Venus_m 14.08.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Marynata dziękuję Ci bardzo za podzielenie się doświadczeniem U nas akurat jasno szare szkło ma być, płytki niestety nie są alternatywą, ale dawno też już nie oglądałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.08.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Pisząc o kuchni, że kiepska, bo napewno trudna do sprzatania, bo wy tego nie lubicie - TO WASZA SPRAWA. POKAŻ jeden wpis, który stwierdził, że kuchnia dardulki jest kiepska, bo trudna do sprzątania. Inaczej potraktuję twój post jako agresywną zaczepkę. Dla mnie raczej to brzmiało - ale fajna kuchnia, szkoda, że sobie na taką nie pozwolę, bo nie lubię sprzątać. y? A wybacz Elfir, ale twoje słowa o tym że rezygnujesz z kominka bo ci się go myć nie chce to już w ogóle trochę żenujące. Dlaczego? Upraszczanie sobie życia jest dla ciebie żenujące? Jestem leniwa i już. Taki charakter i nie zamierzam go zmieniać, bo mi z tym dobrze. No i tak, dla mnie fajnie jest być leniwym. Nie czuję wyrzutów sumienia, że nie zrobię obiadu albo nie zmyję naczyń. Ciebie bawi sprzątanie a ja nienawidzę i co z tego? Po co pisanie elaboratów na temat tego jak się spełniasz sprzątając swój dom? Ja, w przeciweństwie do ciebie nie oceniami podejścia innych do zycia. Dla mnie coś takiego jest ŻENADĄ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.08.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 (edytowane) Chciałbym pochwalić się swoją kuchnią. Klasyczna, współczesna kuchnia. Z podpowiedzi (do wykorzystania w przyszłości) - gdybyś obniżył podwieszany sufit, równo, do wysokości górnej zabudowym, nie miałbyś takiej wąskiej szczelinki na kurz na górze szafek. Edytowane 14 Sierpnia 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miamaja 14.08.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Mam taką sytuację,że ściana jest czarna i szkło na niej przezroczyste.Nawet jak wymyję płynem do szyb,to w słoneczne dni po jakimś czasie widać jak to szkło przyciąga kurz na przykład.Więc może to jest kwestia doboru szkła czy kolorystyki. Tak myślę nad szkłem z widocznym zbrojeniem.Ale u mnie wpasuje się w ogólny wystrój. Może to faktycznie kwestia ciemnego koloru pod szkłem. Trochę tak samo jak z czarnym telewizorem w słońcu. Ja myślałam o gładkiej beżowej ścianie za szkłem lub o jakiejś tapecie lub fototapecie pod szkłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 14.08.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Tak myślę nad szkłem z widocznym zbrojeniem. uwielbiam szkło z widocznym uzbrojeniem !!!!! a jeszcze do tego industrialno-loftowy klimacik i pieję z zachwytu !!!!!! myślę, że w kwestii szkła ważne są zarówno kolor, jak i dobór oświetlenia. im jaśniejszy kolor szkła, tym mniej widać wszelkie "mazy" po szmatce. im mniej światła, tym mniej widoczne są wszelkie zachlapania po wodzie itp. moi sąsiedzi mają szkło malowane na biało i zadnego okna w pobliżu. w efekcie szkło wydaje się być "czystsze" od mojego, które jest jasnoszare i sąsiaduje z boku z oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioterpioter 14.08.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 (edytowane) Powiedz mi jak się użytkuje płytę i zlew, przy tak małej przerwie miedzy nimi ? Nie ma z tym wiekszych problemów. Zabieg dokonany świadomie. Przestrzeń idealnie pasuje na każdy,nawet najwiekszy garnek i przenoszenie warzyw spod baterii przez ociekacz nie powoduje pozostawienia kropli na blacie. Rozwiązanie idealne. Ten fragment blatu służy wyłącznie do takich zabiegów. Trudno robić tam coś innego, ale też taki był zamysł. Nie słuchaj wszystkiego na tym forum Z podpowiedzi (do wykorzystania w przyszłości) - gdybyś obniżył podwieszany sufit, równo, do wysokości górnej zabudowym, nie miałbyś takiej wąskiej szczelinki na kurz na górze szafek. Całkowicie świadomie przerwa między szafkami a sufitem. Połączenie tego typu jak sugerujesz daje złudzenie cieżkości szafkom. Dodatkowo, w moim wypadku nie są to standardowe rozmiary szafek i sa one dużo wyższe wiec tym bardziej połączone z sufitem "waliłyby się na głowę" kucharzowi Kurz... no cóż... to jak z chlapaniem w kuchni - trzeba polubić i z uśmiechem go wycierać pioterpioter kuchnia bardzo ładna, chociaż stół moim zdaniem niezbyt pasuje... Nie niezbyt, ale ZUPEŁNIE nie pasuje Cóż... za jakiś czas pewnie będzie budżet Piotr ładne zdjęcia, ładne szczegóły. Widok całościowy jednak mnie rozczarował - spodziewałam się bardziej nowoczesnego looku Cóż... może next time uwolnię zmysły w kierunku totalnego modern. Na razie pragmatyka zwyciężyła. Dzięki ... czym jest połączona płytka z deska (panelem) ? Fajnei to wyglada ciekaw jestem czy sa tego rozne kolory? To jest zwykły korek. Doskonałe rozwiązanie dla osób niecierpiących, jak ja, wszelkich listew. Korek kładzie się z metra (taki zwykły jak w butelce), a potem zależnie od odcieni podłogi monter dobierał bejce. Ot i cała tajemnica. Edytowane 14 Sierpnia 2012 przez pioterpioter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 14.08.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Mam taką sytuację,że ściana jest czarna i szkło na niej przezroczyste.Nawet jak wymyję płynem do szyb,to w słoneczne dni po jakimś czasie widać jak to szkło przyciąga kurz na przykład.Więc może to jest kwestia doboru szkła czy kolorystyki. Tak myślę nad szkłem z widocznym zbrojeniem.Ale u mnie wpasuje się w ogólny wystrój. Marynata mam pytanie do Ciebie - czy ściana za szkłem jest pomalowana na czarno? Planowałam czarne szkło, ale nie pomyślałam o czarnej ścianie i przezroczystym szkle - czy ta wersja była bardziej "ekonomiczna"? A może gdzieś zdjęcia wrzucałaś, bo ciekawa jestem efektu. BTW nie zrezygnowałabym z czerni z jakichkolwiek praktycznych względów - chyba, że estetycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 14.08.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Może to faktycznie kwestia ciemnego koloru pod szkłem. Trochę tak samo jak z czarnym telewizorem w słońcu. Ja myślałam o gładkiej beżowej ścianie za szkłem lub o jakiejś tapecie lub fototapecie pod szkłem. Koloru i tego właśnie jak pada światło,gdzie jest okno itd.W sztucznym świetle jest zawsze dużo lepiej. Jak są jakieś szalone dni z patelnią i od rana ktoś coś smaży,odgrzewa itd,to nieraz wypadałoby i 10 razy tą moją szybę czyścić płynem do szyb.A to już staje się bardzo uciążliwe. Jasne kolory na pewno zniosą to wszystko lepiej. Można tez rozważyć jakieś szkło matowe albo piaskowane.Chociaż fototapeta powinna załatwić te problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 14.08.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 pioterpioter bardzo przyjemna kuchnia. Piekny fornir! Jedyne co mnie razi to lodówka. Nie mam parcia na lodówki zabudowane jednak w Twoim przypadku wolnostojąca mi nie pasuje. Zdjęcia kuchni - rewelacja! spirea Twoja kuchnia jest super! (podglądnęłam sobie u Ciebie w wątku ). Koniecznie się nią tutaj pochwal! Co do praktyczności rozwiązań to dużo zależy od osób korzystających z wnętrza. Jedni mają nowoczesne kuchnie, bez szybek i rowków, zero rzeczy na blacie a i tak ciągle trzeba sprzątać bo bajzel na kółkach (jak u mnie;)) a inni mają kuchnie ze zdobieniami i mają super czyściutko bez wysiłku i ciągłego latania ze szmatą (jak moja mama;)) Również jestem ciekawa co można dać na ścianę w kuchni co się łatwo czyści. Z tym szkłem to są tak róże opinie że już sama nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 14.08.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Marynata mam pytanie do Ciebie - czy ściana za szkłem jest pomalowana na czarno? Planowałam czarne szkło, ale nie pomyślałam o czarnej ścianie i przezroczystym szkle - czy ta wersja była bardziej "ekonomiczna"? A może gdzieś zdjęcia wrzucałaś, bo ciekawa jestem efektu. BTW nie zrezygnowałabym z czerni z jakichkolwiek praktycznych względów - chyba, że estetycznych Nie wrzucałam,bo to stare mieszkanie. Ściana pomalowana na czarno,nie mam pojęcia czy ekonomiczniej,bo robiłam to bardzo dawno i niejako z przypadku tak wyszło.Nawet nie pamiętam czy jest ono jakoś specjalnie hartowane Na pewno widać że to jest czarna ściana i na niej szkło,więc jak zależy Ci na dobrym efekcie,daj szkło czarne,albo podklejane na czarno.Trudno jest przykleić przezroczyste szkło na kolorową ścianę,żeby nie było widać kleju.A jak dasz dystanse,to między szybą a ścianą nie będzie za czysto i następny kłopot z czyszczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.08.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 korozja - ja myślę o położeniu tego samego z czego będzie blat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 14.08.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Elfir też o tym myślałam ale blat mam czarny i ściana też wtedy byłaby czarna a boję się że by mi to zaciemniło kuchnię albo sprawiło wrażenie ciężkości. Jestem tak zachłanna na biel w swoim mieszkaniu że z ogromnym dystansem podchodzę do jakichkolwiek innych kolorów niż biały. Ostatnio jednak widziałam w gazecie ścianę w kuchni wyłożoną czarną cegłą i wyglądało to bosko więc ta czerń mnie jednak korci Póki co zbieram pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.08.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Korozja a kafle od Zienia picadilly czy jakoś tak ? są czarne i białe Spirea faktycznie masz się czym pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 14.08.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Nie wrzucałam,bo to stare mieszkanie. Ściana pomalowana na czarno,nie mam pojęcia czy ekonomiczniej,bo robiłam to bardzo dawno i niejako z przypadku tak wyszło.Nawet nie pamiętam czy jest ono jakoś specjalnie hartowane Na pewno widać że to jest czarna ściana i na niej szkło,więc jak zależy Ci na dobrym efekcie,daj szkło czarne,albo podklejane na czarno.Trudno jest przykleić przezroczyste szkło na kolorową ścianę,żeby nie było widać kleju.A jak dasz dystanse,to między szybą a ścianą nie będzie za czysto i następny kłopot z czyszczeniem. Wszystko jasne, dzięki za szybką odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miamaja 14.08.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 (edytowane) Przy okazji dyskusji o szkle, wydaje mi się, że był cały wątek temu poświęcony. Podzieli się ktoś linkiem bo nie mogę znaleźć? OK, już znalazłam, zaćmienie jakieś Edytowane 14 Sierpnia 2012 przez miamaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 14.08.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Przy okazji dyskusji o szkle, wydaje mi się, że był cały wątek temu poświęcony. Podzieli się ktoś linkiem bo nie mogę znaleźć? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?95996-szk%C5%82o-szyba-zamiast-kafli-na-%C5%9Bcian%C4%99-w-kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 14.08.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 spirea, ale masz cudnie niepraktyczną, rzeźnicką kuchnię!!!!!!! już nie mogę się doczekać aż popsujesz ją jakimiś dodatkami!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 14.08.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Mnie ostatnio urzekła srebrna mozaika inox i pomijając już bolesne kwestie sprzątania za kuchenką,ceny są takie że klękajcie narody http://www.topmozaiki.pl/plugins/content/mavikthumbnails/thumbnails/151x113-images-stories-Kategorie-produktow-lipiec_2012-cube.jpg http://www.topmozaiki.pl/plugins/content/mavikthumbnails/thumbnails/151x113-images-stories-Kategorie-produktow-alu_silver.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.08.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Eh ja też za wykończenie paseczkami mozaikowymi w łazience górnej zapłaciłam straszną dla mnie kwotę (800 zł ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 14.08.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 No ja widziałam kiedyś płytkę (o ile tak można to nazwać)o wymiarach 3m x 1,5 m. Grubość 3mm! Genialna sprawa. Żadnych fug, łatwość czyszczenia (jak zwykłe kafle) a nie wygląda jak płytka zwykła. Tylko cena była tak straszna że moja głowa usunęła ją z pamięci. Ale może kogoś kogo stać takie rozwiązanie zainteresuje Płytki Zienia super ale mnie nie przekonują chyba jakoś za bardzo kuchennie bym się w kuchni czuła z tymi płytkami A może ktoś ma albo widział mozaikę jakiej intensywnie poszukuję. Chciałabym żeby składała się z kawałeczków szklanych (przezroczystych i białych plus ewentualnie czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts