leaat 30.04.2012 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 taaa, piekarnik BOSCH HBC86P723 2w1, a na podlodze mam panele quick step passionata z dwustronną fugą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 30.04.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Bardzo mi sie podoba Twoja kuchnia i zmiany jakie zapowiadasz. No i szczegolnie piekny kolor scian. Normalnie nie moge sie napatrzec Tylko mam kilka pytan: Jestes zadowolona z piekranika? Ta biala czesc jest szklana? I czy pstryczki i kontakt masz tez szklane i jakiej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 30.04.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Turlututu dziekuje:) tak, drzwi są szklane, jestem zadowolona, pyroliza jest super wynalazkiem, automatyczne programy rowniez;), poza tym nie widac zadnych palcow itp kontakty mam chyba jedne z najtanszych, mialy byc berkery, ale wychodzily o 1000zl drozej, wiec..., mam legrandy nilo (seria eko, wiec jest dodatkowy atut:)) polecam, mają fajne podswietlenie, bardzo delikatne: za komplement ad koloru scian dziekuje, ja rowniez nie moge sie napatrzec:rolleyes:, jest dokladnie taki jak ma byc-szary, obojetnie jakie światlo zapodam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.04.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Leaat Dziękuję za odpowiedź . A nie sprawi Ci kłopotu jeśli zapytam jeszcze o szarą farbę, z której jesteś tak zadowolona? I co dzieje się na ścianie pomalowanej farbą tablicową - to płytki, luksfery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 30.04.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Leaat, pieknie dziekuje za odpowiedz. Rozwialas mi kilka watpliwosci My jestesmy dopiero na etapie projektowania kuchni i wyboru sprzetu, wiec poki co podgladam i podziwiam. Sprzet z Bosha mialby dla nas taka zalete, ze chcemy tez lodowke side by side i ta firma ma biala ze szklanym frontem, wiec pewnie bedzie ten sam odcien bieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 30.04.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Leaat Dziękuję za odpowiedź . A nie sprawi Ci kłopotu jeśli zapytam jeszcze o szarą farbę, z której jesteś tak zadowolona? I co dzieje się na ścianie pomalowanej farbą tablicową - to płytki, luksfery? tiaa...to luksfery (chyba jedyna wtopa poki co w moim domu:mad:), uparlam sie na nie, bo chcialam, zeby zawsze bylo widno w wiatrolapie (poza tym, nie zagladalam jeszcze na fm:p, moje poczucie estetyki bylo bardzo nikłe:rotfl:), skutek-na zalaczonym obrazku...ale co tam, są to są...z tego sie nie strzela;) od strony kuchni (czasem tak sobie pierdykne na sciance cosik, dla męża głównie) od strony wiatrolapu: -farba to flugger-pierwotnie mial byc s2500n, ale mąż sie wystraszył i dalismy s2000n, zresztą w calym domu mam od s1000n (taka zlamana biel szaroscią), poprzez klatke schodową s1500n, pokoje i wiatrolap s2000n, koncząc na malej wstawce s4500n (ktora jest chyba najpieknieszą szaroscią) na kominie. Oczywiscie tablicowej nie licze. Rozna jest tylko baza-mam dekso i flutex. Np na tej scianie nad blatem w kuchni są dwie bazy (czesc jest na bazie farby szorowalnej), na zdj moze tego nie widac, ale jak slonce przyswieci to widac delikatną roznicę, bo jedna farba jest mat, a druga z polyskiem;) jesssu ale sie nagadalam:lol2:znikam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 30.04.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 leaat, bardzo ładna kuchnia, nie mogę się już doczekać opisanych przez Ciebie dodatków Sprzet z Bosha mialby dla nas taka zalete, ze chcemy tez lodowke side by side i ta firma ma biala ze szklanym frontem, wiec pewnie bedzie ten sam odcien bieli. Turlututu, nie wiem czy ma to dla Was znaczenie ale sbs Boscha są znacznie głębsze więc trzeba to uwzględnić przy zabudowie, np. Samsung ma głębokość około 67-71 cm, LG około 69-73, a Bosch 76 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.04.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Leeat Najpiękniej dziękuję za wszystkie szczegóły . Nooo pociągnęłam Cię za język . Dla mnie luksfery są ok. Spełniają swoją funkcję, więc sens był . Super kosz macie - gdzie taki znajdę ? Musiał kosztować fortunę . No i chodaczki Kochana masz stylowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 30.04.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) leaat, bardzo fajna kuchnia ! kosz narysowany profesjonalną kreską !!!! świetny !!! luksfery...no cóż...każdy popełnia błędy ...zawsze możesz zasłonić je jakimiś wielkoformatowymi grafikami, umieszczonymi po obu stronach . np takim czymś ( chodzi mi, rzecz jasna, o formę, anie o treść ) zmajstrowanie tego powinno być dla Ciebie bułką z masłem , biorąc pod uwagę w/w kosz! nieśmiało powiem, że jedyne, co bym zmieniła, to wieszak na coś takiego bardziej "dizajnerskiego". może coś Cię zainspiruje, przyjemne dla oka i łatwe do sporządzenia : Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 01.05.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 leaat super kuchnia. Prosta, elegancka ale taka domowa i ciepła już sam fakt że masz w kuchni panele sprawia że czułabym się w niej bardzo dobrze (nie przepadam za płytkami w kuchni) a co do paneli to cudne są. Też chciałam takie jasne ale ostatecznie spanikowałam Czarna ściana z luksferami wygląda fantastycznie. Dodaje takiego smaczka i pazura. Nie będę pisać że blat czy piekarnik nie w moim klimacie bo tak to wszystko fajnie ze sobą połączyłaś że wszystko bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 02.05.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 leaat piękna kuchnia ale dlaczego uważasz że luksfery to błąd? użytkowanie nie tak czy już ci się "opatrzyły" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 02.05.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Leat, bardzo ładnie u Ciebie Mam pytanie o panele - ta passionata to dąb biały czy wenge. Kupiłam do siebie na całe poddasze właśnie dąb biały. Miałam wątpliwości co do utrzymania, ale są tak piękne, że nie mogłam się oprzeć. Jeśli to dąb, to jak się sprawuje w utrzymaniu?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodazdrowia 02.05.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 (edytowane) witam, nasza kuchnia -jeszcze nieużytkowana więc nie wypowiadam się na temat funkcjonalności (każda krytyka i podpowiedź mile widziana). Kuchnia (aneks) połączona (otwarta) na pokój..... (krzesła tymczasowe - proszę o sugestię dotyczącą koloru - w drewnie, czy kolorze (czarny, kremowy, bordowy?? hmmm...) Edytowane 2 Maja 2012 przez dodazdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.05.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 widzę, że przewidzieliście zabudowe szafek wiszących, by nie osiadał kurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda85 02.05.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 witam, nasza kuchnia -jeszcze nieużytkowana więc nie wypowiadam się na temat funkcjonalności (każda krytyka i podpowiedź mile widziana). Kuchnia (aneks) połączona (otwarta) na pokój..... (krzesła tymczasowe - proszę o sugestię dotyczącą koloru - w drewnie, czy kolorze (czarny, kremowy, bordowy?? hmmm...) ładna kuchnia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 03.05.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Chciałam tylko zapytać czy ten zlew w rogu jest wygodny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 03.05.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 witam, nasza kuchnia -jeszcze nieużytkowana więc nie wypowiadam się na temat funkcjonalności (każda krytyka i podpowiedź mile widziana). Kuchnia (aneks) połączona (otwarta) na pokój..... (krzesła tymczasowe - proszę o sugestię dotyczącą koloru - w drewnie, czy kolorze (czarny, kremowy, bordowy?? hmmm...) Witam , wydaje mi się że za nisko są górne szafki ale to może złudzenie i chyba wygodniej by było mieć zlew pod oknem , tym sposobem by była większa odległość pomiędzy zlewem a płytą . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodazdrowia 03.05.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 (edytowane) decyzja o zlewozmywaku była przemyślana, dojście wygodne (w rogu znajduje się sam ociekacz). próbowałam myc kilka naczyń i jest ok:) , bardziej zależało mi na blacie roboczym niżeli zlewozmywaku (pod oknem), ale pewnie w czasie okaże się, czy nie zrobiłam poważnego błędu. Kuchnia nie jest duża i nie było za dużo możliwości jego umiejscowienia. Górne szafki są wysokie i dodatkowo wyższe, aby łączyły się z zabudową sufitową. Dolne szafki są na wysokości 92 cm (zależało mi, aby blat był wygodny w użytkowaniu). Dziękuję za opinie choc kuchnia nie wzbudza zachwytu Jest wiele kuchni, które bardzo mi się podobają, ale jednak moim zdaniem pięknie reprezentują się na otwartej i dużej przestrzeni... Nataly - Twoje kuchnie są urzekające - szkoda, że w naszych okolicach nie ma nikogo z profesjonalnym podejściem do sprawy Edytowane 3 Maja 2012 przez dodazdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelkac 03.05.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 wypowiem się co do zlewu w rogu- bo widzę, że wzbudza wiele wątpliwościja takowy użytkuję w swojej obecnej kuchni ponad 7 lat, jest to dla mnie super wygodne.W nowej kuchni też taki planuję!! chcę mieć dużo blatu roboczego przy oknie, żeby podczas prac móc podziwiać widoczki;)a przy zlewie w dzisiejszych czasach na prawdę niewiele czasu się spędza mając zmywarkę.ociekacz w rogu - ma też ten plus że nie zabiera cennego miejsca z blatu roboczego - co jest szalenie istotne szczególnie w niezbyt wielkich kuchniach.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenkaa 03.05.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 wypowiem się co do zlewu w rogu- bo widzę, że wzbudza wiele wątpliwości ja takowy użytkuję w swojej obecnej kuchni ponad 7 lat, jest to dla mnie super wygodne. W nowej kuchni też taki planuję!! chcę mieć dużo blatu roboczego przy oknie, żeby podczas prac móc podziwiać widoczki;) a przy zlewie w dzisiejszych czasach na prawdę niewiele czasu się spędza mając zmywarkę. ociekacz w rogu - ma też ten plus że nie zabiera cennego miejsca z blatu roboczego - co jest szalenie istotne szczególnie w niezbyt wielkich kuchniach. pozdrawiam dokladnie Cie popwieram. Moj zlew ktory obecnie uzytkuje tez jest prawie w rogu, ociekacz wlasnie tez odwrocony w strone rogu. Nie widze w tym zadnych minusow a same plusy. obecnie tez planuje nowa kuchnie i zlew rowniez bedzie w rogu. To swietne wykorzystanie tego miejsca, umozliwiajac wieksza swobode w wykorzystaniu blatow roboczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts