http://images41.fotosik.pl/1407/8f5fea3f9a1bc335med.jpg

http://images37.fotosik.pl/1424/322120268859fea2med.jpg

Mam pytanie ile mają szerokości te szuflady na prawo od piekarnika,zastanawiam się nad 120 cm i chciałąbym gdzieś takowe zobaczyć

Nie jest źle, ale powiedz - skąd klasyczny okap i te chromowane nogi od blatu z nowoczesnymi hookerami?

Nie lepiej było dać toczone, drewniane nóżki i bardziej tradycyjne stołki (ewentualnie na odwrót - bardziej minimalistyczny okap)

witam po długiej przerwie.....jeśli chodzi o okap to właśnie taki miał być, lubię elementy w stylu retro, ale również nowoczesne rozwiązania,generalnie zasada była taka aby sprzęt był nowoczesny a dodatki w stylu retro, moja koncepcja padła na etapie blatu kuchennego, który miał być z czarnego kamienia podparty również czarnym kamieniem, i krzesła miały być faktycznie zupełnie inne. Niestety wyszło że blat jest inny nie może być inaczej podparty więc żeby "jakoś" dopasować się do tych brzydkich nóg, które mnie strasznie gryzą są hokery właśnie takie..... no cóż to moje czwarte mieszkanie do umeblowania i nauczyłam się, że nie zawsze jest tak jak byśmy chcieli a czasami to wygoda jest ważniejsza i tak jest ze światłem - kierowałam się tylko wygodą i estetyką nie tyle tym, że będzie idealnie pasować. Na oknie w chwili obecnej jest biały szyfon. Jeśli chodzi o stół i krzesła to stół syriusz cena kompletu coś ponad 3tys. Dziękuję bardzo za komentarze pozdrawiam wszystkich

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b860097e18115212.html

Edytowane przez Ewa_K