Nataly Design 22.05.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 No to jestem w kropce, bo praktycznie się zdecydowałam na akryl. Kolorystyka mnie nie ogranicza, bo kuchnia ma być biało-szara, więc w akrylu dostępna. Martwi mnie to rysowanie, ale to samo słyszałam o lakierze? Cenowo wychodzi praktycznie tak samo, jutro jeszcze raz wyskoczę pomacać i obejrzeć wspomniane doklejki. Dzięki wielkie. A może odezwie się ktoś kto taką kuchnie użytkuje? Witam , właśnie najlepiej zobaczyć jak ta doklejka wygląda u Twojego podwykonawcy ponieważ na rynku jest różna jakość .. Myślę że jakość jest podobna do frontów lakierowanych ale przynajmniej u mnie akryl się nie przyjął . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milady 22.05.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Nataly, jestem zachwycona Waszymi realizacjami! Niestety trochę za daleko mieszkam Czy możesz mi powiedzieć na co zwrócić uwagę przy wyborze wykonawcy mebli lakierowanych- mamy na oku kilku wykonawców, ofert są podobne cenowo, wykonawcy używają lakierów ICA, dają gwarancję na dwa lata. Czy grubość frontów ma znaczenie? Na co jeszcze zwrócić uwagę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noira 22.05.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Ja mam akrylowe białe fronty, owszem wklejką boczną jestem zawiedziona, nie wiedziałam że nie będzie gładkiego rantu jak na frontach lakierowanych...ale widać tylko z bliska. Ogólnie jestem zadowolona no i to była jedyna biel którą zaakceptowałam, przy kolorze ścian każdy lakier wpadał w lekką śmietankę, a akryl akurat śnieżnobiały mi się nic nie rysuje Dzięki Głównie o to rysowanie się rozchodzi. O tym, że brzegi nie są jak w lakierze wiedziałam, tylko ciekawi mnie czy to przeszkadza w użytkowaniu, czyszczeniu? Generalnie jak zobaczyłam meble w salonie to pomyślałam, że to szkło. Dopiero z bliska widać, że nie. Meble ma robić zaprzyjaźniony sprawdzony stolarz, a nie studio kuchenne. Venus, pięknie u Ciebie! Bardzo moje klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adziaj 22.05.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Moja znajoma zamówiła sobie szafki kuchenne z akrylu. Stolarz, który robi jej kuchnie mówił, że akryl można poddać polerowaniu, jak będą ryski i jest pod tym względem lepszy od lakieru i ogólnie poleca (też znajomy stolarz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.05.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Noira dziękuję W ogóle mi te doklejane obrzeża nie przeszkadzają w czyszczeniu, bo prawdę mówiąc takie fronty przecieram raz na pół roku. Co ciekawe mam również ciemny fornir w lakierze i nie widzę aż tak paluchów czy zacieków (pewnie jakby był na większej powierzchni to bym psioczyła) Lakierowaną szafę w wiatrołapie też lubię, nawet nie wiem czy nie bardziej ze względu na brzegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 22.05.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Nataly, jestem zachwycona Waszymi realizacjami! Niestety trochę za daleko mieszkam Czy możesz mi powiedzieć na co zwrócić uwagę przy wyborze wykonawcy mebli lakierowanych- mamy na oku kilku wykonawców, ofert są podobne cenowo, wykonawcy używają lakierów ICA, dają gwarancję na dwa lata. Czy grubość frontów ma znaczenie? Na co jeszcze zwrócić uwagę??? Witam , staramy się , staramy ... Niedługo ruszmy do Gdańska bo Klientka powiedziała że jesteśmy w "jej typie " ...heheh Fronty mogą być wykonane w grubości 16 lub 19 mm i proponowałbym wybrać te "grubsze" Ważna jest też ilość warstw lakieru ale nie wiem czy taką informację Pani podadzą. Jeżeli front ma być w połysku to właśnie tu jest ważna jego jakość i najlepiej zobaczyć w każdej firmie jak to wygląda . Ja widziałem w swoim życiu różne "połyski" Ja współpracuję z fabryką która daje 7 lat gwarancji .. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 22.05.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 nataly jezdzicie po calej Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 22.05.2012 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 nataly jezdzicie po calej Polsce? Witam , Klientka zaproponowała pokrycie wszelkich dodatkowych kosztów które też nie są małe bo wchodzą w rachubę najpierw moje pomiary z dojazdem , potem wybranie materiałów i praca nad projektem , następnie dojazdy monterów plus kwaterunek itd .. Najwięcej mebli wykonujemy na miejscu , w Warszawie i okolicach . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noira 22.05.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Venus, jeszcze raz dzięki za podzielenie się doświadczeniem Zdecydowałam się na akryl, którym mam nadzieję pochwalę się w tym wątku za max 1,5 miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milady 22.05.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 nataly, bardzo dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie: ile warstwlakieru to już dobra ilość??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 22.05.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Witam , dla inspiracji prezentuję zamontowany stół fornirowany na wyspie . Długo myśleliśmy nad jego montażem ale się udało ... http://www.nataly.pl/podstrony/img/1834.jpg Stół ma grubość 10 cm i nie ma żadnej widocznej podpory . Pozdrawiam , nataly-meble Nataly, piękna kuchnia Wyspa genialna, ale mnie interesuje ta zabudowana ściana po prawej, bo też coś takiego planuję (mam wnękę na lodówkę i drzwi do spiżarni) - co to za płyta i jak przymocowana? Jak rozwiązane są zawiasy w tych podwójnych drzwiach - tak jak w szafkach? Do czego są przymocowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio_ 23.05.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 (edytowane) http://desmond.imageshack.us/Himg256/scaled.php?server=256&filename=p1040609.jpg&res=landing Edytowane 31 Maja 2012 przez piopio_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.05.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Ka_em, świetnie wyszła Ci kuchnia. I widać, że jest dookoła wyspy sporo miejsca. Pamiętam dyskusje nad projektem i wydawało się, że będzie ciasno. Wygląda bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.05.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Piopio nawet dla mnie miłośniczki czarnych kuchni jakoś jest za ponuro. Fajna solniczka i pieprzniczka. Szkło z tapetą mi nie pasuje. Ogólnie fajna, nowoczesna, kanciasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.05.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Lakierowane kuchnie ze "swojskimi" elementami: http://media-cache3.pinterest.com/upload/274297433524718934_Xt7snMWu_c.jpg Zasady są to po, żeby je łamać! kuchnia na tym zdjęciu bardzo mi sie podoba...mam pytanko czy ktos widzial gdzieś w sprzedaży taką cegłę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 23.05.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Nataly, piękna kuchnia Wyspa genialna, ale mnie interesuje ta zabudowana ściana po prawej, bo też coś takiego planuję (mam wnękę na lodówkę i drzwi do spiżarni) - co to za płyta i jak przymocowana? Jak rozwiązane są zawiasy w tych podwójnych drzwiach - tak jak w szafkach? Do czego są przymocowane? Też mi się podoba ... we wnęce jest lodówka i słupki ze sprzętem oraz szafka narożna w której jest szuflada z ekspresem do kawy . Cała ściana jest wykonana z forniru i panele są montowane na różne sposoby .. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_1983 23.05.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 (edytowane) To i ja nieśmiało wrzucam swoją jeszcze ciepłą, niedokończoną co prawda (gniazdka, kontakty, oświetlenie i ew. dodatki do ogarnięcia), ale wyczekaną, wymyśloną i zaplanowaną przeze mnie kuchnięWidok z jadalni (za wysoką zabudową jest przejście na korytarz i schody)http://images37.fotosik.pl/1554/201079975064b5bfmed.jpg Ściana nr 1 w zbliżeniuhttp://images42.fotosik.pl/378/88baec51a873f41dmed.jpg Ściana nr 2http://images50.fotosik.pl/1601/a67a067688c8d7c4med.jpg Ściana nr 3 (barek oddziela kuchnię od jadalni- podpórki pod blatem są tymczasowe do wyschnięcia kleju)http://images35.fotosik.pl/1404/70a395463a9abc80med.jpg Wysoka zabudowahttp://images42.fotosik.pl/378/3d77846f3119bf90med.jpg Widok z salonu na jadalnię i barek w kuchnihttp://images41.fotosik.pl/1537/16c4b5620ff08192med.jpg Zastanawiam się co dać w oknie kuchennym... Edytowane 23 Maja 2012 przez Ania_1983 Zmiana rozmiarów zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.05.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 ładnie udało się zgrać kolory lakieru i płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 23.05.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Ania_1983 bardzo przyjemna kuchnia. Tylko okap mnie jakoś razi. Bardziej pasowałby mi taki szafkowy. Ale to moje zdanie. Ogólnie wyszło fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelkac 23.05.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Dla mnie BOMBA!!Gratuluję odwagi w wyborze kolorystyki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts