Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

egtobiasz bardzo mi się podoba - ciepłe i proste wnętrze - świetnie! co masz na podłodze?

Witam,

Na podłodze gres polerowany 60x60 kładziony własnoręcznie :)

Co do reszty postów, to dziękuję za miłe komentarze. Dzięki również za te krytyczne.

Mam pytanie do wszystkich. Ostatno - przeglądając forum muratora - odniosłem niemiłe wrażenie, że jest ono pełne NIE forumowiczów wymieniającymi się doświadczeniami jak było to jeszcze kilka lat temu, ale pełne nieomylnych w budowaniu i urządzaniu "omnibusów". Tym wszystkim gratuluję perfekcyjnego gustu i niezmierzonej, nieocenionej wiedzy na każdy temat :) Czy wy również to odczuliście?

Pozdrawiam serdecznie wszystkich

Odczucia każdy ma swoje, warto pamiętać że słowo pisane zawsze może zostać odebrane na odwrót niż intencja autora :)

Chwaląc się swoimi wnętrzami na wątku ogólnym należy uzbroić się w cierpliwość i wyrozumiałość (zwykle znajdzie się ktoś kto albo będzie wiedział lepiej, albo z zazdrości nazwie kogoś snobem itp), jednak nikt nie zmusza. Można mieć swoją galerię skupiającą z reguły osoby życzliwe dla właściciela :)

Odczucia każdy ma swoje, warto pamiętać że słowo pisane zawsze może zostać odebrane na odwrót niż intencja autora :)

Chwaląc się swoimi wnętrzami na wątku ogólnym należy uzbroić się w cierpliwość i wyrozumiałość (zwykle znajdzie się ktoś kto albo będzie wiedział lepiej, albo z zazdrości nazwie kogoś snobem itp), jednak nikt nie zmusza. Można mieć swoją galerię skupiającą z reguły osoby życzliwe dla właściciela :)

i właśnie dlatego swoje wnętrza nie umieszczę tutaj tylko w swoim dzienniku, początkowo wchodząc na forum "pochwala się ......" myślałam, że znajdę pełno inspiracji do swoich projektowanych wnętrz i w zasadzie się nie pomyliłam ale dyskusje, które odbywają się regularnie na temat gustów i stylów niektórych umieszczających zdjęcia skutecznie zniechęcają pozostałych ......

i właśnie dlatego swoje wnętrza nie umieszczę tutaj tylko w swoim dzienniku, początkowo wchodząc na forum "pochwala się ......" myślałam, że znajdę pełno inspiracji do swoich projektowanych wnętrz i w zasadzie się nie pomyliłam ale dyskusje, które odbywają się regularnie na temat gustów i stylów niektórych umieszczających zdjęcia skutecznie zniechęcają pozostałych ......

Zadając moje pytanie nie miałem na myśli jedynie załączonego zdjęcia mojej kuchni. Jest to moje ogólne odczucie dotyczące tego forum. Szczerze, jestem tutaj niemal codziennie od prawie 5 lat, ale od jakiś kilku tygodni zacząłem poszukiwania innych podobnych stron. Mam powoli dość, jak to nazwałem wcześniej - "omnibusów".

Jeżeli chodzi o umieszczanie zdjęć, to własny dziennik + jego komentarze jest jedynym rozsądnym rozwiązaniem - POPIERAM 100%. Tam można przynajmniej wymienić się sugestiami / poradami z użytkownikami, którzy swym prawdziwym doświadczeniem i wiedzą potrafią wczuć się w rolę właścicieli przeglądanego dziennika. Szkada marnować czas na czytanie komentarzy wątpliwych weteranów dekorowania wnętrz i fanów programu "Dekoratornia" gdzie panuje totalny "misz-masz" byle tylko produkt sponsora był wciśnięty, którzy to jak zapewniają - z własnego doświadczenia - zrobiliby to i owo inaczej.

Ehh, kiedyś to było forum...przyznaję z tęsknotą...

Pozdrawiam,

egtobiasz a jaki zlew będziesz miała do białego blatu? bo sama się właśnie zastanawiam jaki wybrać, będę miała czarną płytę i nad nią okap podobny lub nawet taki sam jak Ty i nie wiem czy zlew też czarny czy może biały jak blat czy stalowy

Witam, Zlew już zamontowany - kolor inox, czy jakoś tak, świetnie się komponuje. Czarny byłby jeszcze lepszy, ale woda jurajska zmusiłaby mnie do zatrudnienia na stałe personelu do jego czyszczenia :) więc ze względów praktycznych pozostawiliśmy go w sferze marzeń :)

Edytowane przez egtobiasz

Ja mam biały zlew do białego blatu i po 1,5 roku sobie chwalę - sprzątanie nie jest moją pasją ;)

Uwierz mi, pod Krakowem, najlepsze filtry do wody wysiadają :) Kamienia w wodzie więcej niż w niejednym kamieniołomie. Ale na poważnie mówiąc - jest to naprawdę wielki problem. Ale...pomieszkamy - zobaczymy

Może, ja w pralni mam stalowy no i .... nie lubię go. W mazowieckim też woda twarda, więc wiem jak to wygląda. Może jakiś zmiękczacz rozważcie?

Mamy już filtr i troszkę poprawia oczywiście jakość wody. Nie ma co rozważać nad kolorem zlewu i materiału z jakiego jest zrobiony. Nam się taki podobał, więc taki jest i będzie :) Za to żałuję, że nie mam pralni :(