Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://www.nataly.pl/podstrony/img/1346.jpg

nataly, a możesz zdradzić na jakim systemie zrobione są drzwi łamane? Do tej pory widziałam tylko takie, gdzie prowadnice były na wierzchu, a u Ciebie są ładnie schowane na drzwiami.

Piękna kuchnia I pytania.

1) Wysoka zabudowa przy oknie to szkło jakiego koloru?Jaka jest wysokość tej zabudowy i jej głębokość

2)Co jest na ścianie za okapem?

3) blat z czego?granit?

Witam,

Cieszę się, że się podoba.

1. Szkło w witrynie to ANTISOL GRAFIT.

2. Na ścianie za okapem jest cała tafla czarnego szkła lacobel.

3. Blat granitowy z doklejką o gr 50 mm.

Pozdrawiam,

Radek

A mnie zastanawia w jaki sposób łączy się trzy części frontu w jeden - jak na tym zdjęciu

http://www.artenova.pl/galeria/meblekuchenne/klim_12.JPG

U mojej szwagierki takie połączenie zrealizowano za pomocą zwykłych drewnianych kołków meblowych - nie muszę dodawać że przy bliższych oględzinach te kołki widać......

A mnie zastanawia w jaki sposób łączy się trzy części frontu w jeden - jak na tym zdjęciu

http://www.artenova.pl/galeria/meblekuchenne/klim_12.JPG

U mojej szwagierki takie połączenie zrealizowano za pomocą zwykłych drewnianych kołków meblowych - nie muszę dodawać że przy bliższych oględzinach te kołki widać......

Nie, tu nie stosowaliśmy drewnianych kołków.

Jako, że jest to nasz patent opracowany metodą wielu prób szczegóły zostawimy dla siebie. Podpowiem tylko, że w użycie poszedł płynny metal.

Otwieranie szuflady jest wspomagane elektrycznie ( system BLUM - Servo Drive ).

Pozdrawiam

Edytowane przez artenova

Witam,

Wrzucam na forum jedną z naszych ostatnich realizacji. Mam nadzieję, że posłuży forumowiczom do ewentualnych inspiracji.

Pozdrawiam

Przeglądam od jakiegoś czasu kuchnie i zastanawia mnie jedna rzecz. Kiedy montuje się kratki pod lodówką i piekarnikiem, a kiedy nie ma takiej potrzeby? Na jednych zdjęciach są, na innych nie ma i nic z tego nie rozumiem :confused:

Przeglądam od jakiegoś czasu kuchnie i zastanawia mnie jedna rzecz. Kiedy montuje się kratki pod lodówką i piekarnikiem, a kiedy nie ma takiej potrzeby? Na jednych zdjęciach są, na innych nie ma i nic z tego nie rozumiem :confused:

Wentylacja sprzętu AGD zabudowanego zawsze musi być. Czasem jest rozwiązywane za pomocą kratek wentylacyjnych czasem inaczej np. przez szczeliny dylatacyjne, którą pozawalają na wentylację a nie rzucają się w oczy.

My nie mamy żadnej kratki w szafie przy piekarniku. Mamy za to z tyłu dziurę aż do góry i wentyluje od strony tylnej ścianki.

lampa-wiszaca-koma-md-5807-1a-italux.jpgDSC07467.JPGDSC07472.JPGDSC07458.JPG moja kuchnia - jeszcze nie skończona, brakuje m.inn. oświetlenia, na obwodzie sufitu będą 3 podwójne oczka stropowe natomiast nie wiem jaką lampę dać na srodku, czy zwis będzie dobrze wyglądał, czy może coś bezpośrednio na suficie? Za ewentualne sugestie z góry dziękuję. Rozważam ten zwis. Edytowane przez urga