Zielony ogród 16.08.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Piękna kuchnia!!!! tylko oświetlenie mi się nie widzi... ale ja się nie znam te spoty na suficie może nie zdobią, ale przepieknie oświetlają. zamontowałam sobie taki juz jakiś czas po zamieszkaniu, i pięknie ciepło, ale bardzo jasno oświetla wybrane miesjca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabillis 16.08.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 w kwesti tego frapującego tematu sprzatania i czasu jaki sie temu poswieca powiem że zdecydowanie zdrowsze jest hakowanie z mopem niz ślęczenie przed kompem. jakikolwiek przejaw wysiłku fizycznego ma zbiawienny wpływ nie tylko na kondycje ale przed wszystkim na psychike . Popadanie w skrajnosci jak np. ślęczenie na necie powoduje że w niektóych przypadkach nie potrafi sie prowadzic normalnej rozmowy na argumenty a jedynie ubliżać innym. franeczka- brawo za pomysł i realizacje kuchni. bardzo podoba mi sie podłoga zresztą całe wnetrze cechuje delikatnosc i umiar co zawsze sie sparwdza. Tym bardziej jestem pełna podziwu dla Ciebie bo jak wspomniałaś to twój autorski projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 16.08.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Proponuję tym, którzy już mają kuchnie wymagające szczególnej uwagi przy sprzątaniu, żeby robili to ze słuchawkami na uszach. Audiobooka wrzucić i będzie przyjemne z pożytecznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.08.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) Franczeka kuchnia stylizowana to nie jest coś co chciałabym mieć u siebie, ale Twoja kuchnia to moim zdaniem jedna z najpiękniejszych stylizowanych na tym forum brawa na stojąco masz ode mnie Nawet dwa rodzaje uchwytów nie rażą Edytowane 16 Sierpnia 2012 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 16.08.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Dziewczyny - ja co prawda jeszcze nie na etapie kuchni ale czy mogę Was prosić o pomoc? Każda rada bardzo mile widziana bo już mam stresa http://forum.muratordom.pl/showthread.php?206368-Domowe-(i-nie-tylko)-dylematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franeczka 16.08.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Dziękuję za miłe słowa na temat mojej kuchni. Co do oświetlenia, to faktycznie nie jest najwyższych lotów. Kuchnia jest dość duża, ale bardzo słoneczna ze względu na duże okna. Nie chciałam standardowych "zwisów" - jeden nie oświetli całej kuchni, a dwa oświetlą przestrzeń nad blatem roboczym a mam jeszcze wysoką zabudowę vis a vis kuchenki. Swoją drogą mam do sprzątania czarny blat, matowe sprzęty i białe fronty z podłogami. Widać na tym wszystko, najmniejszy okruszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 16.08.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 franeczka ja tak jak Venus, u siebie takiej kuchni bym nie zrobiła bo to nie moja bajka ale mimo to uważam że jedna z ładniejszych tu na forum na prawdę trudno się do czegoś przyczepić. A okna....och i ach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franeczka 16.08.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Venus dziękuję. Dwa rodzaje uchwytów są celowo. Duże uchwyty tzw. muszelki są do szuflad a gałki do drzwiczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 16.08.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 równoważne - na pewno nie... niestety, należę akurat do tych osób, które muszą mieć klar w przestrzeni życiowej. i choć sprzątanie nie jest moim hobby, nie da się osiągnąć wymaganego przeze mnie poziomu czystości beż tej czynności, niestety ... ...a płacić komuś za usługę póki co nie mam zamiaru, bo to zmusiłoby mnie samą do podjęcia pracy zarobkowej...a znam parę ciekawszych zajęć ! uwielbiam cię masz świetny język i łatwość pisania no i przy okazji się trochę pośmieję i może to zabrzmi trochę dziwnie ale jak widzę twój post to od razu wiem że komentujesz coś wartego przeczytania lub zobaczenia, pozdrawiam Franeczko faaaaaajjjnnnnaaaaaaaaa kuchnia ps. mam szkło w kuchni i jak u mnie to strzał w 10, szkło hartowane podklejone jakąś specjalna folią w kolorze ścian i prawdę "pisząc" przecieram je ścierką z mikrofibry powiedzmy 1 raz na tydzień lub w razie konieczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.08.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 bo to zmusiłoby mnie samą do podjęcia pracy zarobkowej...a znam parę ciekawszych zajęć ! Mnie nie stać nie bycie gospodynią domową tylko jedynie, więc i tak musze pracować i tak. Ale dla mnie praca zawodowa i tak jest tysiąc razy lepszym rozwiązaniem niż sprzątanie. Dlatego nie mam otwartej kuchni - nie denerwuje mnie widok naczyń w zlewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 16.08.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) Mnie nie stać nie b y c i e g o s p o d y n i ą d o m o w ą t y l k o jedynie, więc i tak musze pracować i tak. Ale dla mnie praca zawodowa i tak jest tysiąc razy lepszym rozwiązaniem niż sprzątanie. Dlatego nie mam otwartej kuchni - nie denerwuje mnie widok naczyń w zlewie przyszłam zobaczyć co nowego w kuchniach a tu znowu kłótnia... jak na ADMINISTRATORA to porażająca elokwencja dlaczego obrażasz dziewczynę? przecież można napisać grzeczniej albo w ogóle nie pisać! Edytowane 16 Sierpnia 2012 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 16.08.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) a czy "gospodyni domowa" to zniewaga? eeeeeno bez jaj, litości. Edytowane 16 Sierpnia 2012 przez duś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.08.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 gospodyni domowa to zawód wykonywany na pełnym etacie w domu. Nie widze w tym nic obraźliwego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 16.08.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 nie nie zniewaga ale bez słowa TYLKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 16.08.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 franeczka,a mnie tam Twoje oświetlenie bardzo się podoba . uważam, że bardzo dobrze zagrało, podkreśliło nowoczesny styl kuchni! Bastki, no wiesz.... pozdrawiam również ! moje włączenie się do polemiki nt. wyższości sprzątania nad niesprzątaniem, miało na celu jedynie podkreślenie absurdu zaistniałej dyskusji. wszystkich, którzy tego nie zrozumieli i odebrali to zbyt osobiście, przepraszam za wprowadzenie w błąd dziwi mnie po prostu fakt "marnowania" tak fajnego wątku o kuchniach.... i to byłoby na tyle jeżeli chodzi o mnie w kwestii powyższej debaty. bez odbioru! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.08.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 nie nie zniewaga ale bez słowa TYLKO Przewrażliwona jesteś i szukasz zaczepki - każda prawie kobieta jest gospodynią domową - tylko, że ogromna ilośc kobiet prócz tego pracuje zawodowo, a więc nijako na dwa etaty. Dlatego napisałam, że nie stać mnie na bycie gospodynią tylko i wyłącznie, bo i tak muszę pracować zawodowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 16.08.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.08.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 o ludzie Bastki dzięki za info o szkle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.08.2012 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) a czy "gospodyni domowa" to zniewaga? eeeee no bez jaj, litości. zniewaga, nie zniewaga, ja w CV piszę House Manager , ewentualnie Home Chief Executive Officer Edytowane 16 Sierpnia 2012 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 16.08.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Uwielbiam Wasze poczucie humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts