Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A może ktoś ma albo widział mozaikę jakiej intensywnie poszukuję. Chciałabym żeby składała się z kawałeczków szklanych (przezroczystych i białych :) plus ewentualnie czarne ;)

Takie cuś pi razy oko?

http://allegro.pl/dune-malla-cristal-gris-30x30-mozaika-szklana-i2509151897.html

Takie całkiem przezroczyste nie mogą być,bo będzie widać klej.

Tu jest jeszcze taka czyściutka szklana,niestety z szarościami,ale cena zabójcza

http://allegro.pl/dune-carrara-30x30-mozaika-dekor-dune-i2539448907.html

http://allegro.pl/dune-carrara-mozaika-szklana-dekor-plytki-i2494059143.html

Edytowane przez marynata

Wysil się kobito i przypomnij sobie nazwę,bo mnie zaciekawiłaś bardzo ;) :D

Widziałam te płytki w salonie Carmen więc to chyba musi być to:

http://www.carmen.com.pl/nowosci/single/id/505

(trochę się pomyliłam co do wymiarów ale byłam blisko;))

Niestety głupia nie zrobiłam zdjęcia ale wybieram się niedługo do tego salonu więc może jeszcze będzie to cudeńko na ekspozycji ;)

Mozaika ok ale to nie to co szukam ;)

No ja widziałam kiedyś płytkę (o ile tak można to nazwać)o wymiarach 3m x 1,5 m. Grubość 3mm!

Widziałam z czasopiśmie wnetrzarskim z komentarzem, że mocowac takie płytki (widzialam już za 350 zł/2) nalezy raczej w remontowanym domu niż w nowym. Chodzi o ich kruchość - nowo wybudowany dom może pracować i płytki pękną.

Jako alternatywę dla szkła znalazłam jeszcze tapetę laminowaną.?

To też widzialam w czasopiśmie wnętrzarskim :)

Na wysokości kuchenki właścicielka (dystrybutor horrendalnie drogich tapet francuskich) ustawiała na czas gotowania tacę oraz zakładała wymianę tapety co 5 lat.

ustawiała na czas gotowania tacę
Przy wolnostojących kuchenkach zawsze chyba oferowana jest jakaś mniej czy bardziej urokliwa szklana albo metalowa "klapa",która w trakcie gotowania chroni ścianę,a potem zamyka kuchenkę.Żadne kuchenka do zabudowy nie ma chyba takiej opcji ani w lepszym,ani gorszym standardzie-czy się mylę?

Na wysokości kuchenki właścicielka (dystrybutor horrendalnie drogich tapet francuskich) ustawiała na czas gotowania tacę oraz zakładała wymianę tapety co 5 lat.

A to ciekawe :) Ale przy indukcji to chyba jednak zbędne...?

Co 5 lat to jeszcze nie tak najgorzej ;) Chociaż cenowo taka tapeta wyjdzie pewnie podobnie do szkła więc to mało opłacalne.

To też zależy od nawyków żywieniowych,nie oszukujmy się że w każdym domu są te same problemy ze sprzątaniem.

Mam znajomych którzy nie lubią mięsa,smażonego nie jedzą bo niezdrowe i cały tydzień na okrągło kopytka i naleśniki albo coś z parowaru.U mnie moce przerobowe na zużywanie patelni są takie,że jak kupuję to od razu pięć.I jeszcze gotuje na gazie,to już w ogóle porażka dla kuchni.

Jeden realizuje się jeżdżąc na mopie inny w tym czasie pójdzie z dzieckiem pokopać piłkę, albo upiecze ciasto czy poczyta książkę-cóż do różnych rzeczy jesteśmy stworzeni ;)

Panem tak -jak najbardziej - ale żenujące i smutne jest to że ludzie staja się niewolnikami swojego domu, biegając ze ścierką i prontem i z uwielbieniem prawie boskim czczą pucowane PRZEDMIOTY.

To ja gratuluje podejścia do życia - przedmioty na pewno są zadowolone z dbałości o nie :)

I jeszcze jedno

A Tobie kto dał takie prawo, hę???

Ja sie tylko zastawiam jak w kontekscie Twojej wypowiedzi i tej refleksji nad marnowaniem czasu na sprzatanie wypada Twoja intensywna obecnośc na tym forum. Masz ponad 17 tys wpisów co daje srednio 12 postów dziennie !!! - to jest dopiero marnowanie czasu. Kiedy znajdujesz chwile na kopanie w piłke czy czytanie ksiązki.

Ja sie tylko zastawiam jak w kontekscie Twojej wypowiedzi i tej refleksji nad marnowaniem czasu na sprzatanie wypada Twoja intensywna obecnośc na tym forum. Masz ponad 17 tys wpisów co daje srednio 12 postów dziennie !!! - to jest dopiero marnowanie czasu. Kiedy znajdujesz chwile na kopanie w piłke czy czytanie ksiązki.

Słonko, Ty mnie z mojego czasu nie rozliczaj, bo nie masz do tego żadnego prawa :)

Ale masz rację, dyskusje z kimś takim ja Ty to marnowanie czasu, poświecę go wobec tego tym, którzy wnoszą coś konstruktywnego w to forum, a nie tylko jałowo szczekają.:p

Ale zaspokoję Twoja ciekawość - skąd mam czas? Nie mam frezowanej kuchni ;) :rotfl:

Gość Arturo72
Kuchnia fajna, aczkolwiek współczuje czyszczenia szafek nierdzewnych.

Co Wy z tym czyszczeniem ?

Czy Wy macie chlew w kuchniach nie czyszcząc czy sprzątając w kuchni ? Obojętnie czy z frezem czy bez freza,czy z połyskiem czy bez ?

U nas sprząta się codziennie i nie jest to jakimś wielkim problemem.

Czasu nie mamy za dużo ale szczerze,wolę mieć czysty dom niż burdel,syf,chlew a za to mniej przeczytanych książek czy mniej oglądniętych filmów...