Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

zaczek17 bardzo ładna kuchnia, płytki szczególnie mi się podobaja, a cyz mozesz powiedzieć jak one się sprawuja czy się brudzą?? a jeżeli chodzi o lodówkę to właśnie sama sie zastanawiam co jest lepsze , wcześniej chciałam wolnostojącą, ale teraz coraz bardziej przekonują mnie pod zabudowę

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To ja napiszę nieśmiało kilka słów.

Baaaardzo podoba mi się to wielkie okno. Ogólnie ładna kuchnia choć dla mnie troszkę sterylna.I nie zazdroszczę czyszczenia tego okapu.

Jednak całosciowo bardzo spójna.

No i pewnie nikt ci się do krzeseł nie doczepi;).

zaczek 17 kuchnię masz bardzo ładną i gratuluję wykonania. A forniru niemasz co żałować. Bardzo miękki materiał ( i drogi) i szlag by cię trafiał z każdą ryską.

Mnie tylko drażni okno - a właściwie to, że jest ono tak bardzo wysoko. Jakoś nieproporcjonalnie. O wiele ładniej by wyglądało gdyby okno zaczynało się zaraz z wysokościa blatu.

dziękuję za pozyt. opinię:)

okno to błąd nowicjuszy budowlanych (czyli nas:bash:) też uważam że jest za wysoko, mój m. wpadł na pomysł jego zmniejszenia bo stwierdził, że z kranem będzie problem jak zostanie tak jak było w projekcie, a teraz ja się wkurzam, bo muszę stawać na palcach żeby wyjrzeć przez okno, no i nie jest na jednej linii z drugim oknem, ale mnie przegadał i już...przepadło:cry:

dziękuję za pozyt. opinię:)

okno to błąd nowicjuszy budowlanych (czyli nas:bash:) też uważam że jest za wysoko, mój m. wpadł na pomysł jego zmniejszenia bo stwierdził, że z kranem będzie problem jak zostanie tak jak było w projekcie, a teraz ja się wkurzam, bo muszę stawać na palcach żeby wyjrzeć przez okno, no i nie jest na jednej linii z drugim oknem, ale mnie przegadał i już...przepadło:cry:

a ja nie uważam że jest za wysoko - też tak będę miała i celowo to zrobiłam :) Akurat nie mam żadnego innego okna na linii okna kuchennego, więc od zewnatrz tez dla mnie to nie problem. A w ogóle to bardzo fajna masz kuchnię i nie uważam ze jest sterylna - płytki na ścianie i drewniany blat fajnie ocieplają biel frontów.

zaczku, a ta lodówa otwierana na tą stronę to wygodna? poza tym podoba mi się bardzo :)

u justy z kolei drażni mnie brak konsekwencji. szafki bardzo proste (wysoki połysk, gładko, kanciasto), a na ścianie sielskie kafle, klimatyczna roletka w oknie i jeszcze gzyms rodem z angielskiej kuchni. ogólnie jest fajnie, ale od razu ciśnie mi się "ale" (a propos funkcjonalności - wolałabym zamienić miejscami piekarnik i lodówę)

u justy z kolei drażni mnie brak konsekwencji. szafki bardzo proste (wysoki połysk, gładko, kanciasto), a na ścianie sielskie kafle, klimatyczna roletka w oknie i jeszcze gzyms rodem z angielskiej kuchni. ogólnie jest fajnie, ale od razu ciśnie mi się "ale" (a propos funkcjonalności - wolałabym zamienić miejscami piekarnik i lodówę)

Ten brak konsekwencji to wynik kilku kompromisów i mojego niezdecydowania. Jeśli chodzi o funkcjonalność to każdy ustawia sprzęty według własnych przyzwyczajeń i właśnie dlatego lodówka w kącie. Piekarnik otwiera się na lewo, więc pod ścianą był by mało wygodny w użytkowaniu.

nowy 1 Nie wiem, czy pytanie było skierowane do mnie, ale jeśli tak, to wymiar kuchni 387x220

ka-em Okap nie jest problemem, wystarczy gorąca woda z płynem do naczyń i mikrofibra. Nie wiem czy sterylna to dobre słowo, chyba raczej ciut pusta. Przynajmniej tak mi się wydawało, gdy patrzyłam na zdjęcia. Co do krzeseł, to nie jestem tego pewna ;)

JUSTA mnie się baaardzo podoba - tak świeżo!! Właśnie tez zauważyłam piekarnik otwierany na bok - cholerka a nie robią tak jak z lodówkami, żeby można było sobie dopasować stronę otwierania?

Najbardziej podoba mi się to, że kuchnia otwarta a jakby jej nie było widać!! Brawo!!

Bardzo dziękuję :D

Ilu oglądaczy tyle opinii. :)

Co do piekarnika, to byłam pewna, że nie, ale po Twoim pytaniu mam spore wątpliwości. Każe to sprawdzić mężowi jak wróci. Jeżeli się da przełożyć zawiasy to będzie mega wygodnie!

Justa bardzo ładna kuchnia.Ja lubię takie "puste" kuchnie,u mnie też nic nie stoi nie potrzebnego na blacie.Żadnych kurzołapaczy.

ka-em nic bardziej mylnego jeżeli chodzi o okap,mam taki sam i czyszczenie nie jest najmniejszym problemem.Nigdy nie uzywałam żadnego płynu do niego,kiedyś płyn do szyb a teraz mikrofibra jana niezbędnego do okien i luster.

Ten brak konsekwencji to wynik kilku kompromisów i mojego niezdecydowania. Jeśli chodzi o funkcjonalność to każdy ustawia sprzęty według własnych przyzwyczajeń i właśnie dlatego lodówka w kącie. Piekarnik otwiera się na lewo, więc pod ścianą był by mało wygodny w użytkowaniu.

ale żeby nie było - w ogóle kuchnia jest świetnie wpasowana we wnętrze. jest ładna i ciepła. a stół to miodzio totalne :)

zaczek17 fajna kuchnia, bardzo ladny fornir! super kolorystyka, jak dodasz cos na okno(cos jasnego!) i rzeczy uzytku codziennego i bedzie jeszcze fajniej!

ka_em kuchnia ciekawa, rowniez super fornir, ale ten kremo-cos mi sie nie podoba i jakos mi sie nie widzi. plus troszke sporo otwartych polek jak na otwarta kucnie. ale fajnie wylozona sciana ladnym fornirem. mam nadzieje ze w utrzymaniu bedzie ok i nie bedzie sie niszczyl zwlaszcza w okolicach umywalki i plyty.

justa, kuchnia jest swieza tylko te rolety i kafelki nad blatem... zupelnie sie rozjechalo stylem. narozniki pod sufitem mniej sie rzucaja w oczy przy plytkach i rolecie. rolete latwiej zmienic na cos bardziej neutralnego. bardoz ladny kolor blatu i super duze okno dodaje tyle jasnosci. Ale jesli sam sie podoba to super :)

Edytowane przez joliska

Do justa dzięki za wymiary Jeszcze pytanie dotyczące wymiarów wysokiej zabudowy -jak się nie mylę to chyba 2 x 60 cm. a zmywarka ? Pytam bo próbuję zwymiarować swoje szafki A najlepiej jakbyś mogła podać mi wymiary poszczególnych szafek .Będe miała podobny układ tylko odwrócony stronami i na razie zastanawiam się nad wymiarami szafek.Nie ukrywam ze Twoja kuchnia jest mi w tym pomocna.A zlew rogowy jakiej masz firmy i czy wygodny , bo zdania na temat zlewów rogowych są podzielone.Ja jednak zdecydowałam ze właśnie taki będzie. Edytowane przez nowy 1