Magda 34 30.03.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 (edytowane) nie wiem czy o tej samej uszczelce myślimy, ale ja mam taką transparentną uszczelkę w kształcie L pod jedną szafką. Po 8 latach zżółkła, jest brudna i nieestetyczna, do tego nie umiem jej odkleić, żeby ją umyć . Daj sobie spokój:yes: może na ciemnych cokołach nie byłaby taka widoczna? Edytowane 30 Marca 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adriado 30.03.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Magda coś takiego mi stolarz pokazywał, musisz cokół zdjąć lub odkręcić i zdjąć od dołu tą uszczelkę. http://img690.imageshack.us/img690/4404/image1ibq.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 30.03.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Mamy cokół aluminiowy i uszczelkę transparetną, gumową - polecam. Jak na razie nic nie zżółkło. Mamy inną niż na zdjęciu powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 30.03.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 (edytowane) Magda coś takiego mi stolarz pokazywał, musisz cokół zdjąć lub odkręcić i zdjąć od dołu tą uszczelkę. http://img690.imageshack.us/img690/4404/image1ibq.jpg Tak, ja mam chyba coś takiego. adriado, już nie będę nic ściągać, bo planuję nową kuchnię i tam sobie nie dam czegoś takiego zrobić no chyba , że to będzie jakieś estetyczne, jak u Moniki? Edytowane 30 Marca 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olamac 30.03.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Aga&Maciej - napisz proszę czy jesteś zadowolona z jakości wykonania - chodzi mi o drobne detale - wykończenie, to czego na zdjęciu nie widac. My dopiero będziemy zamawiac kuchnie i znajomi włąśnie polecają WFM. Jeśli możesz powiedz jaki był koszt kuchni (bez agd, może byc bez blatów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adriado 30.03.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Mamy cokół aluminiowy i uszczelkę transparetną, gumową - polecam. Jak na razie nic nie zżółkło. Mamy inną niż na zdjęciu powyżej. U Ciebie nie widać uszczelki, bo cokół aluminiowy. A na białym lakierowanym niestety jest widoczna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 31.03.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Magda ma racje z uznaniem gwarancji, ja z racji tego że przy sbs zrobiłam szpary uniknęłam kratek w zabudowie. Uszczelkę też mam i to na białym akrylowym cokole, mi tam się podoba, a raczej nie razi, zdecydowanie wole głaskać palisander niż uszczelki w cokołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 31.03.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 (edytowane) Kurcze, myslałam(miałam nadzieję), że facet w maliny mnie wpuszcza. Dzięki za odpowiedź. Witam , proszę sobie poczytać warunki gwarancji i stolarz może zajrzeć do instrukcji montażu lodówki ponieważ tam jest dokładnie określone ile ma być przerw i ewentualnych kratek wentylacyjnych . Górną kratkę stosuje się często w obniżeniu sufitu lub można zrobić fajną blendę na górze , tej samej wysokości co cokół i tam zrobić kratkę wentylacyjną . Pozdrawiam Tak, ja mam chyba coś takiego. adriado, już nie będę nic ściągać, bo planuję nową kuchnię i tam sobie nie dam czegoś takiego zrobić no chyba , że to będzie jakieś estetyczne, jak u Moniki? Witam , do cokołów z forniru lub z lakieru warto założyć taką uszczelkę , kosztuje grosze i można ją za jakiś czas wymienić . Natomiast właśnie ta dolna krawędzi jest najczęściej narażona na wilgoć i jak się uszkodzi powłoka to cokół może zwyczajnie "spuchnąć" > Uszczelkę tą łatwo wymienić , nabija się delikatnie gwoździkami i później w ten sam sposób można ją zdemontować. Są tez na rynku gotowe cokoły aluminiowe i one mają w komplecie uszczelkę . Miłego Edytowane 31 Marca 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
door 31.03.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Zamówiłem taką z Atlas Kuchnie, ma być w przyszlym tygodniu:) Podoba mi się połączenie drewna z czarnymi wstawkami i ten pochłaniacz:) Ściany u mnie nie będą takie ciemne i lamp[a inna:) http://facebook.go-2.pl/pliki/17032012153.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.03.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 door - wydaje mi się, że jesteś naganiaczem a nie normalnym userem. 7 postów i w co drugim reklama dewelopera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 31.03.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 A tu chyba gotowe kuchnie podziwiamy? To może niech door w przyszłym tygodniu wstawi fotki z montażu .. Chętnie obejrzymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaciej 01.04.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Aga&Maciej fajna kuchnia , odważna powiem kolorystycznie:) Mam pytanie jaki to okap tzn firma jesli to nie tajemnica ? Cały sprzęt to TEKA Aga&Maciej - napisz proszę czy jesteś zadowolona z jakości wykonania - chodzi mi o drobne detale - wykończenie, to czego na zdjęciu nie widac. My dopiero będziemy zamawiac kuchnie i znajomi włąśnie polecają WFM. Jeśli możesz powiedz jaki był koszt kuchni (bez agd, może byc bez blatów) Kuchnia jest naprawdę solidna i dobrze wykonana, info o kosztach na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
door 05.04.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 A tu chyba gotowe kuchnie podziwiamy? To może niech door w przyszłym tygodniu wstawi fotki z montażu .. Chętnie obejrzymy. m-333, kuchnia nie jest jeszcze zmontowana, jak napisałem dopiero zmontowana, a zdjęcie zostało wykonane w Domarze na ul. Braniborskiej we Wrocławiu , na zdjęciu jest sklepowa ekspozycja kuchni którą kupiłem. zdjecia z montazu chętnie wstawię, ale dopiero gdy meble przyjadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.04.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 to wówczas się pochwal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 05.04.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 agalind, nie ma za co:-) Ja też planuję zabudowę do sufitu i kombinuję gdzie tę kratkę u góry umieścić, tak, żeby była niewidoczna:) Witam , czasami nie trzeba montować kratki wentylacyjnej na górze ponieważ zazwyczaj szafki pod agd są płytsze od wnęki i jest tam sporo miejsca na chłodzenie sprzętu . Najlepiej poczytać w warunkach gwarancji jakie są wytyczne techniczne .. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 06.04.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 a oto nasza kuchnia z WFM, brakuje jeszcze oświetlenia podszafkowego i kilku drobiazgów http://images41.fotosik.pl/1407/8f5fea3f9a1bc335med.jpg http://images37.fotosik.pl/1424/322120268859fea2med.jpg Mam pytanie ile mają szerokości te szuflady na prawo od piekarnika,zastanawiam się nad 120 cm i chciałąbym gdzieś takowe zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.04.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Aga&Maciej co to za szara farba na ścianie? możesz podać nazwę i firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaciej 07.04.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Mam pytanie ile mają szerokości te szuflady na prawo od piekarnika,zastanawiam się nad 120 cm i chciałąbym gdzieś takowe zobaczyć Nasze szuflady mają 90 cm Aga&Maciej co to za szara farba na ścianie? możesz podać nazwę i firmę? Dotyk mgły Dulux-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 07.04.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Mam pytanie ile mają szerokości te szuflady na prawo od piekarnika,zastanawiam się nad 120 cm i chciałąbym gdzieś takowe zobaczyć Basiu szuflady 120 cm na pewno możesz zobaczyć w Rust w Katowicach na Roździeniu- ale są już naprawdę duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa_K 09.04.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 (edytowane) Nie jest źle, ale powiedz - skąd klasyczny okap i te chromowane nogi od blatu z nowoczesnymi hookerami? Nie lepiej było dać toczone, drewniane nóżki i bardziej tradycyjne stołki (ewentualnie na odwrót - bardziej minimalistyczny okap) witam po długiej przerwie.....jeśli chodzi o okap to właśnie taki miał być, lubię elementy w stylu retro, ale również nowoczesne rozwiązania,generalnie zasada była taka aby sprzęt był nowoczesny a dodatki w stylu retro, moja koncepcja padła na etapie blatu kuchennego, który miał być z czarnego kamienia podparty również czarnym kamieniem, i krzesła miały być faktycznie zupełnie inne. Niestety wyszło że blat jest inny nie może być inaczej podparty więc żeby "jakoś" dopasować się do tych brzydkich nóg, które mnie strasznie gryzą są hokery właśnie takie..... no cóż to moje czwarte mieszkanie do umeblowania i nauczyłam się, że nie zawsze jest tak jak byśmy chcieli a czasami to wygoda jest ważniejsza i tak jest ze światłem - kierowałam się tylko wygodą i estetyką nie tyle tym, że będzie idealnie pasować. Na oknie w chwili obecnej jest biały szyfon. Jeśli chodzi o stół i krzesła to stół syriusz cena kompletu coś ponad 3tys. Dziękuję bardzo za komentarze pozdrawiam wszystkich http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b860097e18115212.html Edytowane 9 Kwietnia 2012 przez Ewa_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts