Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki dziewczyny. Ja tego blatu nie mogę się doczekać bardziej niż porodu. :lol2:

hehe, tak tak mam na mysli parkiet, a nie karton :)

i wow... zwykly dab? Pewnie ten trzeci gatunek sprawia, ze podloga jest taka ciekawa i "zyje"?

A podasz zrodlo, skad ten parkiet zakupiony? :)

Czy ten 3-ci gatunek przekladal sie jakos na ukladanie, byly jakies problemy? Np. wypaczone klepki, seki, roznice w wymiarach itd. ?

Dzieki za informacje i szczegolnie za dodatkowe zdjecia!

Zwykły dąb, "Kaczkan" dąb rustikal, 30x7x16 (albo 14) Kładziony przez lokalnych parkieciarzy.

Problemów żadnych nie było, wszystkie klepki jednakowej wielkości i proste :)

Ten trzeci gatunek to dość różnorodna struktura, trochę większych ale zdrowych sęków, nieregularne usłojenie i trochę bieli. Klepki mają dość duży rozrzut jeśli chodzi o wybarwienie, ale mnie o to chodziło. Teraz po 3 tygodniach od ułożenia już tego nie zauważam.

Tu dość dobrze widać różnice w usłojeniu, różnice kolorystyczne i biel. Sęki jakoś specjalnie się w oczy nie rzucają. ;)

IMG_6518.jpg

IMG_6535.jpg

IMG_6542.jpg

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To zaczątek mojej białej ;)

Agatah, piekna kuchnia! my mamy w planie zrobic nasza w identycznym stylu, tak samo szafki pionowe, i tutaj pojawia sie moje pytanie :)

Jak rozwiazaliscie kwestie okapu? domyslam sie, ze jest chowany w szafce? bedzie wysuwany?

My myslelismy o takim podszafkowym, ale maz sie boi, ze nie da rady, i beda szafki cale w tluszczu. Dlatego chcialby taki wysuwany...

Ale ja chce miec okap calkiem niewidoczny, i tutaj mamy dylemat. A widze, ze u Was nic nie widac, dlatego bardzo mnie zaciekawilo jak Wy ta kwestie rozwiazaliscie :)

Z gory dziekuje za odpowiedz, i jeszcze raz gratuluje pieknej kuchni!

Zwykły dąb, "Kaczkan" dąb rustikal, 30x7x16 (albo 14) Kładziony przez lokalnych parkieciarzy.

Ten trzeci gatunek to dość różnorodna struktura, trochę większych ale zdrowych sęków, nieregularne usłojenie i trochę bieli. Klepki mają dość duży rozrzut jeśli chodzi o wybarwienie, ale mnie o to chodziło.

Mnie też się właśnie takie podłogi podobają - ma być różnorodna struktura - takie podłogi są najpiękniejsze ;)

Tu dość dobrze widać różnice w usłojeniu, różnice kolorystyczne i biel. Sęki jakoś specjalnie się w oczy nie rzucają. ;)
U mnie jest położony dąb krotoszyński surowy który został zaolejowany. Jak to mówili moi glazurnicy - "wygląda magicznie" ;)

budowa 192_525.jpg

agatah, podłogi masz piękne, za to kuchnia - przemyślana, wszystko pod kreskę, idealnie spasowane - efekt końcowy na pewno będzie bombowy, ale.. mnie się już to opatrzyło i.. wolę patrzeć na Twoje podłogi ;)

Pozdrawiam,

http://magda.histeria.pl/album/domek/budowa/#budowa%20192.JPG

tita6

zaiste dosc duzo sie dzieje w kuchni w zwiazku z tym ze dosc intensywny kolor akcetu wybralas [pomarancz mi sie podoba i wg mnie ladnie laczy sie z zyrandolem, plus wcale nie jest go za duzo]. ale te metalowe ramy dla lacobelu to za duzo szczescia na raz.

podoba mi sie szarosc na scianach [ to szarosc prawda?] oraz podloga [co to za plytki i kolor?].

mysle ze nie jest az tak zle, ale tez jest kilka rzeczy ktore zrobilabym innaczej.

Agatah zapowiada sie ladna kuchnia :D i mam nadzieje ze bedzie blat i zdecia zanim urodzisz bo innaczej pewnie na zdjecia bedziemy dluuugo czekac.

a wiesz juz co miedzy szafki dasz? szklo?cos innego?kolor?

Agatah, piekna kuchnia! my mamy w planie zrobic nasza w identycznym stylu, tak samo szafki pionowe, i tutaj pojawia sie moje pytanie :)

Jak rozwiazaliscie kwestie okapu? domyslam sie, ze jest chowany w szafce? bedzie wysuwany?

My myslelismy o takim podszafkowym, ale maz sie boi, ze nie da rady, i beda szafki cale w tluszczu. Dlatego chcialby taki wysuwany...

Ale ja chce miec okap calkiem niewidoczny, i tutaj mamy dylemat. A widze, ze u Was nic nie widac, dlatego bardzo mnie zaciekawilo jak Wy ta kwestie rozwiazaliscie :)

Z gory dziekuje za odpowiedz, i jeszcze raz gratuluje pieknej kuchni!

Okap jest teleskopowy, kiedy robiłam zdjęcia jeszcze nie był zamontowany.

Jest poniżej linii szafek, ale to przecież kuchnia, nie wszystko trzeba ukrywać. Ma być przede wszystkim praktycznie ;) Pod szafkami planuję jeszcze listwę, która zamaskuje co nieco, więc okap nie będzie tak smętnie zwisał ;)

Mnie też się właśnie takie podłogi podobają - ma być różnorodna struktura - takie podłogi są najpiękniejsze ;)

U mnie jest położony dąb krotoszyński surowy który został zaolejowany. Jak to mówili moi glazurnicy - "wygląda magicznie" ;)

agatah,[/b] podłogi masz piękne, za to kuchnia - przemyślana, wszystko pod kreskę, idealnie spasowane - efekt końcowy na pewno będzie bombowy, ale.. mnie się już to opatrzyło i.. wolę patrzeć na Twoje podłogi ;)

Pozdrawiam,

Dzięki :)

Świetna podłoga :)

Parkiet był jedyną z rzeczy, które chciałam "od zawsze". Powiedziałam sobie kiedyś, że nigdy żadnych paneli, a płytek na podłogach jak najmniej. I kocham ten parkiet. Nic nie stuka, nic się nie tłucze, jest ciepły, w końcu mogę chodzić po podłodze boso.

Agatah zapowiada sie ladna kuchnia :D i mam nadzieje ze bedzie blat i zdecia zanim urodzisz bo innaczej pewnie na zdjecia bedziemy dluuugo czekac.

a wiesz juz co miedzy szafki dasz? szklo?cos innego?kolor?

Ja też mam taką nadzieję... :D Chociaż termin już jutro ;) ale nic nie zapowiada pojawienia się małego człowieka po tej stronie, niech jeszcze siedzi, bo mam kilka rzeczy do zrobienia ;)

Między szafkami będzie szkło. Pewnie w kolorze grafitowym (chociaż białe mnie kusi), wtedy też nad szafkami pomalowałabym na zbliżony kolor. ;) Ale muszę to zobaczyć jak blat będzie.

Muszę olej kupić.

Okap jest teleskopowy, kiedy robiłam zdjęcia jeszcze nie był zamontowany.

Jest poniżej linii szafek, ale to przecież kuchnia, nie wszystko trzeba ukrywać. Ma być przede wszystkim praktycznie ;) Pod szafkami planuję jeszcze listwę, która zamaskuje co nieco, więc okap nie będzie tak smętnie zwisał ;)

Dzięki za odp, zatem czekam na końcową wersję Waszej kuchni, ciekawa jestem tej listwy ;)

http://fotoo.pl//out.php/i235074_granit-20galaxy-20star-202.jpg

http://fotoo.pl//out.php/i235088_granit-20galaxy-20star-206.jpg

witam,chciałbym pokazać moją jeszcze nie w pełni można powiedzieć dopracowaną kuchnię .

Edytowane przez joliska
Nie mnóż postów - w jednym możesz mieć 10 zdjęć :)