Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kuchnia bardzo miła dla oka..mam pytanie jakie były wymiary pomieszczenie i ewentulnie jaka w tej chwili jest szerokośc wolnej przestrzeni pomiedzy ciągami szafek ??

Patrząc na szerokość szafek kuchennych wymiary kuchni to 3x2,40 m, a więc szerokość pomiędzy ciągiem szafek to 120 cm.;)

Moim zdaniem kuchnia ma bardzo przyzwoite wymiary, jak na kuchnię prawdopodobnie blokową, zamkniętą.

Witam , bardzo dziękuje za miłe słowa .. ;-) Więc po kolei - front jest "wymyślony" przez naszą firmę czyli jest specjalnie pogrubiony i cały fornirowany . Uchwyt jest ścięty pod kątem 45 stopni i jest bardzo wygodny w użytkowaniu . Zastosowany fornir to teak ale proszę się nie sugerować samą nazwą ponieważ występuje on w różnej kolorystyce i trzeba wybrać najbardziej pasujący swoim własnym upodobaniom .. Odległość pomiędzy szafkami to ok 125 cm i wymiar 3 m * 3.3 m . A kuchnia jest zamontowana w półotwartej kuchni w segmencie na parterze ..;-) Serdecznie pozdrawiam

Nataly przepiękna kuchnia, jedna z najładniejszych prezentowanych przez Ciebie. Świadczy tylko IMO, że kuchnia nie musi być wielka, żeby świetnie wyglądała. Na ścianie to szyba czy lacobel? Na zdjęciu ma minimalnie inny odcień o zastanawiam się czy jest szansa w ogóle uzyskać taki sam idcień lacobela co szafek (o biel właśnie mi chodzi).

Czy jest szansa na zbliżenie uchwytu przyciętego pod kątem 45stp? Czy wygląda to podobnie jak podcięcia w popularnej serii mebli Ikeowych?

Hej Magda, szacuję wymiary kuchni tak samo :D

Nataly, dobrze że wrzucasz swoje inspiracje. Bardzo ładne nowoczesne kompozycje, a w dodatku nieoceniona inspiracja dla inwestorów walczących z mniej przestronnymi pomieszczeniami. Dzięki :D

Cześć Aantenko :)

Rzeczywiście, nataly piękne kuchnie nam tu prezentuje, wydaja się takie dopracowane, ale ma to szczęście, że są to raczej spore pomieszczenia i dość ustawne. Z moją kuchnią nie jest tak prosto;)

Nataly - pięknie jak zwykle!!!

Nieśmiało wklejam moją kuchnię, którą już kiedyś parokrotnie pokazywałam, także w wersji przed rozbudową.

Kolorystyka trochę podobna do prezentowanej kuchni Nataly (niestety standard zupełnie inny), ale jak tak patrzę na ten jasny blat w kuchni Nataly, to się zastanawiam, czy do mojej też taki by pasował, czy jednak szary bądź czarny??? Ciągle przymierzam się, by zmienić blat w mojej kuchni, bo ten laminat mnie wykańcza (czyszczenie). Podpowiecie?

http://img18.imageshack.us/img18/8471/dsc1421m.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img717.imageshack.us/img717/5608/dsc1420s.jpg

http://img189.imageshack.us/img189/6296/dsc1427w.jpg

Edytowane przez asizo

Nataly przepiękna kuchnia, jedna z najładniejszych prezentowanych przez Ciebie. Świadczy tylko IMO, że kuchnia nie musi być wielka, żeby świetnie wyglądała. Na ścianie to szyba czy lacobel? Na zdjęciu ma minimalnie inny odcień o zastanawiam się czy jest szansa w ogóle uzyskać taki sam idcień lacobela co szafek (o biel właśnie mi chodzi).

Czy jest szansa na zbliżenie uchwytu przyciętego pod kątem 45stp? Czy wygląda to podobnie jak podcięcia w popularnej serii mebli Ikeowych?

Jeszcze raz dziękuję , robimy kuchnie do różnych pomieszczeń ale jak to pomieszczenie jest zbyt małe żebym wszedł tam z aparatem to nie robię fotek .. ;-)

Akurat ten lacobel wybierali Klienci i nie jest on biały tylko w odcieniu szkła matowego . Natomiast w lacobelach występuje kolor czysto biały 9003 . Hm , nie wiem

jak wygląda uchwyt ikei ale chyba na naszej stronie mamy jakieś zbliżenie a jak nie to proszę o info na mail firmowy to postaram się to przesłać . Pozdrawiam

Nataly - pięknie jak zwykle!!!

Nieśmiało wklejam moją kuchnię, którą już kiedyś parokrotnie pokazywałam, także w wersji przed rozbudową.

Kolorystyka trochę podobna do prezentowanej kuchni Nataly (niestety standard zupełnie inny), ale jak tak patrzę na ten jasny blat w kuchni Nataly, to się zastanawiam, czy do mojej też taki by pasował, czy jednak szary bądź czarny??? Ciągle przymierzam się, by zmienić blat w mojej kuchni, bo ten laminat mnie wykańcza (czyszczenie). Podpowiecie?

http://img18.imageshack.us/img18/8471/dsc1421m.jpg

http://img717.imageshack.us/img717/5608/dsc1420s.jpg

http://img189.imageshack.us/img189/6296/dsc1427w.jpg

Akurat ciemny blat jest najgorszy w utrzymaniu na nim czystości .. wiem o tym z doświadczenia a w tej kuchni można spokojnie zastosować jaśniejsze kolory ..

Pozdrawiam

Witam , przedstawiam kolejną naszą inspirację do dosyć wąskiej kuchni .

http://www.nataly.pl/podstrony/img/1841.jpg

Nataly

Dołączam z przyjemnością do ciepłych słów o kuchni - BARDZO mi się podoba :). Napisz proszę jak otwierają się górne szafki. Ten podział jest faktyczny, czy tylko na frontach?

I ślicznie dziękuję za info o Tandemie. Nie znałam go. Super sprawa do mojej kuchni gdzie cargo się nie sprawdzi ze względu na słup.

Nataly

Dołączam z przyjemnością do ciepłych słów o kuchni - BARDZO mi się podoba :). Napisz proszę jak otwierają się górne szafki. Ten podział jest faktyczny, czy tylko na frontach?

I ślicznie dziękuję za info o Tandemie. Nie znałam go. Super sprawa do mojej kuchni gdzie cargo się nie sprawdzi ze względu na słup.

Witam , cieszę się niemiernie i przekażę te opinie również bardzo zadowolonym Klientom ...;-)

Górne szafki otwierają się za pomocą tipona , natomiast za dolnymi frontami jest specjalna listwa podchwytowa która umożliwia włożenie palców za front i uchylenie ich . Jak mogę to zawsze pomogę , pozdrawiam ..

Nataly,ja również o Twoich kuchniach mogę mówić w samych superlatywach, bardzo mi się podobają. Doprecyzuję pytanie Julianny16, czy szafki otwierają się tradycyjnie na boki jako całość, czy występuje podział frontów? Jeśli fronty są podzielone, czy wówczas otwierają się do góry czy na boki? Czy masz może jakieś zdjęcie to obrazujące?

Nataly,ja również o Twoich kuchniach mogę mówić w samych superlatywach, bardzo mi się podobają. Doprecyzuję pytanie Julianny16, czy szafki otwierają się tradycyjnie na boki jako całość, czy występuje podział frontów? Jeśli fronty są podzielone, czy wówczas otwierają się do góry czy na boki? Czy masz może jakieś zdjęcie to obrazujące?

Wszystkie szafki otwierają się na boki .. i są oddzielnymi drzwiczakami ..Pozdrawiam

Ponieważ to mój pierwszy post najpierw chciałbym się przywitać: cześć wszystkim !!:D

A teraz pytanie do nataly i xisio:

Jaka jest odległość pomiędzy blatem i okapem? Wydaje mi się ze zdjęć że nie jest to więcej niż 60cm, czy gotowanie przy wysuniętym okapie teleskopowym (pyt. do xisio) jest wygodne?

Kilka stron tego wątku bardzo mi pomogło w decyzji jaką kuchnię chcę mieć, mówie tutaj o ostatnich zdjęciach od nataly i xisio, kuchnie są przepiękne !!!

Jednynie martwi mnie umiejscowienie okapu w tego typu projektach, ponieważ zwykle okap zawieszony jest wyżej niż dolna płaszczyzna szafek wiszących. Proszę o rozwianie moich wątpliwości :)

Jeszcze jedno pytanie do nataly - co to za okap? (nie jest teleskopowy jak widać) poszukuje cichego okapu bo kuchnia otwarta na salon, może coś ktoś doradzi?

Pozdrawiam