Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Przecież to nie jest adres obrazka tylko strony imageshacka z podglądem obrazka :|. Nie robisz wg instrukcji i ci nie wychodzi.

Teraz musisz kliknąć prawym klawiszem myszy na obrazek i wybrać opcję "pokaż obrazek" (i wówczas skopiować adres) albo wybrać opcję "kopiuj adres obrazka".

I już.

http://desmond.imageshack.us/Himg688/scaled.php?server=688&filename=dsc02375q.jpg&res=landing

super kuchnia i bardzo ladny stol!

gdzie mozna zobaczyc wiecej zdjec wnetrz? :D

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

GUMISIOWA, mniam kuchnia :):)

mam pytanie - wydaje mi się ze zabudowa z lodówką jest nie od poziomu podłogi, tylko ciut wyżej - lodówka lewituje? ;) czy masz tam coś pod nią podłożone konstrukcyjnie? jeśli tak, to od jakiej mniej więcej wysokości zaczyna się lodówka właściwa? i czy wygodnie sięgać do najwyższych w niej półek?

ewentualnie może to takie złudzenie, ale mam wrażenie że linia, na której znajduje się dół piekarnika jest jakieś 20 cm wyżej niż poziom blatów - i zastanawiam się jak to zrobić, bo taki układ bardzo by mi pasował w kuchni.

yummymummy-DZIEKUJE-piekarniki sa powyzej lini blatu-zmierzylam-blat na 90 piekarniki na 102 cm.Piekarniki na tej wysokosci sa super poreczne-dla mnie mam 168 cm. wzrostu.Tak szafa"wisi" w powietrzu-jest 25 cm nad ziemia-cala szafa jest oparta na cokolach z MDF-u,niestety moja lodowka caly czas "chodzi"wiec jej energooszczednosc-diabli biora...Po montazu kuchni ,sprawdzilam ze producent lodowki nie zaleca montazu na cokolach...Mysle ze to moje i stolarza niedopatrzenie(sprzet byl zamawiany przez nich).Co do lodowki nie mam problemu z sieganiem poniewaz jak sie otworzy lodowke to powyzej jest taka posta polka z MDF-u,tylko z zewnatrz wyglada tak jakby to byla cala lodowka...Pozdrawiam

yummymummy-DZIEKUJE-piekarniki sa powyzej lini blatu-zmierzylam-blat na 90 piekarniki na 102 cm.Piekarniki na tej wysokosci sa super poreczne-dla mnie mam 168 cm. wzrostu.Tak szafa"wisi" w powietrzu-jest 25 cm nad ziemia-cala szafa jest oparta na cokolach z MDF-u,niestety moja lodowka caly czas "chodzi"wiec jej energooszczednosc-diabli biora...Po montazu kuchni ,sprawdzilam ze producent lodowki nie zaleca montazu na cokolach...Mysle ze to moje i stolarza niedopatrzenie(sprzet byl zamawiany przez nich).Co do lodowki nie mam problemu z sieganiem poniewaz jak sie otworzy lodowke to powyzej jest taka posta polka z MDF-u,tylko z zewnatrz wyglada tak jakby to byla cala lodowka...Pozdrawiam

pusta polka...

Dziewczyny przyszłam się poradzić, robię lodówkę i zamrażarkę w zabudowie, fron to MDF lakier połysk i frezowanie takie jak ma Gumisowa. i cały czas miałam w projekcie frez poziomy na górnej części zamrażarnika i dolnej części lodóki ale tera u gumisioej jak sie przyjrzałam to zobaczyłam że ona ma z boku na całej długosci ten frez w pionie a nie w poziomie. I teraz sie zastanawiam czy nie zmienic i nie dać u siebie tez w pionie. Jak to jest pod kątem praktycznym i wizualnym. Doradźcie coś proszę bo chcę w tym tygodniu zamknąć już ten tamat i zamówić wreszcie tę kuchnię.

Dziewczyny przyszłam się poradzić, robię lodówkę i zamrażarkę w zabudowie, fron to MDF lakier połysk i frezowanie takie jak ma Gumisowa. i cały czas miałam w projekcie frez poziomy na górnej części zamrażarnika i dolnej części lodóki ale tera u gumisioej jak sie przyjrzałam to zobaczyłam że ona ma z boku na całej długosci ten frez w pionie a nie w poziomie. I teraz sie zastanawiam czy nie zmienic i nie dać u siebie tez w pionie. Jak to jest pod kątem praktycznym i wizualnym. Doradźcie coś proszę bo chcę w tym tygodniu zamknąć już ten tamat i zamówić wreszcie tę kuchnię.

malkul-ja tez chcialam w poziomie ,ale wykonawca kuchni nie wiedziec czemu powiedzial ze sie nie da i w pionie bedzie dobrze-ja jestem zadowolona,otwiera sie bardzo porecznie

Gumisiowa piękna kuchnia, bardzo przypomina moje koncepcje kuchni ;)

Masz 3 piekarniki czy mikrofale i ...?

Blat to granit, zalew jakiej firmy?

PIEKNA

optima-DZIEKUJE-no jak przypomina Twoja to bedziesz miala zajefajna kuchnie;),mam dwa piekarniki-takie najzwyklejsze i mikrofale.

Blat bardzo okazyjnie zalatwil mi kolega,ktory robi kominki i ma dostep do kamienia no i chyba mnie kocha calym sercem:)-to granit,mam nadzieje ze jego luba a moja droga kolezanka tutaj nie zagladnie...a zlew mam firmy TEKA-40 na 40 cm BUZKA

Witam serdecznie Wszystkich na forum.

Moze , nie pisze zgodnie z tematem , gdyz Wy sie juz chwalicie swoimi pieknymi kuchniami , a ja jestem na etapie poszukiwania stolarza.

Wczoraj sie zalogowalam i wybaczcie, ze pisze tu ,a moze powinnam w innym temacie.

Naczytalam sie chyba za duzo i mam straszny metlik w glowie.Mam 3,90 na 2,70 kuchnie otwarta (a raczej bede miec-dom jest w trakcie budowy;)) , w tym jeszcze dochodza drzwi z boku do "pokoju roboczego".Chcialabym miec meble fornirowane w kolorze magnolii badz zblizonym do tego koloru.Jest to mozliwe? I co za tym idzie , jakie sa minusy takiego malowania-nie wyciera sie z czasem ten kolor szybciej od naturalnego koloru forniru?

Rozpisalam sie ale dochodze do sedna.Prosze Was bardzo o odpowiedzi na moje pytania i o podzielenie sie , gdzie moge szukac dobrego , solidnego stolarza.Jestem z torunia , ale dojazd do jakiegokolwiek miasta nie sprawialby dla mnie problemu.

Tak wygląda moja kuchnia, dzieło używane, ale jeszcze nie skończone - brak okapu, tylko smętnie wystający przewód i "kultowa" kula z ikei - brak pomysłw na oświetlenie

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/cf/qa/sclg/BZVMcYSzplW7KGeTJB.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/cf/qa/sclg/qzgYig3QYmNxgwlNrB.jpg

U mnie w poziomie

http://img713.imageshack.us/img713/3822/lodwka.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Witam wg mnie lepiej zostawić frezy w poziomie ponieważ frez pionowy zmieni trochę efekt i "porządek" w kuchni . Wszystkie szafki są otwierane za pomocą uchwytu w poziomie i dziwnie będzie wyglądał frez pionowy . Oprócz tego będzie widoczny bok piekarnika . W innym układzie gdzie mamy kilka wysokich słupków można zastosować frez pionowy ale konsekwentnie we wszystkich słupkach . Pozdrawiam

http://www.nataly.pl/podstrony/img/1474.jpg

Tak wygląda moja kuchnia, dzieło używane, ale jeszcze nie skończone - brak okapu, tylko smętnie wystający przewód i "kultowa" kula z ikei - brak pomysłw na oświetlenie

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/cf/qa/sclg/BZVMcYSzplW7KGeTJB.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/cf/qa/sclg/qzgYig3QYmNxgwlNrB.jpg

Witam, według mnie lodówka nie bardzo pasuje przy tym wysokim słupku, ja bym tego słupka nie dawała, ewnetualnie niższy bądź lodówkę w zabudowie.